Κανένα πρόβλημα!
Θα πρότεινα τα εξής:
-Πήγαινε μια βόλτα στον ζοζέφ και άκουσε τις taylor από κοντά, ειδικά σε τόσα χρήματα θα ναι κρίμα να αγοράσεις κάτι τόσο προσωπικό όπως μια ακουστική κιθάρα "στα τυφλά".
-Ψάξε λίγο περισσότερο τις επιλογές σου σε αυτήν την κατηγορία τιμής και σε άλλες μάρκες. Ενδεικτικά για hi-end πολλού προτείνουν τις lakewood,
gibson songmaker (
http://www.thomann.de/gr/gibson_cqm_ce.htm), breedlove, furch και φυσικά martin.Όσο για τις τελευταίες, προσωπικά δεν έχω πιάσει martin που να μην έχει εξαιρετικό ήχο και κατασκευή αλλά το δυνατό τους "σημείο" από όσο ξέρω είναι οι dreadnaught, οπότε αν πάς για άλλο σχήμα δεν θα έχεις τόσες επιλογές.
Σχετικά με τα σχήματα της ακουστικής σίγουρα έχουν γραφτεί εκτενείς απόψεις εδώ, χρησιμοποίησε το ψαχτήρι ή google it! (ενδεικτικά grand auditorium για παίξιμο με δάκτυλα, jumbo για chords και δυνατό ήχο, dreadnaught για κάτι το ενδιάμεσο - ίσως το πιο συνηθισμένο αλλά ποτέ δεν μου έκατσε τόσο καλά!)
Τώρα σχετικά με το Expression System και τις "ιδιαιτερότητές" του:
Το expression system συνδυάζει προενίσχυση με δύο αισθητήρες και μαγνήτη ο οποίος είναι "χωμένος" στο μπράτσο. Επίσης βγάζει balanced output και μπορείς να παίξεις live χωρίς D.I. Προσωπικά πάντα είχα καθαρό και δυνατό σήμα για την ακουστική μου, σε ό,τι σύστημα και να έπαιξα με έβγαζε ασπροπρόσωπο- η μάλλον ακόμη καλύτερα, ο ήχος της με έκανε να το ευχαριστιέμαι ακόμη περισσότερο! Πάραυτα, υπάρχουν σίγουρα ανταγωνιστικές λύσεις και από άλλες εταιρίες, αλλά τα "ακριβά" ηλεκτρικά τοποθετούνται εργοστασιακά σε πολύ ακριβές κιθάρες.
Το τελευταίο σημαίνει ότι πρακτικά θα έχεις μια καλύτερη λύση αγοράζοντας μια καθαρόαιμη ακουστική στα χ ευρώ και τοποθετώντας της ένα σύστημα των ψ ευρώ παρά με το να πάρεις μια ηλεκτρακουστική των (χ+ψ) ευρώ. Ειδικά στην περίπτωση συστημάτων που δεν χρειάζονται "ακρωτηριασμό" της κιθάρας για την τοποθέτησή τους, θα έχεις μια πολύ καλή ακουστική χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς. Στην περίπτωση της ηλ/ακουστικής την παίρνεις "πακέτο" οπότε κινδυνεύεις να μην πάρεις αυτό που θα σου άρεσε περισσότερο!
Τέλος, δεν πρότεινα επίτηδες τις ακριβές της ovation, καθότι προσωπικά είμαι της γνώμης ότι οι ηλ/ακουστικές πρέπει να έχουν και καλό ήχο εκτός P.A. (ειδικά όταν δίνεις τόσα χρήματα!) - κάτι που θα θυμηθείς αν ακούσεις μια ovation χωρίς καρφί. Φυσικά δεν έχω ακούσει όλα τους τα μοντέλα για να σου πω 100% αλλά μιλώντας πάντα από εμπειρία...
Εντελώς προσωπικά μιλώντας τώρα, μάλλον θα έπαιρνα μια furch με κέδρινο καπάκι και θα της έβαζα το σύστημα της L.R. Baggs (αλλά θα κρατούσα και την taylor μου