- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 2,493
Τις έχω δοκιμάσει τις JP 1,5mm. Είναι ελάχιστα πιο μεγάλες από μια τυπική jazz 3.
Για τα δικά μου γούστα έχουν 3 βασικά μειονεκτήματα, σε σχέση με την tortex jazz 3, και η αιτία είναι το υλικό κατασκευής (naylon):
1. Γλιστράνε μόλις ιδρώσει το χέρι, παρόλο που έχουν μια υποτυπώδη χάραξη.
2. Παρόλο που είναι 1,5mm έχουν αρκετή ελαστικότητα.
3. Δεν μου αρέσει η αίσθηση κατά την επαφή με την χορδή (ισχύει για όλες τις naylon jazz 3), καθώς υπάρχουν ατέλειες (μικρά "δοντάκια") στα σημεία επαφής. Δεν είναι 100% λεία. Ως αποτέλεσμα, δεν έχει και σωστό ήχο.
Η πρώτη φωτό είναι η JP, και φαίνονται οι ατέλειες στη μύτη. Είναι πολύ αισθητές πάνω στην χορδή.
Η δεύτερη φωτό είναι από μια jazz 3 naylon.
Στον αντίποδα, οι tortex είναι λείες, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτο.
Μια εναλακτική για καλό γκριπ, σε νάυλον, και κάπως καλύτερη αίσθηση είναι οι jazz 3 max grip. Τουλάχιστον δεν γλιστράνε.

Για τα δικά μου γούστα έχουν 3 βασικά μειονεκτήματα, σε σχέση με την tortex jazz 3, και η αιτία είναι το υλικό κατασκευής (naylon):
1. Γλιστράνε μόλις ιδρώσει το χέρι, παρόλο που έχουν μια υποτυπώδη χάραξη.
2. Παρόλο που είναι 1,5mm έχουν αρκετή ελαστικότητα.
3. Δεν μου αρέσει η αίσθηση κατά την επαφή με την χορδή (ισχύει για όλες τις naylon jazz 3), καθώς υπάρχουν ατέλειες (μικρά "δοντάκια") στα σημεία επαφής. Δεν είναι 100% λεία. Ως αποτέλεσμα, δεν έχει και σωστό ήχο.

Η πρώτη φωτό είναι η JP, και φαίνονται οι ατέλειες στη μύτη. Είναι πολύ αισθητές πάνω στην χορδή.
Η δεύτερη φωτό είναι από μια jazz 3 naylon.
Στον αντίποδα, οι tortex είναι λείες, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτο.

Μια εναλακτική για καλό γκριπ, σε νάυλον, και κάπως καλύτερη αίσθηση είναι οι jazz 3 max grip. Τουλάχιστον δεν γλιστράνε.

Τελευταία επεξεργασία από moderator: