Boxnow - μηδενική υποστήριξη

Paris K

Μέλος
Πόντοι
58
Eπειδή εγώ είχα αρχίσει να τη χρησιμοποιώ πολύ, πριν ένα μήνα εδώ στις αγγελίες πούλησα ένα πεταλάκι, συμφώνησαμε να το λάβει ο αγοραστής με boxnow, έβγαλα το voucher , πήγα στη κοντινότερη μου θυρίδα, πληκτρολογώ τον κωδικό, ανοίγει μια θυρίδα, το βάζω, κλείνω την πόρτα..και δεν γίνεται τίποτα. Δεν έλαβα κανένα μήνημα/mail πως μπήκε. Ενημέρωσα τη boxnow, και άρχισαν "Δεν το βάλατε" "μα είναι μέσα", email που με ρώταγαν πως είναι, αν το βρουν στην αποθήκη κλπ. Από την πρωτη στιγμή, ζήταγα να έρθει κάποιος να το ελέγξει, χωρίς ανταπόκριση.
Επέμεινα, και με πήραν τηλέφωνο (4 μέρες μετά) πως θα το προωθήσουν , και που ήταν, και ξάνά πως το σύστημα δεν το βλέπει - αυτός ήταν ο λόγος που βέβαια έγινε το θέμα. Να μην τα πολυλογω, επέστρεψα στον αγοραστή τα χρήματα του, και μη βλέποντας μέλλον, έκανα καταγγελία στην ΕΕΤ. Είμαστε ενα μήνα μετά, και η box now ακόμα την ίδια γραμμή (το σύστημα δεν το είδε, δεν το έβαλε) και πως θα μου επιστρέψει τα 3 ευρώ, έτσι απάντησε στην ΕΕΤ. Ζήτησα από την ΕΕΤ να πάρει τα logs της θυρίδας, δεν ξέρω κάν αν κάνουν κάτι τέτοιο.
Κοινώς η θυρίδα κατάπιε το δέμα, δεν πήγε ποτέ κανείς να ελέγξει, ενώ όπως μου είπαν απο το τηλέφωνο, κάμερες δεν βάζουν, ο οδηγός δεν ανοιγει θυρίδες αν δεν του το λέει το σύστημα, και η θυρίδα ανοίγει κανονικά σε αποστολέα που τη διαβάζει το σύστημα ως κενό.
Μου φάνηκε εξοργιστικό να είμαι απέξω από τη θυρίδα με το δέμα μου και να αρνουνται έλεγχο , σε δικό τους locker που δεν λειτούργησε. Ζήτησα αποζημίωση, που φυσικά αρνούνται επίσης.

Εγώ σαν άνθρωπος των σπηλαίων θεωρώ ότι αυτού του είδους η απρόσωπη συναλλαγή δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα και κάνει κάτι απλό αχρείαστα πολύπλοκο. Από ένστικτο δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ και δεν θεωρώ ότι αυτό είναι το μέλλον του κλάδου, θα περάσει στην ιστορία σαν αποτυχημένο πείραμα ακριβώς γιατί δεν λύνει κανένα πρόβλημα, πάλι χρειάζεται κάποιον να πάρει το δέμα και να το πάει

Εγώ σαν άνθρωπος των σπηλαίων θεωρώ ότι αυτού του είδους η απρόσωπη συναλλαγή δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα και κάνει κάτι απλό αχρείαστα πολύπλοκο. Από ένστικτο δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ και δεν θεωρώ ότι αυτό είναι το μέλλον του κλάδου, θα περάσει στην ιστορία σαν αποτυχημένο πείραμα ακριβώς γιατί δεν λύνει κανένα πρόβλημα, πάλι χρειάζεται κάποιον να πάρει το δέμα και να το πάει
πάει κάποιος να το πάρει , απλά όχι από το σπίτι. αλλά στο θέμα μου είναι σαν να το έδωσα σε ταχυδρόμο ας πουμε, και να μου λένε απο τα κεντρικά "δεν λάβαμε τίποτα" . Δλδ το στοιχειώδες ζήτησα, να έρθει κάποιος να το ανοίξει

