Νταξει.... Αυστηρό.
Ωστόσο ομολογουμένως και στα δικά μου αυτιά ακούγονται καλύτερα στα πλήκτρα και δεν έχω ακούσει κάποιον κιθαρίστα που να το χρησιμοποιεί και να μου αρέσει.
Αλλά θέλω να αφήνω το διάστημα ανοιχτό μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρω.
καλα ακούγεται το boss. Ελπίζω να είναι και σε τιμή boss. Αλλά ακούγοντας το πάλι τα πλήκτρα σκεφτόμουν.
να σου πω Αργύρη
αυστηρό ίσως
αλλά μην ξεχνάμε ότι το κομοδίνο φτιάχτηκε για τα hammond.
Πέρασαν πολλά χρόνια για να σκεφτεί κάποιος σαν τον George Harrison να το χρησιμοποιήσει με κιθάρα.
Παρ όλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν ήταν κάτι που βρήκε μια αγορά σημαντική στον χώρο των πεταλιών. Γενικά θεωρείται πολύ niche ηχος και ελάχιστοι είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν κατα κόρον, όπως πχ στη δεκαετία του 80 τα chorus, delays κλπ. Αντε σε ένα δυο κομμάτια και τέλος.
Αλλά ως εφέ το ίδιο με κιθάρα, είναι σαν να προσπαθούμε να συγκρίνουμε
tube screamer κλώνους με hammond και να δούμε ποιό παίζει καλύτερα.
Όπως κάποιος σκέφτηκε να βάλει παραμόρφωση σε hammond, έτσι κάποιος έφτιαξε rotary pedals για κιθάρες. Σίγουρα ούτε η μιά ούτε η άλλη είναι ο κανόνας.
Το παράξενο είναι βέβαια ότι όλοι αυτοί που τα φτιάχνουν τα διαφημίζουν για το κοινό των κιθαριστών, αλλά μάλλον αυτό γίνεται γιατι η κοινότητα των hammondάδων είναι ασύγκριτα περιορισμένη, οπότε στις σελίδες κατασκευαστών θα τα δεις κάτω κάτω στο τέλος.
Τώρα....η εμπειρία μου περιορίζεται σε χρήση μόνο hammond με Lex.
Με το sk2 δίνει διαφορετικό ήχο πολύ πιό πιστευτό, αν και λίγο παραμετροποιήσιμο σε σχέση με το εσωτερικό του sk2. Το sk2 έχει ρυθμίσεις που χάνεσαι, αλλά ώρες ώρες με σχεδόν έναν ήχο το lex παίζει καλύτερα, αλλά λόγω ενσωμάτωσης προτιμώ συχνά το μανίσιο. Το κύριο μειονέκτημα του για μένα είναι ότι ΚΑΙ αυτό δεν καταφέρνει να δώσει το grit που χρειάζεται το hammond. Λίγο καλύτερα απο το ενσωματωμένο που έχει πάλι περισσότερες επιλογές, tube, stomp, OD αλλά δεν με πείθει. Αντίθετα με πείθει εξαιρετικά αυτό που περιλαμβάνεται στο IK Multimedia B3X vst, όπου εκεί η προσομοίωση του Leslie είναι πολύ μπροστά και το OD κλωνοποιεί υποτίθεται ένα TS. Τουλάχιστον αυτό δείχνει.
Εγώ τι κάνω όταν θέλω λίγο πιό φυσιολογικό OD στο sk2? Βάζω είτε το Tumnus είτε ακόμα και το πιό ταπεινό American Sound της Joyo.
Αυτά βέβαια όλα μόνο με hammond και για ήχο ροκ πχ purple, για να επικοινωνούμε δηλ, αν και αυτό θα γίνει μία στις 20 ή 30.
Τώρα για κιθαρα....το έβαλα στο rig της κιθάρας για λίγο. Ούτε μισή μέρα. Δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα, μάλλον δεν εμπνεύστηκα. Ετσι το άφησα για το μέλλον και εάν.
Το Boss, στο παρελθόν είχα δει το RT1, αλλά μέσα από ένα βιντεάκι δεν θα βγάλω συμπεράσματα. Θα πρέπει να το τυρανήσω. Πάντως, ένσταση...όλα τα φτιάχνουν ακριβά. Αν και αυτό στα 275 δεν είναι άσχημο.
Δεν μπορώ να το δω ως πετάλι για κιθάρες. Σορρυ