Κιθάρα τύπου Βιχουέλα δικής μου Κατασκευής. Παρουσίαση με πρελούδιο

shelter είπε:
Φίλε Πέτρο καλησπέρα,

Συγχαρητήρια για την κατασκευή, καθώς και για την διάθεση σου για διάφορους πειραματισμούς από όσο είδα στην ιστοσελίδα σου.

Η μόνη σχέση μου με τις βιχουέλες ήταν να βλέπω τον Bream να παίζει σε μερικές και από τις τεράστιες βιχουέλες που χρησιμοποιούν οι Mariachis στο Μεξικό.  Υπάρχουν από όσο έχω παρατηρήσει αρκετές και σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα όργανα αυτού του τύπου μέσα στο χρόνο.

Θα μπορούσες να μας πεις μερικά πράγματα για αυτές, όπως σε τι εξυπηρετούν οι μεγάλες και έντονες καμπύλες που βλέπουμε στην πλάτη μερικών από αυτές ενώ μερικές άλλες είναι όπως η δική σου? Τι διαφορά στον ήχο προκύπτει από την κεφαλή αυτού του τύπου σε αντίθεση με μια κεφαλή τύπου κλασσικής κιθάρας?

Χορδές χρησιμοποίησες από κλασσική κιθάρα ή κάτι άλλο?
Φίλε shelter σχετικά με τις ερωτήσεις σου

Η κεφαλή αυτή το ότι παίρνει ξύλινα κλειδιά και όχι μεταλλικά την κάνει σίγουρα πιο ελαφριά, και αυτό επηρεάζει σαφώς και τον ήχο, φαντάσου όλο αυτό το μέταλο 12 κλειδιά πόσο βάρος θα πρόσθετε?

Χορδές χρησημοποίησα από 6χορδη και 10χορδη κλασσική κιθάρα πλαστικές δηλαδή όχι σύρμα

Τώρα όσον αφορά τις καμπύλες, σύμφωνα με την εμπειρία μου, θα υποθέσω ότι ότι προσθέτει μπάσσο και sustain κράτημα περισσότερο στον ήχο δηλαδή , αλλά δεν έχω φτιάξει για να σου πω με σιγουριά

εδώ έχει κάτι καλές πληροφορίες

http://en.wikipedia.org/wiki/Vihuela

Ξαναμονταρίστηκε το βίντεο με καλήτερο ήχο  με εργαλεία πραγματικά free οχι trial από εδώ http://sourceforge.net/softwaremap/

[flash=200,200]

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Zaranis Petros είπε:
Φίλε shelter σχετικά με τις ερωτήσεις σου

Η κεφαλή αυτή το ότι παίρνει ξύλινα κλειδιά και όχι μεταλλικά την κάνει σίγουρα πιο ελαφριά, και αυτό επηρεάζει σαφώς και τον ήχο, φαντάσου όλο αυτό το μέταλο 12 κλειδιά πόσο βάρος θα πρόσθετε?

Χορδές χρησημοποίησα από 6χορδη και 10χορδη κλασσική κιθάρα πλαστικές δηλαδή όχι σύρμα

Τώρα όσον αφορά τις καμπύλες, σύμφωνα με την εμπειρία μου, θα υποθέσω ότι ότι προσθέτει μπάσσο και sustain κράτημα περισσότερο στον ήχο δηλαδή , αλλά δεν έχω φτιάξει για να σου πω με σιγουριά

εδώ έχει κάτι καλές πληροφορίες
Παρατηρούσα αυτού του τύπου τις κεφαλές και σε παλιές 5χορδες κλασσικές ή πρώιμες (προ Torres) 6χορδες, αλλα και ακόμα και σήμερα σε φλαμένκο κιθάρες. Ακόμα και η οικογένεια Ramirez φτιάχνει και μου έκανε εντύπωση σχετικά με το τι μπορει να προσφέρει, και γιατι περάσαμε στα μεταλικά κλειδια.

Ετσι εξηγειται το γεγονός ότι οι μεξικάνοι την χρησιμοποιούν σαν μπάσο.

Βιχουέλα με μεγάλη καμπύλη στην πλάτη:

Reyes-Standard-Vihuela.gif

Mexican vihuela:

4001278538_b66bb2fb59.jpg

marathon είπε:
Είναι η πρώτη τέτοιου τύπου που κατασκευάζετε?
Είναι η τρίτη, και μόλις τελείωσα και μια μετατροπή  3/4 σε μπαροκ 5χορδη διπλόχορδη και θα την παρουσιάσω την ερχόμενη εβδομάδα, μια πρώτη ιδέα

kithara3_4.jpg

Guitar_baroque_style.jpg

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back