Yamaha PSR SX series

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
Προσανατολίζομαι στην αγορά ενός Yamaha PSR SX series, μάλλον προς το SX700 που είναι το ενδιάμεσο της σειράς. Για οικονομικούς λόγους θα αγόραζα και το SX600 αλλά με χαλάει που δεν διαθέτει θύρες MIDI. 

Αν κανείς κατέχει ή έχει δουλέψει κάποιο από τα πλήκτρα της σειράς, θα ήθελα την γνώμη του, αν είναι ευχαριστημένος, μειονεκτήματα, ελλείψεις που θα ήθελε να έχει κλπ

Ευχαριστώ!

Επειδή είμαστε στην Ελλάδα, θα πρότεινα να παρεις ενα Korg Pa700. 

Επισης καπου ειχε παρει το ματι μου στις αγγελίες ενα Tyros 2 με 512mb ram στα 300€. 

πολύ καλή πρόταση για το korg pa700 , αλλά έχω καεί με τα korg. Κουμπιά να κολλάνε, οθόνες να μην τρεμοσβήνουν κλπ. Ενώ είναι φοβερά σε δυνατότητες και σε ήχους, υστερούν σε κατασκευή. Πολλοί γκρινιάζουν και εδώ για προβλήματα όλη την ώρα με τα ψεύτικα κουμπιά. Για αυτό είπα να πάω σε yamaha που είναι αθάνατα και ξέρεις ότι δεν θα σε κρεμάσουν σε Live.

Τώρα όσον αφορά το yamaha SX για το οποίο άνοιξα το θέμα, με παραξενεύει που ολόκληρο thomann και υπάρχουν μόνο 5-6 κριτικές πάνω σε αυτή τη σειρά.....κάτι που με παραξενεύει και με κρατάει πίσω. Θα δώ και roland τι παίζει

Δεν έχω αρμόνιο, αλλά αν έπαιρνα το Yamaha sx700 θα έπαιρνα αλλά για να παίζω jazz και ξένο. Σπίτι μου δηλαδή.

Τα ξέρω τα της Korg, είμαι παθών.

Αλλά τα Pa είναι εργαλεία, αν χρειαστεί θα σου φέρει λεφτά. 

Επίσης αν θες μόνο για σπίτι, προτείνω τη σειρά της Casio, με 180 ευρώ μια χαρά. 

https://youtu.be/ARp4eTG_WGU

γιατι λες οτι τα yamaha ειναι πιο πολυ για ξενο και τα korg πιο για ελλαδα?διαφερουν σε στυλ ηχους κλπ? η εχει πιο πολλες δυνατοτητες σε λαικα το korg?

Πιστεύετε αξίζουν τα παραπανω λεφτά στο Yamaha PSR SX720 (1.150e) από το PSR SX600 (700e)?
PSR SX720
PSR SX600

Κύριες διαφορές που εντόπισα:
Το ένα μοντέλο του 2024 το άλλο του 2020
Το ένα οθόνη 7 ιντσες touch screen, το άλλο 4 ίντσες όχι touch
Το ένα 1377 voices το άλλο 850

Τι σημαίνει "αξίζουν";
Τι θες να κάνεις, πως θες να το κάνεις και τι έχεις να ξοδέψεις;

Oι διαφορές είναι εδω:

Κάποιες σημαντικές ΓΙΑ ΜΕΝΑ που εντοπίζω:

Ηχεία έχουν κάποια διαφορά..Με ακουστικά όχι.

Οθόνη για να στα μενού με το sx600 είναι δύσκολο γιατί δεν είναι ότι είναι μικρή ή ότι δεν έχει οθόνη αφής, αλλά γιατί δεν έχει ούτε κουμπιά αριστερά-δεξιά της οθόνης για να τη χειρίζεσαι(δες ότι υπάρχει κενό αριστερά δεξιά).

