Αγγελιες με κουλες δικαιολογιες...

Καλώς ή κακώς, έτσι λειτουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι, με μαζική αποδοχή ή μαζικό αποκλεισμό. Όταν κάποιος λέει "δεν αντέχω τη τζαζ", δεν έχει κάτσει να ακούσει όλη τη τζαζ δισκογραφία, απλά μεταφέρει μία γενική εντύπωση (του/της, στη συγκεκριμένη περίπτωση). Ομοίως, το να αποδίδονται συγκεκριμένα patterns συμπεριφορών σε κοινωνικές ομάδες, είναι πολύ συνηθισμένο, και βέβαια δεν έχει κάποια σχέση με "ρατσισμό". Ίσα-ίσα, πολλές κοινωνικές ομάδες είναι υπερήφανες για τα ειδικά χαρακτηριστικά τους, και τα χρησιμοποιούν για διάφορους σκοπούς (έτσι π.χ. οι έλληνες νησιώτες θεωρούνται φιλόξενοι γενικώς, αλλά οι Ανδριώτες έχουν εντελώς διαφορετική στάση απέναντι στους τουρίστες).

Αν υποπτευόμουν ότι υπάρχει ρατσιαμός στο noiz, θα αποχωρούσα, αλλά δεν υπάρχει. Είμαι αρκετά χρόνια μέλος ώστε να μπορώ να το πω πολύ σοβαρά. Το ότι αποδόθηκε "ρατσιαμός" εκ' μέρους εκπροσώπου της Διαχείρισης, κατά τη γνώμη μου είναι ένα ενδιαφέρον περιστατικό, καθώς, αν ισχύει θα πρέπει τα μέλη να εκδιωχθούν, ή η Διαχείριση να ξεκαθαρίσει ότι ίσως πρόκειται για παρεξήγηση. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να κρέμεται πάνω από το κεφάλι κάποιων η συγκεκριμένη ρετσινιά.

Σημερα στο γυμναστήριο έπιασα την κουβέντα με έναν γνωστό μου που έχει "rooms to let" (έτσι το λέγαμε τότε- ΄τωρα τα λέν αιρ μπι εν μπι) σε ένα τουριστικό μέρος της Ελλάδας.
"Οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι στις κριτικές στο booking , δεν τους θέλω καν για πελάτες" , μου λέει.
"Εσύ δεν θα έθρεις να κλείσεις καμια μέρα στα δωμάτια μου; " συνεχίζει.
"Οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι στο hosting για διακοπές του λέω, δεν τους δίνω σεντ, θα πάω στο Κάπρι" :LOL:

Dear all
Θα μου επιτρέψετε να έχω (και εγώ) μια άποψη, η οποία μάλλον θα ακουστεί "αιρετική".
Θεωρώ ότι ο ρατσισμός (ή και "ρατσισμός") βρίσκεται εντός των πάντων. Και δεν έχει πάντα να κάνει αμιγώς με το race.

Όπως σωστά θίχτηκε οι απαρχές του εδράζονται σε στερεοτυπικές αντιλήψεις, οι οποίες όμως IMHO ξεπερνούν τα στεγανά του race και προκαλούν διαχωρισμούς πάσης φύσης, παράλληλα με μια αίσθηση ανωτερότητας.

Άνω Πλαγιά - Κάτω Πλαγιά, Πράσινοι - Βένετοι, Βροντάκηδες - Φουρτουνάκηδες, teleκαστορες - stratoκάστορες (για να παραθέσω μερικά ανώδυνα παραδείγματα).

Ο εντός ή εκτός εισαγωγικών ρατσισμός, θεωρώ ότι βρίσκεται σε μικρά, αλλά και σε μεγάλα, και βρίσκεται και στην καθημερινότητά μας ποικιλοτρόπως. Παντού μπορεί να υπάρχουν ψήγματα.

ΥΓ: Πας μη Έλλην βάρβαρος... Νομίζω ότι έχουμε το copyright του... ρατσισμού απ' την αρχαιότητα. 😄

Σημερα στο γυμναστήριο έπιασα την κουβέντα με έναν γνωστό μου που έχει "rooms to let" (έτσι το λέγαμε τότε- ΄τωρα τα λέν αιρ μπι εν μπι) σε ένα τουριστικό μέρος της Ελλάδας.
"Οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι στις κριτικές στο booking , δεν τους θέλω καν για πελάτες" , μου λέει.
"Εσύ δεν θα έθρεις να κλείσεις καμια μέρα στα δωμάτια μου; " συνεχίζει.
"Οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι στο hosting για διακοπές του λέω, δεν τους δίνω σεντ, θα πάω στο Κάπρι" :LOL:

Οι Έλληνες είναι ο κορυφαίος λαός... του πλανήτη στο hosting / hospitality, μην τρελαθούμε. Και για πελάτες δεν είναι κακοί, υπάρχουν και χειρότεροι. Just saying...

