αναζητώ κιθάρα τύπου Les Paul

Akis_Oul

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Έχω ένα Throback neck μαγνήτη και ένα Sheptone bridge, ψάχνω λοιπόν κάποια κιθάρα τύπου Les Paul που να διαθέτει χαρακτηρηστικά ( carved Maple Top, Σώμα από Μαόνι, Set-Neck, Μανίκι από Μαόνι, Ταστιέρα από Έβενο), που μπορούν να αναδείξουν τους μαγνήτες μου. Έπειδή το budget μου δεν είναι πολύ ψηλό, με ενδιαφέρουν όλα τα παραπάνω, όχι μαγνήτες και ηλεκτρικά. Ευχαριστώ πολύ!

Πόσο είναι το budget σου? Θα το εβλεπες για μεταχειρισμένη;

Με 400€ σε αυτά τα specs μόνο κάποια μεταχειρισμένη Epiphone Custom,

Η καλύτερη ευκαιρία με διαφορά είναι αυτή η Jerry Cantrel

Στα 670€ αρχική, αν πουλήσεις τους Fluence γύρω στα 120-150€ θα σου βγεί 520-550€.

Με αυτα τα λεφτα παρε Chibson. Πηρα μια Black Beauty απο αλι και βγηκε παρα πολυ καλη. Προσοχη ομως θελει ολοκληρωμενο σεταπ, πιθανον συμπεριλαμβανομενης δουλειας στα ταστα. Προσωπικα κρατησα και τους στοκ μαγνητες στη δικια μου, απλα κερωσα τα μεταλλικα καπακια τους γιατι ηταν στον αερα και συντονιζονταν.

Με αυτα τα λεφτα παρε Chibson. Πηρα μια Black Beauty απο αλι και βγηκε παρα πολυ καλη. Προσοχη ομως θελει ολοκληρωμενο σεταπ, πιθανον συμπεριλαμβανομενης δουλειας στα ταστα. Προσωπικα κρατησα και τους στοκ μαγνητες στη δικια μου, απλα κερωσα τα μεταλλικα καπακια τους γιατι ηταν στον αερα και συντονιζονταν.
Έχεις καμια φωτό;

Attachments

• IMG_20260718_151027.jpg
    IMG_20260718_151027.jpg
    267.9 KB · Εμφανίσεις: 0
Η ακουστική δίπλα τι είναι;

Η ακουστική δίπλα τι είναι;
Αν αναφεροσουν στη φωτογραφια μου, ειναι και αυτη κινεζικη απο Τεμου. Λογικα απο βιοτεχνια. Δεν φερει κανενα αναγνωριστικο αλλα εχει καλα ξυλα πανω και ακουγοταν πολυ καλη για να μην την κρατησω. Την ειχα συγκρινει με κατι epiphone του πεντακοσαρικου και τις περναγε για πλακα σε ογκο και χροια.

Ούτε εγώ θα αγόραζα Chibson, κυρίως γιατί σχεδόν ποτέ δεν ξέρεις τί και αν θα σου έρθει και επιπλέον οι περισσότερες έχουν αμφίβολη μεταπωλητική αξία. Από την άλλη δεν έχω παίξει με καμία και στις φώτο η συγκεκριμένη φαίνεται decent.

Τώρα ως προς το ηθικό κομμάτι, υπάρχουν τόσα και τόσα κοντινά αντίγραφα... Δηλαδή όταν γράφει Greco ή Burny ή Tokai (που έχουν ίδιο headstock και από τη σκηνή έτσι όπως είναι το logo δεν μπορείς να διακρίνεις διαφορές) είναι ΟΚ; Όλες αυτές οι partscasters με τα Fender logos?

Πάντως αν μου χάριζαν μια Derrig ή μια Yaron ή έστω μια Vaschenko, δε θα έλεγα όχι :)

Μια chibson με οτι κινεζια υπαρχει πάνω δεν έχει καμιά σχεση με Derrig, Υaron κτλ...

Μια chibson με οτι κινεζια υπαρχει πάνω δεν έχει καμιά σχεση με Derrig, Υaron κτλ...
Κινέζικες είναι πολλές κιθάρες πλέον. Έχεις πρόσφατες εμπειρίες από τα διάφορα μαγαζιά σε ebay και Ali που πουλάνε ρέπλικες; Το post είχε να κάνει με τον χαρακτηρισμό counterfeight, ο οποίος είναι πάρα πολύ σωστός φυσικά και απλά έχω παρατηρήσει ότι στα guitar fora υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία στο θέμα.

Δεν είπε κανείς ότι ρέπλικες που είναι πιο ιστορικά ακριβείς από Gibson παραγωγής είναι συγκρίσιμες με Chibson. Αλλά και αυτές counterfeight είναι από τη στιγμή που γράφουν Gibson στο headstock.

