Θορυβος (μαλλον απο επεξεργαστη)

koxcygr

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπον εχω ενα pc pentium 4 στα 3.0 mhz , 4 gb ram Αγορασα και προσφατα την fast track pro και δεν λεει να σταματησει το τσικι τσικι ( γνωστος θορυβος ). Μηπος ξερει κανεις απο που προερχεται αυτος ο θορυβος και τι λυσεις υπαρχουν???? Το κανει με το δευτερο αντε τριτο track που βαζω στο nuendo και ειδικα με τα audio chanel.  ??? ??? Εχω αλλαξει το buffer της καρτας εχω κανει και defragment.

Koίτα το cpu usage όταν αρχίζει τα τσικι-τσικι. (Αυτό απ ότι έχω παρατηρήσει δεν γίνεται export στην ηχογράφηση, αλλά μόνο στο playback όταν είσαι μέσα στο προγραμμα)

Το συμπερασμά μου είναι (κοινώς δεν είμαι σίγουρος 100% για αυτό που σου λέω) είναι πως μου το κάνει όταν έχω τιγκάρει στα plugins το εκάστοτε project. Ξεκινάει να μου το κάνει πχ, όταν υπάρχουν παραπάνω από 4-5 guitar rig. Η προσωρινή λύση (ίσως και μόνιμη αν γίνεται το ίδιο πράγμα και με 2πύρηνο cpu) είναι να κάνεις freeze το ένα audiο πχ και να κάνεις ηχογράφηση  στο άλλο κανάλι και αντίστροφα. Το ίδιο γίνεται και με τα midi κανάλια, όπου το freeze βρίσκεται δίπλα από το καθε vst στο vst instruments. Φυσικά όταν είναι σε freeze τα κανάλια(ειτε midi είτε audio), δεν μπορείς να τα επεξεργαστείς.

Γενικά είναι λίγο σπαστικό γιατί είναι χρονοβόρο, από την άλλη όμως, αν δεν υπήρχε αυτό το μαγικό κουμπάκι, οι μονοπύρηνοι, δεν θα μπορούσαν να τραβήξουν βαριά projects.

Γιατί να έχει vista? Και με xp γίνεται αυτό. (δεν έχω ιδέα βέβαια τι γίνεται με τα βιστα)

Όχι,το ρωτάω γιατί τα vista είναι βαριά και ασήκωτα,+ οτι αναφέρει 4gb μνήμη,που για να τα βλεπει χρειάζεται 64bit xp,η 64bit vista .

Αν η cpu είναι η hyperthreading που είναι τουλάχιστον 5 αετίας , μπορεί να ευθύνεται η συγκεκριμένη,όμως το audio channel δεν δικαιολογείται να το κάνει αυτό,ας το διευκρινίσει αν είναι vst channel η απλό wav.

το export και με 486 να το κάνεις θα βγεί τέλειο,απλα θα κάνει μισή μέρα.

:D

Τα vista είναι βαριά και ασήκωτα,αλλά διαχειρίζονται την μνήμη πολύ καλύτερα από τα xp. Κοινώς ναι μεν μπορεί να θέλεις πιο δυνατό μηχάνημα για να έχεις βιστα, αλλά εν τέλει τα αποτελέσματα στα βιστα θα είναι καλύτερα(από άποψη διαχείρισης μνήμης).

Το δικο μου cpu είναι αυτό που λες, γιατί δεν δικαιολογείται να το κάνει σε audio? Φυσικό το βρίσκω όταν φορτώνω την cpu να κλωτσάει(εκτός αν είναι θέμα κάρτας ήχου, που τότε είμαι εντελώς ακυρος).

Έχεις δίκιο για τα 64μπιτ πάντως, εκτός αν βλέπει 3,2g ram, οπότε έχει 32μπιτ.

Το λάπτοπ είναι καθαρά μουσικό; Ή μπαίνεις και στο ίντερνετ με αυτό; Καταλάβατε που την πάω την δουλειά, ε;

Δεν πρέπει να έχει κάνει με τις επιδόσεις του υπολογιστή σου.

