Δείξτε και δείτε Pedalboards (2025 -> 20ΧΧ)

Παιδιά είμαι στην αναζήτηση reverb και γλυκά κοιτάω το rv200 έχετε να προτείνετε κατι μέχρι τώρα βασίζομαι στο reverb του vibro champ και στο plethora x1 ( hall of fame ) λέω να λοιπόν να πάρω ενα dedicated reverb έτσι ώστε να χρησιμοποιώ το plethora για τα άλλα εφέ του κυρίως

Άνοιξε ένα ξεχωριστό νήμα για να κάνουμε συζήτηση, αλλά ναι, το RV-200 θα σε καλύψει μια χαρά.

Τελικά μου προέκυψαν μικροαλλαγές μετά από χρόνια.. έβαλα το boost του Gristle King στην αρχή της διαδρομής των εφέ, μαζί με το Wahcko και το PolyTune 3, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπουστάρει τόσο τα καθαρά (Α) του Egnater όσο και τα βρώμικα (Β) του Marshall, και κάπως έτσι δεν είχα πια ανάγκη το dB+ boost της Wampler.

Τη θέση του χωροταξικά στο pedalboard την κατέλαβε το Wampler Tumnus, το οποίο αποδεικνύεται πραγματικά καταπληκτικό overdrive, ανάλογο της φήμης που το συνοδεύει.

Παρακάτω φαίνεται σχηματικά και η αλλαγή στη συνδεσμολογία.

1000016837.jpg

1000016836.jpg

Μετα απο μικροαλλαγες και στα 2 pedalboards

Home Pedalboard
UA Max --> UA Starlight --> Zvex BOR --> Jam Boomster --> JHS Charlie Brown --> CTC Falcon --> CB Formula 55 --> UA Galaxy --> UA Golden Reverberator --> TK Imperial --> UA OX

PXL_20251217_125429208.jpg

Rehearsal Pedalboard

CAE Wah --> Boss TU3 --> Origin Effects Cali 76 --> CB Belle Epoch Deluxe --> Surfybear Classic V3 --> Tsakalis Buffer --> Origine Effect Magma 57 --> Origin Effects Revival Drive Custom --> Origin Effects Deluxe 55 --> MXR Carbon Copy --> UA Heavenly --> TK Imperial --> UA OX
PXL_20251217_142039432.jpg

Μια απορία: με τόσα πετάλια, πώς την παλεύετε χωρίς κάποιο switch?

Ο @Nicholas Chili πιο πάνω είδα ότι έχει ένα.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχω full midi πεταλιέρα γιατί έπαιζα με τρία εντελώς διαφορετικά σχήματα και κάποια από αυτά ήταν και αρκετά experimental, οπότε ήθελα να μπορώ να αναπαράγω εύκολα τα πάντα. Επίσης ακόμη ψαχνόμουν με εξοπλισμό τότε και τα καινούργια πετάλια πάντα πρόσθεταν έναν έξτρα παράγοντα χάους που προσπαθούσα με το switcher να ελέγξω.

Για τις ανάγκες μου όμως σήμερα νομίζω πως περισσότερο ταλαιπωρία είναι τα switches. Μπερδεύουν την καλωδίωση και κάνουν δύσκολο το troubleshooting. Κάθε φορά πρέπει να αποθηκεύεις στο switcher τα πετάλια που θες on, ακόμη και στην πρόβα να σταματάς γι αυτό τον λόγο. Στις πρόβες τα τελευταία χρόνια τα βάζω όλα on και ουσιαστικά την απενεργοποιώ. Απλά βαριέμαι να τη διαλύσω και να ξαναφτιάξω μια μικρότερη.

Μια καλά σχεδιασμένη πεταλιέρα σου δίνει τη δυνατότητα να στήσεις τον ήχο σου γύρω από αυτή χωρίς περιττά εξαρτήματα.

Το τελευταίο itteration. Κάνα δύο δεν βλέπουν πολύ χρήση και πρέπει να αρχίσω να διώχνω.

