Από που ξεκινήσαμε

marathon είπε:
Επειδή το τότε που ξεκίνησα, χάνεται στον χρόνο και τότε δεν υπήρχαν διαδεδομένα μέσα (πρέπει να υπήρχαν κασετόφωνα...) εγγραφής, δεν έχω ντοκουμέντα. Αντιθέτως, λόγω μιας μεγάλης χρονικής αποχής από ηλεκτρικά όργανα, έχω ντοκουμέντα από τα ξαναξεκίνημά μου.

Αφορμή της εμπλοκής μου ήταν το Garageband, και το κομμάτι που παραθέτω είναι το πρώτο που έφτιαξα (παραγωγής 2001), πιάνοντας ηλ. κιθάρα μετά από 18 χρόνια, με μια Peavey T60 δανεική (και από τότε αγύριστη)
Προφανώς και ωχριά εμπρός στο έπος του Μπανάνα.................. ΛΑΚΗ

audiokostas είπε:
Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 1983 (και όμως). Τρεις νεαροί, στο αυγουλομονωμένο πλυσταριό της ταράτσας του ντράμερ δίναν την δική τους ερμηνεία στο blues (ναι, από τότε).

Το recording gear αποτελείται από ένα οριζόντιο κασσετόφωνο με compression ένα βιβλίο πάνω στην υποδοχή για να πατάει καλά η κασέτα. Ο ηχολήπτης είχε τις απαραίτητες δεξιότητες για να πατάει το rec και το play ταυτόχρονα.

Το μόνο επώνυμο όργανο ήταν η προ διμήνου αγορασμένη Τelecaster του κιθαρίστα (τότε οι κιθαρίστες της ηλικίας μας είχαν μία μόνο κιθάρα) η οποία ήταν και το αντικείμενο πόθου και ζήλειας.

Το μόνο λαμπάτο όργανο ήταν η Osram που φώτιζε το πλυσταριό.

Και περνούσαμε φανταστικά.
΄Κώστα, ωραίος κιθαρίστας αυτός, ποιός είναι?.

Οντως Νέστορα, ο Νένος (αδελφοποιητός αλλά μεταναστευθείς εις Γερμανία την τελευταία 20ετία) είναι πολύ καλός κιθαρίστας. Τότε στα 17 είχε πολύ καλό δεξί (όχι ότι το αριστερό δε δούλευε, το αντίθετο) και σωστό κοντρόλ και δυναμικές (θέματα που αγνοούν και μεγαλύτεροι) και ψαχνόταν συνέχεια (ειδικά στην ακουστική) με τεχνοτροπίες και ακούσματα.

Θυμάμαι ότι ο Γιώργος είχε κάτι πολύ καλές δικές σας παλιές ηχογραφήσεις. Ανέβασε καμία ντε.

audiokostas είπε:
Θυμάμαι ότι ο Γιώργος είχε κάτι πολύ καλές δικές σας παλιές ηχογραφήσεις. Ανέβασε καμία ντε.
Όντως υπάρχουν ηχογραφήσεις από 2 διαφορετικά γκρούπ τους "Εκών- Άκων" και τους "Aids". Οι μεν είναι ελληνόφωνο ροκ, οι δε New wave '80's. Και τα δύο είναι μουσική "dated" , και δεν ξέρω αλλά ντρέπομαι να τ' ανεβάσω.

Nestoras είπε:
Όντως υπάρχουν ηχογραφήσεις από 2 διαφορετικά γκρούπ τους "Εκών- Άκων" και τους "Aids". Οι μεν είναι ελληνόφωνο ροκ, οι δε New wave '80's. Και τα δύο είναι μουσική "dated" , και δεν ξέρω αλλά ντρέπομαι να τ' ανεβάσω.
Κάπου έχω κάτι ηχογραφήσεις με τις προσωπικές δουλειές του τότε ντράμερ μας που συμμετείχα (με βαριά καρδιά).

80ίλα μέχρις πτώσεως. Drum machines, ατέλειωτα delays και chorus μέχρι εμετού.

Θα τα βρω και θα τα ανεβάσω για να ξεπεράσεις τη ντροπή σου.  ;D

audiokostas εαν καποιος μου εδινε αυτο το κοματι που μου λεγε οτι ειναι προχειρη ηχογραφιση απο ενα ξενο Blues group θα το πιστευα!

πολυ καλοοοοοοοοο!

