- Πόντοι
- 1,643
αλλά για πιο επαγγελματική κατηγορία, όπως το HEDD, νομίζω είναι too much για τη χρήση που θέλω
νόμιζα ότι ήταν φανερό πως αναφέρθηκε παραδειγματικά... το να το συγκρίνεις άμεσα entry level υλοποιήσεις σαν το JBL (και τα υπόλοιπα στην κατηγορία που συζητάμε) με monitor "υψηλής τεχνολογίας" σαν το Ηedd του πολύ mr Heinz σχεδόν πενταπλάσιας τιμής, είναι σαν συγκρίνεις Nissan Qashqai με Porsche Cayenne... με το πρώτο πας ικανοποιητικά παντού με το δεύτερο απλά πας αλλού...?
Τα Tannoy τα απέρριψα αφού άκουσα αρκετά αρνητικά στο διαδίκτυο για την ποιότητα κατασκευής και δυστυχώς ήταν κι από ανθρώπους που γνώρισα.
Τα hedd ήταν μέσα στα νέα σχέδια αν και πλέον είμαι μεταξύ των:
ΙΚ multimedia micro Iloud μόνο ως μικρή σε όγκο λύση
ΙΚ multimedia MTM λόγω δυνατότητας αυτοβαθμονόμησης
Neumann KH80 dsp με επίσης δυνατότητα αυτοβαθμονόμησης
Adam a5X
Genelec 8020-8030
τα Tannoy που έχω προσωπική άποψη (Gold 8 και 5) και συναναστροφή αρκετών ωρών, ήταν άψογα σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής ΣΕ ΟΛΑ τα επίπεδα (πάντα μιλώντας για τα χρήματα τους)... συν ότι είναι πανέμορφα... τι πρόβλημα σου ανέφεραν?... μήπως ήταν κάποιο μεμονωμένο γεγονός και στο γενίκευσαν?...
τα 2 IK δεν έχουν KAMMIA ΣΧΕΣΗ μεταξύ τους... το πρώτο δεν το θεωρώ καν monitor (απλά πολύ καλό για multimedia χρήση θα το χαρακτήριζα προσωπικά, που κατεβαίνει μεν αρκετά χαμηλά για το μέγεθός του, αλλά η τονική του ισοροπία δεν είναι το δυνατό του σημείο για να μπορώ ελαφριά τη καρδία να του αποδώσω την ιδιότητα, ασχέτως με ότι επαγγέλλεται η εταιρεία)... το δεύτερο όμως (MTM) από την άλλη (που και αυτό σε όγκο είναι εργονομικό δώρο στο χώρο σε σχέση με τον ανταγωνισμό του και δεν διαφέρει φυσικά μόνο στο calibration) είναι ίσως το καλύτερο near field ηχείο που έχω ακούσει στα λεφτά του... δεν πίστευα αυτό που έβγαινε ως ήχος από αυτό το σκ@το... τα dsp στα ηχεία ήρθαν για να μείνουν και να προχωρήσουν επιτέλους μπροστά την στάσιμη για πολλά χρόνια (σε σχέση με τα άλλα ηλεκτρονικά) τεχνολογική τους εξέλιξη... αρκεί μόνο να ακούσει κάποιος το Aku Talos (που το σχεδίασαν και το κατασκεύασαν πατριωτάκια μας και πολλά συγχαρητήρια παρεμπιπτόντως) και θα καταλάβει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στον τομέα (παράδειγμα και το talos εννοείται, μια και η τιμή του δεν αγγίζεται εύκολα)...
το συγκεκριμένο Neumann δεν το έχω ακούσει... ούτε αυτά τα Adam, αλλά ο Heinz φεύγοντας από αυτήν και παίρνοντας μαζί του την (ουσιαστική) εξέλιξη του amt στην Hedd, προβλέπω ότι σύντομα θα τους "κλείσει το σπίτι" ? (αγωνιώ για την στιγμή που θα μπορέσω να ακούσω το TYPE 30 MK2 που μου το έχουν εκθειάσει γιατί αν κρίνω από το 5αράκι του μάλλον θα έχουν δίκιο)...
τέλος τα Genelec είναι πάντα "genelec"... στανταράκι... όμως πέραν των πολύ καλών sub η νέα "φθηνή" της σειρά είναι ελαφρώς "σκληρή" για τα γούστα μου... δεν είναι τυχαίο μάλλον ότι η σειρά 1000 έχει αφήσει ακόμα εκπρόσωπο της στα νέα μοντέλα της μετά τόσα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία της ή ότι τα παλιά πουλιούνται ακόμα σαν ζεστά κουλούρια της πόλης σου παρότι κατά κανόνα υπερτιμημένα για μεταχειρισμένα...?
Τελευταία επεξεργασία από moderator: