Αγγελιες με κουλες δικαιολογιες...

Δεν θέλω να θέσω τον ρατσισμό ως θέμα συζήτησης. Είναι κακός, απαγορεύεται στην κοινότητα κι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί.
Υπάρχει διάχυτος πάντως στο φόρουμ. Ειδικά ο ρατσισμός των τελεκαστεράκηδων απέναντι στους υπόλοιπους και των υπολοίπων απέναντι στους τελεκαστεράκηδες

Κάποιοι μπερδεύετε τον ρατσισμό (εκ του racism - race) με την προκατάληψη, αλλά εντάξει, αυτό είναι της μοδός στις μέρες μας.

Καποιοι απλως δεν βλεπουν τι γινεται γυρω μας και προσπαθουν να μας μαθουν να μιλαμε με το σεις και με το σας

"Οι Ελληνες ειναι κακοι οδηγοι"

Αντικειμενικα αληθες, επιβεβαιωμενο στατιστικα.

"Εισαι Ελληνας, αρα εισαι κακος οδηγος"

Ηλιθιο συμπερασμα βλακα, που δεν ξερει πως δουλευει η στατιστικη.

"Προσεχε σε ποιανου το αμαξι θα μπεις, ειδικα αμα βρισκεσαι στην Ελλαδα"

Πανσοφη συμβουλη, και ας διαμαρτυρονται οι sjw.

Κατανοώ ότι κάποιοι ένιωσαν την ανάγκη να υπερασπιστούν ένα post το οποίο περίπου συνοψιζόταν στο "δεν αγοράζω από συγκεκριμένες εθνικότητες, γιατί είναι στην κουλτούρα τους να είναι απατεώνες", επικαλούμενοι στατιστικά στοιχεία και διάφορες εξηγήσεις. Ειλικρινά, με θλίβει να βλέπω τέτοιο είδος γενικεύσεων να προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ορθολογικός λόγος.

Ο @sultan of string, απ’ ό,τι φαίνεται, θεώρησε πως προσπαθώ να του κάνω μάθημα ή να του υποδείξω πώς να εκφράζεται. Τίποτα τέτοιο. Υπενθυμίζω απλά πως η κοινότητα έχει κανόνες τους οποίους ακολουθεί το moderation, γι αυτό και υφίσταται άλλωστε.

Αγαπητε οπως σου εξηγησα σε πμ ρωτω τι σημαινει το αρκτικολεξο sjw και υπεθεσα και ορισμενες πιθανές απαντησεις απο τα συμφραζομενα.

Κατα τα αλλα συντασσομαι πληρως με τα σχολια του αγαπητου @Kanimothrios

Ελπιζω να υπαρχει ακομα ελευθερία λογου

Αγαπητε οπως σου εξηγησα σε πμ ρωτω τι σημαινει το αρκτικολεξο sjw και υπεθεσα και ορισμενες πιθανές απαντησεις απο τα συμφραζομενα.

Κατα τα αλλα συντασσομαι πληρως με τα σχολια του αγαπητου @Kanimothrios

Ελπιζω να υπαρχει ακομα ελευθερία λογου
Αυτό το post δε θα το διαγράψω. Αξίζει να μείνει για να γνωρίζουμε το ποιός είναι ποιός εδώ μέσα.

Το να επιλέγεις τη λέξη "κουλτούρα" αντί για "φυλή" δεν αλλάζει την ουσία του σχολίου σου. Ήταν ρατσιστικό με τον πιο βασικό ορισμό της λέξης και για αυτό διαγράφηκε. Λυπάμαι που δεν βλέπεις το πρόβλημα. Είναι πραγματικά θλιβερό να συναντά κανείς τέτοιες απόψεις, ειδικά από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και θα περίμενε κανείς να έχουν έρθει σε επαφή με περισσότερες οπτικές.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, πριν φύγω από την Ελλάδα θα αντιδρούσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με εσένα.
Αυτό που είναι λυπηρό είναι ευφυή,κατά τα άλλα, άτομα να έχουν υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου,ώστε να μην μπορούν να χωρίσουν δυο λογιών άχυρα.

