Ενισχυτακι Aria AG20 GE

leon7pap

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Καλησπέρα στο παρεακι. Βρηκα σε ενα παταρι το πρωτο μου ενισχυτακι... Ενα Aria AG20 GE της πλάκας απο το μακρινό 1996.Ειχα και ενα ξυλοκιβωτιο απο φυσίγγια 20mm και είπα να το χρησιμοποιησω ως housing για να του ξαναδωσω ζωη... 

Ο ενισχυτης εχει ενα ηχειακι 6inch (4ohm)  και είναι μια χαρά για μελέτη. Βεβαια αν τερμάτισω το volume ακούγεται σαν κλανια. Όλη η φαση γίνεται οχι επειδή σκοπευω να τον χρησιμοποιησω δραστικά αλλα πιο πολυ... Τιμής ένεκεν.... 

Εχει κανένας να προτείνει καποιο ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟ  :-) 8 inch ωστε να ακούγεται έστω και λιγο καλυτερα;

Παραθέτω φωτος πριν -μετα. 

bl.jpg

gg.jpg

20191016_193616.jpg

20191018_174242.jpg

20191023_142617.jpg

20191023_132501.jpg

20191023_132512.jpg

20191023_142656.jpg

20191023_142545.jpg

20191023_142456.jpg

FB_IMG_1571243647930.jpg

αυτά που φαίνονται πίσω είναι το πατάρι σου? αν είναι να έρθω καμιά βόλτα!

πρόσεξε το μηχανάκι είναι 220, και τώρα έχουμε 230 που μπορεί με την ανοχή να πάει και 240.

Οπότε έχε το υπόψη

πάντως σε έναν δικό μου samick που είχε 6άρι έβαλα αυτό

https://www.thomann.de/gr/celestion_eight_15_8_ohm.htm

Eight 15

Το εχω σε 5 watt λαμπατο και τερματιζω, μαζι με booster για ζμπρωξιμο, και δεν νιωθει αβολα. 

αυτά που φαίνονται πίσω είναι το πατάρι σου? αν είναι να έρθω καμιά βόλτα!

πρόσεξε το μηχανάκι είναι 220, και τώρα έχουμε 230 που μπορεί με την ανοχή να πάει και 240.

Οπότε έχε το υπόψη

πάντως σε έναν δικό μου samick που είχε 6άρι έβαλα αυτό

https://www.thomann.de/gr/celestion_eight_15_8_ohm.htm
? Οχι αυτές οι πρωτες φωτος είναι ιντερνετικες καθως δε μου κοψε να βγάλω φωτος του δικού μου πριν τον διαλυσω! Καπου απο μια αγγελία στην Ινδονησία είναι αν ενδιαφέρεσαι παντως.... ?

Τι έννοεις να προσεξω με τα volt... Μη με τιναξει στον αέρα η  μη καεί το ενισχυτακι;

Θα προτιμησω αυτον με τα 4ohm  το θεμα είναι.... Πως μεγαλώνω την στρογγυλή τρύπα που είναι τωρα το 6ιντσο σε 8ιντση χωρις να καταστρεψω το cloth οέο;Μου φαίνεται πιο ευκολο να φτιαξω καινουρια πρόσοψη με νεα γρυλια... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πιθανόν να μπορείς να το βάλεις χωρίς να βρίσκει ο κώνος.

Αν αφαιρείται το ύφασμα μπορείς να το φαρδύνεις με μια σέγα.

Να σε τινάξει όχι. Απλά τα 230 αντί 220 θα ζεσταίνουν περισσότερο το πρωτεύον του μτσ, οπότε θα ζορίζεται περισσότερο. Αν δεν αντέξει το πιό πιθανόν είναι να καεί ο μτσ τουλάχιστον. Φρόντιζε πάντως να τον βγάζεις από την πρίζα αν δεν παίζεις.

πιθανόν να μπορείς να το βάλεις χωρίς να βρίσκει ο κώνος.

Αν αφαιρείται το ύφασμα μπορείς να το φαρδύνεις με μια σέγα.

Να σε τινάξει όχι. Απλά τα 230 αντί 220 θα ζεσταίνουν περισσότερο το πρωτεύον του μτσ, οπότε θα ζορίζεται περισσότερο. Αν δεν αντέξει το πιό πιθανόν είναι να καεί ο μτσ τουλάχιστον. Φρόντιζε πάντως να τον βγάζεις από την πρίζα αν δεν παίζεις.
Kαταλαβα. Το ύφασμα είναι πιασμενο με καμια 100ρια συρραπτικά και στρίβει πισω οριακά.... Μου δινει την εντύπωση πως αν τα βγάλω θα το μαδησω και δε θα εχω καλα αποτελεσματα... Ισως κόψω μια καινουρια πρόσοψη και άνοιξω κατευθειαν τη σωστη τρύπα. Και καινουριο cloth... 

A ρε... Θα μου παει ο κούκος για αηδόνι το.... Τιμής Ένεκεν.... 

