Το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Συνεχίζω: αυτό που πραγματικά με εξοργίζει, είναι ότι αυτό το θλιβερό ον που ονομάζεται στις μέρες μας "έλληνας" πιστεύει ότι έχει α) χιούμορ ("χιούμορ" βέβαια είναι να αυτοσαρκάζεσαι, όχι να κοροϊδεύεις τους άλλους, αλλά το εν' λόγω ζώο δεν καταλαβαίνει από τέτοια), β) επιχειρηματικό δαιμόνιο (ενώ του πουλάνε ότι δεν μπορούν να πουλήσουν ούτε σε τυφλούς, πάντα οπαδός του τζάμπα και του ότι "εγώ έχω μία άκρη για όσα οι άλλοι πληρώνετε"), γ) λύσεις (μάλιστα ο άλλος το έκανε και όνομα κόμματος, στο στυλ "αράξτε, ήρθαμε εμείς με τις λύσεις, μη βασανίζεστε"), ενώ είναι η προσωποποίηση του προβλήματος, δακτυλοδεικτούμενο γίδι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Κατά τα άλλα, να διδάξουμε ποίηση, είμαι βέβαιος ότι το κτήνος με το μηχανάκι που επιδίωξε να με προσπεράσει πάνω σε στροφή στο φανάρι, παραλίγο να τον σκοτώσουν τα άλλα αυτοκίνητα (διότι δεν κοίταγε), γύρισε και με είπε "μαλάκα" (και έφυγε φυσικά, ποτέ δεν περιμένουν να ακούσουν την απάντηση) - αυτό το κτήνος θα συγκινηθεί πολύ από Active Member και μετά θα περάσει σε Παπαδιαμάντη.

Συμφωνω trolley.

Ποσο μαλλον οταν δεν αρκει να ξερεις απο καλο φαγητο- καλη μουσικη- καλο κινηματογραφο κλπ.

Δεν αρκει καν να αποδεχεσαι το οτι πραγματι αυτο ειναι το καλο φαγητο και ολα αυτα.

Δηλαδη, δεν αρκει να λυνεις σταυρολεξα, και να συμπληρωνεις στον ορισμο του 9 καθετα "εγραψε την ωδη στη χαρα" το ονομα Μπετοβεν.

Δεν αρκει ουτε αυτο, ουτε το να τον θεωρεις μεγαλο μουσουργο.

Το μονο που ειναι αρκετο, ειναι να εχεις βιωσει στην αιθουσα το ΓΙΑΤΙ ειναι μεγαλος μουσουργος, και το ΓΙΑΤΙ ειναι κορυφαιο εργο η 9η. Να το εχεις ΒΙΩΣΕΙ.

Τοτε μονο θα ξερεις και ποσα απιδια πιανουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και οι Slayer και οι Active Member, και θα σου φυγουν οι ψευδαισθησεις περι μουσικης αξιας προς διδαχη.

Δεν ειναι οτι θα σταματησεις να ακους ραπ, ή thrash. Καθε αλλο. Δεν ειναι ολες οι ωρες ιδιες, ουτε θα φας γκουρμε γευμα 7 πιατων για πρωινο :ROFLMAO:

ΑΛΛΑ θα βαλεις ολα αυτα τα προιοντα της pop κουλτουρας στη ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ, και ιδανικα θα παψεις και να θεωρεις ως απαυγασμα της γαστριμαργικης εμπειριας το σαπιο σουβλακι της γειτονιας σου.

Τελειώνω προτείνοντας μερικά ακόμη ονόματα κομμάτων που θα ήθελα να δω, έτοιμα να μαρκεταριστούν στον Αίλλινα.

- "Έχεις δει πόση την έχω;"
- "Στη μπάντα Φράγκοι, Πιάσε ένα Φραπέ".
- "Πιστοί Αγίου Σνικ του Σπερμοβλήτη".

Κοίτα τώρα να δεις πώς τα φέρνει η ρημάδα η ζωή...

Δεν πάει πολύς καιρός που κάποιος ξεκίνησε ένα νήμα για το αν το μουσικό γούστο μπορεί να χαρακτηρίσει ποιοτικά έναν άνθρωπο.Ο ΟΡ εστίασε στην μουσική καθώς πρόκειται περί μουσικού φόρουμ αλλά το επέκτεινε γενικότερα στις τέχνες ως μέσο ψυχαγωγίας.Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η ψυχαγωγία είναι εν τέλει αυτή που διαφοροποιεί τα άτομα καθώς οι βιολογικές ανάγκες είναι ίδιες για όλους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων βρήκε αυτή την άποψη εξωφρενική και απόλυτη.
Μπορεί κάποιος δηλαδή να ακούει Trap,να ξημεροβραδιάζεται στην Αθηνών-Λαμίας,να παρακολουθεί Big Brother,να διαβάζει ΟΚ και παρόλα αυτά να διατηρεί ένα υψηλό φρόνημα και ταμπεραμέντο.

Προς τι λοιπόν το σκίσιμο των ρούχων μας; Γούστα είναι αυτά και τίποτα άλλο.
Το επιβεβαιώνω κι εγώ καθώς στην τελευταία γκαλερί που παραβρέθηκα,ο διπλανός μου άκουγε στα ακουστικά του Snik.

Εγω όταν έκανα κλασσικό πιάνο και άκουγα κλασσικούς ειχα και ενα XT 250 και έκανα σούζες και ανέβαινα λαμπάδα την Ακαδημίας 🤣

Ειναι αλλο το γουστο και οι προτιμησεις, και αλλο το γενικοτερο επιπεδο ενος λαου, και η μορφωση και τα βιωματα ενος ατομου.

Υπαρχει ενα ευρος επιλογων, ας πουμε απο τη συμφωνικη μουσικη ως τη χορευτικη, και απο τη γκουρμε μαγειρικη ως τα κοκορετσια.

Ο σωστος ο αθρωπΑς τα βιωνει και τα δυο, και επιλεγει καθε φορα το τι γουσταρει. Ιδανικα η εμφαση μπαινει στο πιο εξευγενισμενο, αλλα οπως και να εχει θα αποκτησει μια σφαιρικη αποψη, και τουλαχιστον θα ξερει τι να περιμενει απο το καθε τι, την εξυψωση του πνευματος απο τον Μπετοβεν, και το κυλισμα στο βουρκο απο τις καταχρησεις στο rave party :ROFLMAO: ΑΘρωποι ειμαστε, και τα δυο εχουν τη φαση τους και τη θεση τους.

Αν ομως μεινει καποιος στην pop culture πλευρα, τοτε αλιμονο, θα ψαχνει ματαια το πνευμα εκει που δεν υπαρχει, διοτι ειναι στη φυση του ανθρωπου να αναζητει το κατι παραπανω, και αναγκαστικα θα βλεπει τη γατα τη χοντρη και θα πιστευει πως οταν μαυρα τα βαφεις, ευθυς εισαι και ποιητης ο μεγιστος Καβαφης.

Δηλαδη, ο ευκολος δρομος ειναι ακριβως αυτο: Ευκολος :ROFLMAO: Ο καθενας κοπαναει εκει μια νταμιτζανα αλκοολ, και μπαινει ευθυς στο νοημα του νταχτιριντι. Τα αλλα ειναι τα δυσκολα, και εκει εχει ρολο η παιδεια και η μαθηση.

Τωρα, αν παροτι εκανες φουγκα :ROFLMAO: τελικα κατεληξες στο καταγωγι αγκαλια με την νταμιτζανα που λεγαμε, διοτι η ατιμη δεν ξηγηθηκε ωραια :ROFLMAO:, και ακους το παντρεμενοι και οι δυο και εισαι σε υπερβατικη φαση μεθεξης :ROFLMAO: αυτο ειναι αλλο, δεν τρεχει τιποτα, στο εγγυωμαι προσωπικα :ROFLMAO: Μακη θελει αυτη η φαση, ο Μπαχ δε θα βοηθησει :ROFLMAO: θα δωσεις μια να φουνταρεις αν εκεινη την ωρα βαλεις να ακουσεις το "Ελα γλυκε θανατε, ελα μακαρια γαληνη" του Μεγαλου :ROFLMAO:

Αν ομως ολη η ζωη σου ειναι το σκυλαδικο, και θεωρεις το Σφακιανακη ξερω γω οπως θεωρει ο αλλος τον Foxmoor :ROFLMAO: οτι πρεπει να διδασκεται και τετοια :ROFLMAO: τοτε ειναι οπως τα λεει ο τρολλευ, και νησια θα χασεις και τα παντα.

Δεν είναι το ίδιο θέμα συζήτησης. Στη δική σου περίπτωση, είχες ρωτήσει αν μπορεί κάποιος να καταλήξει σε συμπέρασμα για τον (χαρακτήρα, υποθέτω) του άλλου με κριτήριο ποιες μουσικές ακούει. Επιμένω ότι δεν μπορεί.

Εγώ, στο παρόν thread επισημαίνω ότι δεν υπάρχει "κοινός τόπος" ανάμεσα στους μετέχοντες στη κοινωνία μας για πολύ βασικά πράγματα, όπως είναι το ζήτημα του καλού φαγητού (το λέω "βασικό" διότι εξαρτάται η υγεία μας και διότι το κάνουμε δύο-τρεις φορές την ημέρα).

Επιμένω ότι δεν μπορεί.

Ο @Άγιος πόσταρε ένα βίντεο.Δες το και πες μου ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε παρεξηγήσει κάποιον από δαύτους.

Ο @Άγιος πόσταρε ένα βίντεο.Δες το και πες μου ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε παρεξηγήσει κάποιον από δαύτους.

Για τρελούς ψάχνεις; Σιγά μη δω το βίντεο.
Αλλά αυτοί είναι ακραίες περιπτώσεις, δεν υπέθεσα ότι εννοείς τέτοιους.
Σόρυ αν έχω κάνει λάθος.

Δεν πάει πολύς καιρός που κάποιος ξεκίνησε ένα νήμα για το αν το μουσικό γούστο μπορεί να χαρακτηρίσει ποιοτικά έναν άνθρωπο.Ο ΟΡ εστίασε στην μουσική καθώς πρόκειται περί μουσικού φόρουμ αλλά το επέκτεινε γενικότερα στις τέχνες ως μέσο ψυχαγωγίας.Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η ψυχαγωγία είναι εν τέλει αυτή που διαφοροποιεί τα άτομα καθώς οι βιολογικές ανάγκες είναι ίδιες για όλους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων βρήκε αυτή την άποψη εξωφρενική και απόλυτη.
Μπορεί κάποιος δηλαδή να ακούει Trap,να ξημεροβραδιάζεται στην Αθηνών-Λαμίας,να παρακολουθεί Big Brother,να διαβάζει ΟΚ και παρόλα αυτά να διατηρεί ένα υψηλό φρόνημα και ταμπεραμέντο.

Προς τι λοιπόν το σκίσιμο των ρούχων μας; Γούστα είναι αυτά και τίποτα άλλο.
Το επιβεβαιώνω κι εγώ καθώς στην τελευταία γκαλερί που παραβρέθηκα,ο διπλανός μου άκουγε στα ακουστικά του Snik.
Γούστα?
Ξερεις τι ελεγε ο Χαρρυ υποθετω...

Θα βοηθούσε αν κάποιος που έχει ακούσει ΛΕΞ και μπορεί να φιλτράρει να αναρτήσει κάτι εμβληματικό από τη δουλειά του για να καταλάβουμε και εμείς τι είναι αυτό που εκφράζει τόσο κόσμο. Έτσι στο ξεκάρφωτο δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσω το πρώτο αποτέλεσμα του Google απλά και μόνο επειδή πάνε 100 χιλιάδες να τον δούνε, χρειαζόμαστε καθοδήγηση
Αν και αργησα να δω το θεμα , μπορω να συμμετασχω εγω φιλε μου σε αυτο. 39 ειμαι και ακουω χιπ χοπ απο τοτε που το γεματο ΑΝ ηταν η μεγαλυτερη επιτυχια σε χιπ χοπ συναυλια. πρωτο ραπ live μου το 99 terror x crew στο γηπεδο Χαλανδριου κι οσο για τη φαση ΒΟΡ.ΑΣ. ηταν και παεραμενουν απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα. Η διαφορα του ΛΕΞ ειναι η σκηνοθεσια κι οτι δενασχολειται με κουτσομπολια , δε γραφει στιχο , σκηνοθετει μεσα σε αυτον κι απλα εχει ομοιοκαταληξια. Μιλαει για πραγματα που ΟΛΟΙ μας ζησαμε μεσα και μετα την κριση . Και να φανταστεις οτι περασε κατω απο το ρανταρ, αλλος πιστευαμε οτι θα εκανε το μπαμ απ την παρεα τους (ΜΚ), κι αν οχι αυτος , τοτε κανεις. Για μενα ακου τα με τη σειρα και θα δεις και την πορεια του καλλιτεχνη . Ξεκινα απο το ταπεινοι και πεινασμενοι (παραμενει το αγαπημενο μου λογω "βρωμιας" στον ηχο και ολοκληρωσε την ακροαση με το ΓΤΚ με τη σειρα που βγηκαν . Δε θα σου παρει πολυ ωρα. ενα μισαωρο τη μερα αν αφιερωσεις σε ακροαση θα εισαι οκ . Ταπεινοι και Πεινασμενοι (αγαπημενο μου ) , 2χχχ, Μετρο , ΓΤΚ (Για την Κουλτουρα) θα δεις εξελιξη , και η ολη αυτοαναφορικοτητα που ισως παρατηρησεις θα ειναι μονο ,απο εκει που δε χρειαζοταν να ζει δυσκολα και ο ιδιος , που δεν ειναι κακο , με τη δουλεια του και με αξιοπρεπεια το εκανε. απο τους ελαχιστους στη διαθεση σου για κουβεντα πανω σε ο,τι μπορω να απαντησω σαν ακροατης( οχι φανατικος , αλλα με εκφραζει πληρως ο στιχος του).

Αν και αργησα να δω το θεμα , μπορω να συμμετασχω εγω φιλε μου σε αυτο. 39 ειμαι και ακουω χιπ χοπ απο τοτε που το γεματο ΑΝ ηταν η μεγαλυτερη επιτυχια σε χιπ χοπ συναυλια. πρωτο ραπ live μου το 99 terror x crew στο γηπεδο Χαλανδριου κι οσο για τη φαση ΒΟΡ.ΑΣ. ηταν και παεραμενουν απο τα αγαπημενα μου συγκροτηματα. Η διαφορα του ΛΕΞ ειναι η σκηνοθεσια κι οτι δενασχολειται με κουτσομπολια , δε γραφει στιχο , σκηνοθετει μεσα σε αυτον κι απλα εχει ομοιοκαταληξια. Μιλαει για πραγματα που ΟΛΟΙ μας ζησαμε μεσα και μετα την κριση . Και να φανταστεις οτι περασε κατω απο το ρανταρ, αλλος πιστευαμε οτι θα εκανε το μπαμ απ την παρεα τους (ΜΚ), κι αν οχι αυτος , τοτε κανεις. Για μενα ακου τα με τη σειρα και θα δεις και την πορεια του καλλιτεχνη . Ξεκινα απο το ταπεινοι και πεινασμενοι (παραμενει το αγαπημενο μου λογω "βρωμιας" στον ηχο και ολοκληρωσε την ακροαση με το ΓΤΚ με τη σειρα που βγηκαν . Δε θα σου παρει πολυ ωρα. ενα μισαωρο τη μερα αν αφιερωσεις σε ακροαση θα εισαι οκ . Ταπεινοι και Πεινασμενοι (αγαπημενο μου ) , 2χχχ, Μετρο , ΓΤΚ (Για την Κουλτουρα) θα δεις εξελιξη , και η ολη αυτοαναφορικοτητα που ισως παρατηρησεις θα ειναι μονο ,απο εκει που δε χρειαζοταν να ζει δυσκολα και ο ιδιος , που δεν ειναι κακο , με τη δουλεια του και με αξιοπρεπεια το εκανε. απο τους ελαχιστους στη διαθεση σου για κουβεντα πανω σε ο,τι μπορω να απαντησω σαν ακροατης( οχι φανατικος , αλλα με εκφραζει πληρως ο στιχος του).
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά όπως λέω και στο άλλο ποστ μου που το έκανες παράθεση ψάχνω για το magnum opus toy LEX, το απόσταγμα, κάτι που να τον χαρακτηρίζει σαν μια περίληψη της μουσικής του. Το να μου πεις να ακούω ένα μισάωρο τη μέρα μουσική που δεν μου αρέσει και με κριντζαρει δεν είναι ρεαλιστικό, τι σου έκανα; Σε πείραξα εγώ; :ROFLMAO: Εν πάση περιπτώση, Αν θες βάλε 1-2 τραγούδια που πιστεύεις ότι πρέπει να γνωρίζουμε...

Κανε το αλλο: Βρες τους στιχους και διαβασε τους, πολυ πιο λιγο θα σου παρει.

Ετσι και αλλιως, η μουσικη ειναι μια λουπα, και απο πανω μπουρου μπουρου μπουρου μπουρου, στην πλατεια Κουμουδουρου. :ROFLMAO:

😅 Κανε το αλλο: Βρες τους στιχους και διαβασε τους, πολυ πιο λιγο θα σου παρει.

