Επιλογή 15άρι ενισχυτή για κιθάρα.Help plz

Angus13

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα.

Τις τελευταίες μέρες έχω ξεκινήσει μια έρευνα αγοράς σε 15w ενισχυτές.Έχω υπόψην ένα marshall mg15dfx και ένα vox ad15vt valvetronix.

Έχω ακούσει καλά λόγια και για τους δύο και θα ήθελα μια παραπάνω γνώμη ώστε να καταλήξω στην τελική αγορά.Σαν ένα θετικό στοιχείο του vox είναι τα πολλά εφέ μιας και δεν με βλέπω να ασχολούμε με πετάλια σύντομα.

Ποιά είναι η εμπειρία σας γύρω απο τους vox;

Από την άλλη ο marshall είναι marshall και ο συγκεκριμένος έχει και 4 εφέ.

Τα χρήματα που διαθέτω είναι κοντά στα 180¤ και θα ήθελα μου πείτε και άλλες προτάσεις αν έχετε κοντά σε αυτά.

8) :wink:

Μάλλον θα πήγαινα για τον vox, απ'ότι ξέρω ο αντίστοιχος 30άρης κάνει θραύση.

Εχω τον AD30VT και είναι πάρα πολύ καλός για τα λεφτά του, φαντάζομαι ότι αντίστοιχος θα είναι και ο 15ρης.

Επίσης πολύ καλός είναι και ο Roland Cube 30

Ωραίος όντως ο ROLAND CUBE30X αλλά μου κάνει εvτύπωση που ο αντίστοιχος 15άρις του roland cube 15x είναι σχετικά φτηνός.

Επίσης τι λέτε γι'αυτόν hugheskettner 15 dfx;Τι λέει σαν μάρκα και ποιότητα;

Με ενδιαφέρει ο ενισχυτής να είναι μικρός για εύκολη μεταφορά και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ψάχνω για 15άρι.

Ο Cube30 είναι τελείως διαφορετικός σε φιλοσοφία απο τον Cube15, δεν είναι απλώς διαφορετικά τα watt.

Ναί εντάξει σίγουρα δεν είναι αγγλικός απλά ήθελα να τονίσω ότι το όνομα μόνο και μόνο προσδίδει κάποιο κύρος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπορεί να έχει το όνομα αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Δε νομίζω ότι από τον 15άρη τρανζίστορ θα έχεις ήχο "Marshall" ότι και να γράφει απ'έξω.

Με τον Marshall θα έχεις δύο ήχους (καθαρό+βρώμικο) ενώ με τον vox έχεις και διαφορετικούς χαρακτήρες (modelling) σε έναν ενισχυτή.

Kalhmera k apo mena, eimai entelws neos! Egw tha sou elega oti o enisxiths pou tha pareis einai se synarthsh me to ti mousiki exeis skopo na paizeis.Ama paizeis rockies k metalies tha sou elega Marshall H Laney.

Ayta gia thn wra :D

βασικα αν δν κανω λαθος ο vox ειναι σαν τους Line6 ε???προσομοιωτες.δες και κανεναν line6 σαυτα τα λεφτα.εγω δν θα προτιμουσα marshall σαυτα τα λεφτα...

Παρε το guitar rig καλυτερα!!!! λολ

Σοβαρα τωρα, αν θες κατι που να πειθει για ηχος κιθαρας εστω και λιγο παρε τον vox.

Και εγώ για το vox ψηνόμουνα απο την αρχή απλά είπα να πάρω μια παραπάνω γνώμη για να σιγουρευτώ για την επιλογή.

Αυτό που τα σπάει επίσης στην εμφάνιση του είναι το μεταλλικό πλέγμα που έχει.

Έκατσα και διάβασα κάποια post από εδώ αλλά και από google σχετικά με την τεχνολογία Valvetronix της Vox.Αν κατάλαβα καλά είναι κάτι σαν προενίσχυση λάμπας :idea: που δίνει ένα είδος λαμπάτου ήχου σε χαμηλή ένταση κυρίως.Έτσι εχώ αποκλέισει το marshall και όλα οδηγούν προς τον vox (εφέ,modelling,valvetronix,εμφάνιση).

Αν έχετε υπόψην σας κάτι άλλο προτείνετε,πάντα σε 15άρι,γιατί μέσα στην βδομάδα θα γίνει η αγορά.

Eγώ έχω το Marshall Mg15dfx, και είναι καλός.Νομίζω όμως ότι ο Vox είναι πιο ευέλικτος και έχει καλύτερη πιότητα στον ήχο (έχει λάμπα προενίσχυση).Και κοίτα και το 10αρι roland cube, είναι πραγματικά φορητός λόγω μεγέθους και έχει ωραίο ήχο.Και για σούπερ μίνι φορητό κοίτα το cdcase του JAM.Είναι βέβαια εντελώς διαφορετικό από τους 15αρηδες που λέμε πάνω, αλλά αν το θές μόνο για έυκολη μεταφορά ή practise ίσως να σου κάνει.

http://www.thomann.de/gr/peavey_royal_8_valve_king.htm

φουλ λαμπα στα 160 μια χαρουλα θα εισαι.
Aυτο το ενισχυτακι αραγε να λεει τιποτα?

Και γω θα ελεγα να μην κοιτας σε τοσο χαμηλα watt(εκτος και αν παρεις το παραπανω ενισχυτακι) μιας και ενας solid state μπορει ανετα να παιξει μια χαρα σε χαμηλες εντασεις.

Σε περιπτωση οπου δεν κοιτας αποκλειστικα modelling amps, σου προτεινω να δεις και τον peavey envoy 110, τον ειχα για αρκετα χρονια (2 σειρες πισω βεβαια) και ειχε βγει παλικαρι,ασε που οι peavey ειναι και σκυλια :wink:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back