Eνταση Καμπινας

• Thread starter Thread starter PitDealer
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 33
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 5K
P

PitDealer

Guest
Ο συνδιασμός των W της κεφαλης και της καμπινας λειτουργούν αθροιστικα ή αναλογικά

ΠΧ εχουμε 5W λαμπατή κεφαλη και 400W καμπίνα, αυτο συμαίνει οτι έχουμε 405W

ή λιγότερο;

PitDealer είπε:
Ο συνδιασμός των W της κεφαλης και της καμπινας λειτουργούν αθροιστικα ή αναλογικά

ΠΧ εχουμε 5W λαμπατή κεφαλη και 400W καμπίνα, αυτο συμαίνει οτι έχουμε 405W

ή λιγότερο;
Τα watt της κεφαλης ειναι η ισχυς που ωγαζει η κεφαλη της καμπινας τα watt ειναι ποσα watt ισχυ βγαζει.Δλδ προφανως δεν ειναι αρθροιστικα αυτο θα ηταν εναντια πολλων κανονων της φυσικης.

Η καμπινα ειναι ουσιαστικα τα watt αν εχεις μια 100 και την βαλεις σε 1000watt παλι 100 θα ειναι γιατι δεν επαρκει η ισχυς.

Καμία σχεση..... ;D :P

Τα watt της κεφαλής (ή ενισχυτή γενικότερα) είναι η μέση ιχύς που "δίνει" ο ενισχυτής.

Τα watt της καμπίνας είναι η μέγιστη ισχύς που μπορεί να δεχτεί από έναν ενισχυτή.

Αλλο πράμα το καθένα δηλαδή... Γι αυτό και βλέπετε κεφαλές με 50 ή 100 watt ισχύ πάνω σε καμπίνες που γραφουν "μέχρι 300 watt" για παράδειγμα...

Τα watt της κεφαλής (ή ενισχυτή γενικότερα) είναι η μέση ιχύς που "δίνει" ο ενισχυτής.
συνήθως είναι η μέγιστη και όχι η μέση

παιδιά μια ερώτηση...

εχουμε τον ενισχυτη σε σταθερο volume πχ..4 στα 10

αν στην ιδια ρυθμιση,,, πηγαινεις απο διπλη σε μονή καμπινα η ενταση μενει ίδια και αλλάζει μονο το bottom?

ή η μονη καμπίνα θα βγαλει λιγοτερη ενταση αρα και μπορεις να ανοιξεις περισσοτερο ενισχυτη? ρωταω επειδη εφτασε ο καιρος να παρω καμπινουλα για σπιτι σωστή!

ibanezion είπε:
συνήθως είναι η μέγιστη και όχι η μέση
για την ακρίβεια είναι η μέγιστη RMS, άρα κατά κάποιο τρόπο "η μέγιστη μέση"

jkstigma είπε:
παιδιά μια ερώτηση...

εχουμε τον ενισχυτη σε σταθερο volume πχ..4 στα 10

αν στην ιδια ρυθμιση,,, πηγαινεις απο διπλη σε μονή καμπινα η ενταση μενει ίδια και αλλάζει μονο το bottom?

ή η μονη καμπίνα θα βγαλει λιγοτερη ενταση αρα και μπορεις να ανοιξεις περισσοτερο ενισχυτη?
Μια καμπινα με δυο π.χ 12αρια μεγαφωνα "σπρωχνει" διπλασιο αερα απο μια καμπινα με ενα ιδιο 12αρι.

εφόσον έχουμε δύο καμπίνες η μία με ένα 12άρι και η άλλη με δύο, και έχουν και οι δύο την ίδια αντίσταση, η ένταση ανεβαίνει κατά τρία ντεσιμπέλ σε όλο το φάσμα

επειδή ο διπλασιασμός των μεγαφώνων με την προσθήκη δεύτερης καμπίνας επηρεάζει την νέα συνολική αντίσταση, τα πράγματα μπλέκουν λίγο

το βέβαιο είναι πως πέρα από την όποια αύξηση των ντεσιμπέλ, ο ήχος παίρνει και περισσότερο όγκο, λόγω αυτού που επεσήμανε ο άλντερμπόντυ

ναι μιλαμε για μια καμπινα μονη με ενα 12ρι ηχειο στα 16 ωμ ή για διπλη καμπίνα με δύο 12ρια παλι στα συνολικα 16ωμ

αρα για σπίτι καλυτερα μονή και να δινουμε λιγο περισσοτερα μπασα απο ενισχυτή?

gdevelek είπε:
εφόσον έχουμε δύο καμπίνες η μία με ένα 12άρι και η άλλη με δύο, και έχουν και οι δύο την ίδια αντίσταση, η ένταση ανεβαίνει κατά τρία ντεσιμπέλ σε όλο το φάσμα
γιατί επιμένεις στα μπάσα;  ???

επίσης, για σπίτι, και ένα 12άρι με 30βατ τρανζιστοράτο οδηγεί σε έξωση από το σπίτι...

γιατί επιμένεις στα μπάσα;  Huh?

επίσης, για σπίτι, και ένα 12άρι με 30βατ τρανζιστοράτο οδηγεί σε έξωση από το σπίτι...
oδηγει σε εξωση αν παιζεις τερμα.

σπιτι τωρα παιζω με 50w τρανζιστορ και 15w λαμπα

θελω τωρα να παρω καμπινα που να συνδεσω 50ρι orange αλλα και Pearce G2r

δεν εχω ψεδαισθησεις οτι θα παιζω δυνατα, οσο το δυνατον χαμηλοτερα

γιαυτο και ρωταω μεταξυ μονής η διπλής καμπινας.