Να ξεκαθαρίσω για τον εαυτό μου για να ξέρετε με τι τύπο έχετε να κάνετε. Δεν είμαι ρατσιστής με ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ αλλά κάποια στερεότυπα τα λαμβάνω υπόψη μου στη ζωή γιατί έχω βρει ότι ισχύουν από την εμπειρία μου και ότι με βοηθάνε, δίνω βάση σε επίθετα για παράδειγμα και άλλα πολλά που θα τα βρίσκατε απαράδεκτα κάποιοι αν και μπορεί να σκέφτεστε με τον ίδιο τρόπο αλλά να είστε ποιο έξυπνοι από εμένα στο τι δημοσιεύετε. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν είμαι ρατσιστής γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν εξαιρέσεις σε όλα αυτά τα στερεότυπα. Ελπίζω φίλε Trolley να μην σε απογοήτευσα

Οι Έλληνες είναι ο κορυφαίος λαός... του πλανήτη στο hosting / hospitality, μην τρελαθούμε. Και για πελάτες δεν είναι κακοί, υπάρχουν και χειρότεροι. Just saying...
Ιδεα δεν έχω, και βασικά δεν με ενδιαφέρει κιόλας.
Καζουρα του έκανα για αυτα που έλεγε.

Ελπίζω φίλε Trolley να μην σε απογοήτευσα
Σε καμία περίπτωση δεν με απογοήτευσες, δεν θεωρώ ότι υπάρχει ρατσισμός στο Noiz. Αυτά που αναφέρουν οι LK, Terry δεν είναι ρατσισμός, είναι το αλατάκι που κάνει την καθημερινότητα ενδιαφέρουσα, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ποικιλλία συμπεριφορών που μας προστατεύει όλους από το να χασμουρηθούμε μέχρι αποπληξίας, αφορμή για καζούρα.

Αν και όταν βρίσκομαι να είμαι θύμα στερεότυπων αντιλήψεων (π.χ. στα τριάντα μου κάπνιζα πίπα, και έμαθα μετά από πολλά χρόνια ότι μία μαθήτρια με μισούσε επειδή πίστευε ότι το έκανα επίτηδες για να φαίνομαι "σοβαρός"), το αντιλαμβάνομαι σαν ευκαιρία να φερθώ με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστεί ρήγμα η παγιωμένη αντίληψη κάποιων.

θα πάω στο Κάπρι"
Μάλιστα... μάλιστα... Μάζεψες το πακέτο και αντί να επενδύσεις σε καμία κιθάρα της περιωπής, θα πας να τα φας στην αλλοδαπή και στα γλεντοκόπια...

Ούτε εγώ βλέπω ρατσισμό εδώ μέσα, προς θεού. Βλέπω προκατάληψη, σε κάποιες περιπτώσεις, στην οποία και δεν πολυδίνω σημασία. Καθένας έχει τις παραξενιές του…

@Terry RoscoeBeck5
Όσο αφορά εμένα,κανένας διαχωρισμός δεν υπήρξε,ούτε θέμα ανωτερότητας/κατωτερότητας

Πόσες φορές έχουμε θίξει εδώ μέσα ότι μπορεί να πήγαμε να αγοράσουμε κάτι,να ήταν π.χ.χαλασμενο ένα κλειδί και να μας είπε ο πωλητής: έλα μωρέ,2 ευρώ κάνει στο eBay.
Αν αυτό το έλα μωρέ,το δε βαριέσαι ή κάποιες ας πούμε σκοπούμενες ασάφειες στις αγγελίες πω εγώ, λόγω εμπειρίας,ότι μοιάζει με ανατολίτικες τακτικές που συναντάω από συγκεκριμένους στο εξωτερικό,είναι απλά μια επισήμανση για την οποία όμως παρέθεσα και επιχειρήματα.
Ποιος ρατσισμός και ποια ανωτερότητα;
Οτι κάνουμε εμείς και ακόμη χειρότερα κάνουν, μιας και πολλά στραβά σε συνδιαλλαγές τα υιοθετήσαμε από αυτούς,το λένε και οι λέξεις που προανέφερα...

