Σαν εκδότης μπορώ να σου πω ότι εγώ θέτω την λιανική τιμή και αυτή είναι η βάση σε ότι πουλάω (βιβλία μουσικής στη δική μου περίπτωση). Ο διανομέας μου πουλάει τα βιβλία μου, μετά από συμφωνία με 40-50% έκτπωση στα μαγαζία κλπ. Δεν υπάρχει τίποτε κρυφό, τίποτε παράξενο και οι τιμές είναι συγκεκριμένες. Μάλιστα όταν βάζω ISMN αριθμό, δίνω και την λιανική τιμή την οποία δεν μπορώ να την αλλάζω όποτε μου καπνίσει. Γιατί ΑΥΤΟ θα ήταν αισχροκέρδια.
Αν απόφασίσω ότι ένα βιβλία θα κοστίζει £28 αυτό ήταν. Μπορώ να αλλάξω την τιμή σύμφωνα με την τρέχουσα αλλαγή των τιμών του κράτους (Αγγλία στην δική μου περίπτωση) πράγμα που δεν έχω κάνει ποτέ ως τώρα. Όταν μετακόμισα από Ελλάδα Αγγλία άλλαξα τις τιμές από ευρώ σε λίρες και αυτό ήταν. Εκεί έπαιξα λίγο.
Τώρα που έκανα συμφωνία με τον διανομέα έπαιξα πάλι λίγο, ειδικά στις τιμές για Αμερική...
Έτσι, λοιπόν, λειτουργούν οι λιανικές τιμές (RRP) και δεν αλλάζουν, ΚΑΝΟΝΙΚΑ κάθε μέρα. Ειδικά σε σοβαρές εταιρίες (πχ. Apple). Τώρα αν ο μπάμιας στη λαϊκή αλλάζει τις τιμές όσο περνάει η ώρα... εεεε 'νταξει δε μιλάμε για κάτι τέτοιο εδώ.
Καλό απόγευμα!
ΥΓ. Ως επαγγελματίας όταν χρειάζομαι κάτι το χρειάζομαι ΤΩΡΑ και δε περιμένω να πέσουν οι τιμές. Το αγοράζω. Τελεία. Αλλιώς θα χάσω τη δουλειά που ΠΑΝΤΑ κοστίζει πολύ περισσότερο από το να χάσω μία προσφορά μελοντική.