Ετσι και αλλιως, η μουσικη ειναι μια λουπα, και απο πανω μπουρου μπουρου μπουρου μπουρου, στην πλατεια Κουμουδουρου. :ROFLMAO:

Εντάξει,μην φτάσουμε τώρα εξαιτίας του συγκεκριμένου είδους μουσικής να απαξιώσουμε τελείως τους στίχους στα τραγούδια 😅

Επειδή έχω άποψη για τους Active Member που προαναφέρθηκαν,
ο Μυτακίδης έχει μεγάλο ταλέντο στο να γράφει στίχους,είχε καταλάβει και τι θέλει να ακούσει το κοινό.
Αν βάλουμε λοιπόν τους Active Member,τον Λεξ,τους Μαχαιρίτσες,Τσακνήδες, Μποφίλιου και άλλους πολλούς στην κατηγορία πολιτικοκοινωνικό τραγούδι,
θα διαπιστώσουμε ότι ο κύριος λόγος που κινείται μεταξύ γραφικού και δυσλειτουργικού,είναι γιατί στην Ελλάδα αυτό το είδος μουσικής ήταν πάντα στρατευμένο.

Το αποτέλεσμα είναι αντί να "αφυπνίζεις" την κοινωνία όπως λες ότι θέλεις να κάνεις,να την βυθίζεις στην εσωστρέφεια,στο διχασμό και στην πόλωση.

Θα σου πω ένα παράδειγμα..
Αν στην Ελλάδα του 2025 βγάλουμε ένα δίσκο με 12 τραγούδια για τη Γάζα όπου κατακεραυνώνουμε π.χ.τον εποικισμό και τον Μπι Μπι, θα ανοίξουν όλα τα πολιτισμικά κέντρα,ΜΜΕ,κ.λ.π. τις πόρτες τους να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας.
Αν όμως γράφαμε 12 τραγούδια για τον εποικισμό του βόρειου τμήματος της Κύπρου και κατά του κουμπάρου που ποζάρει με φόντο το μισό Αιγαίο γκριζαρισμενο, οι πόρτες θα είναι παντού κλειστές και θα μας κολλήσουν τη στάμπα του φασιστοναζοχ.ά.και ποιος ξέρει τι άλλο..

Κοντολογίς, στην Ελλάδα κυρίως το έντεχνο τραγούδι,όπως και αλλες εκφάνσεις της τέχνης και της ζωής,υπήρξαν πάντα στρατευμένες, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουν οπαδούς και όχι ανθρώπους με κριτική σκέψη.

Και τώρα με τον Λεξ, δημιουργείς άλλη μια γενιά μιζερων επαναστατών χωρίς αιτία..

Για να γραψεις στιχους με τοσο σοβαρες προεκτασεις, πρεπει ή να εισαι πολυ μορφωμενο και σκεπτομενο ατομο, ή τουλαχιστον να εχεις σοβαρα βιωματα.

Ο μεσος σημερινος Ελληνας ομως, και κατα συνεπεια και ο μεσος Ελληνας καλλιτεχνης, απο μορφωση ειναι για τα μπαζα, και απο βιωματα ειναι φαε την κρεμουλα σου αγορι μου. Με αποτελεσμα να εχουμε τους γελοιους στιχους που εχουμε, ζινα μπετζινα και πορνη ιστορια εμεις θελαμε κεντρικο σχεδιασμο.

Δηλαδη ή εξυψωνουμε ( αποτυχημενα) παιδικες ή απλα παραβατικες μαλακιες σε επαναστατικες πραξεις :ROFLMAO:, ή μαιμουδιζουμε τα συνθηματα των παππουδων και μακαριτων ινδαλματων , χωρις αυτα να εχουν το παραμικρο αντικρισμα στην σημερινη πραγματικοτητα, ουτε στην Ελλαδα ουτε πουθενα.

Αυτοι δεν ειναι κοινωνικοπολιτικοι στιχοι, αυτο ειναι ακουσια σατυρα του ειδους.

Και τώρα με τον Λεξ, δημιουργείς άλλη μια γενιά μιζερων επαναστατών χωρίς αιτία..

Αιτία υπάρχει.Προτάσεις δεν υπάρχουν και,όπως έγραψα στις αρχικές σελίδες του νήματος,εκεί ακριβώς έγκειται η επικινδυνότητα του όλου πράγματος για τις νέες γενιές.

It's easy to curse the darkness,it's hard to light a candle instead.
Στίχοι του κυρίου που κοσμεί το avatar μου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back