Ο ρατσισμός έχει να κάνει με τη ράτσα .&-
Όλα τα άλλα είναι αφηγήματα κατά το δοκούν.
Πολιτισμικές διαφορές υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι αν σου έγραφα ότι σε ένα ραντεβού με έναν Έλληνα, πιθανόν να αργήσει,δε θα αντιδρούσες.
Ότι είναι πιο πιθανόν να μη σου κόψει απόδειξη,πάλι δε θα αντιδρούσες.
Στα όσα ακραία είχαν γραφτεί εδώ μέσα επί μνημονίων κατά του γερμανικού λαού,πάλι δε θυμάμαι να υπήρχε αντίδραση.
Τώρα απλά πατήθηκε ο κάλος του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας και ποιος ξέρει τι άλλο.

Αυτό που θα περίμενε κάποιος φίλε μου,
είναι άτομα που απλά έχουν παραγγείλει από το eBay.de ή έχουν πάει ένα ταξίδι στο Αμβούργο,να μην γράφουν με τόσο σιγουριά για πράγματα που ουσιαστικά δεν ξέρουν.

Τέλος πάντων,στην Ελλάδα μεγάλωσα και εγώ,καταλαβαίνω την αντίδρασή σου,
αν θες σβήσε και όλα τα σχόλια μου.

Αυτό το post δε θα το διαγράψω. Αξίζει να μείνει για να γνωρίζουμε το ποιός είναι ποιός εδώ μέσα.
Αυτο ακριβως θα ηθελα. Να μεινει.
Βεβαια διεγραφη ενα, ως δηθεν ακατάλληλη γλωσσα αλλα ειναι διαθέσιμο.

Ξεχασα να υπογραψω:
Κακομοίρον

Ο ρατσισμός έχει να κάνει με τη ράτσα .&-
Αν θες διάβασε τον αντιρατσιστικό νόμο (της Ελλάδας ή της Γερμανίας) και δες τον ορισμό. Δεν πρόκειται για φυλή ή "ρατσα" όπως κάποιοι επικαλούνται βάσει ετυμολογίας. Άλλωστε η ίδια η θεωρία των διαφορετικών ανθρώπινων φυλών είναι αντιεπιστημονική και παρωχυμένη. Οπότε δεν ισχύει το
Όλα τα άλλα είναι αφηγήματα κατά το δοκούν.
αλλά αντίθετα κάποιοι στέκονται στην ετυμολογία και αλλάζοντας τη λέξη "εθνικότητα" με τη λέξη "κουλτούρα" θεωρούν ότι τα σχόλιά τους δεν είναι ρατσιστικά.
Στα όσα ακραία είχαν γραφτεί εδώ μέσα επί μνημονίων κατά του γερμανικού λαού,πάλι δε θυμάμαι να υπήρχε αντίδραση.
Από εμένα υπήρξε, έφυγα αυτοβούλως από μια κοινότητα η οποία εκείνη την εποχή δε με εξέφραζε.
Αυτό που θα περίμενε κάποιος φίλε μου,
είναι άτομα που απλά έχουν παραγγείλει από το eBay.de ή έχουν πάει ένα ταξίδι στο Αμβούργο,να μην γράφουν με τόσο σιγουριά για πράγματα που ουσιαστικά δεν ξέρουν.
Η υποθεσή σου ότι είμαι κάποιος που η εμπειρία του στο εξωτερικό είναι αυτή που περιγράφεις, είναι τραγικά λανθασμένη.

Υπάρχει διάχυτος πάντως στο φόρουμ. Ειδικά ο ρατσισμός των τελεκαστεράκηδων απέναντι στους υπόλοιπους και των υπολοίπων απέναντι στους τελεκαστεράκηδες
Εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά δε θα έκανα ποτέ παρέα με Telecasterάκια. Και στις αγγελίες ρωτάω κι αν υπάρχει Telecaster στο σπίτι τους, ακυρώνω τη συναλλαγή. :) :) :)

