Έπιασα στα χέρια μου μια squier bullet strat

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Για να την κάνω σετάπ σε έναν φίλο....

Πολύ πλάκα έχει το όργανο, παρόλη την ευτελή αξία του. Εάν εξαιρέσεις τα χάλια σε αίσθηση κλειδιά, το ευχαριστήθηκα, ειδικά στην neck θεση. Πανάλαφρο, ευκολόπαιχτο και με πολύ σκάσιμο...

Τίμιες και φτηνές κιθάρες για όποιον θέλει να ξεκινήσει να παίζει χωρίς να δώσει μια περιουσία. Σίγουρα θέλουν αλλαγή τα κλειδιά και μαγνήτες αλλά για αρχή είναι μια χαρά

Τίμιες και φτηνές κιθάρες για όποιον θέλει να ξεκινήσει να παίζει χωρίς να δώσει μια περιουσία. Σίγουρα θέλουν αλλαγή τα κλειδιά και μαγνήτες αλλά για αρχή είναι μια χαρά

Μια χαρά είναι οι μαγνήτες, πριμάτοι και ζωντανοί. Ήθελαν ρύθμιση στο ύψος για να έρθουν σε ισορροπία και να μην ξυρίζουν. Στο tonex που δοκίμασα διάφορους ήχους, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό.
Τα κλειδιά πολύ χάλια σε αίσθηση. Πολύ ψηλά οι χορδές στον κορμό που τυλίγονται, και πολύ χαμηλά τα string tree, σχηματίζοντας πολύ μεγάλη γωνία. Καθόλου προσεγμένη η συναρμολόγηση στο headstock.

Κατά τα άλλα, το μανίκι είναι μια χαρά. Αρκετά λεπτό, με medium jumbo τάστα. Ρύθμισα το action κάπου στο 1.8-2mm και παίζει σα βούτυρο. Και το σώμα πιο λεπτό, και πολύ ελαφρύ. Η κιθάρα δεν ξεπερνά τα 2700-2800γρ όπως την κόβω.

Στον φίλο δεν άρεσε καθόλου ο ήχος της και ήθελε να πάρει μια ακριβότερη. Είναι στην διαδικασία εκμάθησης και είναι λογικό να θέλει να τον φτιάχνει και λίγο ο ήχος. Του έδωσα να καταλάβει ότι είναι θέμα ενισχυτή, θέμα ρύθμισής του και θέμα παιξίματος. Σίγουρα όχι θέμα κιθάρας (αρκεί να είναι καλοσεταρισμένη).

Θυμάμαι ότι πιο παλιά είχε αναφερθεί εδώ ότι οι καινούριες squier δεν ειναι τοσο καλές όσο οι 10ετίας απο τώρα και το VFM που ήταν (ειδικα οι CV) δεν υφίσταται. Ισχύει?

Σίγουρα θέλουν αλλαγή τα κλειδιά και μαγνήτες αλλά για αρχή είναι μια χαρά
Μια χαρά είναι οι μαγνήτες, πριμάτοι και ζωντανοί.
Οι μαγνήτες είναι με κεραμική μπάρα μαγνήτη από κάτω και σιδερένια pole pieces, δεν είναι μαγνήτες strat. Θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι είναι πιο κοντά σε Teisco Goldfoils σε κατασκευή και ήχο, ιδανικοί για slide αλλά όχι τοσό strat-style για πιο γλυκά παιξίματα.

Εχω 2 affinity του 2010.
Ειναι εξαιρετικα οργανα και μετα την αλλαγή των μαγνητων σε bill Lawrence (wilde) και κατι επεμβασούλες στα ηλεκτρικά χτυπανε στα ισια τις αμερικανικες μου.

Έχω μια mim fender και μια squier bullet. Προτιμώ την δεύτερη πιο ελαφριά λεπτό μπράτσο. Τα ηλεκτρικά και οι μαγνήτες μια χαρά τα κλειδιά για πέταμα γιαυτό καιντα άλλαξα.Το 90% των περιπτώσεων παίζω με αυτή.

Γενικά την τελευταία 15ετια τα φτηνά όργανα έχουν ανέβει σε ποιότητα. Πλέον έχουν και καλά specs. Ανεβαίνει η Ανατολή

Η δική μου εμπειρία με τις Squier δεν έχει υπάρξει καλή ακόμη και με τις παλιότερες σειρές της Vintage Vibe που θεωρούνται πιο επιθυμητές, ακόμη και με Signature όργανα. Όλες (3), είχαν πρόβλημα στο trussrod, (stripped trussrod nut).

Εγώ είχα για αρκετό καιρό δυο vintage modified strat, μια squier standard tele, τρεις classic vibe tele (SS,SH,HH), και μια squier 51 που έχω ακόμα. Όλες μοντέλα περασμένης δεκαετίας. Δεν είχα με καμία προβλήματα, εκτος από τις vintage modified που είχαν χάλια duncan designed μαγνήτες. Ούτε με το truss rod ειχα θεματα, παρότι συνεχώς τις ρύθμιζα/ζω όλες.

Τι χρονολογίας ήταν τα μοντέλα αυτα?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back