Ενισχυτή ή όχι;

Καλα βρε Φωτη, ξερεις αυτα που ειναι πιο πολυπλοκα κ ζητας λεπτομερειες για ενα απλο (αλλα μαματο) σουιτσερ που αν το ειχες μπροστα σου, θα εβρισκες τροπο να το λειτουργησεις χωρις μανιουαλ σε 5 λεπτα? ?
??

Και πως θα έχει αυτό το ένα διαφορετικές ρυθμίσεις σε κάθε πρισετ;

Δεν θα έχει.

Εκτός και αν τις αλλάζεις όπως τώρα, με το χέρι.

Ενεργοποιείς/απενεργοποιείς πετάλια, δεν τους αλλάζεις τις ρυθμίσεις, εκτός αν εμπλακεί και midi στην ιστορία.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ για το λινκ, δεν ξέρω... Δεν ξέρω πώς δουλεύουν τα switcher δυστυχώς.

Το έχεις πραγματικά ανάγκη το switcher;

Τόσους πολλούς διαφορετικούς ήχους θα χρησιμοποιείς;

Πόσα πετάλια έχεις;

Τι είδους μουσική θα παίζεις;

Τι ήχο θες να βγάλεις;

Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει πρώτα από όλα να απαντήσεις ,στον εαυτό σου.

Ξέρετε τι επιλέγει πλέον ο πολύς κόσμος

Οτι επέλεγε και πάντα: ότι τον βολεύει καλύτερα πάντα σε συνάρτηση με τον ήχο που θέλει να βγάλει και το ΕΙΔΟΣ της μουσικής που θέλει να παίξει.

Πάντως τον καλύτερο ήχο ΦΥΣΙΚΑ και θα τον βγάλεις με "μικροφωνιασμενο" λαμπατο ενισχυτή...δεν έχει βγει ακόμα πεταλιερα που να ακούγεται καλύτερα ούτε φυσικά που να δίνει το feel του ενισχυτή.

συνήθως πλέον στα live, πάω με έναν Blues junior και μπαίνει και μικρόφωνο αν χρειαστεί ή μήπως είναι καλύτερη λύση ένα pedal amp για διευκόλυνση του ηχολήπτη;

Όχι δεν είναι. Ο BJ με ένα μικρόφωνο και τα πετάλια σου είναι η πιο απλή και η πιο γρήγορη λύση.

Και πάλι βέβαια εξαρτάται από το ΕΊΔΟΣ της μουσικής που θες να παίξεις (αν ας πούμε παίζεις death metal o BJ δεν είναι η καλύτερη λύση  :))

Επειδη τα εχω δοκιμασει ολα (και carl martin switcher), για τετοιου ειδους δουλεια που θελεις (σεσιον), και με δεδομενη την προυποθεση να παιζεις με ενισχυτη, αυτο που θελεις ειναι
1. τα "προενισχυτικα" πεταλια (αυτα που πανε στο input του ενισχυτη), οπως booster (always on) drive (ή και fuzz, ή και octavio) wah (ή και digitech whammy 5 maybe).
2. ενα ψηφιακο πολυεφφε για τα modulation delay & effects (στη λουπα του ενισχυτη) και για να εχεις τουλαχιστον σε αυτον τον τομεα με ενα πατημα αλλαγη effects,
3. ενα clean booster στο τελος (για να μπουσταρεις την ενταση στο solo) .
4. και ενα expression pedal για το Mix του delay. Expression pedal για το volume δεν χρειαζεσαι. Δυο εντασεις χρειαζεσαι, τη βασικη (οταν "συνοδευεις") και αυτην που θα σου δινει λιγα db (με το clean booster δηλαδη) για να ακουστει το σολο δυνατα.

Μην εισαι και τοσο απαιτητικος να αλλαζεις απο τον ενα ηχο, σε εναν αλλο τελειως διαφορετικο, με το πατημα ενος μονο κουμπιου.
Εκτος του οτι δεν θα το χρειαστεις ποτε και μαλλον θα δωσεις (για switcher)  τσαμπα λεφτα για μια απιθανη περιπτωση (τετοια που να απαιτει να χορεψεις κλακετες πανω στα πεταλια), αυτο (το να μην εχεις ενα βασικο, αναγνωρισιμο ηχο, χωρις πολλες και διαφορετικες φανφαρες), συνηθως θα σε κανει εναν ακομα ανωνυμο μουσικο της σειρας.

Ασε που και το switcher (για χρηση αναλογικων πεταλιων modulation delay) δεν κανει θαυματα. Το δοκιμασα και δεν μου εκανε οτι το πολυεφφε (το πολυ βασικο για μενα, ο ελεγχος της εντασης του delay με expression pedal).
Και απο ηχο, καμια διαφορα.

.

Λάθος παράθεση, πήγαινε για το post που μου ζήτησε κάποιος συγνώμη αν μου χάλασε το θέμα. Μια χαρά τα λέτε, τέτοια ήθελα.

ΥΓ1 ενας ενισχυτης που ειναι ματσοβολος, αρκετα δυνατος και ευελικτος ηχητικα για να σε καλυψει σε πολλα στυλ εινα ο Koch studiotone 20W.
Παρολο που εχει 3 καναλια, εγω χρησιμοποιησα το 2ο, με ρυθμισεις για ελαφρυ drive, ετσι ωστε με κοψιμο απο το volume pot της κιθαρας (με treble bleed κυκλωμα) να καθαριζει ο ηχος, στο τερμα να εχω το ... ελαφρυ drive και με ενα πεταλι drive να παιρνω και το πολυ drive με sustain.
Το συστημα που μαρεσει δηλαδη και με τον κανονικο μου ενισχυτη (marshall jcm800).

ΥΓ2 υποψιν το clean channel του koch, ειναι κοντα στο υφος του fender.
.

Γιαννη, ξεχασαμε να σου πουμε καλως ορισες.

Καλως ορισες λοιπον

Κ περναμε στα βασικα. Με τι κιθαρα παιζεις? Ετσι για να ξερουμε δηλαδη αν οι μισοι αποχωρισουμε απο το θρεντ για να σε βαλουμε στο κλιμα

Πες εχω μια Strat, μια Tele και μια LP και βγαινεις και δημοτικος συμβουλος απο την πρωτη Κυριακη.

(μην πεις μονο οτι εισαι υποψηφιος  με το ΚΚΕ)

Νομιζω οτι σε 2 γραμμες τα ειπα ολα οσα πρεπει να ξερεις για το Noiz.

Πες εχω μια Strat, μια Tele και μια LP και βγαινεις και δημοτικος συμβουλος απο την πρωτη Κυριακη.

Τώρα θα μας πει "δεν έχω κιθάρα" και θα πέσουμε τανάσκελοι σαν τις κατσαρίδες. :classic_tongue:

Καλώς σας βρίσκω παιδιά, έχω απ' όλα, αλλά είμαι stratocasterάκιας γενικώς, μου αρέσει το σκάσιμο του long scale. Στα live αυτά (καλά να 'μαστε) θα παίζω με strat ή Ibanez AZ2204 γιατί θέλω και τη μανιβέλα (vibrato bar)!

Γενικά το στυλ που θα παίζω στα εν λόγω live είναι ροκ με έθνικ και ambient στοιχεία. Πρέπει νομίζω να πάρω να delay με tap tempo κι ένα τρέμολο πάλι με tap tempo για να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη στα live (έχω το Carbon Copy και το γαλάζιο Harmonious Monk, δεν έχουν tap).

Αυτό που μελετάω χρόνια και μου αρέσει πολύ είναι το προχωρημένο blues, έφαγα μεγάλη πετριά όταν πρωτοάκουσα Robben Ford. Αλλά έχω κάνει γενικά το homework μου σε όλα τα στυλ (μη με παρεξηγήσετε, δεν το παίζω βιρτουόζος).

Λιώνω με Ford, Josh Smith, Jack Ruch, Guthrie Trapp, Matt Schofield κ.α. Έχουν φρασεολόγιο τέτοιοι τύποι. Το παιξιμό τους στα αυτιά μου είναι διήγηση, έκφραση. Για μένα η μουσική είναι άλλη μια γλώσσα, απλά πολύ πιο ανοιχτή στην ερμηνεία.

