Boss RT-2 Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη νέα έκδοση του Rotary Speaker pedal!

Λεξ ή βεντιλειτορ
Δε συμφωνώ.

Κατ' αρχάς σε κιθάρα το Boss RT-2 προσφέρει πολλούς ενδιαφέροντες ήχους που δεν θα καταφέρεις να βγάλεις με κανένα από αυτά τα δύο. Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι για να ακούσω το RT-2 σε όργανο, ώστε να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μάλλον δεν είναι το customer target του συγκεκριμένου.

Από κει και πέρα το Strymon Lex & το Neo Instruments Ventilator δεν έχουν σχέση ούτε μεταξύ τους.

Το Ventilator έχει έναν πολύ συγκεκριμένο φανταστικό ήχο, προσανατολισμένο καλύτερα σε όργανο.

Το Lex το αγόρασα και το πούλησα σε λιγότερο από μήνα. Είναι απλά ένα μέτριο πετάλι που προσπαθεί να κάνει ελαφρώς περισσότερα. Δε θα το χρησιμοποιούσα παρά για ελάχιστους εντελώς καθαρούς ήχους και πάλι περισσότερο σε κιθάρα και λιγότερο σε όργανο. Βασικά ακόμη και το παλιό Korg G4 θα το προτιμούσα από το Lex. Το Boss RT-2 μου ακούγεται σίγουρα καλύτερο σε κιθάρα (στα clips τουλάχιστον).

Αυτή τη στιγμή έχω το Ventilator, το μεγάλο.

Last edited:
Δεν με ενδιαφέρει η χρηση ροταρυ σε κιθαρα.
Απ τη μανα τους δεν είναι για κιθαριστες.
Νταξει.... Αυστηρό.

Ωστόσο ομολογουμένως και στα δικά μου αυτιά ακούγονται καλύτερα στα πλήκτρα και δεν έχω ακούσει κάποιον κιθαρίστα που να το χρησιμοποιεί και να μου αρέσει.

Αλλά θέλω να αφήνω το διάστημα ανοιχτό μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρω.

καλα ακούγεται το boss. Ελπίζω να είναι και σε τιμή boss. Αλλά ακούγοντας το πάλι τα πλήκτρα σκεφτόμουν.

Τσέκαρε αυτό τότε :p

Πολυ καλη η κιθαρα, αλλα ειναι σιγουρα απο rotary speaker ο ηχος;

Ρωταω γιατι ετσι οπως τον κοβω τον Alice, πρεπει να εχει φτασει στην 7η φιαλη, και νομιζω οτι ακουγεται ετσι η κιθαρα επειδη γυριζει το δωματιο γυρω γυρω.

Ρωταω γιατι ετσι οπως τον κοβω τον Alice, πρεπει να εχει φτασει στην 7η φιαλη, και νομιζω οτι ακουγεται ετσι η κιθαρα επειδη γυριζει το δωματιο γυρω γυρω.
Εγω ακούω rotary , chorus και delay......αν και να σου πω την αλήθεια, δεν ήμουν ο μηχανικός ήχου του Wagner...κυρίως γιατί μόλις είχα γεννηθεί :p

Νταξει.... Αυστηρό.

Ωστόσο ομολογουμένως και στα δικά μου αυτιά ακούγονται καλύτερα στα πλήκτρα και δεν έχω ακούσει κάποιον κιθαρίστα που να το χρησιμοποιεί και να μου αρέσει.

Αλλά θέλω να αφήνω το διάστημα ανοιχτό μήπως υπάρχει κάτι που δεν ξέρω.

