Απόπειρα για την πρώτη μου partscaster

Μέρες Μάρτη Νύχτες Σεπτέμβρη

Nicholas Chili

Fender Guitars - Fender Amps
Πόντοι
318
Μπήκα λοιπόν και εγώ που λέτε για πρώτη μου φορά στον πειρασμό να φτιάξω την δική μου partscaster.

Πώς μου καρφώθηκε αυτή η ιδέα στο μυαλό;

Χαλβάδιαζα επί σειρά ετών στο ebay κάτι μανικάρες που φτιάχνουν Κινέζοι, από τα βάθη της Κίνας, με κάτι απίστευτα flame maples και κάτι roasted flame maples και κάτι tiger flame maples και κάτι canadian AAAAΑ flame maples κλπ κλπ κλπ...

Πριν κάνα εξάμηνο "αρρώστησα" για τα καλά και είπα δεν απαυτώνεται, στην χειρότερη θα χάσω 100 ευρώ, πόσο λάθος να πάει αυτό, πάρτο να σου φύγει το άχτι. Σε τελική ανάλυση είναι τόσο όμορφο, αν δεν κάνει, βάλτο στον τοιχο διακοσμητικό.

Μου κόστισε 123 ευρώ μαζί με τον εκτελωνισμό και πριν 2 μήνες το παρέλαβα. Ναι είναι απίστευτο.

Εν συνεχεία, άρχισε η εσωτερική αναζήτηση για το πρακτικό του θέματος. Και σε ποια κιθάρα θα το βάλεις μάστορα το μανίκι; Σίγουρα σε καμία από τις 4 που έχω σε φουλ χρήση. Άρα μένει η εξής μία. Η πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα Squier Stratocaster (Made in Korea) που αγοράστηκε το 1998 σε χρώμα Candy Apple Red και είναι παροπλισμένη από το 2006.

Ναι, αλλά 28 χρόνια μετά την αγορά της Squier, το χρώμα Candy Apple Red δεν μου αρέσει. Γιατί να βάλω αυτό το μανίκι σε μία κιθάρα που δεν μου αρέσει; Έτσι και αλλιώς για την εξωτερική ομορφιά και την ποζεριά δεν ξεκίνησε όλο αυτό;;;

[...συνεχίζεται]

Παραθέτω φωτογραφίες του καταραμένου μανικιού που μου ξεκίνησε όλο το βάσανο.

10000ff37508.jpg

Καλώς ήρθες στον κόσμο των παρτ-καστερ-άκηδων.
Με το καλό να χαρείς το όργανο που θα προκύψει.
Ετοιμάσου για την όμορφη ψυχοθεραπεία.
Εγώ πάντως με τέτοια εμφανή νερά , ένα tortoise pickguard θα το ζευγάρωνα.

Πανέμορφο. Να σου πω, air guitar στο μανικι ξεκινησες? Κανενα ακόρντο εστω, ακόμα και χωρίς χορδές και σώμα

Ωραιο φαινεται αν και εμενα τα flame κλπ extravagant εμφανισιακα gimmicks δεν μου πολυαρεσουν, χανεται η μαγκια της στρατ, η της τελε, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Αυτο που εχει ενδιαφερον ειναι, επειδη βλεπω τη λακκα πανω στο μανικι να γυαλιζει, ποσο playable ειναι, αν ειναι sticky, και εαν βλεπεις καποιο προβλημα με την γενικοτερη playability του μανικιου?

Πανέμορφο. Να σου πω, air guitar στο μανικι ξεκινησες? Κανενα ακόρντο εστω, ακόμα και χωρίς χορδές και σώμα

Κοίτα γενικά είμαι άμπαλος κιθαρίστας αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όταν πρόκειται για air guitar, εκεί είμαι εντελώς άμπαλος. Οριακά αν μου πεις παίξε μου air guitar περνάω δεν περνάω για κιθαρίστας. Δεν πάνε τα δάχτυλα αν δεν έχω καπου να πατήσω. Προσπάθησα πολλές φορές και ακόρντα και lead και ρυθμικά, μου βγαίνουν εντελώς αφύσικα, θα περιμένω να γίνει κανονική κιθάρα.

