- Πόντοι
- 16
Το πιο φθηνό μοντέλο λπ ειναι οι gibson les paul Vixen. (πάντα φιλικάLord_Goumis είπε:
Το πιο φθηνό μοντέλο λπ ειναι οι gibson les paul Vixen. (πάντα φιλικάLord_Goumis είπε:
όποιος αυτό το διαπιστώνει σε τυφλό τεστ, του βγάζω το.... καπέλο 8)Lord_Goumis είπε:Κακά τα ψέμματα άλλο καπέλο η gibson.
σωστός, εγώ εννοούσα τα γνωστά μοντέλλα...π.χ. υπάρχουν και πιο ακριβές epi lp όπως η zakk wylde, η prophesy (νομίζω) κ.τ.λ.kostas-slash είπε:Το πιο φθηνό μοντέλο λπ ειναι οι gibson les paul Vixen. (πάντα φιλικά)
φίλε gdevelek τα δυο μοντέλλα είναι κοντά, απλά ως κάτοχος και των 2 αυτών μοντέλων απλά παραθέτω την άποψή μου. Αν εννοείς ως blind test να ακούσει κάποιος τις δυο συγκεκριμένες κιθάρες από τον ίδιο ενισχυτή χωρίς να ξέρει ποιά είναι ποιά, τότε ναι, η ομοιότητα είναι σημαντική (δεν έχω και κάνα ενισχυτή της προκοπής για να διαφωνίσω). Αν όμως πιάσεις την μια κιθάρα και μετά την άλλη (ειδικά την έβενος ταστιέρα της gibson) πιθανότατα να συμφωνήσεις μαζί μου τουλάχιστον όσον αφορά το playability. Φιλικά.όποιος αυτό το διαπιστώνει σε τυφλό τεστ, του βγάζω το.... καπέλο 8)
ενταξει ισως ειναι δυσκολο να το διαπιστωσεις σε τυφλο τεστ πραγματι ομως νομιζω θα συμφωνησουμε ολοι οτι το πωσ θα παιξεις μια μερα ειναι και θεμα ψυχολογιας... εγω ειμαι μεταλας. αν παιξω iced earth θα το παιξω αρκετα καλα... αν με βαλεις να παιξω κοντολαζο θα παιξω χαλια εστω και αν πρεπει να κρατησω ενα ακορτνο .... απο την αλλη υπαρχουν και ανθρωποι που δεν εππηρεαζονται απο αυτα... αν γουσταρεις να παιζεις με επιφον θα παιζει γαμω... αν ομως οταν παιζεις σκεφτεσαι... ρε γαμωτο νταξει καλη ειναι αλλα δεν ειναι γκιμπσον τοτε... αστα....gdevelek είπε:όποιος αυτό το διαπιστώνει σε τυφλό τεστ, του βγάζω το.... καπέλο 8)
Εγώ πάλι απο τότε που πήρα την Epi Slash signature με τους Seymour Duncan alnicoII pro έχω κλείσει την Gibson lp standard στη θήκη της..Και μόνο οι μανγήτες παίζουν μεγάλο ρόλο κατα τη γνώμη μου..Lord_Goumis είπε:
έτερο εκάτερονaris 17561 είπε:γιατι αν αυτη δεν ειναι καλη και πρεπει να δωσεις περι τα 700 και βαλε τοτε δεν νομιζω οτι αξιζει αφου παιρνεις και αμερικανα φεντερ ελαφρωσ μεταχειρησμενη
Οι alnico II ειναι πολύ δυνατοί και καλοί μαγνήτες, τα υπόλοιπα ηλεκτρικά όμως δεν παύουν να είναι επιφων (όχι ότι είναι άσχημα, απλα αυτοί ι μαγνητες σε σώμα musicman με ηλεκτρικα gibson θα ηταν ένας πολύ καλος συνδιασμός. (νομίζω ότι ξεφυγα απο το θέμα λιγάκι αλλα οκ...)oselifer είπε:Εγώ πάλι απο τότε που πήρα την Epi Slash signature με τους Seymour Duncan alnicoII pro έχω κλείσει την Gibson lp standard στη θήκη της..Και μόνο οι μανγήτες παίζουν μεγάλο ρόλο κατα τη γνώμη μου..
