Τι κινηματογραφική μουσική (soundtrack) ακούτε τώρα

15 hours ago, mpamps said:

4) Και κάτι απο video game
Diablo I (Tristram theme)

Για αυτό και μόνο να ξέρεις σε αγάπησα. 

Μια καταπληκτική ταινία το "The Professor and the Madman" δείτε την.

Έχει όμως και καταπληκτική μουσική που έγραψε ο Bear McCreary.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Charles Mingus στη ταινία Shadows (1958) του John Cassavetes .

Ο Κασαβετης αρχικά ήθελε τον Davis για τη ταινία αλλά του έκατσε ακριβός και πήγε με plan B στον Mingus (ε δε το λές και άσχημα για plan B...)

Ωραίες πληροφορίες γύρω απο όλο το έργο παρακάτω:

http://recordcollectornews.com/2016/09/shadows-of-charles-mingus/

Και εδώ ένα απο τα πολλά διαμάντια που δημιουργήθηκαν για αυτή τη ταινία

Charles Mingus στη ταινία Shadows (1958) του John Cassavetes .

Ο Κασαβετης αρχικά ήθελε τον Davis για τη ταινία αλλά του έκατσε ακριβός και πήγε με plan B στον Mingus (ε δε το λές και άσχημα για plan B...)

Από ότι γράφει στο link που έδωσες η ταινία γυρίστηκε το 1957 αλλά ... ξαναγυρίστηκε από την αρχή το 1959, και σε αυτή την final verse, η μουσική δεν ήταν του Mingus, αλλά χρησιμοποιήθηκε μόνο ο sax player, άρα πάμε σε plan C.

Όμως τα κομμάτια του Mingus για την ταινία, βγήκαν σταδιακά σε albums του.

Νταξει, το λες δε το λες και οφ τοπικ  :classic_tongue:

Το μοναδικό soundtrack που έγραψαν οι Pink Floyd (το "the wall" δεν πιάνεται...).

Δύο φορές προσπάθησα να δω την ταινία και τις δυό την παράτησα πριν την μέση...Δεν βλέπετε, όπως ίσως δεν ακούγεται και η μουσική των Floyd....Προσωπική γνώμη και για τα δύο.

To Nile song που ανεβάζω εδώ είναι μάλλον το μοναδικό άσμα που ψιλοακούγεται και εντύπωση κάνει η "αγριάδα" της φωνής του Δαυίδ.  Ξανατραγούδησε έτσι (λιγότερο έντονα πάντως) στο Time και μετά από χρόνια στο Young lust.

There will be blood (2007) σκηνοθετημένο από το θεο Paul Thomas Anderson (δηλώνω τεράστιος φαν), με την εξωπραγματική ερμηνεία του Daniel Day Lewis και την υπογραφή του Johny Greenwood (Radiohead) στη μουσική.

Δε περιγράφω, απλά δείτε τη (προειδοποιώ, δύσκολη ταινία) 

Εδω όλο το soundtrack το οποίο πετυχημένα υποστηρίζει μια περασμένη εποχή (αρχές 20ου αιώνα) με αυτοπεποίθηση και αισθητική 21ου:

There will be blood (2007) σκηνοθετημένο από το θεο Paul Thomas Anderson (δηλώνω τεράστιος φαν), με την εξωπραγματική ερμηνεία του Daniel Day Lewis και την υπογραφή του Johny Greenwood (Radiohead) στη μουσική.

Δε περιγράφω, απλά δείτε τη (προειδοποιώ, δύσκολη ταινία)

Φανταστική ταινία, φανταστική.

Σε όλα που γράφεις συμφωνώ, εκτός από το ότι είναι "δύσκολη".

Να πω επίσης ότι έχει βασιστεί στην νουβέλα "Oil" του τεράστιου Upton Sinclair.

Σε όλα που γράφεις συμφωνώ, εκτός από το ότι είναι "δύσκολη".

Έλα τώρα, αντικειμενικά ο P.T.A. έχει βγάλει δύσκολες και δύσληπτες ταινίες που στον πυρήνα πραγματεύονται κυρίως τον καπιταλισμό (και φυσικά δε στο σερβίρει στο πιάτο).
Βέβαια αυτό, κατα τη γνώμη μου, αφορά το μέσο μη μυημένο θέατη ο οποίος βλέπει τη ταινία γιατί παίζει ο Χ γνωστός ηθοποιός και στο τέλος φεύγει με πονοκέφαλο....

Φυσικά πάντα περιέχει και θεματικές πιο άμεσες και εύληπτες αλλά αυτές είναι απλά η γαρνιτούρα.

The shining (1980) του πατέρα όλων Stanley Kubrick με μουσική του Γιώργη Ligeti να σου σκίζει τη ψυχή σα τσιγαρόχαρτο.

Η ταινία σε καμία απολύτως περίπτωση δε θα τόσο πετυχημένη με κάποιο άλλο στυλ μουσικής.

Patrick Doyle

Αν θυμάμαι καλά,ακούγεται,στην τελευταία σκηνή.

Άλλο ένα ρεσιτάλ,του Pacino.

Βέβαια αυτό, κατα τη γνώμη μου, αφορά το μέσο μη μυημένο θέατη ο οποίος βλέπει τη ταινία γιατί παίζει ο Χ γνωστός ηθοποιός και στο τέλος φεύγει με πονοκέφαλο....

Καταλαβαίνω πώς το εννοείς, απλά να σου πω το εξής.

Την είδε η μητέρα μου (70+ χρονών) επειδή της την είχα συστήσει.

Όσο την έβλεπε, την ρωτάω κάποια στιγμή "πώς σου φαίνεται?"

"Παράξενη" μου λέει, "κάποια πράγματα δεν μας τα λέει".

Όταν τελείωσε, έρχεται και μου λέει "ταινιάρα".

Καταλαβαίνω πώς το εννοείς, απλά να σου πω το εξής.

Την είδε η μητέρα μου (70+ χρονών) επειδή της την είχα συστήσει.

Όσο την έβλεπε, την ρωτάω κάποια στιγμή "πώς σου φαίνεται?"

"Παράξενη" μου λέει, "κάποια πράγματα δεν μας τα λέει".

Όταν τελείωσε, έρχεται και μου λέει "ταινιάρα".

Δεν πιάνεται η μητέρα σου γιατί για να είσαι εσύ καλλιτεχνάρα πάει να πει οτι απο κάπου το πήρες αρα δε την εντάσουμε στη νόρμα :classic_tongue:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back