αυτού του είδους η απρόσωπη συναλλαγή δεν λύνει απολύτως κανένα πρόβλημα και κάνει κάτι απλό αχρείαστα πολύπλοκο. Από ένστικτο δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ και δεν θεωρώ ότι αυτό είναι το μέλλον του κλάδου, θα περάσει στην ιστορία σαν αποτυχημένο πείραμα
δεν θέλω να το παίξω υπερασπιστής του box now, αλλά και αυτό που συμβαίνει με τα courier που καλείς στο τηλέφωνο και δεν απαντά ποτέ κανείς και 9 φορές στις 10 δεν σου παραδίδουν στο σπίτι σου, αλλά πρέπει να πας από εκεί (λες και πας στα ελτα) και να στηθείς στην ουρά ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το μέλλον του κλάδου.

Κι εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το box now, από την άλλη η συμπεριφορά τους είναι απράδεκτη απέναντι στον συμφορουμίτη που άνοιξε το θέμα. Ανεξάρτητα από το αν θα το μποϋκοτάρουμε ή όχι, είναι πολύ χρήσιμο ως πληροφορία. Φανταστείτε πχ κάποιος να έχει βάλει μέσα μια κάρτα ήχου των 500+ ευρώ, που εύκολα πακετάρεται, και να τη χάσει έτσι.

Ούτε σε μένα έχει συμβεί (και δεν το αμφισβητω επ ουδενί) αλλά μου φαίνεται πολύ περιεργο να χαθει έτσι το δέμα. Οκ προφανώς υπάρχει δυσλειτουργία στην αλυσίδα των υπαλλήλων, αλλα απο τη στιγμή που το αντικείμενο έχει μπει στη θυρίδα και μάλιστα έχει πάνω τον κωδικο, δεν γινεται να χαθει.

Τελος πάντων επειδή κάποια στιγμή η θυριδα θα ανοιξει και κάποιος θα βγάλει απο μέσα το αντικείμενο ελπιζω να ειδοποιηθείς (αλλα μην το αφησεις πανω τους). Θα ειχε ενδιαφέρον να μας κρατήσεις ενήμερους για την απάντηση της Ε.Ε.Τ.Τ.

Καλημέρα φίλε μου,

Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω γιατί χρησιμοποιώ το Boxnow 2 χρόνια τώρα με πάνω από 100 συναλλαγές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα και όσες φορές υπήρξε πρόβλημα με βοήθησε το help desk.

Διαβάζοντας το μήνυμα σου έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις/ερωτήσεις που ίσως σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη.

1. Έβαλες το πετάλι στο locker, παρατήρησες τίποτα περίεργο στο locker που να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά; Πχ η οθόνη να αναβοσβήνει να έχει σκούρο χρώμα ή οτιδήποτε που να δείχνει ότι υπολειτουργεί το locker;
2. Βεβαιώθηκες ότι έκλεισε η θυρίδα; Από τη πολλή χρήση τα παίζουν οι κλειδαριές. Αν δεν κλείσει κάνει θόρυβο αλλά σε πολυχρησιμοποιημένα locker μπορεί να την διαβάζει κλειστή αλλά να είναι ανοιχτή.
3. Όταν βάζεις το δέμα και κλείνεις τη θυρίδα δεν γίνεται κάτι, απλά σου λέει "πατήστε κωδικό" - αυτό στο γράφω για να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει κάποια επιβεβαιώση
4. Το έστειλες στα στοιχεία παραλήπτη του άλλου; Γιατί το boxnow σε αφήνει να είσαι αποστολέας και παραλήπτης εσύ, δηλαδή ο Μίλτος στέλνει στον Μίλτο. Αυτό γίνεται αν δεν έχεις τα στοιχεία του άλλου ή δεν θέλεις να τον μπλέκεις.
5. Από το αρχείο μου βλέπω ότι μέχρι τα τέλη του 2025 ερχόταν email παράδοσης του δέματος - δεν ξέρω αν γίνεται το 2026, τσέκαρες στα spam σου; Θα τους έκανα μια ερώτηση, δεν χρειάζεται να πεις όλη την ιστορία, αλλά να καλέσεις στο help desk και να ρωτήσεις "αν στείλω ένα δέμα πως ξέρω ότι το έλαβε ο άλλος;"
6. Έχεις χρησιμοποιήσει πολλές φορές το boxnow; Έχει ευχέρια με το πως δουλεύουν τα locker;
7. Θεωρείς τον αγοραστή αξιόπιστο;