Για τον ρατσισμό έχω να πω τα εξής. Θυμάμαι ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι κάπου 9 στις 10 συλλήψεις Ελλήνων πολιτών για κλοπές και διαρρήξεις, είναι Ρομά. Είναι ένα πραγματικό στατιστικό που αφορούσε το 2022.
Ή υψηλή αυτή παραβατικότητα, από μια ομαδα ανθρώπων, δεν οφείλεται σε καμία κουλτούρα, χρώμα δέρματος κλπ. Δεν είναι στο αίμα τους η κλοπή, να το πω λαϊκα. Είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι, αμόρφωτοι, και ζουν σε συνθήκες φτωχιας. Είναι καθαρά κοινωνικό και πολιτικό θέμα.
Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει γενικεύσεις για έναν ολόκληρο πληθυσμό ατόμων. Είναι άκρως ρατσιστικό, στιγματίζει τον λαό αυτόν, και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την ένταξη του στην κοινωνία.
Δεν εκφράζω άποψη για τα σχόλια των αγαπητών συμφορουμιτων, όπου τα θεωρώ καλοπροαίρετα. Απλά, αναλύω λίγο το ζήτημα και δηλώνω ότι κάθε μορφή ρατσισμού (θα έπρεπε να) είναι μη αποδεκτή.

Αν θες διάβασε τον αντιρατσιστικό νόμο (της Ελλάδας ή της Γερμανίας) και δες τον ορισμό. Δεν πρόκειται για φυλή ή "ρατσα" όπως κάποιοι επικαλούνται βάσει ετυμολογίας. Άλλωστε η ίδια η θεωρία των διαφορετικών ανθρώπινων φυλών είναι αντιεπιστημονική και παρωχυμένη. Οπότε δεν ισχύει το

Δεν χρειάζεται να διαβάσω κανένα αντιρατσιστικό νόμο,που συντάχθηκε προχθές για να εξυπηρετήσει αφηγήματα,για να μάθω τι είναι ρατσισμός.

Είναι ο ίδιος νόμος που αν γράψω ότι ένας χοντρός είναι πιο πιθανό να πάθει έμφραγμα,θα με κατηγορήσει για ρατσισμό κατά των χοντρών και χονδροφοβία

αλλά αντίθετα κάποιοι στέκονται στην ετυμολογία και αλλάζοντας τη λέξη "εθνικότητα" με τη λέξη "κουλτούρα" θεωρούν ότι τα σχόλιά τους δεν είναι ρατσιστικά.

Όχι,τα σχόλια μου δεν είναι διόλου ρατσιστικά.
Αν έπαιρνα ένα μωρό από την Ελλάδα και το έστελνα να μεγαλώσει μαζί με τους Ταλιμπάν,δε θα θεωρούσα ότι το ανώτερο ελοχιμ DNA του 😅 θα επικρατούσε της τριτοκοσμικης κουλτούρας των Ταλιμπάν.

Κουλτούρα και παιδεία φίλε μου,ούτε χρώμα δέρματος,ούτε DNA..

Η υποθεσή σου ότι είμαι κάποιος που η εμπειρία του στο εξωτερικό είναι αυτή που περιγράφεις, είναι τραγικά λανθασμένη.

Έχεις μείνει δηλαδή στο εξωτερικό π.χ.σε γειτονιά που το 99% ήταν αραβότουρκοι και είδες ότι είχε τα ίδια γνωρίσματα με περιοχές που ήταν πλειοψηφία οι ντόπιοι;

Εγώ θα σου πρότεινω να μην τα βλέπεις τα πράγματα τόσο σε κουτάκια,δεν είναι όλα ρατσισμός.
Γύρισε μια σελίδα πίσω και αναλογισου γιατί οι τουρκικης προέλευσης λέξεις που παρέθεσα,δεν υπάρχουν π.χ.στα γερμανικά.
Και θα σου γράψω και αρνητικές λέξεις κεντροευρωπαίων που δεν υπάρχει αντίστοιχη στα ελληνικά.

Η γλώσσα και η κουλτούρα προσδίδει ταυτότητα, καταδεικνύει τις αξιες και τα γνωρίσματα κάθε κοινωνίας.

Έχεις μείνει δηλαδή στο εξωτερικό π.χ.σε γειτονιά που το 99% ήταν αραβότουρκοι και είδες ότι είχε τα ίδια γνωρίσματα με περιοχές που ήταν πλειοψηφία οι ντόπιοι;
Ναι, έχω μείνει στο Dubai για λίγο. Αλλά δεν νομίζω ότι θα έχω δει τα προβλήματα που υπονοείς αναφέροντας γκετοποιημένους γκασταρμπάϊτερς.