Με τα μπασα δεν επιμενω ουτε τα κυνηγαω, απλα το πρωτο πραγμα που καταλαβαν τα αυτια μου σε μαγαζι που δοκιμαζα ηχεια, ηταν πως σε μεγαλες καμπινες μουλαρωνει ο ηχος και μαλλον απο λαθος μου το μετεφρασα σε μπασα.

αν ήμουν υποχρεωμένος να παίζω όσο το δυνατόν χαμηλώτερα, δεν θα κοιτούσα για διπλή καμπίνα (εκτός βέβαια αν παίζεις και αλλού με τον ίδιο εξοπλισμό)

παιζω κ εκτος σπιτιου με τον εξοπλισμο αυτον, αλλα βαρεθηκα πλεον να σκαω λεφτα για εξοπλισμο κ να τον αφήνω σε καποιο στουντιο...περιμενω την πρόβα ή κάποιο live γι να τον χαρώ.

Γιαυτο και θα προσπαθησω να τον στήσω σπίτι μου.

γιάυτο και σας ευχαριστω για τις πληροφοριες

θα τον στησω,,θα φτιαξω και το δωματιο οσο καλυτερα γινετε κ θα σας κανω report

που θα πάει...soon or late,,,,

(δυστυχως στο ελλαδισταν ειναι πολυτελεια να εχεις χωρο να παιζεις μουσικη σαν ανθρωπος)

jkstigma είπε:
(δυστυχως στο ελλαδισταν ειναι πολυτελεια να εχεις χωρο να παιζεις μουσικη σαν ανθρωπος)
....το παραπονο που εχουμε ολοι μας. Τυχεροι οσοι εχουν ενα χωρο δικο τους και βαρανε οσοι ωρα θελουν. Οι υπολοιποι θα τα σκαμε στα studio... και θα κουβαλαμε κιθαρες και ενισχυτες... μεχρι να φτιαξουμε το χωρο μας!  Αργα ή γρηγορα... :D

για την ακρίβεια είναι η μέγιστη RMS, άρα κατά κάποιο τρόπο "η μέγιστη μέση"
Να διορθωσω λιγο παραπανω?

....ειναι η μεγιστη (απαραμορφωτη δηθεν ή με ταδε% παραμορφωση) μεση τετραγωνικη τιμη ισχυς! Δηλαδη τα Wrms, που λενε...

To RMS σημαινει square Root of the Mean of the Square...  :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
myster_maze είπε:
....το παραπονο που εχουμε ολοι μας. Τυχεροι οσοι εχουν ενα χωρο δικο τους και βαρανε οσοι ωρα θελουν. Οι υπολοιποι θα τα σκαμε στα studio... και θα κουβαλαμε κιθαρες και ενισχυτες... μεχρι να φτιαξουμε το χωρο μας!  Αργα ή γρηγορα... :D
Απλά να συγκεκριμενοποιήσω το παραπάνω με μια πρόταση

Φταίει ο ντράμερ!

Ο κάθε τυμπανιστής πρέπει να έχει τα δικά του τύμπανα,το δικό του χώρο(με ποτά-κορίτσια κτλ) και να παίζει χαμηλά!τους καλομάθαμε.... ;D

korakios είπε:
Απλά να συγκεκριμενοποιήσω το παραπάνω με μια πρόταση

Φταίει ο ντράμερ!

Ο κάθε τυμπανιστής πρέπει να έχει τα δικά του τύμπανα,το δικό του χώρο(με ποτά-κορίτσια κτλ) και να παίζει χαμηλά!τους καλομάθαμε.... ;D
ωχ, δεν το ειχα σκεφτει.... εχεις απολυτο δικιο... για κατσε να παρω τον drummer τηλεφωνο...  >:(

myster_maze είπε:
ετσιιιιιι

που θα παει....

για κατσε να παρω και εγω τον δικο μου drummer τηλεφωνοοοοοοοοοο >:( >:(

myster_maze είπε:
ωχ, δεν το ειχα σκεφτει.... εχεις απολυτο δικιο... για κατσε να παρω τον drummer τηλεφωνο...  >:(
Επίσης πρέπει να κουβαλάει εξοπλισμό...στην αρχή τον εξοπλισμό τον υπόλοιπων,μετά να τον ψήσετε για κανένα ταμπούρο,πιατίνι,μετά θα βαρεθεί και θα πεί: "δεν παίρνω κανα σετ"?,μετά θα τα στήσει κάπου να παίζει άνετα&χωρίς να το καταλάβει θα παίζεται όλοι...!

Ξέχασα οτι φυσικά πρέπει να πληρώνει μεγάλο μέρος της πρόβας&να κερνά μπύρες...αν τπυ σκάσεις μετά οτι με αυτά τα λευτά θα έπαιρνε ένα μαμάτο σετάκι,λύνεται&το οικονομικό...!

Έχω κάνει master ψυχολογίας,τελικά...!

(μάλλον παραβγήκαμε εκτώς θέματος....)

Μαγκες Βγηκατε εκτος θεματος αλλα δεν πιραζει ειναι γεγονος παντος οτι ενας ψαχμενος(στις δυναμικες) drummer βοηθα πολυ μια μπαντα οποιουδηποτε ειδους

Σωστότατος

παντως για να επιστρεψουμε στο θεμα μας...δεν προκειτε να βαλω τον drummer μου στο σπίτι μου, θα με διωξουν

Απλα πραγματα..ενα δωματιο αφιερωμενο στην κιθαρα.

Οποτε σωστη καμπινα και προχωραμε,

Συντομα θα μου φερει φιλος εναν orange rocker 30 combo με ένα ηχείο ώστε να τεστάρω πως θα παίξει στο χώρο μου. Οποτε συντομα θα εχουμε μια πρωτη αποψη

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back