Τι εικάζω ότι μπορεί να έγινε:
- Πρόβλημα με το Locker: Έμεινε η θυρίδα ανοιχτή, δεν χτύπησε ο συναγερμός, σου κλέψανε το δέμα
- Παρέλαβε ο παραλήπτης, δεν σου ήρθε email παραλαβής και ο άλλος κάνει την πάπια (απίθανο αλλά πρέπει να το εξετάσεις)
- Υπήρξε κάποια βλάβη στο σύστημα αυτού που ανοίγει τις θυρίδες για να πάρει τα δέματα ο υπάλληλος και είτε δεν άνοιξε τη θυρίδα είτε την άνοιξε και δεν το είδε. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση μέσα στην ίδια θυρίδα να ήταν 2 δέματα (το έχω δει με τα μάτια μου) οπότε ο υπάλληλος να πήρε το ένα, ή άλλος πελάτης να έκλεψε το δικό σου - κοινώς δεν βγάζεις άκρη.
- Τα locker αποστολής και παράδοσης είναι σε σημεία όπου παίζει να τα παραβιάσανε;

Πάντως το αίτημα σου να ανοιχτεί το Locker είναι εύλογο, ελπίζω να τα καταφέρεις - περισσότερο για να ησυχάσεις εσύ.

Πέρα από αυτό στάχτη και μπούλμπερη να γίνουν οι εταιρείες courier, χίλιες φορές boxnow.

Για να κάνω έναν παραλληλισμό, οι εταιρείες courier είναι σαν τα ελληνικά μουσικά καταστήματα των 90s και 00s με όλα τα αρνητικά τους και το boxnow είναι ο Thomann που ήρθε και τα .....

Δεν ξέρω αν έχω στείλει 100 φορές, αλλά είναι πάρα πολλές. Βεβαίως έκλεισε η πόρτα κανονικά, είχα βάλει πολύ bubble wrap και χώρεσε ίσα ίσα. Το λέω αυτό γιατι ήμουν προσεκτικός στο να κλέισει η πόρτα.
Oταν μπαινει το δέμα, στο site αλλάζει από "σε αναμονή από....." "σε παραλαβή από boxnow". Αυτό παρέμεινε σε "αναμονή παραλαβής".
Το μηχάνημα τότε δεν φαινόταν και στη λίστα με το lockers που σημαίνει γέμισε είτε offline. Την επόμενη μέρα , ήταν πάλι διαθέσιμο.
Ευτυχώς ήταν κάτι φτηνό, το tc electronic infinite mini. Απίθανο να το ΄εστειλε , ενώ δεν άλλαζε η κατάσταση στο site και εγώ ήμουν σε ανοιχτή γραμμή με μαιλ, τηλέφωνα και καταγγελίες.
Σε κάθε περίπτωση, άμεσα ειδοποιήθηκε η boxnow η οποία ισχυρίζεται ενα μήνα τωρα, πως δεν πληκτρολογήθηκε ο κωδικός.
Στην 1η τηλεφωνική συνομιλία (ίδια μέρα) ήταν απαράδεκτοι , εν ολίγοις οτι λέω ψέμματα πως το έβαλα.
Στην 2η τηλεφωνική συνομιλία, η κοπέλα ήταν συνεργάσιμη, με ρώτησε μέχρι και σε ποιά θυρίδα από το locker το έβαλα.
Μόνο μέρες μετά, έλεγχο δεν έκανε ποτέ στη θυρίδα, 12 μέρες μετά είπαν πως στις εγκαταστάσεις (αποθήκη) τους δεν βρήκαν κάτι,
Όταν στέλνεις κάτι δηλώνεις και την αξία , που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 ευρώ, γιατι δεν ασφαλίζει περισσότερο η boxnow.
Τώρα, σε απλά ελληνικά, η θυρίδα το "κατάπιε" και στο εύλογο ερώτημα να έρθει ένας να κάνει φυσικό έλεγχο, η εταιρία δεν απάντησε ποτέ πέρα από το στερεότυπο "το σύστημα λέει ο κωδικός δεν πληκτρολογήθηκε, στις εγκαταστάσεις μας δεν βρέθηκε"