Μη μεγαλωσεις την τρυπα. Βαλε το οπως ειναι. Δεν εχει θεμα.

Μη μεγαλωσεις την τρυπα. Βαλε το οπως ειναι. Δεν εχει θεμα.
Αυτο θα βόλευε απίστευτα αλλα... Δεν υποτίθεται οτι πρεπει να "σπρώχνει αέρα";Σε αυτη την περιπτωση οι δυο έξτρα ίντσες ηχειου θα "κρυβονται" πισω απο το ξύλο και δεν θα βγαινουν εξω (οπως πρεπει) Η μηπως κανω λαθος;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Kαταλαβα. Το ύφασμα είναι πιασμενο με καμια 100ρια συρραπτικά και στρίβει πισω οριακά.... Μου δινει την εντύπωση πως αν τα βγάλω θα το μαδησω και δε θα εχω καλα αποτελεσματα... Ισως κόψω μια καινουρια πρόσοψη και άνοιξω κατευθειαν τη σωστη τρύπα. Και καινουριο cloth... 

A ρε... Θα μου παει ο κούκος για αηδόνι το.... Τιμής Ένεκεν.... 
αν δεις οτι ο κωνος κινούμενος βρίσκει στην τρύπα κοψε φελο παχους γυρω στον 1 ποντο βαλτον πατουρα στο μεγαφωνο με κολλα και μετα ολο το πακετο ομοκεντρα γυρω απο την παλια τρύπα. Φελο εχει στο πλαισιο

Αυτο θα βόλευε απίστευτα αλλα... Δεν υποτίθεται οτι πρεπει να "σπρώχνει αέρα";Σε αυτη την περιπτωση οι δυο έξτρα ίντσες ηχειου θα "κρυβονται" πισω απο το ξύλο και δεν θα βγαινουν εξω (οπως πρεπει) Η μηπως κανω λαθος;
συνηθως οι τρυπες για 6αρι ειναι μεγαλυτερες

Σε δυο ενισχυτες μου το εχω κανει (6=>8inch και 10=>12inch)και δεν εχω κοψει ξυλο. Μεγαλη διαφορα στο ηχο προς το καλυτερο. 

Νομιζω οτι (θεωρητικα εστω) υπαρχει θεμα οταν τερματιζει το γουφερ, λογω εντασης, και ερχεται επαφη με το ξυλο που το καλυπτει. Δεν μου εχει τυχει.

Πιθανον να εχει και περαιτερω βελτιωση ηχου με κομμενο ξυλο. Και τη διαφορα μονο ο sf θα μπορουσε να την αντιληφθει...

Θα το δοκιμασω σε πρωτη φαση χωρις να κόψω ξύλο... Αν εχω θέματα... Θα φτιαξω καινουρια πρόσοψη με αλλη γρυλια. 

Θα το δοκιμασω σε πρωτη φαση χωρις να κόψω ξύλο... Αν εχω θέματα... Θα φτιαξω καινουρια πρόσοψη με αλλη γρυλια. 

το μπελά σου γυρεύεις.

Φτιάξε ένα δαχτυλίδι από φελό στην εξωτερική διάμετρο του νέου, και κόλλα την πάνω του. Μετά βάλε το νέο μεγάφωνο και άσε την τρύπα ως έχει.

Είναι απλούστατο.

δες και πως έγινε στο δικό μου

20140830_221043.jpg

20141010_210213.jpg

το μπελά σου γυρεύεις.

Φτιάξε ένα δαχτυλίδι από φελό στην εξωτερική διάμετρο του νέου, και κόλλα την πάνω του. Μετά βάλε το νέο μεγάφωνο και άσε την τρύπα ως έχει.

Είναι απλούστατο.

δες και πως έγινε στο δικό μου

Προβολή συνημμένου 22562
Ναι αλλα η ιδέα ποια ειναι;Να βαλω το φελο πανω στο ηχείο ως spacer ωστε να μη βρίσκει ο κωνος στο ξυλο όταν πάλλεται;

Ναι αλλα η ιδέα ποια ειναι;Να βαλω το φελο πανω στο ηχείο ως spacer ωστε να μη βρίσκει ο κωνος στο ξυλο όταν πάλλεται;
αυτη ειναι.

Το πιο πιθανο απο 6 σε 8 ειναι να μη βρει. Σε μενα οπως βλεπεις δεν βρισκει. Αν βρει κανε αυτο που σου λεω. 

αυτη ειναι.

Το πιο πιθανο απο 6 σε 8 ειναι να μη βρει. Σε μενα οπως βλεπεις δεν βρισκει. Αν βρει κανε αυτο που σου λεω. 
οκ θα το τσεκαρω κ ετσι σε πρωτη φαση οταν τον ανοιξω αλλα δεν ξερω αν ετσι παιρνω το maximum απο το καινουριο ηχειο μιας που τα 2/8 των ιντσων "κρυβονται" πισω απο το ξυλο...

τωρα ακουεται καπως ετσι...volume και master στο 5 overdrive 0...σορρυ για το σλοπυ παιξιμο!

20191024_155132.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back