Ωραιο φαινεται αν και εμενα τα flame κλπ extravagant εμφανισιακα gimmicks δεν μου πολυαρεσουν, χανεται η μαγκια της στρατ, η της τελε, αλλα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Αυτο που εχει ενδιαφερον ειναι, επειδη βλεπω τη λακκα πανω στο μανικι να γυαλιζει, ποσο playable ειναι, αν ειναι sticky, και εαν βλεπεις καποιο προβλημα με την γενικοτερη playability του μανικιου?
'Εχω 5 ηλεκτρικές κιθάρες, 4 Fender (οι δύο USA) και μία Squier. Επίσης έχω δύο ακουστικές Fender και μία ηλεκτροκλασική Fender. Οπότε σε νιώθω :D

Θα σου απαντήσω όταν συναρμολογηθούν όλα τα κομμάτια και γίνει κιθάρα, προς το παρόν παίζοντας air guitar πάνω στο μανίκι δεν ένιωσα κάτι να κολλάει η να με κρατάει αλλά αν δεν μπουν οι χορδές πάνω ότι και να λέω δεν έχει νόημα.

Πολύ ωραίο το μανίκι. Όπως ρωταει και ο fenderiarhs, δείχνει high-gloss, είναι; Προσωπικα μου αρεσει το gloss και στην αισθηση, δεν ιδρωνω ιδιαιτερα να με επηρεαζει.

Μπήκα να γράψω ακριβώς για Pickguard: με εναν pearl (ή tortoise) θα ειναι ποζεριά σωστή xD

Για πολλά χρόνια (πανε 15+) ήθελα να φτιάξω μια με ακριβώς τέτοιο μπράτσο, transparent red σωμα + pearl pg και τιποτα hot-rails τύπου σε μέγεθος μονού για την ποζεριά (ασχέτως αν δεν παιζω :Ρ), αλλα δεν παιξανε τελικά λεφτα τοτες.

Τι σχεδιάζεις να βάλεις πάνω;

Πολύ ωραίο το μανίκι. Όπως ρωταει και ο fenderiarhs, δείχνει high-gloss, είναι; Προσωπικα μου αρεσει το gloss και στην αισθηση, δεν ιδρωνω ιδιαιτερα να με επηρεαζει.

Μπήκα να γράψω ακριβώς για Pickguard: με εναν pearl (ή tortoise) θα ειναι ποζεριά σωστή xD

Για πολλά χρόνια (πανε 15+) ήθελα να φτιάξω μια με ακριβώς τέτοιο μπράτσο, transparent red σωμα + pearl pg και τιποτα hot-rails τύπου σε μέγεθος μονού για την ποζεριά (ασχέτως αν δεν παιζω :Ρ), αλλα δεν παιξανε τελικά λεφτα τοτες.

Τι σχεδιάζεις να βάλεις πάνω;
Είναι Gloss ξεκάθαρα ναι. Θα σας απογοητεύσω με το pickguard αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου τα tortois-οειδή. Σκέφτομαι για κάτι πολύ πιο "βιομηχανικό" τύπου steampunk... Θα δείξει!

Είναι Gloss ξεκάθαρα ναι. Θα σας απογοητεύσω με το pickguard αλλά δεν μου αρέσουν καθόλου τα tortois-οειδή. Σκέφτομαι για κάτι πολύ πιο "βιομηχανικό" τύπου steampunk... Θα δείξει!

Πολύ ενδιαφέρουσα η steampunk προσέγγιση!

Τρομερά ωραίο μανίκι, περιμένω να δω την συνέχεια.

[PART 2]

Ωραία λοιπόν, είπαμε, το μανίκι δεν θα μπει σε καμία από τις υπάρχουσες κιθάρες:
Fender American Standard Stratocaster (Midnight Wine)
Fender Classic Series '50s Telecaster Mexico (White Blonde)
Fender Showmaster HSS FR USA (Chrome Silver)
Fender Showmaster Celtic H (Silver)
Squier Stratocaster Korea (Candy Apple Red).

Οπότε ψάχνουμε για stratocaster body. Ποιο είναι το αγαπημένο μας χρώμα σε κιθάρα; Το ασημί. Ψάχνουμε για body ασημί. Στο ebay, ασημί body υπάρχει μόνο σε Αμερική, Αγγλία, Ιαπωνία και Κίνα. Χώρες δηλαδή από τις οποιες δεν γλιτώνεις το κόστος εκτελωνισμού. Άρα για ένα φθηνό ασημί body που παίζει γύρω στο κατοστάρικο, θα πρέπει να υπολογίσεις καμιά 40αριά ευρώ μεταφορικά και περίπου άλλα τόσα και παραπάνω κόστη εκτελωνισμού.

Εγώ σε όλο αυτό το concept του να φτιάξω μία πολύ οικονομική όμορφη superstrat, body με 200+ ευρώ δεν αγοράζω.

