Αυτός που, συν τοις άλλοις,φταίει και που ο Κώστας δεν έγινε Σοστακόβιτς ή έστω Σγούρος
Αν,θα, άμα...
Μήπως είσαι χαμένο ταλέντο σε άλλο επάγγελμα τελικά ή μήπως είσαι όντως ο Σωτήρης Νίνης του κλασικού πιάνου
Είναι φορές που είναι πραγματικά δυσδιάκριτο αν τρολάρεις ή όχι,αλλά προτιμώ να πιστεύω ότι τρολάρεις
Δεν έχω κανένα λόγο να τρολάρω. Το θέμα είναι να τοποθετηθούμε επί του θέματος. Είναι ωραίο να ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον άλλο σε προσωπικό επίπεδο, να προσπαθούμε να καταλάβουμε, να κρίνουμε ή και να επικρίνουμε, να συμβουλεύουμε. Ωστόσο, αυτό ξεφεύγει από το θέμα που πραγματεύεται το topic, τουλάχιστον στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης. Τα άλλα μπορούν να γίνουν σε ένα πλαίσιο παρέας, με ιδιωτικές συζητήσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων και ομάδων .
Δεν φταίει η κοινωνία για όσα δεν έγινα. Για όσα έγινα, είμαι περήφανος και εγώ και άλλοι για μένα. Με αγαπάνε, με σέβονται και μου το δείχνουν, και έτσι νιώθω ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος, παρόλο που δεν εξάντλησα τα τυπικά για να ανελιχθώ ψηλά, π.χ., στη μουσική. Η ενασχόλησή μου με τη μουσική και τη μουσική τεχνολογία είναι πρωτίστως μια ανάγκη για επαφή με αυτήν, γιατί πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον και την επιθυμία.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υποδεέστερο επειδή δεν έπιασα στόχους, καθώς δεν έβαλα στόχους με τη συμβατική, βιοποριστική έννοια, ούτε ήθελα να περιοριστώ σε ένα αντικείμενο. Τα αλλάζω, όπως άλλαζα και γυναίκες, γιατί έτσι μου αρέσει. Δεν το βλέπω ως πρόβλημα για να ψάξω τι φταίει. Και αν κάποιος, πιθανώς από αυτά που διαβάζει, βλέπει πρόβλημα... αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Εγώ είμαι ευτυχισμένος, δεν πτοούμαι και χαίρομαι τελικά να βυθίζομαι όλο και περισσότερο στη "λήθη" της τεχνολογίας και της απομόνωσης: στη μουσική, στο gaming, στις ταινίες, στην επιστημονική αρθρογραφία, στη συνεχή απόκτηση γνώσεων, ακόμα και δεξιοτήτων.
Αυτό με ευχαριστεί περισσότερο. Ωστόσο, αναγκαστικά πρέπει να βγαίνω έξω και στην πραγματικότητα για βιοποριστικούς λόγους, γιατί πρέπει να γυμνάζομαι και να έχω μια στοιχειώδη κοινωνική αλλά και σεξουαλική ζωή. Ωραία είναι να το κάνεις και αυτό μέσω διαδικτύου, αλλά χρειάζεται και η πραγματική επαφή, γιατί αλλιώς ο άνθρωπος θα μαραζώσει. Αν δεν ασχολείται με το σώμα του και με τη σωματική και ψυχική του υγεία, ιδιαίτερα σε πιο προχωρημένη ηλικία, κάνοντας πιο υγιεινές δραστηριότητες έστω και στο ελάχιστο, θα μαραζώσει με βαρύτατες συνέπειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι την ασθένεια, την αναπηρία ή τον θάνατο. Και έτσι, θα χάσουμε και την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων δημιουργίας.