"Technically" ειναι, αλλα μη μου πεις οτι δε καταλαβες σε ποιες κιθάρες αναφέρθηκα με τον όρο counterfeight. Τις άλλες γενικά τις ονομάζουν ρεπλικες για να γίνει αυτος ο διαχωρισμός στην ποιοτητα.

Και οι eastman κινέζικες είναι αλλα είναι εξαιρετικές.
Αναγκαστικά η κινεζικη κοπια θα εχει πανω τα φθηνότερα δυνατά υλικά για να βγαλουν κι αυτοι κάποιο κέρδος. Το ίδιο συμβαίνει και με τις επίσημες counterfeights, αλλα εκει τους νοιάζει και λίγο το brand recognition απο μια τιμη και πανω.

Αναγκαστικά η κινεζικη κοπια θα εχει πανω τα φθηνότερα δυνατά υλικά για να βγαλουν κι αυτοι κάποιο κέρδος.
Καθόλου αναγκαστικά μιας και το branding και ιδιαίτερα το κέρδος του δικτύου διανομής είναι σημαντικό μέρος του κόστους στις επώνυμες κιθάρες.

Τα reviews είναι all over the place συνήθως σε αυτές τις counterfeights, που σίγουρα αντανακλούν την έλλειψη ποιοτικού ελέγχου. Αλλά υπάρχουν και οι τυχεροί, αν κρίνουμε από τους ισχυρισμούς τους, που έχουν πάρει ποιοτικά για την τιμή τους όργανα.

Μα ουτε υπαρχει ποιοτικός ελεγχος, ουτε και λογος, αφου δεν εχει πανω δικό τους λογοτυπο.
Για το λογο που λες εχει μια epiphone custom 700 ευρώ και του κινέζου 300... Μόνο που την επιφον αν είναι χάλια μπορείς να την γυρίσεις πίσω και να παρεις άλλη.
με τις κινεζικες αυτες ποιοτικά δε ξέρεις τι να περιμένεις, οπότε και δε θα πρότεινα σε κανένα να πάρει το ρίσκο εκτός αν δε θα του λείψουν τα χρήματα και θελει να δοκιμάσει την τύχη του.

Εχω πιάσει hardware απο αυτες τις κιθαρες, ειναι παρόμοιο, αν όχι χειρότερο με τις πολύ πολύ φτηνές επιφον της τάξεως των 200-250 ευρω.

Ενταξει εδω προφανως δεν μιλαμε για ενα πραγματικα high end οργανο. Απλα ειναι οκ για τα μεχρι 400 ευρω που λεμε στο νημα. Καποια βασικα πραγματα ειναι πολυ καλα πχ. ο,τι αφορα το σωμα (ξυλα, κοψιμο, βαφη, βερνικι, binding, μπρατσο ισιο χωρις προβληματα), ειναι παραπανω απο ικανοποιητικης ποιοτητας.

Στα μειον ναι, το hardware δεν ειναι κατι το τρομερο. Ειναι λιγο πολυ αυτο που θα βρεις σε φτηνες κιθαρες. Αν ενα πραγμα με ενοχλει στη κιθαρα ειναι σιγουρα τα κλειδια στην αισθηση τους. Αυτα ειναι παραπανω απο χαλια. Κριμα το grover λογοτυπο πανω 😅
Απο μικροπραγματα, το θεμα με τα καπακια των μαγνητων που ειπα πιο πανω, το νατ ειναι καπως χοντροκομμενο, θα μπορουσα να το αλλαξω, αν και δεν φαινεται να ψωφαει τον ηχο. Τα ταστα ειναι καπως χοντροκομμενα στις ακρες, αν και οχι σε σημειο να τραυματιζουν. Επισης καπου 2 με 3 ταστα ηταν ελαφρως ψηλοτερα, το προβλημα λυθηκε ειτε με πρεσα ταστων, ειτε με spot λιμαρισμα. Αυτα βεβαια ειναι πραγματα που τυχαινουν παρα πολυ συχνα σε κιθαρες κατω των 1000 ευρω.

Προσωπικα για το counterfeit της υποθεσης δεν εχω ενοχες. Και οσες κοπιες και αν εχουν βγει σε τοσες δεκαετιες (πολλες φορες και με καλυτερες προδιαγραφες), η Gibson συνεχιζει να πουλαει μονο λογω της ιστοριας της. Δεν θα πεσει εξω απο μερικα κινεζικα κομματια.

Δε χρειάζεται @VII graphics να διαφωνούμε στο ότι συμφωνούμε, αφού κι εγώ εξαρχής είπα οτι δε θα αγόραζα Chibson :)

Έχοντας πει αυτό βέβαια αν το πρόβλημα είναι στο hardware μόνο (μεγάλο αν) και σκοπεύεις να πάρεις μια πλατφόρμα για mods και να βάλεις μαγνήτες (οπως ο op), κλειδία κλπ, τότε γιατί να δώσεις 700€;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back