- Πόντοι
- 1,208
Αυτό το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Το ανησυχητικό είναι ότι δεν πίνω τσιγάρα, αλλά μου έρχονται τέτοιες ιδέες. Δηλαδή, ενώ σκευομορφικά το MIDI είναι μεγάλη υπόθεση και μαγκιά του, σε έναν Editor είμαστε ακόμα κλειδωμένοι σε δύο άξονες x, y, αλλά είναι διακριτές οι βαθμίδες. Δεν μπορώ δηλαδή να πάρω ένα μολυβάκι και να τραβήξω μια γραμμή διαγώνια από το ντο στο άλλο ντο π.χ. και να έχω ένα συνεχές glissando. Πρέπει να γίνει με pitch bend, πάνω σε κάποια νότα, και αν θες να είναι πολυφωνικό θες κι άλλα κανάλια MIDI, ή κάποιο πλαγκιν που κάνει αυτή τη δουλειά.Ετσι και η συνθεση ηχου: Σου δινει τη δυνατοτητα να φτιαξεις τους δικους σου ηχους, σα να κατασκευαζεις ενα καινουργιο οργανο που δεν εχει ξαναακουστει,
Ενώ εδώ που έχουμε φτάσει, δε θα έπρεπε να υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό. Αντί για key editor δηλαδή θα μπορούσαμε να έχουμε slide editor (αφού θίξαμε τρομπόνια), ή fretless editor, ή harmonic editor (σαν να κόβεις αρμονικές από ένα πιατίνι επιλεκτικά μιουτάροντας σημεία). Αυτά βέβαια αποφασίστηκε ότι είναι στη "συσκευή", και όχι στη "γλώσσα". Αλλά οκ, λέω τώρα να 'χαμε να λέγαμε. Μια χαρά μπαλίτσα παίζουμε με μίντι. Αλλά είναι η συνύφανση με το πληκτροφόρο τέτοια που πλέον σχεδόν ταυτίζονται.