καλα ακούγεται το boss. Ελπίζω να είναι και σε τιμή boss. Αλλά ακούγοντας το πάλι τα πλήκτρα σκεφτόμουν.
να σου πω Αργύρη
αυστηρό ίσως
αλλά μην ξεχνάμε ότι το κομοδίνο φτιάχτηκε για τα hammond.
Πέρασαν πολλά χρόνια για να σκεφτεί κάποιος σαν τον George Harrison να το χρησιμοποιήσει με κιθάρα.
Παρ όλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν ήταν κάτι που βρήκε μια αγορά σημαντική στον χώρο των πεταλιών. Γενικά θεωρείται πολύ niche ηχος και ελάχιστοι είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν κατα κόρον, όπως πχ στη δεκαετία του 80 τα chorus, delays κλπ. Αντε σε ένα δυο κομμάτια και τέλος.
Αλλά ως εφέ το ίδιο με κιθάρα, είναι σαν να προσπαθούμε να συγκρίνουμε tube screamer κλώνους με hammond και να δούμε ποιό παίζει καλύτερα.
Όπως κάποιος σκέφτηκε να βάλει παραμόρφωση σε hammond, έτσι κάποιος έφτιαξε rotary pedals για κιθάρες. Σίγουρα ούτε η μιά ούτε η άλλη είναι ο κανόνας.
Το παράξενο είναι βέβαια ότι όλοι αυτοί που τα φτιάχνουν τα διαφημίζουν για το κοινό των κιθαριστών, αλλά μάλλον αυτό γίνεται γιατι η κοινότητα των hammondάδων είναι ασύγκριτα περιορισμένη, οπότε στις σελίδες κατασκευαστών θα τα δεις κάτω κάτω στο τέλος.

Τώρα....η εμπειρία μου περιορίζεται σε χρήση μόνο hammond με Lex.
Με το sk2 δίνει διαφορετικό ήχο πολύ πιό πιστευτό, αν και λίγο παραμετροποιήσιμο σε σχέση με το εσωτερικό του sk2. Το sk2 έχει ρυθμίσεις που χάνεσαι, αλλά ώρες ώρες με σχεδόν έναν ήχο το lex παίζει καλύτερα, αλλά λόγω ενσωμάτωσης προτιμώ συχνά το μανίσιο. Το κύριο μειονέκτημα του για μένα είναι ότι ΚΑΙ αυτό δεν καταφέρνει να δώσει το grit που χρειάζεται το hammond. Λίγο καλύτερα απο το ενσωματωμένο που έχει πάλι περισσότερες επιλογές, tube, stomp, OD αλλά δεν με πείθει. Αντίθετα με πείθει εξαιρετικά αυτό που περιλαμβάνεται στο IK Multimedia B3X vst, όπου εκεί η προσομοίωση του Leslie είναι πολύ μπροστά και το OD κλωνοποιεί υποτίθεται ένα TS. Τουλάχιστον αυτό δείχνει.
Εγώ τι κάνω όταν θέλω λίγο πιό φυσιολογικό OD στο sk2? Βάζω είτε το Tumnus είτε ακόμα και το πιό ταπεινό American Sound της Joyo.
Αυτά βέβαια όλα μόνο με hammond και για ήχο ροκ πχ purple, για να επικοινωνούμε δηλ, αν και αυτό θα γίνει μία στις 20 ή 30.

Τώρα για κιθαρα....το έβαλα στο rig της κιθάρας για λίγο. Ούτε μισή μέρα. Δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα, μάλλον δεν εμπνεύστηκα. Ετσι το άφησα για το μέλλον και εάν.
Το Boss, στο παρελθόν είχα δει το RT1, αλλά μέσα από ένα βιντεάκι δεν θα βγάλω συμπεράσματα. Θα πρέπει να το τυρανήσω. Πάντως, ένσταση...όλα τα φτιάχνουν ακριβά. Αν και αυτό στα 275 δεν είναι άσχημο.

Δεν μπορώ να το δω ως πετάλι για κιθάρες. Σορρυ

ελα, ακριβώς τα ίδια παίζει εδώ

Εμενα στην κιθαρα μου αρεσει πολυ το univibe, δεν ειναι ακριβως το ιδιο με το rotary αλλα παει προς τα εκει, πολυ ωραιος ηχος.

Hammond βεβαια χωρις rotary, σκορδαλια χωρις σκορδο.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που να γράφει Strymon πάνω. (ναι, είμαι fan boy).
Τα γούστα μας διαφέρουν.