Το έψαξα και στο Reverb, βρήκα έναν τύπο από Σλοβακία που φτιάχνει ωραία bodies σε διάφορα χρώματα και τα πουλάει από 130 μέχρι 170 ευρώ, ασημί όμως δεν βρήκα. Το συζήτησα μαζί του και μου λέει αν θέλεις ασημί μόνο με nitro και κόστος 420 ευρώ. Τον ευχαρίστησα για τον χρόνο του.

Μην τα πολυλογώ άλλο, ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρω φθηνό ασημί body Stratocaster.
Και εδώ στο noiz το έψαξα εννοείται και στο marketplace του facebook, δεν είχα καλύτερη τύχη.

Ώσπου μες την απόγνωση μου, μου έσκασε η φαεινή ιδέα!

Ψάξε για καμιά τέρμα φθηνή ολόκληρη κιθάρα που να έχει ασημί body! Και πούλα τα υπόλοιπα parts που δεν χρειάζεσαι και κράτα μόνο το body. Οι τρείς υποψήφιες που κατάφερα να βρω ήταν οι εξής (από αριστερά προς τα δεξία):
Tanglewood Northstar NS1 (Inca Silver - το πιό ασημί από όλα) | Donner DST-152 (Polar Blue - κάτι μεταξύ γαλάζιου και ασημί, τύπου ουρανί) | Harley Benton ST-62CC (Inca Silver - κάτι μεταξύ Blizzard Pearl και Shoreline Gold της Fender, σαν ανάμειξη ασημί και χρυσού)

1000039478.jpg
ε και πάνω που ήμουνα έτοιμος να αγοράσω καινούρια την Tanglewood στα 210 ευρώ, έσκασε μύτη στις αγγελίες του Noiz η Harley Benton σε πραγματικά άψογη και αψεγάδιαστη κατάσταση (ούτε κόκκο σκόνης δεν βρήκα) στα 160 ευρώ μαζί με μαλακή θήκη.

Ε, την μπουμπούνισα.

[...συνεχίζεται]

Ενημερωτικά, το Inca Silver είναι ότι καλύτερο έχω δεί σε ασημί που καμμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει. Έχω μία (partcaster φυσικά) που είχε βάψει ο Κακανιάρης...είναι μακράν ή αγαπημένη μου!!

Ενημερωτικά, το Inca Silver είναι ότι καλύτερο έχω δεί σε ασημί που καμμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει. Έχω μία (partcaster φυσικά) που είχε βάψει ο Κακανιάρης...είναι μακράν ή αγαπημένη μου!!
Για πανοπλία καλή.

Πωωωωω τρέλα είναι!!!

Για πανοπλία καλή.
θα ήθελες να είχες μια τέτοια....αλλά είσαι πολύ συντηρητικός γέρος!!!!! Άσε που θα ταίριαζε και με το μπλουζάκι σου της Μαντόνα!!! :love:

θα ήθελες να είχες μια τέτοια....αλλά είσαι πολύ συντηρητικός γέρος!!!!! Άσε που θα ταίριαζε και με το μπλουζάκι σου της Μαντόνα!!! :love:
Τη νοικιάζεις;

IMG_5173.jpeg

Η G&L το ονομάζει αυτό (όπως και η Fender) Shoreline Gold και δεν είναι καθόλου χρυσό, είναι βασικά ασημί, ελαφρά ιριδίζον με νότες από λίγο… μωβ υπό γωνίες. Είναι όντως δύσκολο να φωτογραφηθεί. Αυτή είναι η χαβανεζα μου,έτσι, για την έμπνευση.

Προβολή συνημμένου 53944

Η G&L το ονομάζει αυτό (όπως και η Fender) Shoreline Gold και δεν είναι καθόλου χρυσό, είναι βασικά ασημί, ελαφρά ιριδίζον με νότες από λίγο… μωβ υπό γωνίες. Είναι όντως δύσκολο να φωτογραφηθεί. Αυτή είναι η χαβανεζα μου,έτσι, για την έμπνευση.
Θα το πάρω σαν προμόσιο για την Βαϊάνα με τον Dwayne Johnson 💪

Νικόλα δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον ετοιμάζεσαι να μάθεις ότι το σώμα της Harley Benton ή μάλλον το neck pocket της, δεν έχει τις ίδιες διαστάσεις με standard Fender μανίκι οπότε μάλλον συνεχίζεις το ψάξιμο...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back