Επίσης στην Ελλάδα έχω μείνει Εξάρχεια, Πατήσια και τώρα μένω ΒΠ. Έχω διαφορετική άποψη για τις αιτίες των προβλημάτων.

Στην πραγματικότητα δε μας ενοχλεί η "κουλτούρα". Αλλιώς θα έβλεπες και διαδηλώσεις κατά των σεϊχηδων στη Μύκονο. Αυτό που μας ενοχλεί είναι η φτώχεια, η αμορφωσιά και η μιζέρια.

Last edited:
Και ήταν πριν την κρίση χρέους, που μας στιγμάτισε συνολικά στα μάτια κάποιων ακόμη περισσότερο...
Τι μου θύμησες (επί κρίσης χρέους)... Είμαι σε μια εμπορική έκθεση- μπορεί να ήταν Γερμανία, μπορεί να ήταν Αγγλία, δεν το θυμάμαι- και ήμουν στο περίπτερο που είχε η εταιρεία που συνεργαζόμουν.
Έρχεται ένας τύπος, μιλάμε για τη δουλειά και μετά με ρωτάει από που είμαι- αυτός απ' το Περού.
Αρχίζω εγώ τα γνωστά (και ολίγο... τουριστικά) Ελλάδα, που έχουμε Σωκράτη, Αριστοτέλη, Παρθενώνα κλπ 😄
Και εκεί που είμαι εγώ καμαρωτός- καμαρωτός, γυρίζει και μου λέει: Και πολλά προβλήματα :ROFLMAO:

Τζάμπα ο πρόλογος... Και είμαι σε φάση, "τι σταδιάλα, μέχρι τις... Άνδεις έφτασε η χάρη μας;" :unsure:😄

Στην πραγματικότητα δε μας ενοχλεί η "κουλτούρα". Αλλιώς θα έβλεπες και διαδηλώσεις κατά των σεϊχηδων στη Μύκονο. Αυτό που μας ενοχλεί είναι η φτώχεια, η αμορφωσιά και η μιζέρια.

Ενδιαφέρον συμπέρασμα...

Σας τα έλεγε και ο Ραπτόπουλος αλλά σας ενοχλεί εκεί στην Αθήνα, "Ο Πύρρος Δήμας πριν σηκώσει τα βάρη πάνω ήταν Αλβανός, μετά έγινε Έλληνας", ή "ο Αντετοκούμπο πριν πάει στο ΝΒΑ ήταν απλά ένας Νιγηριανός που πουλούσε CD"

raptopoulos-marmita.gif

(Αστειεύομαι αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας)

Η ελευθερια του λογου, εχει παει προ πολλου στον καλαθο των αχρηστων.

Δεν υπηρξε αλλωστε και ποτε ελευθερια του λογου.

Απλως, αυτοι που σημερα σου λενε να σωπασεις, ειναι ακριβως οι ιδιοι που εκαναν πορειες διαμαρτυριας για την ελευθερια του λογου.

Η ελευθερια του λογου τους δωθηκε, και μεσα απο αυτη καταφεραν να επιβαλουν τη σιωπη, για καθε αλλη αποψη περα απο την δικη τους.

Συνεπως, δεν εχει νοημα να μιλαμε για ελευθερια του λογου, ουτε να προσπαθουμε να μιλησουμε για παρομοια ζητηματα. Η ιδια η εννοια της αληθειας ειναι, και παντα ηταν, υπο διωγμο. Δεν αφορα την κοινωνια η αληθεια. Αυτο που την αφορα ειναι το κερδος, και κατα συνεπεια η απαραιτητη για αυτο κοινωνικη ειρηνη, και μπροστα σε αυτον τον στοχο θα θυσιασει τα παντα.

Ο καθενας λοιπον ας λαβει οποια μετρα νομιζει σωστα για τον εαυτο του, και μην ξεγελιεται: Ολοι ξερουν τι παιζεται, και ολοι παιρνουν τα μετρα τους. Το τι λενε βεβαια στο διαδυκτιο δεν εχει σημασια: Μοιαζει με τους ινφλουενσερ του βιγκανισμου, ολο ποζες και σελφι μπροστα σε μαρουλια, και απο πισω παει το κοψιδι συννεφο, διοτι καλα και τα likes, αλλα και οι πρωτεινες και τα Β12 ειναι ακομα καλυτερα.