Γιατί ας πούμε λέμε με αρνητική χροιά "ανατολίτικο παζάρι" αναφερόμενοι ακόμη και σε πολιτικά θέματα και δε λέμε... αγγλοσαξωνικό παζάρι;

Με πόσους Γερμανούς ή Ελβετούς έχετε συνδιαλλαγεί;
Εγώ με δεκάδες και δεν υπήρχαν ούτε ελα μωρέ,ούτε βλαχομαγκιες,ούτε αλλά στο internet και άλλα δια ζώσης.
Έχουν και αυτοί άλλα στραβα,αλλά εγώ στις αγγελίες αναφέρθηκα εξ'αρχής

Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις παντού,δε θα κάτσω τώρα να γραψω τα αυτονόητα.

Τέσπα,εγώ ότι ήταν να γράψω το έγραψα.

Μάλιστα... μάλιστα... Μάζεψες το πακέτο και αντί να επενδύσεις σε καμία κιθάρα της περιωπής, θα πας να τα φας στην αλλοδαπή και στα γλεντοκόπια...
Θα επενδύσω τον Σεπτέμβριο.
Για την ακρίβεια στις 28/9/2025

Από το "συγκεκριμένο σχόλιο είναι ρατσιστικό" το οποίο μάλιστα συνεχίστηκε ως συζήτηση με τον @Kanimothrios με ανταλλαγή επιχειρημάτων, στο
ρατσιαμός στο noiz
ένα λογικό άλμα δρόμος...Προφανώς ούτε εγώ θα ήμουν μοντερέιτορ σε ρατσιστικό φόρουμ, ούτε θα συνέχιζα συζητήσεις με κάποιον που θεωρώ ότι είναι συνειδητά ρατσιστής.

Tώρα από 'κει και περα υπάρχουν κάποιοι γνωστοί μον-τερατομάχοι που δεν τους φεύγει το χούι, γι αυτό και πήρε τόση έκταση.

Όσον αφορά την ελευθερία λόγου, το noiz δεν είναι κοινωνικό μέσον ευρείας θεματολογίας. Έχει συγκεκριμένους κανόνες για τα θέματα καθώς και για τις συμπεριφορές που επιτρέπονται. Η δική μου λογική είναι να εφαρμόζονται, με τον τρόπο που ένας από τους αγαπημένους κάποιων Βορειοευρωπαίος, είναι πιθανότερο να αντιλαμβανόταν το τί σημαίνει εφαρμογή.

Μια τέτοια συζήτηση με τόσες αναφορές σε συγκεκριμένες φυλετικές/εθνικές ομάδες, που έφτασε σε σημείο ban μέλους με post-οχετό που θα μπορούσε να πάει καρφί στην εισαγγελεία, δε θα επιτρεπόταν σε κανένα σοβαρό forum στον πλανήτη. Κακώς ίσως κι εγώ δεν το κλείδωσα νωρίτερα στο πλαίσιο των κανονισμών κι επέμεινα στην κουβέντα.

Θα επενδύσω τον Σεπτέμβριο.
Για την ακρίβεια στις 28/9/2025
Να ρωτήσω προς τι η συγκεκριμένη ημερομηνία;

Να ρωτήσω προς τι η συγκεκριμένη ημερομηνία;
Πάντως το έψαξα αν προβλέπεται κάποιου είδους... τέλος του κόσμου, αλλά είμαστε safe 😄
Αλλά γιατί να έπαιρνε κιθάρα σε συντελιακό γεγονός...

ένα λογικό άλμα δρόμος...

Δεν υπάρχει κανένα λογικό άλμα. Η αφετηρία ήταν το "για να γνωρίζουμε το ποιός είναι ποιός εδώ μέσα"*, μία ύποπτη προσπάθεια αμαύρωσης του ονόματος του συγκεκριμένου μέλους, η οποία στηρίζεται στην λανθασμένη πεποίθησή σου ότι μπορεί να είμαστε εδώ μέσα δύο (προς τρεις) δεκαετίες αλλά να μην ξέρουμε ότι ο άνθρωπος δεν είναι ρατσιστής.

Μένω λοιπόν στο ότι η Διαχείριση παραδέχεται ότι παρεξήγησε κάποια πράγματα, αλλιώς, όχι μόνο θα έδιωχνε τα μέλη που κατήγγειλε (εντός και εκτός εισαγωγικών), αλλά - απ' ότι μας ενημέρωσες - θα έφευγε κιόλας.

* όχι το "συγκεκριμένο σχόλιο είναι ρατσιστικό".

Αξιότιμα μέλη έσβησα ένα και εγώ, για τους ίδιους λόγους που νωρίτερα το έκανε ο @kpeyos
Μένουμε στα των αγγελιών 😉

Trending...

Νέα θέματα

Back