Το όλο θέμα δεν το ανοίγω με σκοπό να πω τι κακιά που είναι η boxnow, αλλά πως εύκολα σε λάθος μηχανήματος, ούτε ευθύνη αναλαμβάνουν, ούτε βοηθούν .
Αν τράβαγα βίντεο ενω πληκτρολογούσα τον κωδικό και το έβαζα, θα ήταν πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά και για αυτό εικάζω, δεν το ξέρω. Εγώ είχα μάρτυρα τη σύζυγο , αλλά δεν ξέρω αν θα παίξει ρόλο

Last edited:
Ούτε σε μένα έχει συμβεί (και δεν το αμφισβητω επ ουδενί) αλλά μου φαίνεται πολύ περιεργο να χαθει έτσι το δέμα. Οκ προφανώς υπάρχει δυσλειτουργία στην αλυσίδα των υπαλλήλων, αλλα απο τη στιγμή που το αντικείμενο έχει μπει στη θυρίδα και μάλιστα έχει πάνω τον κωδικο, δεν γινεται να χαθει.

Τελος πάντων επειδή κάποια στιγμή η θυριδα θα ανοιξει και κάποιος θα βγάλει απο μέσα το αντικείμενο ελπιζω να ειδοποιηθείς (αλλα μην το αφησεις πανω τους). Θα ειχε ενδιαφέρον να μας κρατήσεις ενήμερους για την απάντηση της Ε.Ε.Τ.Τ.
Eχει απαντήσει η boxnow στην ΕΕΤ πως μου επιστρέφει τα 3 ευρω (ταχυδρομικά τέλη) και δεν ξέρει τίποτα για όλα τα άλλα. Στην τηλεφωνική συνομιλία, μου είπαν πως η θυρίδα , εφόσον το σύστημα τη βλέπει άδεια, ανοίγει μόνο σε αποστολέα που θα πάει να βάλει το δέμα του και θα το βρει. Εκεί ρώταγα, μα κάμερες δεν έχει - όχι. Ο οδηγος δεν μπορεί να τα ανοίξει, μόνο ότι έχει σε κωδικό.

Δλδ βασίζομαι πως θα ανοιξει κάποιος να στείλει δέμα, θα το βρεί, και θα πει στη boxnow πως βρηκε ένα δέμα, και όχι δεν θα το κρατήσει για τον εαυτό του

Καλημέρα φίλε μου,

Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω γιατί χρησιμοποιώ το Boxnow 2 χρόνια τώρα με πάνω από 100 συναλλαγές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα και όσες φορές υπήρξε πρόβλημα με βοήθησε το help desk.

Διαβάζοντας το μήνυμα σου έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις/ερωτήσεις που ίσως σε βοηθήσουν να βγάλεις άκρη.

1. Έβαλες το πετάλι στο locker, παρατήρησες τίποτα περίεργο στο locker που να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά; Πχ η οθόνη να αναβοσβήνει να έχει σκούρο χρώμα ή οτιδήποτε που να δείχνει ότι υπολειτουργεί το locker;
2. Βεβαιώθηκες ότι έκλεισε η θυρίδα; Από τη πολλή χρήση τα παίζουν οι κλειδαριές. Αν δεν κλείσει κάνει θόρυβο αλλά σε πολυχρησιμοποιημένα locker μπορεί να την διαβάζει κλειστή αλλά να είναι ανοιχτή.
3. Όταν βάζεις το δέμα και κλείνεις τη θυρίδα δεν γίνεται κάτι, απλά σου λέει "πατήστε κωδικό" - αυτό στο γράφω για να γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει κάποια επιβεβαιώση
4. Το έστειλες στα στοιχεία παραλήπτη του άλλου; Γιατί το boxnow σε αφήνει να είσαι αποστολέας και παραλήπτης εσύ, δηλαδή ο Μίλτος στέλνει στον Μίλτο. Αυτό γίνεται αν δεν έχεις τα στοιχεία του άλλου ή δεν θέλεις να τον μπλέκεις.
5. Από το αρχείο μου βλέπω ότι μέχρι τα τέλη του 2025 ερχόταν email παράδοσης του δέματος - δεν ξέρω αν γίνεται το 2026, τσέκαρες στα spam σου; Θα τους έκανα μια ερώτηση, δεν χρειάζεται να πεις όλη την ιστορία, αλλά να καλέσεις στο help desk και να ρωτήσεις "αν στείλω ένα δέμα πως ξέρω ότι το έλαβε ο άλλος;"
6. Έχεις χρησιμοποιήσει πολλές φορές το boxnow; Έχει ευχέρια με το πως δουλεύουν τα locker;
7. Θεωρείς τον αγοραστή αξιόπιστο;