Η μνήμη του sx600 είναι πολύ μικρή για να βάλεις αρκετούς έξτρα ήχους ή πολλα πακέτα ήχων ταυτοχρονα.Θα περιοριστείς σε ένα μόνο αν δεν κάνω λάθος ή δε θα μπορείς να βάλεις κάποιο πακέτο ενός από τους Έλληνες που φτιάχνουν ελληνικούς ρυθμούς και ήχους για Yamaha.
(Πολλά πακέτα με styles χρησιμοποιουν δικούς τους ήχους και όχι αποκλειστικά του αρμονίου).
Αυτά είναι τα δωρεάν πακέτα της Yamaha:

Στο style creator αν θελεις να φτιάξεις ένα style part πχ chords ή pad ή ντραμς ηχογραφόντας το με τους ηχους του αρμονιου δεν σου δειχνει τις νοτες,τη διάρκειά τους και το timing τους.Αν χρειαστεις κάτι τέτοιο θα πρεπει να το κάνεις στον Η/Υ με κάποιο ειδικό πρόγραμμα τρίτου.

Το SX600 το βρίσκω λίγο κακομούτσουνο εκεί στα μαύρα ηχεία με το γκρι χρώμα του αρμονίου ενώ με το καινούριο SX670 που το εβγαλαν σε μαύρο μου φαίνεται πιο όμορφο. 😂

Για τα SX700 και SX720 πάντως διαβάζω μερικούς να διαμαρτύρονται ότι τα πλήκτρα κάνουν "κλακ" μετά από κάποια χρήση γιατί φθείρεται η ειδική αλοιφή που βάζουν κάτω από τα πλήκτρα για να μην κάνουν θόρυβο.
Clicking and Noise: Many users report excessive clicking and knocking sounds from the keybed, which some find acceptable while others consider it a significant flaw.

Μάλλον είναι διαφορετικά γιατί αυτά του Νάκα αναφέρουν "ενορχηστρωτή" και εικάζω ότι χρησιμοποιούν τους υπάρχοντες ήχους του αρμονίου μιας και δεν αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες όπως πχ πόσο χώρο καταλαμβάνουν,τι μορφής αρχείο είναι κλπ (άλλης μορφής αρχείο παίρνει το η σειρά psr S και άλλο η νεότερη σειρα psr SX. Δεν χρησιμοποιούν δηλαδή την περιορισμένη εσωτερική μνήμη για πακετα όπως αυτά της Yamaha, αλλά τη μνήμη του usb που εκεί αποθηκεύουμε τα άπειρα styles που βρίκουμε στο ίντερνετ από άλλους χρήστες και άλλα μοντέλα οπως πχ https://psrtutorial.com/sty/collections/index.html
Αυτα απλά τα κατεβαζεις σε ενα usb και δουλευουν σε σειρες Τyros,PSR-S,PSR-SX-DGX 6xx-Genos-Clavinova(κάποια πολύ ακριβά με έπιπλο).
Σχεδον σε ολα θα χρειαστει ομως να αλλαξεις ήχους και equalazation για να ακουστουν καλα στο δικο σου μοντελο.

Από ελληνικά ξέρω αυτό το πακέτο που χωράει στο SX720 με την αυξημένη μνήμη του.
Δε γνωρίζω αν ο Σωκράτης Καβλεντάκης που φτιάχνει το πακέτο για τα KORG έχει φτιάξει κάτι αντίστοιχο και για τα Yamaha γιατί δεν έχω βρει κάτι.

Ευχαριστώ. Πάντως στο επίσημο site της Yamaha για τα expansion packs, στην αρχή που λέει Select your model δεν υπάρχει πουθενά το SX720! γιατί άραγε....? αντιθέτως υπάρχουν packs για το πολύ πιο φθηνό SX600

Είναι λίγο τα ζώα μου αργά στο site και το SX720 είναι το πιο καινούριο για αυτό.Κάποια στιγμή θα το βάλουν.Προφανώς διαλέγουν αυτά του SX700 οι χρήστες προς το παρόν μιας και το ένα είναι συνέχεια του άλλου και δε διαφέρουν σε αυτή τη λειτουργία πέραν του ότι το SX720 έχει μεγάλη μνήμη.

Ευχαριστώ Κώστα απλά βοηθάω το φίλο μας γιατί έχω παλαιότερο μοντέλο της σειράς PSR S.