Έίχα αρκετά πετάλια τους (Brigadier, El Capistan, Lex, Mobius θυμάμαι στα σίγουρα, μπορεί να ειχα κι άλλα). Μου ακούγονταν όλα over-filtered και πλαστικά, dull. Το έχω αποδώσει στην προσπάθεια τους να κόψουν το πολύ high-end για να μην ακούγονται "πσηφία" :ROFLMAO: 😅

Δεν είχε νόημα λοιπόν να έχω πανάκριβα πετάλια που τα εφέ τους τα πατούσαν κάτω ακόμη και κάτι παλιά DOD των 80 ευρώ, οπότε τα πούλησα. Για την ευκολία των presets στα live αγόρασα δύο Eventide Η9 των οποίων τον ήχο μακράν προτιμώ, γιατί μπορεί να είναι unapologetically "πσηφίο" αλλά έχουν χαρακτήρα και σοβαρό midi (σε αντίθεση με τα Strymon).

Πριν κυκλοφορήσει το Lex, όντας και οργανίστας, θεωρούσα ότι το καλύτερο Rotary Sim είναι το Korg G4. Όταν βγήκε το Lex, έτρεξα και το αγόρασα και απλά διαπίστωσα ότι το καλύτερο Rotary Sim συνέχιζε να είναι το Korg G4. Πούλησα το Lex κι οταν τελικά πήρα το Ventilator, ανακάλυψα ότι είναι μια κλάση από μόνο του, μεγάλη διαφορά απ οτιδήποτε είχα δοκιμάσει (αν και συνεχίζει να μου αρέσει το overdrive του G4). Οπότε ακόμη και ως σύγκριση το Lex είναι (για μένα) ένα μέτριο(τατο) πετάλι.

Δεν με ενδιαφέρει η χρηση ροταρυ σε κιθαρα.
Απ τη μανα τους δεν είναι για κιθαριστες.
τότε βεντιλέιτορ
Το κύριο μειονέκτημα του για μένα είναι ότι ΚΑΙ αυτό δεν καταφέρνει να δώσει το grit που χρειάζεται το hammond.
έχετε ένα λεπτό να σας μιλήσω για τον Κύριο μας το βεντιλέιτορ :ROFLMAO:

Στο Lex είναι λες και έχεις βάλει το drive μετά την κονσόλα του ηχολήπτη. Είναι για να σπρώξει σκοτεινό ενισχυτή κιθάρας, όχι για να το ακούς από monitor.

Τα γούστα μας διαφέρουν.

Έίχα αρκετά πετάλια τους (Brigadier, El Capistan, Lex, Mobius θυμάμαι στα σίγουρα, μπορεί να ειχα κι άλλα). Μου ακούγονταν όλα over-filtered και πλαστικά, dull. Το έχω αποδώσει στην προσπάθεια τους να κόψουν το πολύ high-end για να μην ακούγονται "πσηφία" :ROFLMAO: 😅

Το να έχουμε διαφορετικά γούστα είναι και κατανοητό και σεβαστό. Nothing wrong there.

Δεν είμαι σίγουρος σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι ότι ήταν overfiltered και dull. Φαντάζομαι όχι στον dry ήχο σου, γιατί έτσι και αλλιώς όλα τα Strymon είναι analog-dry-through. Τώρα αν αναφέρεσαι στις επαναλήψεις και στο modulation αυτών είναι άλλη κουβέντα αν και θα έλεγα ότι με τόσες επιλογές παραμετροποίησης, μπορείς να κάνεις τον wet ήχο να ακούγεται όπως ακριβώς θέλεις (στα πλαίσια του κάθε πεταλιού, βέβαια). Είχα και εγώ το Brigadier (επικό delay, δεν έπρεπε να το δώσω) και στο παρόν τα Timeline & Mobius. Θεωρώ ότι και τα δύο ανήκουν στην κατηγορία : «αγοράζεις άπαξ και ησυχάζεις».

τότε βεντιλέιτορ

έχετε ένα λεπτό να σας μιλήσω για τον Κύριο μας το βεντιλέιτορ :ROFLMAO:

Στο Lex είναι λες και έχεις βάλει το drive μετά την κονσόλα του ηχολήπτη. Είναι για να σπρώξει σκοτεινό ενισχυτή κιθάρας, όχι για να το ακούς από monitor.
Δεν παιζει ολος ο κοσμος hammond με od. Αυτο ειναι ενα υποσυνολο. Αν θες γνησιο καθαρο ήχο leslie το lex ειναι plug and play.
Αλλα το βιντεο, οπως ολα τα βιντεο δοκιμαζουν Leslie pedals με κιθαρες which is nuts!

