Θόρυβος κιθάρας: Τι φταίει?

Αλέξανδρος Ραπτάκης

Alex Raptakis

"Εις πείσμα όλων"
Λύσεις
1
Πόντοι
993
Παρατήρησα ότι μάλλον έχω αρκετό θόρυβο όταν συνδέω την κιθάρα στην κάρτα ήχου, και ακόμη περισσότερο όταν βάζω κάποιο amp simulator.

Έχω δει ότι στο ίδιο amp simulator που χρησιμοποιώ, κάποιοι δε χρησιμοποιούν καν κάποιο gate, ενώ εγώ για να αφαιρέσω τον θόρυβο έστω όταν δεν παίζω πρέπει να βάλω το gate τουλάχιστον στο -50, ή ακόμα και στο -20db..., δηλαδή ο θόρυβος φαίνεται να είναι αρκετά έντονος.

Φταίει η κάρτα ήχου, το καλώδιο TS που είναι φθηνό, η κιθάρα (μαγνήτες/ηλεκτρικά), ή μήπως είναι φυσιολογικό?
Το τελευταίο graph πάντως δε μου φαίνεται φυσιολογικό...

Σήμα DI:
Προβολή συνημμένου noise - 0001 - Audio - DI.mp3

Σήμα Amp Sim1, setting 1:
Προβολή συνημμένου noise - 0002 - Audio - Nolly1.mp3

Σήμα Amp Sim1, setting 2:
Προβολή συνημμένου noise - 0003 - Audio - Nolly2.mp3

Σήμα Amp Sim2:
Προβολή συνημμένου noise - 0004 - Audio - Amplitube.mp3

Screenshots με EQ για να δείτε το σήμα.
Σήμα χωρίς καν το καλώδιο TS συνδεδεμένο:
1-no-cable.jpg

Σήμα με καλώδιο καρφωμένο στην κάρτα ήχου αλλά όχι στην κιθάρα:
2-no-guitar.jpg

Σήμα όταν μπαίνει και η κιθάρα (DI), χωρίς κανένα VST ή amp sim:
3-di-guitar.jpg

Χαμήλωσε το gain τελείως
Αν εννοείς το gain στην κάρτα ήχου, τότε δε νομίζω να γίνεται περισσότερο, είναι περίπου στα 2/10...

ή μήπως είναι φυσιολογικό?

Αυτο, ειδικα αν η κιθαρα σου εχει μονους μαγνητες....και το σπιτι σου την τυπικη  γειωση του 90% των ελληνικων σπιτιων.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αυτο, ειδικα αν η κιθαρα σου εχει μονους μαγνητες....και το σπιτι σου την τυπικη  γειωση του 90% των ελληνικων σπιτιων.
Παραδόξως είναι humbuckers. Αν τους γυρίσω σε split position ο θόρυβος είναι διπλάσιος. Τα samples που παραχώρησα ήταν στo bridge.

Έχει η κάρτα σου κάποιον διακόπτη "ground"?

Αν έχεις δεύτερη με humbuckers να δοκίμαζες, θα βοηθούσε να προσδιορίστει αν είναι θεμα κιθάρας ή κάτι άλλο.

Έχει η κάρτα σου κάποιον διακόπτη "ground"?
Απ' όσο ξέρω όχι...

Αν έχεις δεύτερη με humbuckers να δοκίμαζες, θα βοηθούσε να προσδιορίστει αν είναι θεμα κιθάρας ή κάτι άλλο.
Δυστυχώς μόνο μία για την ώρα

Παραδόξως είναι humbuckers. Αν τους γυρίσω σε split position ο θόρυβος είναι διπλάσιος. Τα samples που παραχώρησα ήταν στo bridge.
φυσιολογικό.

Τυπική περίπτωση ΕΜΙ. Όσο πιό πολλά gain stages είναι φυσιολογικό.

Όλα παίζουν ρόλο, από τις οθόνες, τα ποντίκια, την θωράκιση των usb καλωδίων, των διαφόρων καλωδίων της αλυσσίδας σου, την τοποθέτηση προσανατολισμό της κάρτας με τις οθόνες, τις πολικότητες των πριζών, οι πολλαπλές γειώσεις, η γειωση του σπιτιού, η γραμμή του σπιτιού, η ποιότητα του ρεύματος, η τάση στην περιοχή σου, το a/c ή τα φωτοβολταϊκά του γείτονα, η παράλληλη πορεία καλωδίων σημάτων με καλώδια ρεύματος, η επάρκεια ρεύματος του usb, η ποιότητα των hub αν έχεις κλπ κλπ. Πιάσε ένα ένα και προσπάθησε.

Όλα παίζουν ρόλο, από τις οθόνες, τα ποντίκια, την θωράκιση των usb καλωδίων, των διαφόρων καλωδίων της αλυσσίδας σου, την τοποθέτηση προσανατολισμό της κάρτας με τις οθόνες, τις πολικότητες των πριζών, οι πολλαπλές γειώσεις, η γειωση του σπιτιού, η γραμμή του σπιτιού, η ποιότητα του ρεύματος, η τάση στην περιοχή σου, το a/c ή τα φωτοβολταϊκά του γείτονα, η παράλληλη πορεία καλωδίων σημάτων με καλώδια ρεύματος, η επάρκεια ρεύματος του usb, η ποιότητα των hub αν έχεις .....

.... ο φούρνος μικροκυμάτων ....

Αν ειναι ανοιχτος. 

Το ρουτερ το κινητο το ασύρματο τα ιδια του γειτονα το extender του γειτονα το πιστολάκι ο ιονιστης...

Φταίει η κάρτα ήχου, το καλώδιο TS που είναι φθηνό, η κιθάρα (μαγνήτες/ηλεκτρικά), ή μήπως είναι φυσιολογικό?

Το φτηνό μακρύ καλώδιο είναι πιθανός ένοχος και η κακή γείωση του σπιτιού αλλά... στους προερχόμενους απο in the box και line συνδέσεις πληκτράδες κυρίως, σας κακοφαίνεται όταν ακούτε τον θόρυβο ενός μαγνήτη (ιδιαίτερα όταν περνάει gain stages ενισχυτών VST) οπότε το πιο πιθανό είναι να είναι κάτι φυσιολογικό και σύνηθες.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back