oτι στο σημειο που θα επαναλαμβανεται η λουπα,θα ακουγεται η αρχη της,θα εχει μια διαφορα απο το τελος της και δεν θα ειναι κατι συνεχομενο.bloody_sunday είπε:Tα Fernandez-εbow-υψηλά feedback βοηθούν αλλά αν δεν υπάρχει απόσβεση όπως λες (που δεν θα υπάρχει γιατί ο ερωτών έχει ήδη κομπρέσσορα) και η νότα κρατηθεί για 1-2 sec, τι τον εμποδίζει να το χρησιμοποιήσει;
Moυ φαίνεται ότι είναι μια συζήτηση του στυλ "έκανε το αυγό την κότα ή η κότα το αυγό?". Tι σημασία έχει αν το ηχογραφεί on the fly ή όχι; Αν προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, για μένα είναι end of story.blue είπε:Αλλα εστω οτι εχει απο πριν απειρο sustain και δεν ακουγεται η διαφορα στην επαναληψη της λουπας (που ακουγεται ειτε εντασικα ειτε σαν "click").Τοτε το προβλημα ειναι η χρηστικοτητα του εφφε και η εφαρμογη του.Γραφει τη 1η νοτα ή το 1ο ακκορντο με αυτον τον τροπο και εχει τον ηχο που θελει και τον διατηρει.Στο επομενο (ακκορντο ή νοτα) τι κανει?Σβηνει το 1ο και γραφει το 2ο?
Ζηταει ενα εφφέ ,αρα κατι που να φτιαχνει τον ηχο του ,οχι εναν τροπο να ηχογραφησει αυτο που βγαζει ηδη.Εξαλλου για αυτη τη χρηση θα μπορουσε να χρησιμοποιει οποιοδηποτε recording device.
Δεν λέω ότι δεν γίνεται με delay, και όλοι προθυμοποιούνται να βοηθήσουν, αλλά είναι αρκετά σαφής...Awaken είπε:Πως μπορώ να πετύχω ένα εφέ το οποίο παίζοντας μια νότα, την κάνει να ακούγετε περισσότερη ώρα από όση ακούγετε κανονικά, δηλαδή κρατώντας πατημένο το τάστο η νότα να αργεί πολύ να σβήσει ή ακόμα να την κάνει και να μην σβήνει ποτέ…?
Δεν λέω το delay, οριζόμενα delay που έχω δει κρατούν την νότα για πολύ ώρα, όμως η νότα επαναλαμβάνετε, επαναλαμβάνετε και ο ήχος της πένας… εγώ θέλω κάτι που να μην επαναλαμβάνει τη νότα αλλά να την κρατά, να μην την αφήνει να σβήσει…
Μιας και δεν συμμετεχει ο ιδιος για να ξεδιαλυνει τι εννοούσε,δε νομιζω οτι εχει νοημα να το ψαχνουμε οι ιδιοι.blue είπε:Τοτε το προβλημα ειναι η χρηστικοτητα του εφφε και η εφαρμογη του.Γραφει τη 1η νοτα ή το 1ο ακκορντο με αυτον τον τροπο και εχει τον ηχο που θελει και τον διατηρει.Στο επομενο (ακκορντο ή νοτα) τι κανει?Σβηνει το 1ο και γραφει το 2ο?
Ζηταει ενα εφφέ ,αρα κατι που να φτιαχνει τον ηχο του ,οχι εναν τροπο να ηχογραφησει αυτο που βγαζει ηδη.
Garry Moorec(Parisienne Walways), Santana ( Europa)...άπειρο sustain σε μία νοταblue είπε:Δε μου φαινεται λογικό καποιος να θελει απειρο sustain σε ΜΙΑ νοτα.
Γουιτς παρτ οφ δις ντοντ γιου αντερσταντ;blue είπε:Μιας και δεν συμμετεχει ο ιδιος για να ξεδιαλυνει τι εννοούσε,δε νομιζω οτι εχει νοημα να το ψαχνουμε οι ιδιοι.
Πως μπορώ να πετύχω ένα εφέ το οποίο παίζοντας μια νότα, την κάνει να ακούγετε περισσότερη ώρα από όση ακούγετε κανονικά, δηλαδή κρατώντας πατημένο το τάστο η νότα να αργεί πολύ να σβήσει ή ακόμα να την κάνει και να μην σβήνει ποτέ…?
Δεν λέω το delay, οριζόμενα delay που έχω δει κρατούν την νότα για πολύ ώρα, όμως η νότα επαναλαμβάνετε, επαναλαμβάνετε και ο ήχος της πένας… εγώ θέλω κάτι που να μην επαναλαμβάνει τη νότα αλλά να την κρατά, να μην την αφήνει να σβήσει…
Eμένα αντιθέτως μου φαίνεται απολύτως λογικό. Θα μπορούσα να σκεφτώ πολλές χρήσεις σε ένα τραγούδι. Τόσες όσες έχει και το sustainer/ebow, με τη διαφορά ότι με sustainer/ebow δεν μπορείς να "χτίζεις" κομμάτια αλλά περιορίζεσαι σε αυτά που ήδη παίζονται.Δε μου φαινεται λογικό καποιος να θελει απειρο sustain σε ΜΙΑ νοτα.Πρεπει να ακολουθησει και δευτερη και να ελεγχει με καποιο τροπο το "απειρο" sustain.Ε,ετσι δε δουλευει ουτε το delay ουτε το RC.