Δείξτε και δείτε Pedalboards (2025 -> 20ΧΧ)

Ο πιο απλός τρόπος είναι να βρεις πετάλι με sidechain input. Ένα που βρήκα γκουγκλάροντας είναι αυτό:

Αν θες να το κάνεις με splitter, το κλειδί είναι ότι ο compressor μπαίνει μετά το reverb, στο wet path.
Προβολή συνημμένου 53622

Όταν παίζεις, το reverb τροφοδοτείται και ο compressor το περιορίζει. Μόλις σταματήσεις, το reverb αρχίζει να σβήνει → το σήμα αδυνατίζει → ο compressor ανοίγει και αφήνει την ουρά.

Πάντως δεδομένου ότι ο sidechain compressor είναι το τελευταίο effect στη αλυσίδα, ακόμη και η χρήση rack δεν είναι πολύ δύσκολη. Το βάζεις πάνω από τον ενισχυτή ή πριν το DI του ηχολήπτη και τέλος.

@kpeyos ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση και τη βοήθεια. Έχω περιέργεια να το δοκιμάσω - θα επανέλθω :cool:

IMG_0146.jpeg
Έλειπε ένα reverb από το δεύτερο board, βρήκα το HoF mini σε εξαιρετική τιμή και το τσίμπησα.
Περιστασιακά βάζω είτε το Deep Six compressor είτε το Ditto looper στο τέλος της σειράς.

Το πιο wild εφφέ που έχω, πολλά σε ένα, και μερικά αρκετά ακραία, super-bend/ detune/ fixed pitch shifter/ diatonic pitch shifter και octaver.
IMG_20260501_231428928_MFNR.jpg

Λίγο fun με αυτό σε octaver setting έπειτα από distortion. Θυμίζει synth lead και στις υψηλότερες νότες ocarina.

Γενικότερα τα pitch shifting effects είναι τρομερά underused στον κόσμο της ηλεκτρικής, σε αντίθεση με άλλα όπως το wah ή το chorus που όχι μόνο έκαναν τρελό peak σε συγκεκριμένες περιόδους αλλά ποτέ δεν έφυγαν και εντελώς από την μόδα και τα ακούμε παντού, κυριολεκτικά.

ρε παιδια δεν ξέρω μηπως μπορειτε να με βοηθήσετε γιατι εχω ενα προβλημα καπως περίεργο. Έχω αρκετά πετάλια στην πεταλιέρα , το τροφοδοτικοό ειναι το hb io 12 pro. Μεταξύ των πεταλιών ειναι και το helix hx one. Οταν το έχω συνδεδεμένο δεν κανει boot το τροφοδοτικο, μόλις το βγάζω ανοίγουν κανονικά -- μετά το συνδέω και δουλεύει άψογα. Κάθε φορά δηλαδή πρέπει να το αποσυνδέω για να μπουτάρω. Να πω πως ο κατασκευαστής λέει 500mah πως θέλει και το έχω συνδέσει σε αντοίστιχη θύρα εξόδου 500mah

ρε παιδια δεν ξέρω μηπως μπορειτε να με βοηθήσετε γιατι εχω ενα προβλημα καπως περίεργο. Έχω αρκετά πετάλια στην πεταλιέρα , το τροφοδοτικοό ειναι το hb io 12 pro. Μεταξύ των πεταλιών ειναι και το helix hx one. Οταν το έχω συνδεδεμένο δεν κανει boot το τροφοδοτικο, μόλις το βγάζω ανοίγουν κανονικά -- μετά το συνδέω και δουλεύει άψογα. Κάθε φορά δηλαδή πρέπει να το αποσυνδέω για να μπουτάρω. Να πω πως ο κατασκευαστής λέει 500mah πως θέλει και το έχω συνδέσει σε αντοίστιχη θύρα εξόδου 500mah

Ε, μικρό πρόβλημα για να έχεις. Μην το πολυσκεφτεσαι, από την στιγμή που λειτουργούν άψογα μετά και μόνο στην εκκίνηση είναι το θέμα, μικρό το κακό.

Το HB ISO 12 έχει max output 27W. Είναι πολύ πιθανό η πεταλιέρα σου να ξεπερνάει την ισχύ του τροφοδοτικού. Δεν είναι ιδανικό το σενάριο. Βασικά βαλ'το σε κάποιο ΑΙ, τα πετάλια σου κλπ, και θα σου πει αν ξεπερνάς τα 27w.

Γύρω στα 22 watt είμαι οριακά και ίσως η εκκίνηση του hx one ζοριζει τοντροφοδοτικο με βλέπω για clocks αν και ως bedroom player δεν δικαιολογώ το κόστος

Compressor χρησιμοποιώ στους ενισχυτές που δεν κομπρεσάρουν από μόνοι τους ή όταν παίζω σε πολύ χαμηλές εντάσεις. Με distortion μάλλον δεν χρειάζεσαι compressor... ή εγώ δεν χρησιμοποιώ τουλάχιστον.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back