aris 17561 είπε:παρεπιπτωντος οταν λετε οτι υπαρχουν καποιες πολυ καλες επιφον εννοειται κατι τετοιο ?
http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom_chrome_ltd.htm
γιατι αυτη τουλαχιστον απο εμφανιση ειναι πολυ ομορφη.. ισως με μια αλλαγη μαγνητων να φυσαγε...γιατι αν αυτη δεν ειναι καλη και πρεπει να δωσεις περι τα 700 και βαλε τοτε δεν νομιζω οτι αξιζει αφου παιρνεις και αμερικανα φεντερ ελαφρωσ μεταχειρησμενη
Σκέφτομαι να βάλω τους ίδιους και στην Gibson απλά δεν ξέρω αν έχει νόημα να έχω δυο κιθάρες με παρόμοιο ήχο..kostas-slash είπε:Οι alnico II ειναι πολύ δυνατοί και καλοί μαγνήτες, τα υπόλοιπα ηλεκτρικά όμως δεν παύουν να είναι επιφων (όχι ότι είναι άσχημα, απλα αυτοί ι μαγνητες σε σώμα musicman με ηλεκτρικα gibson θα ηταν ένας πολύ καλος συνδιασμός. (νομίζω ότι ξεφυγα απο το θέμα λιγάκι αλλα οκ...)![]()
Πράγματι αυτή η epiphone είναι πολύ τίμια κιθάρα..Και αργότερα αλλάζεις και τους μαγνήτες αν θες..
Οι alnico II είναι δυνατοί!??!?! ??? ??? ???kostas-slash είπε:Οι alnico II ειναι πολύ δυνατοί και καλοί μαγνήτες, τα υπόλοιπα ηλεκτρικά όμως δεν παύουν να είναι επιφων (όχι ότι είναι άσχημα, απλα αυτοί ι μαγνητες σε σώμα musicman με ηλεκτρικα gibson θα ηταν ένας πολύ καλος συνδιασμός. (νομίζω ότι ξεφυγα απο το θέμα λιγάκι αλλα οκ...)![]()
oselifer είπε:Εγώ πάλι απο τότε που πήρα την Epi Slash signature με τους Seymour Duncan alnicoII pro έχω κλείσει την Gibson lp standard στη θήκη της..Και μόνο οι μανγήτες παίζουν μεγάλο ρόλο κατα τη γνώμη μου..
ωραία φίλε oselifer, αφού την gibson std. την έχεις στη θήκη και σου αρέσει η epi μου, ψήνεσαι να τις ανταλλάξουμε? Θα βάλω πάνω της alnico IIPRO, ή seymour duncan ή Dimarzio ή ό,τι γουστάρεις, με δικά μου έξοδα! ;D ;DΠράγματι αυτή η epiphone είναι πολύ τίμια κιθάρα..Και αργότερα αλλάζεις και τους μαγνήτες αν θες..
;D ;D ;D ;D ;D ;D χε χε οχι βεβαια ... εχει ενδιαφερον η αντιπαραθεση. σχεδον ειμαι ετοιμος να παρω μια επιφον...Lord_Goumis είπε:Φίλε μου 'Αρη όταν λες ''συνεχίστε παρακαλώ'' εννοείς...''συνεχίστε να φαγώνεστε μεταξύ σας παρακαλω?'' ;D
εχεις πολυ δικιο σε αυτο το κοματι αλλα ας πουμε εγω θελω εναν x2n για παραδειγμα... η μονη κιθαρα που ξερω οτι τον εχει μαμα ειναι η bc rich stealth του shouldiner αυτη εχει ομως 850 ευρω... εκει εγκειται κυριωσ η διαθεση ολων των μουσικων για αλλαγη μαγνητων κτλ... η υψηλη τιμη.... παντωσ εχεις ενα δικιο δεν λεω , ολοι δηλαδη καλα τα λετε....X-minor είπε:Καλύτερα να περιμένεις και να μαζέψεις 100-200-300 ευρώ ακόμα και να πάρεις κάτι καλύτερο με τους μαγνήτες που θες παρά να πάρεις ένα καινούριο όργανο και να αλλάζεις τα πάντα πάνω του εξ'αρχής. Και φυσικά με αυτή την νοοτροπία δεν δίνεις καν μια ευκαιρία στους μαγνήτες που έχει πάνω, που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσουν!