Επειδή βλέπω κάποια ενδιαφέροντα σχόλια και "προβληματισμούς" ας μπω σε κάποιες δομικές λεπτομέρειες χωρίς να θέλω να φανώ ειδήμονας, ενας αυτοδίδακτος είμαι, απλά έχω πολλά χρόνια γεμάτα με ακούσματα σε κάθε είδος και τα τελευταία χρόνια έχω μπει στο λούκι να φτιάχνω παρόμοιες δουλειές σε διαγωνισμούς (και όχι μόνο).
αυτό το 1.5 λεπτο έχει αρκετούτσικη δουλειά πίσω του, υπολογίζω γύρω στις 5-6 μέρες από 3-4 ώρες και μετά άλλη μια βδομάδα στη "χώνεψη", προσθήκη οργάνων, διορθώσεις, σταθμες, κλπ. Θα έλεγα ότι η προηγούμενη σωστή έκδοση χωρίς χτενίσματα και χωρίς χάλκινα ήταν έτοιμη από τις 29/5. Βέβαια η τελευταία εβδομάδα δεν ήταν ούτε καθημερινή δουλειά ούτε πολύωρη λόγω υποχρεώσεων.
α. έχει ρυθμό και τεμπο που βασίστηκε στην ίδια τη ροή του βίντεο με ανεύρεση του bpm με tap tempo ώστε να ταιριάζει με τις βασικές αλλαγές σκηνών και την κίνηση του βίντεο. Αυτό επιλέχτηκε στα 95 bpm
β. το πρώτο μέρος του βίντεο, στο δωμάτιο, όπου υποτίθεται "κάτι δεν πάει καλά για την πρωταγωνίστρια" περιλαμβάνει μια ιδέα από το βασικό θεματάκι (φλάουτο) χωρίς να είναι ιδιαίτερα σαφές (ακόμα ψάχνεται) και αλλοιωμένο έως παραφωνο από το κλαρινέτο να συνοδεύει τις μουτζούρες και το ισοκράτημα στα μπάσα να φέρνει λίγο....άγχος.
γ. Η ιδέα για "εξω" έρχεται στο 0.13 με το φλάουτο να οδηγεί στο σόλο βιολί στον ρυθμό (με τις νότες ΒCD να επαναλαμβάνονται ως ηχώ στα μπάσα με πιτσικάτο/το D έρχεται σχεδόν με τους τίτλους). Το κλείσιμο του βιβλίου είναι ηδη δυνατό στο soundtrack και το έχω σε αντιπαραβολή με το απαλό ισοκράτημα στο σόλο βιολί.
δ. Το θέμα εμφανίζεται σαφέστερο και παίρνει μορφή με τα βιολιά γύρω στο 0.27 (όμως πλέον ταξιδεύει επάνω στο άλλο ρυθμικό θέμα που συνοδεύει τη διαδρομή μέχρι το δέντρο, με τα τσέλα -ξεκινάει στο 0.25- και τα κόρνα να το επαναλαμβάνουν ακριβώς δυο μέτρα μετά-τουλάχιστον στην αρχή)
ε. Καθώς πλησιάζουμε στο δέντρο το φλάουτο ξαναδίνει το θέμα γύρω στο 0.57 και η όλη ατμόσφαιρα στρώνει πλέον γύρω στο 1.03 (ρόδα) όπου πλέον από γύρω από D, πηγαίνουμε σε G. Και στο 1.17 ακούμε το θέμα στην τελική μορφή να παίζεται με το φλάουτο με απόκριση απο τα βιολιά μέχρι το φινάλε.
α...επίσης η δεύτερη φράση του θέματος παίζεται και ταυτίζεται χρονικά και με την δημιουργία του λογότυπου στο τέλος με glockenspiel.
Υπάρχουν συνεπώς και τα θέματα και έχει δοθεί σημασία σε πάρα πολλές λεπτομέρειες, που όμως έχω το χούι να τις κρύβω καλά. Όποιος τις διακρίνει μπορεί να τις αξιολογήσει ανάλογα.
Γενικά με τέτοιες καταστάσεις τη βρίσκω πολύ, κι ας μην κερδίζω ποτέ.