video Studio Cretu 1992

stavros_d80

Ενεργό μέλος
Πόντοι
398
Για τους φανς των Enigma, η ξεχωριστα Cretu, Sandra ειδωλα τψν 80s για οσους προλαβαν και χορεψαν τα κοματια τους σε disco εποχης. Ο Cretu παντα ηταν μπροστα στον ηχο στη δεκαετια 80 ξεχωρισε σε πολλες παραγωγες και εδω μπορουμε να καταλαβουμε το γιατι.

οταν εμεις κυνηγουσαμε της μπομπινες στα δεντρα ο Μιχαλακης εγραψε το album των Enigma σε αυτο το studio στην ibiza και χρησιμοποιουσε atari st και qubase 1.0, χεστ#$%κε και στα φραγκα με τις πωλησεις του MCMXC album αφου εγινε 10 φορες πλατινα και πουλησε πανω απο 8,8 εκατομυρια γιατι το αξιζε και ηταν πρωτοπορος.

Ναι, το έχω δει. Συγκλονιστικά βίντεο ενός πραγματικά συγκλονιστικού αρχιτέκτονα του ήχου, έναν οραματιστή που γεφύρωσε θα έλεγα το χάσμα ανάμεσα στο αρχέγονο και αρχέτυπο με το μελλοντικό. Οι υπνωτικές του παραγωγής δημιούργησαν ένα ηχητικό σύμπαν, μουσικής που ήταν εμπορική αλλά και ταυτόχρονα βαθιά πνευματική.

Η μουσική του Cretu έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενασχόλησή μου με τα synthesizers/samplers και τη μουσική τεχνολογία. Χωρίς αυτόν λοιπόν δεν θα ήμουν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ:ROFLMAO:

Χάρηκα πολύ που το πόσταρες, Σταύρο! :love:

- Σάντρα! Ωραίο ακούγεται! Καλά το είπες! Τι θα φάμε για μεσημέρι;:D
Αυτό είναι ευτυχισμένο ζεύγος!

Η αχρείαστη λεπτομέρεια: δεν είναι Σάντρα, είναι Ζάντρα (γερμανική προφορά). Και ο Κρετού στα ρουμάνικα είναι Κρέτσου.

Η χρήσιμη λεπτομέρεια (που όταν την έμαθα μου γκρεμίστηκε λίγο το καλλιτεχνικό μου σύμπαν) είναι ότι στο "Maria Magdalena" τα backing vocals ΔΕΝ είναι του Cretu! Δεν πειράζει.

Λατρευτός, ΚΑΙ με τους Moti Special. Euro-Disco-ό,τι-τέλος-πάντων-είναι-αυτό στα καλύτερά της.

( Εντάξει, οι υπόλοιποι του group δεν βλέπονται - αλλά ο ήχος είναι η δεκαετία ΜΑΣ ).

Όσο για τις παραγωγές του, τι να πω. ΜΑΣΤΕΡ. Απλά δεν τον έχουμε όσο ψηλά του αξίζει γιατί (εκτός των άλλων) ήταν και σούπερ εμπορικός (και τρίβει στα μούτρα των πΧοιοτικών τους χρυσούς του δίσκους).

Για την προφορά, περισσότερο ως σσζζάντγχχα το ακούω από τους Γερμανούς και εφόσον δεν έχουμε σύμφωνα που να ακούγονται ως σσζζ και γχχ στους ήχους που χρησιμοποιούμε στην ελληνική, μάλλον προτιμήσαμε περισσότερο την αγγλική έκδοση ως "Σάντρα" που είναι πιο κοντά στη δική μας προφορά.

Για την προφορά, περισσότερο ως σσζζάντγχχα το ακούω από τους Γερμανούς και εφόσον δεν έχουμε σύμφωνα που να ακούγονται ως σσζζ και γχχ στους ήχους που χρησιμοποιούμε στην ελληνική, μάλλον προτιμήσαμε περισσότερο την αγγλική έκδοση ως "Σάντρα" που είναι πιο κοντά στη δική μας προφορά.

Μία πατάτα στο στόμα και μιλάς αυτόματα γερμανικά και γαλλικά. Εγγύηση. 😅

Logic, exs24, FM8, Omnisphere.

μΑ τΑ κΟμΠιΟυΤεΡ δΕν εΙνΑι πΡαγΜατΙκΑ ΟρΓαΝα !!11!1!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back