The gamers thread!

Παντω Αγιε, αν δε σου αρεσει η μορφη τεχνης που ονομαζεται "video gaming", διοτι περι τεχνης προκειται, και αν δεν εχεις επαφη με αυτη, τοτε μη βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασμα απο τον ¨ελιγμο" αυτον οπως τον αποκαλεις. Διοτι, και αυτη ειναι η αυστηρα δικη μου σκοπια και ενα προσωπικο βιωμα , θεωρω κλασεις ανωτερη βιωματικη εμπειρια τον τερματισμο του metal gear solid απο συναισθηματικης αποψης, παρα την παρακολουθηση της ενατης σε concert hall.

Υποκειμενικα βιωματα μεν, αληθινα ετσι ενιωσα ομως.
Έπαιζα παιχνίδια στην για πολλούς χρυσή εποχή τους τέλος 1990ς αρχές 2000ς. Έπαιξα το Diablo 2 και warcraft 3 online από την ημέρα που ανεβήκανε μέχρι πριν 2-3 χρόνια, καταλαβαίνω και πιστεύω ότι μερικά παιχνίδια είναι καλλιτεχνικά δημιουργήματα και έχουν πίσω τους ευφυΐα και κόπο. Δεν τα αφορίζω όλα, απλά πιστεύω ότι η εποχή τους πέρασε και σε αυτά. Δεν έχω υπολογιστή για να δω τι βγαίνει τώρα αλλά έχοντας παρακολουθήσει την πορεία θα κάνω την μαντεψιά ότι πάνε κατά διαόλου. Δεν έχω πια όρεξη να παίξω, ήταν μια φάση που πέρασα έχοντας παίξει μερικά από τα καλύτερα.

Μουσική όμως δεν σταμάτησα ποτέ να ακούω, βαρέθηκα κάποια ακούσματα αλλά βρήκα άλλα. Θεωρώ ότι η μουσική ως τέχνη είναι πιο διαχρονική και πιο χρήσιμη από άλλες τέχνες, και κάποιες φορές ασύγκριτα πιο συναισθηματικά φορτισμένη... Άποψη μου

Γενικα συμφωνω. Αν κανουμε και το διαχωρισμο σε διασκεδαση και ψυχαγωγια, τοτε ειναι ολοφανερο οτι ναι μεν το gaming, η καταναλωση παιχνιδιων δηλαδη ειναι πιο διασκεδαστικη, αλλα η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μουσικης, το να παιζεις δηλαδη μουσικη και οχι απλα να ακους, ολοφανερα ειναι πιο ψυχαγωγικη, απαιτει μεγαλυτερη προσπαθεια και πειθαρχια με φοβερα περιθωρια εξελιξης της τεχνικης και της κατανοησης, εκτος βεβαια οπως ειπαμε αν απλα λες φερτο φερτο σαραντα φορες. :ROFLMAO:

Τωρα καθαρα ως ακροαση και σε επιπεδο επιλογης και οχι δυνατοτητων, αν ειναι πιο διασκεδαστικη η μουσικη απο το gaming, αυτο το αποφασιζει ο καθενας για τον εαυτο του. Δυστυχως ομως το gaming ειναι προιον της εποχης μας, οποτε πραγματικη ψυχαγωγια για τον καταναλωτη δυσκολα θα βρεθει σε αυτο, οπως δυσκολα βρισκεται και στη σημερινη μουσικη για τον ακροατη.

Τα games έχουν πρόσφατα φτάσει ένα peak, έχουν γίνει πανάκριβες παραγωγές που κοστίζουν 300 εκατομμύρια.

Δυστυχώς η συρρίκνωση του retail, των καταστημάτων κτλ καθώς οι εταιρείες προτιμούν την ψηφιακή διανομή (online stores) παρά το μοντέλο με τα καταστήματα που πουλάνε το φυσικό προϊον, θυμίζει έντονα την φάση με τα δισκάδικα που πεθάνανε, ενώ το μέλλον της βιομηχανίας όπου θα παίζεις τα πάντα μέσω streaming και συνδρομητικών υπηρεσιών χωρίς καν να χρειάζεσαι κονσόλα θυμίζει και αυτό τον κατήφορο που πήρε η μουσική βιομηχανία.

Η ακρίβεια δε λόγω των ακριβών RAM κτλ έχει οδηγήσει στις νεότερες γενιές, που ήδη δεν έχουν την κουλτούρα του να πάω ν αεπενδύσω σε μια κονσόλα, να παίζουν moble games μεσω κινητών και τάμπλετ.

O John Mayer και ο Cory Wong έπαιζαν Halo επί σειρά ετών

Τα games έχουν πρόσφατα φτάσει ένα peak, έχουν γίνει πανάκριβες παραγωγές
Πάντα ήταν...έχω ξαναγράψει εδώ μέσα ότι έχω ένα (κανονικό) φλιπεράκι του 1980. Είναι διάσημο για τη μουσική του. Η τύπισσα που έγραψε τη μουσική του χρησιμοποίησε πανάκριβα synts (Ferlight....) Suzanne Ciani...μέχρι ντοκυμαντερ στο CNN έγινε!!

Έπαιζα φανατικά από Pro Evolution Soccer 1 σε Playstation 1 με γιαπωνέζικο σχολιασμό, Roberto Larcos και Naldorinho, μέχρι και PES 2020 όπου η ταπεινή κάρτα γραφικών μου δεν σήκωνε πλέον το παιχνίδι και αποφάσισα να αφήσω τις μέρες του gaming στο παρελθόν. Μεγάλη απόφαση, μου άλλαξε τη ζωή καθώς επιτέλους μπόρεσα να επικεντρωθώ στην κιθάρα και είδα τρομερή βελτίωση.

Αποκορύφωμα των gaming days μου ήταν ο στρατός. Όταν ήμασταν εξοδούχοι στη Λήμνο πηγαίναμε σε netcafe να καούμε στο Pro. Δεν είχα πει σε κανέναν ότι είχα εμπειρία και το έπαιζα μυρωδιάς. Εννοείται δεν έχασα στοίχημα για στοίχημα, το έκανα να φαίνεται και ντέρμπι για να μην αποκαρδιωθούν οι αντίπαλοι. Τα στοιχήματα ήταν ότι ο χαμένος κερνούσε πιτόγυρα, σουβλάκια, καφεδάρες, καμιά μπύρα, πλύσιμο ρούχων στο στεγνοκαθαριστήριο απέναντι... Έκανε τον στρατό λίγο πιο ενδιαφέρον εν πιάσει περιπτώσει...
Πω τι μου θυμησες φιφα στο play 1 με ελληνικη μεταγλωτιση. Νομιζω το playstation 1 ηταν η κορυφαια κονσολα για μενα, τόσο πολλοί τίτλοι και ωραίοι αλλά και εγώ είμαι στην φάση που περιγράφεις τώρα, τα τελευταία 2 χρόνια απέχω από το gaming και έχω επικεντρωθεί στην κιθάρα. Ειδικά το gaming σε pc είναι πολύ ακριβό γούστο, πλέον λυπάμαι τα λεφτά να αναβαθμίσω pc, χίλιες φορές να αγοράσω καινούργια κιθάρα παρά κάτι που θα χάσει την αξία του σε 2-3-5 χρόνια, ενώ η κιθάρα αν την εξελίξεις(ως προς τον τρόπο που παίζεις) θα σε συνοδεύει για όλη σου την ζωή!

φιφα στο play 1 με ελληνικη μεταγλωτιση.
Σωτηρακόπουλος σε σουτ άουτ: "Εάν ήταν σκοπευτής, θα θρηνουσαμε θύματα" 😅

Κοσμογονική είδηση, remake του Ocarina εντός τους έτους. 😱
Screenshot_20260610-113156~2.jpg

Και έτσι ξαφνικά θέλω ένα Switch 2.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back