"Cubase's new STOCK Orchestra shouldn't be FREE"

Konstantinos Dritsas

cos_dr

Ο Άρχοντας των Συνθεσάιζερς
Λύσεις
1
Πόντοι
1,843
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ!!!

?

Disclaimer, ο τύπος δουλεύει για την Steinberg. Όχι ότι το plugin είναι κακό. Για τα λεφτά του είναι αρκετά καλό για την ακρίβια.

Για τα λεφτά του είναι αρκετά καλό για την ακρίβια.
Ακριβώς. Και για να το πάω κι ένα βήμα παραπέρα, στο 13 το είχε μέσα δωρεάν. Οκ, έδωσα 100. Πες ότι μου χρεώσανε την ορχήστρα και μου κάναν δώρο το update. 

Το προηγούμενο που είχα ορχηστρικό (κι ακόμα το έχω δηλαδή) ήταν το HALion Symphonic Orchestra, το είχα πάρει σε 50% έκπτωση, 50 ευρώ. (και που όταν το άκουσα πάλι μου "κακοφάνηκε" για 50 ευρώ) Ε, αυτό τώρα του ρίχνει στα αυτιά.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
 Το βιντεο που αναφερει με το lacrimosa ειναι αυτο

Εντυπωσιακοτατο, που πας ρε κατακαημενο montage ?

Εντυπωσιακοτατο, που πας ρε κατακαημενο montage
Κοίτα, εγώ κάθομαι και παρακολουθώ τέτοια θρεντζ πολλές φορές στο φόρουμ των ντορικάδων, που μαζεύονται και κάνουνε συγκριτικά με βιβλιοθήκες ήχων πάνω σε συγκεκριμένες παρτιτούρες.

Και θεωρώ ότι είναι τράτζικ, τρααααααατζικ, tragic, το γεγονός ότι μεταξύ noteperformer, και βιβλιοθηκών του 1.000, οι διαφορές είναι τόσο μικρές, που δεν δικαιολογούν το κόστος. Φυυυυσικά, μιλάμε για δοσμένα έργα, με συγκεκριμένες, γνωστές, εξαιρετικές ενορχηστρώσεις. Οπότε, και με XG ήχους να τις παίξεις με λίγη προσοχή, πάλι καλές θα ακουστούν.

Οπότε, και με XG ήχους να τις παίξεις με λίγη προσοχή, πάλι καλές θα ακουστούν.

Στο ίδιο συμπέρασμα έχω καταλήξει ακούγοντας κυριολεκτικά εκατοντάδες virtual instruments σε άλλο forum. Όταν ο άλλος έχει γράψει κάτι καλό, οι βιβλιοθήκες και το programming είναι ξεκάθαρα σε δεύτερη μοίρα.

Γι'αυτό όσο την πάτησα με αγορές την πάτησα, έχω μείνει με 3-4 βιβλιοθήκες και ό,τι κάνω με αυτές.

Με τους Ντορικάδες είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, γιατί είναι άνθρωποι που έχουν την παρτιτούρα θεό. Σίγουρα υπάρχει κι ένα ποσοστό επαγγελματιών που έχουν αλληλοεπικάλυψη και με το Cubase, οπότε ξέρουν να "προγραμματίζουν" εκτελέσεις, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι χορωδοί, ενορχηστρωτές, τυπογράφοι, συνθέτες. Οπότε σύνθεση θεωρούν καθαρά ό,τι γράφει το χαρτί. Και δεν μπαίνουν τόσο πολύ στο τριπάκι "α θέλει κι άλλο πρόγκραμμινγκ."

Γιατί οκ, πάντα θέλει κι άλλο πρόγκραμμινγκ, όπως λέμε "α θέλει κι άλλη μελέτη". Ναι, αλλά αν δεν είναι π.χ. το Νο.1 καπριτσιόζικο έργο που θέλει να φτύσεις αίμα πάνω στο όργανο μέχρι να γίνεις λουρί, κι είναι απλά μια σύνθεση καθημερινή βρε παιδί μου, μήπως "δε θέλει άλλη μελέτη" αλλά θέλει μια αναπροσαρμογούλα η σύνθεση;

Edit: Ότι έχει καλύτερους ήχους το sketch όμως, έχει. Α, κι επειδή είναι τζάμπα, εγώ περίμενα ότι θα είναι sections. a2 ή a3 όπως το BBC discover. Δεν είναι, κι έχει και 2 διαφορετικά οργανάκια στα ξύλινα για κάθε θέση. Τρε μπιεν.?

Φυυυυσικά, μιλάμε για δοσμένα έργα, με συγκεκριμένες, γνωστές, εξαιρετικές ενορχηστρώσεις. Οπότε, και με XG ήχους να τις παίξεις με λίγη προσοχή, πάλι καλές θα ακουστούν.

Μα το λεμε, το ξαναλεμε, και θα το λεμε μεχρι να ψοφακιασουμε: Η συνθεση και η ενορχηστρωση ειναι το κλειδι, τα αλλα ολα ερχονται δευτερα.

Σου λεει ο αλλος " το cubase, πφ, κεσκεσε, μπας κλας, αν δεν εχεις δωσει 5-6 χηνοπουλα σε plugin δεν εχεις νιωσει τι θα πει ζωη", παπαρια μαντολες, αν δε μπορείς να κανεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΕΣ με τα ενσωματωμενα εργαλεια του cubase, δε θα κανεις με οποιαδηποτε αλλα.

Και φυσικα, αν θελεις να εχεις ΗΧΗΤΙΚΑ καλυτερα αποτελεσματα, και δε σου αρκει απλα να παρεις μια ιδεα, και προγραμματισμο θα κανεις, και με μιξη και εφε θα ασχοληθεις, ακομα και "λαθος" πραγματα μπορει να χρειαστουν, με την εννοια οτι καποιοι ηχοι που δε θα εβαζες στην παρτιτουρα υπο κανονικες συνθηκες μπορει να δωσουν το κατι παραπανω ηχητικα, εξτρα sections, synth οργανα, οτιδηποτε σου δινει τελος παντων κατι στο ηχητικο αποτελεσμα.

Αλλα στο τελος οι ιδεες μετρανε, αυτες ειναι ο αφεντης και τα εργαλεια ειναι οι υπηρετες, οποιος το βλεπει αναποδα εχει χασει το παιχνιδι απο τα αποδυτηρια.

Και εγώ συμφωνώ για το ότι οι  πιο προσιτές οικονομικά βιβλιοθήκες με μάλιστα με λίγη δουλειά μέσω effects κάνουν θαύματα.

Ακόμα και των Hardware Music Workstation τα ορχηστρικά  όργανα αν τα επεξεργαστεί κάποιος λίγο σε περιβάλλον DAW με καλή όπως ειπώθηκε ενορχήστρωση και σωστή μίξη, θα ακουστούν εξαιρετικά. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back