Αγγελιες με κουλες δικαιολογιες...

Μαλλον πουλουσες. :devilish:
Αν λες για εμένα, ναι πούλησα.
Και μάλιστα πούλησα με πολύ κουφό τρόπο.
Ο αγοραστής ταξίδεψε όλη νύχτα από Πειραιά με ΚΤΕΛ, για να έρθει να πάρει το αμάξι...και να γυρίσει πίσω με αυτό από Κοζάνη.....ΧΩΡΙΣ καν να το δει από κοντά.
Του εγγυηθηκα ότι όταν το δει , δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πάρει.
Τον έπεισα.....και ήρθε.
Και σε όλο τον γυρισμό μου έπαιρνε τηλέφωνο και με έκανε τεμεναδες.
Αλλά το τι χαζομάρα και αηδία από σκατοφατσες είδα και άκουσα 2,5 μήνες....δεν περιγράφεται...

Αλλά το τι χαζομάρα και αηδία από σκατοφατσες είδα και άκουσα 2,5 μήνες....δεν περιγράφεται...
Νομίζω η μεγάλη διαφορά στη σύγκριση αγοραπωλησίας αυτοκινήτων και μουσικού εξοπλισμού είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι, αριθμητικά. Πόσοι κοιτάνε αμάξια στο car.gr; Όλοι. Πόσοι στο noiz; Πολύ λιγότεροι. Άρα η πιθανότητα να πετύχεις μπαγλαμά πουλώντας όχημα είναι απείρως μεγαλύτερη

Θέλω να πω ο τύπος με τη Les Paul από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότατα να ενοχλεί την κοινή λογική με την εξωφρενική τιμή που ζητάει (αν κατάλαβα σε ποια αγγελία αναφέρεσαι) παρά να τον ενοχλούν από μηνύματα και κλήσεις

Θέλω να πω ο τύπος με τη Les Paul από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότατα να ενοχλεί την κοινή λογική με την εξωφρενική τιμή που ζητάει (αν κατάλαβα σε ποια αγγελία αναφέρεσαι) παρά να τον ενοχλούν από μηνύματα και κλήσεις
Δεν ζητάει πολλά.
1750 ευρώ, για μια lp classic, που είναι του κουτιού.

Νομίζω η μεγάλη διαφορά στη σύγκριση αγοραπωλησίας αυτοκινήτων και μουσικού εξοπλισμού είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι, αριθμητικά. Πόσοι κοιτάνε αμάξια στο car.gr; Όλοι. Πόσοι στο noiz; Πολύ λιγότεροι. Άρα η πιθανότητα να πετύχεις μπαγλαμά πουλώντας όχημα είναι απείρως μεγαλύτερη
Απλά αυτοί που κοιτάνε αυτοκίνητο στο car.gr, ένας στους 10 ενδιαφέρεται να αγοράσει. Οι άλλοι 9 είναι απλά ηλιθιοι.

Αυτή είναι μια εξήγηση ανθρώπου που δεν έχει εμπειρία από car.gr και είναι και λίγο αδύναμος στη στατιστική

Αυτή είναι μια εξήγηση ανθρώπου που δεν έχει εμπειρία από car.gr και είναι και λίγο αδύναμος στη στατιστική
Είμαι και τα δύο. Αλλά για πες γιατί

Είμαι και τα δύο. Αλλά για πες γιατί
Αν ας πούμε έχεις μια αμπούλα με υγρό νικοτίνης που λέει ότι περιέχει συνολικά 1.6% νικοτίνη, κάθε τζούρα που παίρνεις 1.6% νικοτίνη περιέχει. Είναι ανάλογο με το παράδειγμα που έφερες αν υποθέσουμε ότι όλοι οι χρήστες και του car.gr και του noiz.gr προέρχονται από την ίδια αμπούλα (θα πυρποληθώ :ROFLMAO: ) ...Το car ρε συ είναι άλλο πράγμα, πρώτα από όλα οι περισσότεροι που θα σε πάρουν τηλέφωνο δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε...

Χειρότερο από αυτό είναι να πουλάς κάτι ενώ έχεις ανάγκη και να το έχεις γράψει κιόλας στην αγγελία.
Μέλος εδώ μέσα που το είχε κάνει μου είπε ότι υπήρχαν υποψήφιοι αγοραστές τελείως θρασίμια..

Προσωπικά στο εξωτερικό κάνω και προφάιλινγκ,δηλαδή πάντα θα προτιμήσω να αγοράσω από κάποιον Μαξιμίλιαν,παρά από κάποιον Μοχάμεντ.
Δεν έχει σχέση με ρατσισμό, απλά είναι θέμα κουλτούρας.
Για παράδειγμα τι εννοεί συνήθως ένας Γερμανός με το "καλή κατάσταση" και τι ένας Άραβας ή Τούρκος,είναι μέρα με τη νύχτα..