Έχεις απενεργοποιήσει την κάρτα δικτύου;

Έχεις antivirus εγκατεστημένο;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από τα λίγα test που έχω κάνει για τα vista μπορώ να πω ότι καταναλώνουν τα απίστευτα,αυτό γιατί την διαχείριση μνήμης δεν το απορρίπτω,αλλα μου φαίνεται περιττό όταν υπάρχει τέτοια άσκοπη κατανάλωση πόρων απο το λειτουργικό..Εμπειρικά μιλάω βεβαια και οχι έγκυρα  :D,επίσης με τον p4 HP τα vista δεν τα βάζεις..

Τώρα στην περίπτωση του φίλου,την δουλειά μπορεί να την κάνει και κανα antivirus τύπου norton η avast,...Επίσης αν είναι όντως παλαιού τύπου το μηχάνημα μήπως είναι σε usb 1 συνδεδεμένη η m-audio???

Για το audio channel animae εννοώ οτι είναι πανάλαφρο σε σχέση με ένα atmosfere.Aφου το πρώτο είναι προηχογραφημένο.

:)

Αν μπαίνεις με αυτό στο ίντερνετ και έχεις γεμίσει ιούς και spyware, να κοιτάξεις πρώτα εκεί για τους χαμένους πόρους του συστήματος πρώτα.

pkole είπε:
Μα δεν είπα εγώ κάτι για laptop.
ναι έχεις δίκιο!!i am sorry.

Άρα συνοπτικά παίζουν τα εξείς :

1)Βαρύ antivirus,πιθανόν P4 hyperthreading

2)Vista

3)Usb 1

4)Laptop???

5)Κακό στήσιμο

Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να μας πεις είναι (αν υποθέσουμε Vista λειτουργικό) τι drivers κάρτας έχεις εγκαταστήσει και σε τι latency τρέχει το sequencer στο device setup.

Λοιπον πρωτα ευχαριστω για την βοηθεια σας. Δεν εχω vista εχω xp , δεν χρησημοποιω πολλα plug ins σχεδον κανενα , τωρα για το usb δεν ξερω αν εινα 1 ή 2 αλλα πεζει μεγαλο ρολο??? Επίσης δεν ειμαι ποτε online με το συγγεκριμενο υπολογιστη οποτε δεν πεζει ουτε ιος αλλα ουτε και antivirus γιατι δεν εχω καν. Και κατι αλλο, μήπος λεω μήπος μπορει να εχω προβλημα με το σκληρο δισκο??? ??? Εχω εγγαταστήσει τους τελευταιους drivers απο το σαιτ της εταιριας και τρεχω με 256 latency απο το control panel της καρτας  και sample depth 24. Οταν λες σε τι latency τρεχει το sequencer ενοεις απο το control panel της κάρτας????

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Οχι απλα δεν ειχα συνδεδεμενο καλωδιο. Πεζει ρόλο??? Και κατι αλλο , το realease asio in background sto device setup tou sequencer τι ρολο βαραει??? Παιδια παντος σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις..... ;D ;D

Βρε συ πες μας και τον επεξεργαστή σου,το cubase έχει επιλεγμένη την m-audio ε??

realease asio in background sto device να το έχεις απενεργοποιημένο..

Eλπίζω να έχεις απενεργοποιήσει την onboard κάρτα ήχου από το bios..

τι να πω δηλαδη???? 3.0 mhz pentium 4 4 χρονακια εχει. Αλλα να μου κανει θόρυβο με δυο καναλια audio χωρίς καν ενα vst plugin???? Πριν 5 χρόνια πως εκαναν record???? Αυτο με την κάρτα δυκτιου πεζει μεγαλο ρόλο να εινα disable???? Αυτο τωρα με την onboard δεν εχω κανει τιποτα. (Αλλα νομίζω δεν εχει καν onboard ).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back