- Πόντοι
- 1,558
900 MIJ ή 1300 MIA ;Oι MIJ ήταν ανέκαθεν (και παραμένουν) εξαιρετικής ποιότητας, με ίσως μόνο αδύναμο σημείο παλιότερα τα ηλεκτρικά και μαγνήτες τους
900 MIJ ή 1300 MIA ;Oι MIJ ήταν ανέκαθεν (και παραμένουν) εξαιρετικής ποιότητας, με ίσως μόνο αδύναμο σημείο παλιότερα τα ηλεκτρικά και μαγνήτες τους
Γιώργο, το γεγονός ότι έχεις αμερικάνικες prs, δε σε απωθεί από τις SE; Θυμάμαι πριν κάποια χρόνια είχαμε συζητήσει κάτι αντίστοιχο για τις Fender και μου είχες πει πως όντας κάτοχος American Standard δεν αισθάνομαι την ανάγκη να παίξω MIM, η κάτι τέτοιο. Το λέω επειδή η διαφορά με τις αμερικανικές PRS είναι πολύ εμφανής
Κοίτα, αυτό που λες έχει σημασία. Πάει να πει ότι θέλεις αμερικανική Strat/Tele. Γνώμη μου είναι να μη βιαστείς κάνοντας συμβιβασμό. Γιατί χίλια ευρώ είναι πολλά λεφτά. Γιατί να τα δώσεις μένοντας με την ιδέα ότι ήθελες κάτι καλύτερο; Εξάλλου έχεις ήδη μια φοβερή κιθάρα. Μάζεψε λίγα ακόμα και όταν τα έχεις πάρε αυτό που πραγματικά θέλειςε ρε διαολε τι με κανεις τωρα![]()
Προσωπικά και μιλώντας για Fender? Θα παιζόταν στο μοντέλο βάσει προσωπικού γούστου, ειλικρινά.900 MIJ ή 1300 MIA ;
Έχεις number one κιθάρα;την τελευταία δεκαετία έχω αγοράσει 24 κιθάρες μεταχειρισμένες και 1 καινούρια.
Κοίτα, αυτό που λες έχει σημασία. Πάει να πει ότι θέλεις αμερικανική Strat/Tele. Γνώμη μου είναι να μη βιαστείς κάνοντας συμβιβασμό. Γιατί χίλια ευρώ είναι πολλά λεφτά. Γιατί να τα δώσεις μένοντας με την ιδέα ότι ήθελες κάτι καλύτερο; Εξάλλου έχεις ήδη μια φοβερή κιθάρα. Μάζεψε λίγα ακόμα και όταν τα έχεις πάρε αυτό που πραγματικά θέλεις
Tώρα μου βάζεις δύσκολα, αλλάζουνΈχεις number one κιθάρα;
Θεωρείς τον εαυτό σου primarily acoustic guitar player;000 χειροποίητη.
50-50. Είχα γυρίσει σε σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση με την ακουστική για χρόνια, αλλά προέκυψε μια μπάντα και ξαναέπιασα την ηλεκτρική οπότε προσπαθώ να μπαλαντζάρω και τα δυο.Θεωρείς τον εαυτό σου primarily acoustic guitar player;
Mου αρέσει εμφανισιακά αλλά ναι είναι πρόβλημα να πληρώσεις κάτι που δεν μπορείς να το δεις από κοντά, μάλλον θα καταλήξω σε prs από'τι το κόβω, εκτός και αν προκύψει καμία τρελή προσφορά σε fender, μάλλον θα περιμένω τελικά black friday να δω εκεί τι θα παιχτεί με τις τιμές και μέχρι τότε βλέπουμε.50-50. Είχα γυρίσει σε σχεδόν αποκλειστική ενασχόληση με την ακουστική για χρόνια, αλλά προέκυψε μια μπάντα και ξαναέπιασα την ηλεκτρική οπότε προσπαθώ να μπαλαντζάρω και τα δυο.