Χειρότερο από αυτό είναι να πουλάς κάτι ενώ έχεις ανάγκη και να το έχεις γράψει κιόλας στην αγγελία.
Μέλος εδώ μέσα που το είχε κάνει μου είπε ότι υπήρχαν υποψήφιοι αγοραστές τελείως θρασίμια..

Προσωπικά στο εξωτερικό κάνω και προφάιλινγκ,δηλαδή πάντα θα προτιμήσω να αγοράσω από κάποιον Μαξιμίλιαν,παρά από κάποιον Μοχάμεντ.
Για παράδειγμα τι εννοεί συνήθως ένας Γερμανός με το "καλή κατάσταση" και τι ένας Άραβας ή Τούρκος,είναι μέρα με τη νύχτα..
ψωνίζω χρόνια (από το 2002 περίπου) από το ebay.de χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν νομίζω είναι τυχαίο

ψωνίζω χρόνια (από το 2002 περίπου) από το ebay.de χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν νομίζω είναι τυχαίο

Από το ebay.de με τις δικλείδες ασφαλείας για πωλητή/αγοραστή,τι συμπέρασμα να βγει;
Οι αγγελίες ιδιωτών του γερμανικού eBay έχουν άλλη πλατφόρμα.

Κάθε κουλτούρα έχει κάποια χαρακτηριστικά.
Κάτι μπαξίσι,ρουσφέτι, παζάρι, και άλλες λέξεις δεν έχουν τυχαία, την προέλευση που έχουν.
Ούτε είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχουν καν σαν λέξεις σε συγκεκριμένες γλώσσες/κουλτούρες.

Είναι σαν να μου λες ότι σε τυχαίο δείγμα 10 Ελλήνων ή Ιταλών και 10 Ελβετών ή Γερμανών,
δεν υπάρχει μοτίβο στο ποιοι είναι πιθανότερο να έρθουν στην ώρα τους σε ένα ραντεβού.

Είναι σαν να μου λες ότι σε τυχαίο δείγμα 10 Ελλήνων ή Ιταλών και 10 Ελβετών ή Γερμανών,
δεν υπάρχει μοτίβο στο ποιοι είναι πιθανότερο να έρθουν στην ώρα τους σε ένα ραντεβού.
...Φτάνουν στην ώρα τους γιατί είναι και μιά ώρα πίσω εκεί στην Ελβετία,νΑ Τα ΛαΙμΕ κΑι ΑυΤα.

Από το ebay.de με τις δικλείδες ασφαλείας για πωλητή/αγοραστή,τι συμπέρασμα να βγει;
Οι αγγελίες ιδιωτών του γερμανικού eBay έχουν άλλη πλατφόρμα.

Κάτι μπαξίσι,ρουσφέτι, παζάρι, και άλλες λέξεις δεν έχουν τυχαία, την προέλευση που έχουν.
Ούτε είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχουν καν σαν λέξεις σε συγκεκριμένες γλώσσες/κουλτούρες.

Εχεις πχ προσπαθησει να αγορασεις απο ebay.it ή uk?
Στο γερμανικο υπηρχε λεπτομερεστατη περιγραφη, αμεση ανταποκριση, σχεδον πάντα αλλαγή για αποστολη σε ελλαδα ενω δεν προβλεπονταν, γρηγορη αποστολη, ενδιαφερον για την ικανοποιηση του παραληπτη, συχνα εξτρα δωρα και υποδειγματικη συσκευασία.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι προβληματικά και, κατά τη γνώμη μου, ρατσιστικά.

Όταν γενικεύουμε συμπεριφορές και νοοτροπίες με βάση την καταγωγή (π.χ. "έτσι σκέφτονται οι Άραβες", "οι Τούρκοι είναι αλλιώς", "οι λέξεις αυτές προέρχονται από συγκεκριμένους λαούς για κάποιο λόγο"), ουσιαστικά αναπαράγουμε στερεότυπα που στιγματίζουν ολόκληρες ομάδες ανθρώπων. Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός του ρατσισμού: η απόδοση χαρακτηριστικών σε άτομα με βάση την εθνικότητα ή την κουλτούρα τους.

Παρακαλώ να αποφεύγονται τέτοια σχόλια στο μέλλον. Αν συνεχιστούν, θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, σύμφωνα με τους κανόνες της κοινότητας.

Απλά για κάθε κουλτούρα υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κλισέ που μόνο τυχαία δεν είναι.
Και όποιος ζει έξω τα βλέπει αυτά καθημερινά..
Το να επιλέγεις τη λέξη "κουλτούρα" αντί για "φυλή" δεν αλλάζει την ουσία του σχολίου σου. Ήταν ρατσιστικό με τον πιο βασικό ορισμό της λέξης και για αυτό διαγράφηκε. Λυπάμαι που δεν βλέπεις το πρόβλημα. Είναι πραγματικά θλιβερό να συναντά κανείς τέτοιες απόψεις, ειδικά από ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και θα περίμενε κανείς να έχουν έρθει σε επαφή με περισσότερες οπτικές.