Τι εικάζω ότι μπορεί να έγινε:
- Πρόβλημα με το Locker: Έμεινε η θυρίδα ανοιχτή, δεν χτύπησε ο συναγερμός, σου κλέψανε το δέμα
- Παρέλαβε ο παραλήπτης, δεν σου ήρθε email παραλαβής και ο άλλος κάνει την πάπια (απίθανο αλλά πρέπει να το εξετάσεις)
- Υπήρξε κάποια βλάβη στο σύστημα αυτού που ανοίγει τις θυρίδες για να πάρει τα δέματα ο υπάλληλος και είτε δεν άνοιξε τη θυρίδα είτε την άνοιξε και δεν το είδε. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση μέσα στην ίδια θυρίδα να ήταν 2 δέματα (το έχω δει με τα μάτια μου) οπότε ο υπάλληλος να πήρε το ένα, ή άλλος πελάτης να έκλεψε το δικό σου - κοινώς δεν βγάζεις άκρη.
- Τα locker αποστολής και παράδοσης είναι σε σημεία όπου παίζει να τα παραβιάσανε;

Πάντως το αίτημα σου να ανοιχτεί το Locker είναι εύλογο, ελπίζω να τα καταφέρεις - περισσότερο για να ησυχάσεις εσύ.

Πέρα από αυτό στάχτη και μπούλμπερη να γίνουν οι εταιρείες courier, χίλιες φορές boxnow.

Για να κάνω έναν παραλληλισμό, οι εταιρείες courier είναι σαν τα ελληνικά μουσικά καταστήματα των 90s και 00s με όλα τα αρνητικά τους και το boxnow είναι ο Thomann που ήρθε και τα .....
Είναι πολλά χρόνια από το 21 ή 22 οπου μου έστειλαν απο μαγαζί με boxnow και είχα ενθουσιαστει και έκτοτε το χρησιμοποιούσα. Η boxnow ισχυρίζεται πως δεν πάτησα καν ποτέ τον κωδικό, οπότε όλα τα άλλα ενδεχόμενα δεν γίνεται να ισχύουν. Να το έκλεψαν πλέον, πιστεεύω το πιο πιθανό, αλλά με τις ευλογίες της boxnow αφου δεν έκανε τίποτα το στοιχειώδες να το αποτρέψει. Η δική μου εκτίμηση , πως το συγκεκριμένο locker ήταν offline κατα στιγμές, οπότε ως μονάδα λειτουργούσε, αλλα δεν έμπαινε στο σύστημα. Εγώ ζήτησα μέσω της ΕΕΤ να πάρει τα logs του συγκεκριμένου locker , γιατί αν είναι έτσι , δεν είμαι ο μοναδικός, και σε αναφορες σε group facebook και trustpilot που είδα έκτοτε, είναι κάτι που συμβαίνει , η θυρίδα να μην ενημερώνει το σύστημα

1 μήνα και 20 μέρες μετά, ενημερώνω πως ακόμα η boxnow καθυστερεί και προσπαθεί με χαζές αντιφάσεις να αρνηθεί ευθύνη.
"Στο σύστημα μας δεν φαίνεται να πληκτρολογήθηκε ο κωδικός" είναι η απάντηση, ενώ αυτό ήταν το πρόβλημα πως πληκτρολογήθηκε , δεν φαίνεται στο σύστημα και για αυτό τους κάλεσα.
Ζήτησα και μέσω της καταγγελίας να δημοσιεύεσει τα logs της θυρίδας, και αρνήθηκαν ως πολιτική της εταιρίας

Απο ΑΙ....