Ναι φορτώνει.
Ο λόγος που έχουν ξεχωριστά πακέτα για το κάθε μοντέλο είναι:
πρώτον γιατί τα παλαιότερα μοντέλα φορτώνουν άλλου είδους αρχείο σε σχέση με τα πιο καινούρια,
δεύτερον για το μέγεθός τους. Γιατί όσο λιγότερο ακριβό ή παλαιότερο το μοντέλο,τόσο μικρότερος ο χώρος που διαθέτει και θέλου να κάνουν εξοικονόμηση χώρου
και τρίτον για τους υπόλοιπους ήχους που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν σε κάθε ρυθμό και ένα μοντέλο τους έχει,ενώ κάποιο άλλο δεν τους έχει και θέλουν να τους αντικαταστήσουν με ήχους παρεμφερή.
Ένας ρυθμός από ένα πακέτο δεν χρησιμοποιεί αποκλειστικά ήχους(voices) μόνο του πακέτου.Χρησιμοποιεί κάποιους του πακετου και κάποιους του μοντέλου.Αφου πχ το μοντέλο έχει πχ 20-40 ήχους σαξόφωνο δε χρειάζεται να βάλει καινούριο ήχο στο πακέτο αν το style χρειάζεται αυτόν τον ήχο σε κάποιον ρυθμό.

Ένα style είτε κανούριο, είτε παλιό παίζει κανονικά (εκτός ειδικών περιπτώσεων που κάποιο μέρος του δεν είναι midi πχ κάποια του Genos) σε όλα τα αρμόνια που μπορούν να φορτώσουν κάποιο ρυθμό (Στα πολύ παλαότερα μοντέλα Tyros 2 και πριν, χρειάζεται κάποια μετατροπή στον υπολογιστή σε παλιότερης μορφής αρχείο).
Και το αρμόνιο θα αντικαταστήσει τους ήχους του style που δεν υπάρχουν με αυτούς που έχει, Αλλά έτσι μπορεί να μην ακούγεται τόσο ωραία ή ως να ακούγεται πολύ χάλια ένα style.
Οπότε είτε για ένα μέρος πχ ενα Pad το αντικαθιστας με άλλο ήχο και με μερικα εφέ προσπαθείς να το στρώσεις ή το αντικαθιστάς με ένα άλλο μέρος από κάνοντας copy-paste από άλλο style.

Όταν σε ένα style αλλάξω τα OTS (One Touch Settings), τότε πρέπει να αποθηκεύσω το style ως νέο user-style? δεν μπορώ να αντικαταστήσω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του style?

Τα preset styles/voices/pads δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις, ούτε να τα αλλάξεις, ούτε να τα διαγράψεις, ούτε να καταστραφούν από κάποιο λάθος.
Κάθε αλλαγή που κάνεις σε αυτά (αλλαγή ήχων, εφέ, τέμπο, ονομασίας κλπ) μπορείς όντως να την αποθηκεύσεις πλέον ως user style ή voice ή pad. Όχι στην εσωτερική μνήμη του αρμονίου για να μην την τρως τζάμπα (συνήθως τη χρησιμοποιούμε ώς πρόχειρη για διάφορες εργασίες), αλλά σε ένα στικάκι μιας και ο χώρος που πιάνουν αυτά είναι πάρα πολύ μικρός και ένα στικάκι λίγων gigabyte μπορεί να αποθηκεύσει δεκάδες χιλιάδες τέτοια αρχεία. Μια περοδική αποθήκευση αυτού του στικ στον υπολογιστή σώζει τα αρχεία μας σε παν ενδεχόμενο να χαλάσει το στικάκι.
Στην ουσία δηλαδή ένα εργοστασιακό style το έχουμε ως βάση για να δημιουργήσουμε ένα style ειδικά για ένα συγκεκριμένο τραγούδι που θέλουμε αλλάζοντας (αντικαθιστώντας ή διαγράφοντας ή κάνοντας mute ή δημιουργώντας) κάποια μέρη του εφόσον έχουμε χρόνο να διαθέσουμε βέβαια.
Tα ΟΤS μπορούμε επιπλέον να τα αντιγράψουμε όπως είναι ή να βάλουμε καινούριες φωνές στα registration banks μαζι με το style και έτσι να έχουμε περισσότερες επιλογές 8 αντί 4 για κάθε style.
Τα registration banks χρησιμεύουν επιπλέον για να βάζουμε 8 συνδυασμούς ήχων, να τους συγκρίνουμε μεταξύ τους και να κρατάμε τελικά αυτούς που θέλουμε πιο απλά χωρίς να αποθηκεύουμε το style ξανά και ξανά.

Απαντήσεις

Trending...

Back