Θα σου πω δυο περιστατικά που θυμάμαι ακόμα έντονα:

Πριν χρόνια, είχα πάει στο Αμβούργο για δουλειά. Μου είχαν πει για ένα ελληνικό μαγαζί που γινόταν χαμός, οπότε αποφάσισα να πάω. Χάθηκα και ρώτησα κάποιον στον δρόμο. Ήμουν ανοιχτόχρωμος, γαλανομάτης, μιλούσα γερμανικά – δεν πέρασε στιγμή απ’ το μυαλό του ότι είμαι Έλληνας. Και μου λέει: «Γιατί να θέλει ένας φυσιολογικός άνθρωπος να πάει εκεί; Συχνάζουν Έλληνες!» Έμεινα. Δεν του απάντησα καν ότι είμαι Έλληνας. Το είπε με τόση φυσικότητα, ενώ ήταν κατά τα άλλα ευγενέστατος, που με άφησε άναυδο. Μάλιστα προσφέρθηκε να μου δείξει "καλύτερα" μέρη — "για φυσιολογικούς ανθρώπους".

Και το πιο ειρωνικό; Δεν ήταν καν Γερμανός ή Βορειοευρωπαίος. Ήταν Πορτογάλος. Και ήταν πριν την κρίση χρέους, που μας στιγμάτισε συνολικά στα μάτια κάποιων ακόμη περισσότερο...

Άλλο περιστατικό, στη Νέα Υόρκη: Μπαίνω σε ταξί και ζητάω να με πάει στην Αστόρια, στο Queens. Ο οδηγός —καταγωγής από τη Μέση Ανατολή— με ρωτάει σχεδόν αμέσως: «Πας για να πάρεις ναρκωτικά από τους Έλληνες;» Σάστισα. Όταν τον ρώτησα γιατί το λέει αυτό, μου απαντά: «Μα δεν υπάρχει άλλος λόγος να πάει κάποιος σαν εσένα στους Έλληνες τέτοια ώρα. Αν ήταν πρωί, θα υπέθετα ότι πας να δεις τους Mets...»

Όλα αυτά για να πω το εξής: Ο ρατσισμός είναι παντού. Και όταν έχεις βιώσει το πώς είναι να μιλούν έτσι για σένα —χωρίς καν να ξέρουν ποιος είσαι— καταλαβαίνεις πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα. Δεν είναι θέμα λέξεων. Είναι θέμα στάσης.

@kpeyos Από τα μεγαλύτερα "κομπλιμέντα" που έχω πάρει από Νορβηγίδα μάνατζερ ήταν το εξής: "You guys destroyed one of the stereotypes I believed in, that Greek people were lazy. You have been the hardest working individuals I've ever seen in my life". Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να πέσω από τα σύννεφα που πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες; Γεννήθηκα την εποχή μιας βαθιάς πολιτικής κατάστασης (δεν το πολιτικοποιώ περαιτέρω για προφανείς λόγους) και τότε που επινοήθηκε η λέξη "δημοσιοϋπαλληλίκι".

Είναι όντως θλιβερό. Αλλά επίσης είναι υπαρκτό και ρεαλιστικό. Όντως ο ρατσισμός υπάρχει παντού και (δυστυχώς) δε θα εξαλειφθεί ποτέ, καθώς είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση, όσες επιμορφωτικές καμπάνιες και να γίνουν και όσα πρόστιμα και να πέσουν. Μας "ξενίζει" το ξένο και το αντιμετωπίζουμε με επιφυλακτικότητα, όσο και αν βλέπουμε δίπλα μας τα ίδια και χειρότερα

Αυτό τι σημαίνει, ότι πρέπει να πέσω από τα σύννεφα που πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες; Γεννήθηκα την εποχή μιας βαθιάς πολιτικής κατάστασης (δεν το πολιτικοποιώ περαιτέρω για προφανείς λόγους) και τότε που επινοήθηκε η λέξη "δημοσιοϋπαλληλίκι".

Είναι όντως θλιβερό. Αλλά επίσης είναι υπαρκτό και ρεαλιστικό. Όντως ο ρατσισμός υπάρχει παντού και (δυστυχώς) δε θα εξαλειφθεί ποτέ, καθώς είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση, όσες επιμορφωτικές καμπάνιες και να γίνουν και όσα πρόστιμα και να πέσουν. Μας "ξενίζει" το ξένο και το αντιμετωπίζουμε με επιφυλακτικότητα, όσο και αν βλέπουμε δίπλα μας τα ίδια και χειρότερα
Δεν θέλω να θέσω τον ρατσισμό ως θέμα συζήτησης. Είναι κακός, απαγορεύεται στην κοινότητα κι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ειπωθεί.

Trending...

Νέα θέματα

Back