Ορίστε, έβγαλα κι εσώψυχα!

Στρατ, ibanez az, Τζοσ Σμιθ, Ρομπέν Φορντ, Ματ Σκοφιλντ!!

Κέραστε το καινούριο μέλος ο,τι θέλει mods!

Καλώς όρισες κ πάλι!

Τώρα θα μας πει "δεν έχω κιθάρα" και θα πέσουμε τανάσκελοι σαν τις κατσαρίδες. :classic_tongue:
Χειρότερο: Βρήκα στο πατάρι του παππού μου του συγχωρεμενου μια  παλιά Gibson Les Paul νομίζω τη λένε, του 1959, χαλασμένη. Την πούλησα €400 και πήρα του κουτιού Squire με ενισχυτή πακέτο. Σε 2 μήνες θα μπορώ πιστεύω να παίξω, γι' αυτό θέλω switcher.

Χειρότερο: Βρήκα στο πατάρι του παππού μου του συγχωρεμενου μια  παλιά Gibson Les Paul νομίζω τη λένε, του 1959, χαλασμένη. Την πούλησα €400 και πήρα του κουτιού Squire με ενισχυτή πακέτο. Σε 2 μήνες θα μπορώ πιστεύω να παίξω, γι' αυτό θέλω switcher.

Πέθανα ... :classic_biggrin:

Συμπέρασμα ως τώρα: Μάλλον δεν είναι απαραίτητο το switcher εφ' όσον τα προβάρω και μόνος, παίζοντας όρθιος για εξοικείωση. Πρέπει να μελετήσω και λίγο κλακέτες δηλαδή δυστυχώς, η τέχνη θέλει θυσίες. Σίγουρα όμως θέλω tremolo και delay με tap. Υπάρχει κάτι σε ψηφιακό εφέ με tap που να έχει μαζί trem και delay? Μάλλον συνήθως πάνε μαζί delay και reverb απ' όσο θυμάμαι...

Reverb έχω, ωραιότατο (Cloudburst), έχει κι ο Blues Junior το spring του.

Συμπέρασμα ως τώρα: Μάλλον δεν είναι απαραίτητο το switcher εφ' όσον τα προβάρω και μόνος, παίζοντας όρθιος για εξοικείωση. Πρέπει να μελετήσω και λίγο κλακέτες δηλαδή δυστυχώς, η τέχνη θέλει θυσίες. Σίγουρα όμως θέλω tremolo και delay με tap. Υπάρχει κάτι σε ψηφιακό εφέ με tap που να έχει μαζί trem και delay? Μάλλον συνήθως πάνε μαζί delay και reverb απ' όσο θυμάμαι...

Reverb έχω, ωραιότατο (Cloudburst), έχει κι ο Blues Junior το spring του.

Παρε αυτο ,κανει παππαδες και μπορεις να αντικαταστησεις ,αν θες, ολα τα modulation,delay,reverb,filter πεταλια σου με αυτο, αν δεν θες το βαζεις στο τελος της αλυσιδας σου για tremolo & delay μονο

https://www.thomann.de/gr/zoom_multi_stomp_ms_70_cdr.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjw1OmoBhDXARIsAAAYGSFmKf0w8gI_CDRXqZrCwkMXBzKB-fAs8hE6Bpy6KG97ttQEI1fwGu4aAmkSEALw_wcB

Το Tap tempo στο tremolo ειναι overkill για εμενα, κανεις δεν προκειται να ενοχληθει ισα,ισα τις περισσοτερες φορες ειναι πιο ωραιο να μην ειναι απολυτα συγχρονισμενο με τα bpm του τραγουδιου (εκτος βεβαια και αν παιζεις το what's the frequency Kenneth ?) 

Προσωπικά με αυτά που λες δεν νομίζω να χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτό (την κάτω πεταλιερα εννοώ όχι την πάνω) δηλ. ενα tuner, ενα drive ενα booster για να "βγαινει" μπροστα το σολο, ενα tremolo & ενα delay με tap tempo (εγω βαζω παντα και ακομα ενα delay με slap back ρυθμιση στο τελος always on αλλα αυτο ειναι personal quirk ? )

16963117161385534236567968608263.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back