Το να έχουμε διαφορετικά γούστα είναι και κατανοητό και σεβαστό. Nothing wrong there.

Δεν είμαι σίγουρος σε ποιο κομμάτι αναφέρεσαι ότι ήταν overfiltered και dull. Φαντάζομαι όχι στον dry ήχο σου, γιατί έτσι και αλλιώς όλα τα Strymon είναι analog-dry-through. Τώρα αν αναφέρεσαι στις επαναλήψεις και στο modulation αυτών είναι άλλη κουβέντα αν και θα έλεγα ότι με τόσες επιλογές παραμετροποίησης, μπορείς να κάνεις τον wet ήχο να ακούγεται όπως ακριβώς θέλεις (στα πλαίσια του κάθε πεταλιού, βέβαια). Είχα και εγώ το Brigadier (επικό delay, δεν έπρεπε να το δώσω) και στο παρόν τα Timeline & Mobius. Θεωρώ ότι και τα δύο ανήκουν στην κατηγορία : «αγοράζεις άπαξ και ησυχάζεις».
Δεν εννοούσα τον dry ήχο, εννοούσα την ποιότητα των εφέ.

Η παραμετροποίηση δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ήχος της κάθε εταιρείας έχει κάποιον χαρακτήρα.

Δηλαδή τα εφέ της Eventide δε θα ακουστούν εύκολα σαν Strymon και το αντίθετο. Οπότε είναι τί προτιμά ο καθένας.

Για μένα το Mobius είχε το κακό πώς σαν στουντιακό εργαλείο μου ήταν άχρηστο. Όλα του τα fx υστερούσαν των αναλογικών της συλλογής μου. Εξαίρεση το filter που ήταν δική του φάση.

Στον αντίποδα τα Eventide έχουν δικό τους ήχο και τη δική τους θέση στο studio γιατί δεν προσπαθούν τόσο πολύ να κοπιάρουν κλασικά αναλογικά πετάλια.

Δεν εννοούσα τον dry ήχο, εννοούσα την ποιότητα των εφέ.

Η παραμετροποίηση δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ήχος της κάθε εταιρείας έχει κάποιον χαρακτήρα.

Δηλαδή τα εφέ της Eventide δε θα ακουστούν εύκολα σαν Strymon και το αντίθετο. Οπότε είναι τί προτιμά ο καθένας.

Για μένα το Mobius είχε το κακό πώς σαν στουντιακό εργαλείο μου ήταν άχρηστο. Όλα του τα fx υστερούσαν των αναλογικών της συλλογής μου. Εξαίρεση το filter που ήταν δική του φάση.

Στον αντίποδα τα Eventide έχουν δικό τους ήχο και τη δική τους θέση στο studio γιατί δεν προσπαθούν τόσο πολύ να κοπιάρουν κλασικά αναλογικά πετάλια.

Οκ, σεβαστή η άποψη και η εμπειρία σου. Εμένα και το Timeline και το Mobius προσφέρουν αυτό ακριβώς: την δυνατότητα να μην έχω / χρειάζομαι κανενα άλλο αναλογικό ή ψηφιακό πετάλι, γιατί τα έχω όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα σε ένα. Και βεβαίως ακούγονται (για τα δικά μου γούστα ) more than good enough.

Αλλα το βιντεο, οπως ολα τα βιντεο δοκιμαζουν Leslie pedals με κιθαρες which is nuts!
Η Boss στοχεύει στο μεγαλύτερο δυνατό κοινό. Επιλέγει τους κιθαρίστες και τους δίνει το καλύτερο rotary γι αυτούς, σε τιμή αρκετά χαμηλότερη από αυτή ενός Lex ή Vent.

Είναι ένα προϊόν που εχει θέση στην αγορά και ήδη έχει δημιουργηθεί ντόρος.

Αντίθετα ένα leslie sim για οργανίστες που δεν ικανοποιήθηκαν από το sim του Hammond Clone τους ή από το Ventilator, θα είχε τεράστιες απαιτήσεις κι ελάχιστο κοινό. Κακή προοπτική για προϊόν, δε νομίζεις;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back