παρτε ακομα ενα απο μενα το οποιο το εφτιαξα ολο στο PC(απο fruit loops τα Drums k το Bass)κ η κιθαρα ειναι γραμενη με το Vamp

εγω τραγουδαω :P

Lost_My_Mind.mp3

Attachments

Ρε συ Bluez είσαι καλός....... Πέραν του ανταποδοτικού  ;D

Αν εξαιρέσουμε το σπαστικό drum machine, έχεις έναν ιδιαίτερο ήχο σε χιλιοπαιγμένο ιδίωμα.

Και να ξαναπώ ότι το Τζεθροτράγουδο ήταν καλό.

Και επειδή με (παρα)είπες λόγια καλά, σε βάζω κι εγώ άλλο ένα.

Τώρα που μας ξανακούω πιο πολύ σε blues-punk  :P φέρνουμε. 2.50 λεπτά, no prisoners ρυθμός, ελάχιστο σόλο, τέρμα.

Προσοχή στο αρχικό κάλεσμα του ντραμερ να κόψουμε τις μ@λ@κίες... ;D

Pack_it_up.mp3

Attachments

Του kwstas79 ήταν πραγματικά έπος...

Και όντως του audiokostas (ωραία φωνή επίσης  ;) ), bluezlick, marathon (ωραίο μπάσο! - εσύ τραγουδάς?), ήταν πραγματικά respect..Νέστορα μην ντρέπεσαι, ποιος χρειάζεται τις μπυροποσίες - μέσω της μουσικής γνωριζόμαστε καλύτερα  :P :P

Θα θέλαμε πολλά αν περιμέναμε κλιπ από τους "μεγάλους" εδώ?  ;D ;D

Υ.Γ. Κρίμα που σάπια ηχογράφηση σε κασσέτα από το 1995 με e-drums (από τα πρώτα!), κιθάρα και "φωνή", δεν μου βρίσκεται σε cd...

SpyrosCh είπε:
marathon (ωραίο μπάσο! - εσύ τραγουδάς?)
Samples λεβέντη μου...δεν έχω τη φυσική ομορφιά του Audiokostas

SpyrosCh είπε:
χάνω?
........... την ώρα σου με τον Marathon

Ας προσθεσω και εγω με τη σειρα μου ενα ηχητικο ντοκουμεντο το οποιο μαλλον θα φερει τα πανω κατω στο παγκοσμιο μουσικο στερεωμα!!!!! :o (αν δεν πενεσεις το σπιτι σου,θα πεσει και θα σε πλακωσει).Hope not to damage your ears!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=eYZdTV7A_rU

blue είπε:
αυτο δε μου μοιαζει για 1η προσπαθεια...εκτος αν ησουν ο φωτογράφος ;D ;D
Πρωτη studio recording προσπαθεια!!!Οσο για το φωτογραφικο θεμα,η πληθωρα των groopies ανελαβε αυτην την δουλειά!!!

Aς καταπιώ τις ντροπές. Ξεκίνησα τέλη '70'ς με σχολική μπάντα διασκευών - εμφανίσεις σε πάρτυ. Το '81 δίνει δώρο (με 1000 δρχ) το Ποπ & Ροκ το άλμπουμ των  Simple Minds- Sister Feelings Call όπου παθαίνω τη πλάκα μου και δημιουργούνται λίγο αργότερα οι Aids (η ονομασία δεν θυμάμαι πότε ήρθε, υποθέτω με τις πρώτες ανακοινώσεις της αρρώστιας). Η μπάντα κινείται σε New wave ύφος και κάνει διασκευές σε γκρούπ όπως Μecano, Gun club, Joy division, Romeo void κλπ. Σιγά σιγά κάνουμε και δικές μας απόπειρες. Κάποια απ' αυτά ηχογραφούνται με σκοπό να μπουν σε συλλογές αναξάρτητων εταιριών, πράγμα που ποτέ δεν έγινε. Παραθέτω κομμάτι από το ένδοξο New wave παρελθόν μου, καθώς και ασπρόμαυρη φωτογραφία μου στο Mad club της Συγκρού. Είναι με την '68 Fender Telecaster μου την οποία βλακωδώς πούλησα τέλη δεκαετίας 80 αντί 70.000 δρχ. επειδή το σώμα είχε σκαψίματα για να δεχτεί humbucker μαγνήτες.

In_the_sky-_Aids.mp3

σάρωση0001.jpg

Attachments

ΤΑ ΣΠΑΤΕ ΟΛΟΙ.                  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.                        ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.

ΠΑΝΚ

(σοβαρολογω)

"It takes a long time to become young" (again...... λέω εγώ) 

Αλλά ευτυχώς...............

"Youth has no age. "

"The more technique you have, the less you have to worry about it. The more technique there is, the less there is."

Όλα του Pablo Picasso

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back