Ζουμε στις κοινωνιες που ζουμε, με τις συνθηκες που αποφασισαν οι απο πανω, με τη συνθεση του πληθυσμου που αποφασισαν οι απο πανω, και με την επισημη ιδεολογια που αποφασισαν οι απο πανω. Οι περισσοτεροι, οι δραματικα περισσοτεροι, παντα επαιζαν το ρολο του καλου παιδιου, που κανει οτι του λενε οι απο πανω. Δε θα αλλαξει αυτο σημερα, και σιγουρα δε θα αλλαξει με 10 ποστ στο ιντερνετ.

"τι σταδιάλα, μέχρι τις... Άνδεις έφτασε η χάρη μας;"
true story:
Μια αντιπροσωπεία Ινδών που άκουσε ότι έχουμε κρίση και ήθελε να μας φέρει κάτι να φάμε. (Οι άνθρωποι σου λέει για να λένε ότι έχουν κρίση θα λοιμοκτονούν κατά χιλιάδες)

Ναι, έχω μείνει στο Dubai για λίγο. Αλλά δεν νομίζω ότι θα έχω δει τα προβλήματα που υπονοείς αναφέροντας γκετοποιημένους γκασταρμπάϊτερς.

Καταλαβαίνεις τι εννοώ και δεν είναι το Dubai

Επίσης στην Ελλάδα έχω μείνει Εξάρχεια, Πατήσια και τώρα μένω ΒΠ. Έχω διαφορετική άποψη για τις αιτίες των προβλημάτων.

Έχω μείνει και εγώ Εξάρχεια,έχω δουλέψει και σαν φοιτητής Εξάρχεια και παρομοίως έφυγα προς ΒΠ.
Δεν έχω πρόβλημα να σου πω και που.
Από τα σκαλάκια,τα γνωστά σκαλάκια,στο Μαρούσι.

Εμένα πάντως αν ένας σείχης νομίζει ότι μπορεί να αγοράζει γυναίκες και να τις χ...ζει ή ότι να παντρεύεσαι ανήλικα είναι κομπλέ,μια χαρά πρόβλημα έχω.
Άλλωστε δε μου ανήκει το Nammos,για να μην έχω πρόβλημα..

Αλλά από τις αγγελίες ξεκινήσαμε,έτσι δεν είναι;
Καμία απάντηση γιατί τα ρουσφέτι,μπαξίσι,παζάρι,κ.ά. λέξεις δεν υπάρχουν στο γερμανικό λεξιλόγιο;

Αυτό έθιξα εξ'αρχής και η φάση πήγε αυτομάτως στον.....ρατσισμό..
Κλασσικά ελληνικά εικονογραφημένα..

Υ.Γ. Γιώργο,όταν κάποτε στην Ελλάδα ήμουν χάπατο,πηγαίναμε σε γνωστό καταυλισμό της Αττικής με μουσικά όργανα να διδάξουμε δωρεάν στα παιδιά.
Τρία ΣΚ κράτησε η φάση.
Μετά μας την έπεσαν οι γονείς ότι απασχολούμε τα παιδιά.
Α,έχω παρεβρεθεί και σε γάμο ανηλίκων,στον οποίο άλλοι γονείς έδωσαν λόγο για τα παιδιά τους,επίσης ανήλικα..
Καλά όλα αυτά με τους κοινωνικούς αποκλεισμούς,αλλά κάποιες "πολιτισμικές ιδιαιτερότητες" καλό είναι σαν προοδευτικοί άνθρωποι να τις καυτηριάζουμε και όχι να φοβόμαστε μην μας πουν ρατσιστές..

Τέσπα,εγώ έγραψα κάτι για τις αγγελίες,
σαν να έγραψα ότι άμα σου πει Έλληνας ότι θα περάσει να δει μια κιθάρα πιθανόν να κρυώσει ο καφές σου να τον περιμένεις και πιάσαμε και τους Ρομά τώρα ..

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back