Νέο κομμάτι...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,493
Δοκιμή στην δοκιμή, σήμερα, κάτι καλό βγήκε. Όλα midi εκτός τις κιθάρες.

Απλά παιξίματα, αλλά έδωσα βάση στον ήχο και στο μιξάρισμα.

Πως σας φαίνεται????

Προβολή συνημμένου new6.mp3

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πολύ μπροστά το μπάσο και τα ακόρντα.

Πιθανόν δεν σε βοηθάνε τα μόνιτορ.

Πριν κάνεις εξαγωγή να βλέπεις το eq του master track μην έχει βουνά και κοιλάδες.

Δεν ακούω κάτι για το κλείσιμο, άρα καλά πήγε η δουλειά... ?

Ωραίος  ήχος στην κιθάρα Γιώργο και μου άρεσε πολύ το παίξιμο..

Ευχαριστώ Νικ!!!

πολύ μπροστά το μπάσο και τα ακόρντα.

Πιθανόν δεν σε βοηθάνε τα μόνιτορ.

Πριν κάνεις εξαγωγή να βλέπεις το eq του master track μην έχει βουνά και κοιλάδες.

Στα ηχεία ακούω άλλα, στα ακουστικά άλλα, στις ψείρες άλλα....

Τώρα είναι καλύτερο? Πέρα από τις αλλαγές στις στάθμες, δοκιμαστικά έβαλα λίγο κομπρεσιον στο μαστερ κανάλι και έβγαλα λίγα μπάσα από την μπότα.

Υποθέτω έπεσε πολύ compressor ή έβαλες κανένα maximizer γιατί αφ ενός τα αρπέτζια στην αρχή (τρέμε Φώτη) τρυπάνε αυτιά και γενικά όλο το κομμάτι είναι γραμμένο από -3 έως 0 μαζί με μερικά τοπικά κλιπαρίσματα.

Οι δε μποτιές στο τέλος όλες χτυπάνε 0.

Ετσι το κομμάτι μπορεί να γίνεται εντυπωσιακό, αλλά είναι κουραστικό στο άκουσμα.

Από την αρχή είναι στο -3 και μέχρι το τέλος είναι στο 0.

Επεσε πολυ κομπρεσορας γενικα. Η καθαρη κιθαρα κλιπαρει σε καποιες καρφωτες νοτες.

Δεν ξερω για εχει ανοδικη ταση η ενταση. Θα το ψαξω. Οταν χαμηλωνω τα μπασα στην αρχη, δεν τα ακουω στο β' μερος. Το τελευταιο "διορθωμενο" κλιπ που ανεβασα το ακουσα στο αμαξι και ακουω μονο μπασο στο α' μερος. Προφανως, τα μονιτορ μου στερουνται χαμηλων συχνοτητων...

Θα το ψαξω λιγο ακομα, αφαιρωντας compression απ' οπου δεν χρειαζεται και φτιαχνοντας τις εντασεις.

Δυστυχως, η καθαρη κιθαρα μου βγηκε πολυ καθαρη, χωρις ογκο. Δεν κοβει και καθολου στο μιξ. Ισως την ξαναγραψω, μιας και δεν μου αρεσει και η μελωδια της. Η lead και κοβει, και μου αρεσει περισσοτερο.

ξέχνα το αμάξι.

Ξεκινάς με κάθε τρακ.

Γράφεις γενικά ΜΟ γύρω στο -10-12 και δίνεις αέρα για τα Plugins.

Απέφυγε τις κορυφές.

Φρόντιζε να μην κοκκινίζει κανένα τρακ.

Και να μην κοκκινίζει κανένα τρακ στο τέλος θα κοκκινίσει σίγουρα το μάστερ.

Είναι νωρίς.

Τα τυμπανα παντα κοκκινιζουν με τη μαμα ρυθμιση. Τα αφηνω εκει?

Άλλαξα αρκετά. Στάθμη προενίσχυσης σε κάθε όργανο, επίπεδα μίξης, compression και eq. Επίσης, άλλαξα ρύθμιση στο wah της πρώτης ρυθμικής κιθάρας ώστε να μην θάβει την lead.

Screenshot 2020-02-09 16.51.29.png

Ευχαριστώ Δημήτρη! Υπερπολύτιμες οι συμβουλές σου και δεν τις γράφει και κανένα μανουάλι!

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
είναι πολύ καλύτερα.

Αν και σηκώνει κι άλλο.

Δες εκεί στην εισαγωγή μην βάζεις μπότα ντουπ ντουπ.

Βάλε εκεί hihat και ανα 4 μπότα. Ακούγεται πολύ βαρύ.

Γενικά έχε υπόψη ότι όλα τα daw αθροίζουν. Δηλαδή το μαστερ αθροίζει τα επι μέρους. Μπορεί να μην φτάνουν ψηλά τα επι μέρους τρακς αλλά το μαστερ σύντομα θα φτάσει.

Οπότε αφήνεις σε κάθε τρακ περιθώριο για να κινούνται οι κορυφές. Στο τέλος θα τικάρεις από λίγο εδώ και εκεί ή με κομπρέσορα ή eq πιό θα κάτσει πιό ψηλά στην τελική

Το καλυτερο σου Γιωργο,απο οσα εχεις βαλει μεχρι τωρα.

Συνθετικα και ηχητικα.

Ισως θελει μια πιο ευδιακριτη μελωδια.