Ως πωλητής έχετε πλήρη νομικά δικαιώματα αποζημίωσης, καθώς η BOX NOW λειτουργεί ως αδειοδοτημένος πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών και φέρει την ευθύνη για τη φύλαξη του δέματος από τη στιγμή που έκλεισε η θυρίδα. Το γεγονός ότι υπήρξε τεχνική βλάβη στο locker δεν απαλλάσσει την εταιρεία από την ευθύνη της.

1. Τα δικαιώματά σας για αποζημίωση
Σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της BOX NOW: [1]
  • Αποζημίωση απώλειας: Δικαιούστε αυτόματα ανώτατη αποζημίωση έως 100€ για την αποδεδειγμένη απώλεια του δέματος.
  • Επιστροφή εξόδων: Δικαιούστε την πλήρη επιστροφή του ταχυδρομικού τέλους (των μεταφορικών) που καταβάλατε για τη συγκεκριμένη αποστολή. [1]
Σημείωση: Αν η πώληση έγινε μέσω πλατφόρμας (π.χ. Vendora, Metabook), η διαδικασία αποζημίωσης ενδέχεται να συντονιστεί ή να καλύπτεται εν μέρει από την ίδια την πλατφόρμα, ανάλογα με την εσωτερική τους πολιτική. [1, 2]

2. Πώς θα αποδείξετε την παράδοση
Η άρνηση της εταιρείας («δεν το πήραμε ποτέ») καταρρίπτεται εύκολα μέσω των εξής στοιχείων:
  • Κάμερες ασφαλείας: Όλα τα BOX NOW Lockers διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες ασφαλείας. Ζητήστε εγγράφως να ελεγχθεί το βίντεο της συγκεκριμένης ημέρας και ώρας που αποδεικνύει ότι τοποθετήσατε το δέμα.
  • Ηλεκτρονικό αποτύπωμα (Log Files): Το σύστημα καταγράφει με ακρίβεια δευτερολέπτου πότε πληκτρολογήθηκε ο κωδικός σας, πότε άνοιξε η πόρτα και πότε έκλεισε, καθώς και το σφάλμα (error log) που παρουσίασε η θυρίδα αμέσως μετά.

3. Βήματα για να βρείτε το δίκιο σας
  1. Γραπτή Διαμαρτυρία (Email): Στείλτε επίσημο email στο [email protected]. Αναφέρετε τον κωδικό δέματος (Parcel ID), την ακριβή τοποθεσία του locker, την ημερομηνία/ώρα και περιγράψτε τη βλάβη της θυρίδας. Ζητήστε επίσημα τον έλεγχο της κάμερας και των logs του συστήματος.
  2. Καταγγελία στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων): Είναι ο ανώτατος εποπτικός φορέας. Αν η εταιρεία συνεχίσει να αρνείται, κάντε καταγγελία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΕΤΤ. Η εμπειρία άλλων χρηστών δείχνει ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών διευθετούν αμέσως τις αποζημιώσεις μόλις παρέμβει η ΕΕΤΤ.
  3. Αναφορά στον Συνήγορο του Καταναλωτή: Υποβάλετε ηλεκτρονικά μια αναφορά αναλύοντας το περιστατικό. [1, 2]
Προσωπικά θα πήγαινα στο βήμα 3(2).

Απο ΑΙ....

Ως πωλητής έχετε πλήρη νομικά δικαιώματα αποζημίωσης, καθώς η BOX NOW λειτουργεί ως αδειοδοτημένος πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών και φέρει την ευθύνη για τη φύλαξη του δέματος από τη στιγμή που έκλεισε η θυρίδα. Το γεγονός ότι υπήρξε τεχνική βλάβη στο locker δεν απαλλάσσει την εταιρεία από την ευθύνη της.