Και για να μη βγούμε και τελείως εκτός θέματος, μια άλλη ίσως ενδιαφέρουσα επιλογή αφού ανοίγουμε σε bolt on με διπλους και τρέμολο:
Προβολή συνημμένου 54114
Γενικά αξιόλογα όργανα με ωραία μανίκια τα Sterling, δε βγάζουν δυστυχώς και την έκδοση με τους P90. Δε ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρεθεί Ελλάδα για δοκιμή βέβαια.
Γιάννη, μία σκέψη. Σε ποια από αυτά τα παιξιματα αισθάνεσαι ότι "δε σε καλύπτει" η Les Paul; Θέλω να πω για alternative είναι ότι πρέπει, pop rock είναι οκ αν και συνήθως η Strat και η Tele το κάνουν καλύτερα (και πάλι ίσως), prog rock ανάλογα το είδος αλλά οι μαγνήτες της δικής σου δεν είναι απαγορευτικοί. Τι θες να παίξεις που το παίζεις με τη Les Paul και λες "αχ εδώ να είχα άλλη κιθάρα";σκεφτόμουν να πάω σε κάτι εντελώς διαφορετικό μιας και τελευταία πειραματίζομαι με νέα είδη μουσικής πέρα του κλασσικού ροκ ,hard rock και blues rock και θέλω να προσθέσω σε αυτά τα είδη λίγο πιο μοντερνο ήχο οπως alternative rock, pop rock, prog rock
Εφόσον πάει εκεί η κουβέντα, να μπω κι εγω λίγο ετεροχρονισμένα: Δεν έχω πέσει σε πιο ευχάριστη all-arounder έκπληξη από την (Mexican) Charvel ProMod DK24, με 2-point trem και Seymour Duncans (σε όλες τις παραλλαγές). Θες HH? σπλιτάρουν με switch, εχει 5θέσιο και προς εκπληξη μου και οι 10 ήχοι είναι καλοί, όχι απλά usable. Θες HSH? έχει (την έχω και αυτή, τόσο μου άρεσε η πρώτη :Ρ. Μοιαζει οπτικα με του Govan, πολυ ωραία αλλά δεν την έχω κανει ακόμα εκτενή δοκιμή στον ενισχυτη για να πω γνώμη για ηλεκτρικό ήχο). Θες SSH, έχει με hot-rails. Ελαφριές, εξαιρετικές στο χέρι, τα κάνουν όλα.μια άλλη ίσως ενδιαφέρουσα επιλογή αφού ανοίγουμε σε bolt on με διπλους και τρέμολο
Προφανώς δημιούργησες ένα νήμα που προσφέρεται για όλους μας να σου πούμε το μακρύ και το κοντό μας.Καλημέρα, έχω ξανακάνει αντίστοιχο θέμα στο forum για αγορά νέας κιθάρας, αλλά δεν προχώρησα τελικά σε αγορά. Ήμουν ανάμεσα σε telecaster και stratocaster, πλέον όμως έχουν αλλάξει τα δεδομένακαι σκεφτόμουν να πάω σε κάτι εντελώς διαφορετικό μιας και τελευταία πειραματίζομαι με νέα είδη μουσικής πέρα του κλασσικού ροκ ,hard rock και blues rock και θέλω να προσθέσω σε αυτά τα είδη λίγο πιο μοντερνο ήχο οπως alternative rock, pop rock, prog rock.
Γι'αυτό και αποφάσισα να πάω σε κιθάρα με λίγο διαφορετικό ήχο από αυτόν της les paul, καθώς επίσης να είναι και λίγο πιο ευκολο-παιχτη γι'αυτά τα είδη.
Δεν θέλω να ξεφύγω πέρα του 1000ρικου, λίγο που έψαξα ξεχώρισα την PRS SE Custom 24. Έχω αποκλείσει τις ibanez καθαρά λόγω εμφάνισης, ποτέ δεν μου έκατσαν στο μάτι και τις yamaha revstar παρόλο που είναι καταπληκτικά όργανα.
Το μόνο που κρατάει και μπαίνω σε δεύτερες σκέψεις είναι αν θα έπρεπε να περιμένω την black friday...
Άλλη μια πρόταση για ψάξιμο λοιπόν... Shergold Provocateur Classic, σε δύο υπέροχα χρώματα (έχει και τρίτο φουλ μαύρο, αλλά δεν το έβαλα).