Και τα τυμπανα λιγο πιο χαμηλα.

Σε γενικες ομως ωραιο και μπραβο.

Το καλυτερο σου Γιωργο,απο οσα εχεις βαλει μεχρι τωρα.

Συνθετικα και ηχητικα.

Ισως θελει μια πιο ευδιακριτη μελωδια.

Και τα τυμπανα λιγο πιο χαμηλα.

Σε γενικες ομως ωραιο και μπραβο.

Ηχητικα, σιγουρα ειναι το καλυτερο μου. Και εντος χρονου, και καθαροι ηχοι και αξιοπρεπες μιξαρισμα. Η καθαρη κιθαρα, μονο, ηθελε παραπανω gain (στο οριο του breakup) και compression.

Θα ηταν και το αγαπημενο μου, εαν ειχα πιο ξεκαθαρες μελωδιες. Ειχε παει 2 το βραδυ και ειχαν μεινει τα σολο να γραψω. Και απλα επαιζα, αναρχα, σα να παιζω σε backing track. Καθολου δομημενο και με σχεδιο παιξιμο. Και το κομματι χανει πολυ λογω αυτου.

Το επομενο θα ειναι καλυτερο!

Έχεις πέσει σε βαθιά νερά και κολυμπάς.

Αυτή είναι η ουσία.

Μην τρελαίνεσαι.

Γράψε σωστά. Ώστε κάθε κανάλι σου να θέλει μετά eq.

Μετά θέλει studio παραγωγή αν είναι να βγεί έξω από το σπίτι και να πάει στην "Αγορά". Θέλει mastering θέλει monitors, θέλει plugins.

Υ.Γ. λίγο εκτός εντός θέματος από το Facebook μου.

Κωνσταντίνος Σιαχάμης

5 Φεβρουαρίου στις 10:30 μ.μ.https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=198459617941935&id=100033336944811 · 

Σπουδάζει Μουσική.
Με το που τελειώνει πρέπει να μάθει και ψηφιακή ή αναλογική εγγραφή.
Μαζεύει λεφτά και χρόνο δοκιμάζοντας μηχανήματα και διαβάζοντας εγχειρίδια χρήσης.
Ταυτόχρονα φροντίζει την προβολή του εαυτού του σε ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα. Συν τις δημόσιες σχέσεις. Συν τις συμφωνίες.
Συν να μελετά. Συν να συνθέτει, συν να παράγει.

Κι όλα αυτά όσο είναι νέος και γερός για να τα ζήσει και να τα χαρεί.
Τόσο πονάει, τόσο αξίζει, τόσο το αγαπάμε.

Σιγα σιγα μπαινω στο τρυπακι της δημιουργιας. Και ομολογω οτι μου διδει αναλογη ευχαριστηση με εκεινη του να παιζω μουσικη με αλλους. 

Τα κολπα στο pc θα τα μαθω, αργα ή γρηγορα. Καθαρα θεμα διαβασματος και εξασκησης.

Εκει που εχω μεγαλα κενα και ελλειψη γνωσεων, ειναι το μουσικο κομματι (ενορχηστρωση, αρμονια κλπ). Και αυτο πιστευω να το στρωσω καπως με τον καιρο. Ειναι κατι που θελει ακουσματα, αποκωδικοποιηση τους βασει τωρινων αναγκων, και πολυ χρονο για την εξαγωγη δεδομενων.

Και καλιο αργα παρα ποτε, Κωστα!

Καταλαβαίνεις πως έχεις διαφορετικά στάδια στο κάθε εκπόνημά σου.

Κάνε κάτι ωραία και ολοκληρωμένα. Και τα άλλα έπονται. Άλλωστε ηχολήπτες πολλοί, στούντιο άλλα τόσα.

Προσωπικά ξεκίνησα να συνθέτω. Εκεί έμεινα. 

Άλλος αναλαμβάνει τα επαγγελματικά μου. Και παίρνει τα project και τα κάνει mastered. Είμαι παρών , κι άλλος χρόνος ζωής βλέποντας και ακούγοντας μόνο.

Δεν βγαίνει αλλιώς χρονικά όταν εμπλέκεσαι επαγγελματικά πλέον.

Δεν γίνεται. Κάπου θα χάσεις.

Καταστάλαξα λοιπόν σε αυτό που με γεμίζει.

Στο σπίτι πρόχειρα θα τα φέρω να ακούγονται όπως θεωρω πως πρέπει.

Πηγαίνοντας όμως στον επαγγελματικό μου χώρο είδα και κατάλαβα ότι τσάμπα τραβιόμουν 4 ώρες να φέρω 12-14-18-28 κανάλια στην σειρά τους.

Και είπα.."Κωστάκη γράψε σωστά, πάρε μαζί σου τα vst και πήγαινέ τα να στα φέρουν εκεί που πρέπει να είναι.

(Με όλη μου την ειλικρίνεια στα γράφω).

"Ευτυχως" δεν ασχολουμαι επαγγελματικα με τη μουσικη και δεν εχω αυτο το "αγχος" της αψογης δουλειας σε συναρτηση με τον διατιθεμενο χρονο.

Στη θεση σου, θα προτιμουσα να σπαταλω τον χρονο μου στη δημιουργια, και φυσικα θα προτιμουσα τον ειδικο για την στουντιο δουλεια. Ειναι το αποδοτικοτερο και με το βελτιστο ηχητικο αποτελεσμα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back