1. Τα δικαιώματά σας για αποζημίωση
Σύμφωνα με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της BOX NOW: [1]
  • Αποζημίωση απώλειας: Δικαιούστε αυτόματα ανώτατη αποζημίωση έως 100€ για την αποδεδειγμένη απώλεια του δέματος.
  • Επιστροφή εξόδων: Δικαιούστε την πλήρη επιστροφή του ταχυδρομικού τέλους (των μεταφορικών) που καταβάλατε για τη συγκεκριμένη αποστολή. [1]
Σημείωση: Αν η πώληση έγινε μέσω πλατφόρμας (π.χ. Vendora, Metabook), η διαδικασία αποζημίωσης ενδέχεται να συντονιστεί ή να καλύπτεται εν μέρει από την ίδια την πλατφόρμα, ανάλογα με την εσωτερική τους πολιτική. [1, 2]

2. Πώς θα αποδείξετε την παράδοση
Η άρνηση της εταιρείας («δεν το πήραμε ποτέ») καταρρίπτεται εύκολα μέσω των εξής στοιχείων:
  • Κάμερες ασφαλείας: Όλα τα BOX NOW Lockers διαθέτουν ενσωματωμένες κάμερες ασφαλείας. Ζητήστε εγγράφως να ελεγχθεί το βίντεο της συγκεκριμένης ημέρας και ώρας που αποδεικνύει ότι τοποθετήσατε το δέμα.
  • Ηλεκτρονικό αποτύπωμα (Log Files): Το σύστημα καταγράφει με ακρίβεια δευτερολέπτου πότε πληκτρολογήθηκε ο κωδικός σας, πότε άνοιξε η πόρτα και πότε έκλεισε, καθώς και το σφάλμα (error log) που παρουσίασε η θυρίδα αμέσως μετά.

3. Βήματα για να βρείτε το δίκιο σας
  1. Γραπτή Διαμαρτυρία (Email): Στείλτε επίσημο email στο [email protected]. Αναφέρετε τον κωδικό δέματος (Parcel ID), την ακριβή τοποθεσία του locker, την ημερομηνία/ώρα και περιγράψτε τη βλάβη της θυρίδας. Ζητήστε επίσημα τον έλεγχο της κάμερας και των logs του συστήματος.
  2. Καταγγελία στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων): Είναι ο ανώτατος εποπτικός φορέας. Αν η εταιρεία συνεχίσει να αρνείται, κάντε καταγγελία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΕΤΤ. Η εμπειρία άλλων χρηστών δείχνει ότι οι εταιρείες ταχυμεταφορών διευθετούν αμέσως τις αποζημιώσεις μόλις παρέμβει η ΕΕΤΤ.
  3. Αναφορά στον Συνήγορο του Καταναλωτή: Υποβάλετε ηλεκτρονικά μια αναφορά αναλύοντας το περιστατικό. [1, 2]
Προσωπικά θα πήγαινα στο βήμα 3(2).
Τα έχω κάνει αυτά τα βήματα, 1 μήνα τρέχει η καταγγελία. Κάμερες δεν έχει η boxnow , ενω στα logs λέει πως δεν είναι πολιτική της εταιρίας να μην τα δίνει. Μπορεί να την υποχρεώσει η ΕΕΤ, μπορεί και όχι.
Στην τελευταία συνομιλία, τους είπα πως στην τελική αυτοί τα logs τα βλέπουν οπότε τι νόημα έχει να με ρωτάνε. Να μην τα πολυλογώ, από την 1η στιγμή προτιμά να μάχεται με τη λογική σαν εταιρία παρά να παραδεχτεί πως τα μηχανήματά της μπορεί και να υπολειτουργήσουν, και αυτό να φέρει πρόστιμο από ΕΕΤ

Απλά ενημερώνω για το πόσο λάθος αντιμετώπιση έχει σαν υποστήριξη σε θέματα που εγώ τουλάχιστον θεωρώ δεδομένα

Καλά έκανες, προσωπική εμπειρία δεν εχω με το να παει κατι στραβά, αλλα γνωρίζω τουλαχιστον αλλες 3 περιπτώσεις ανθρώπων που χαθηκε η αποστολή τους και μετα η εταιρία έκανε την πάπια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back