Εάν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα το metal core και το big muff.

IMG_5138.jpeg
Το 2026 ξεκινά πολύ δυνατά, με μεγάλες αλλαγές στα boards αλλά όχι εξαιτίας… αγορών. Αλλά μετά από πωλήσεις. Αποφάσισα να κάνω downsizing and consolidation, που λένε. Αυτό είναι το νέο μικρό board που προέκυψε:

Pedalboards εν εξελίξει. Το πρώτο προορίζεται για τον Marshall JVM205H:

pedalboard_marshall.jpg

Έλεγχος μέσω του MIDI του Nux Cerberus για αλλαγή καναλιών στον JVM και patches στα EQ2 της Source Audio, Zoom MS-50G και φυσικά το ίδιο το Nux. Το Zoom υποστηρίζει USB-to-MIDI (δεν έχει MIDI port, μόνο USB), αλλά για να είναι εφικτό αυτό είχα πάρει πριν κάμποσο καιρό τον κατάλληλο μετατροπέα από τη Hobbytronics. Δυστυχώς απ' ότι βλέπω δε συνεχίζουν να το κατασκευάζουν.

Το δεύτερο είναι για τον Boss Katana Head MKII:

pedalboard_katana.jpg

Το σκεπτικό εδώ ήταν να έχω μια πιο ευέλικτη πλατφόρμα. Ο καιρός πέρασε, οι εξελίξεις μας πρόλαβαν (βλέπε κάτι Valeton GP, Sonicake Matribox II Pro, κτλ), αλλά δε βαριέσαι. Το cab sim της Mooer είναι γιατί αυτό του Katana δε μου αρέσει καθόλου. Το ίδιο και για το Hotone Omni AC. Το acoustic simulator του Katana είναι πολύ μέτριο. Η θέση που μένει κενή προοριζόταν για ένα Boss RC-10R, αλλά μάλλον δεν έχει νόημα πια (με τα ίδια λεφτά μπορώ να πάρω κάποιο από τους προαναφερθέντες amp modellers που τα κάνουν όλα και συμφέρουν). Το Metal Zone είναι το πρώτο μου πετάλι, δώρο των γονιών μου μαζί με μια Ibanez RG550LTD το μακρινό πλέον 1998 για την επιτυχία στις πανελλήνιες (πέρασαν τα χρόνια ρε γμτ).

Και τα δύο pedalboards είναι της Rockboard (3.1 και 4.2 αντίστοιχα) μαζί με τα modules/patchbays τους για εύκολο patcharισμα/οργάνωση καλωδίων. Το επόμενα βήματα είναι καλωδίωση (patch/power cables) και παραμετροποίηση των πεταλιών.

Το pedalboard το οποίο θα πάρω πρώτη φορά μαζί μου στο εξωτερικό:

IMG_20260219_230550458~2.jpg

Digidelay αντί για DD7 γιατί το συγκεκριμένο έχει ένα mode που φέρνει σε chorus-like εφέ άρα θα γλυτώσω το να κουβαλάω έξτρα πετάλι για chorus

Harmonist για κάποιες δισολίες

Hot Brirish για τον main ήχο μου (αντί για το Plexitube και καθαρά λόγω μεγέθους, στην ουσία ίδιο πετάλι με ένα κανάλι λιγότερο)

Green mile OD για lead boost (φοβάμαι ότι το SD-1 θα είναι πιο θορυβώδες, και πιάνει λιγότερο χώρο όντας mini pedal)

ΝS-2 (ανησυχώ για το θόρυβο, αλλιώς δεν θα το έπαιρνα).

Wah δεν παίρνω γιατί το χρησιμοποιώ μόνο σε δύο κομμάτια (εκ των οποίων δεν θα παίξουμε κανένα)

Το άσπρο είναι αντάπτορας για το τροφοδοτικό μιας και θα παίξουμε στην Αγγλία.

Όποιος ΝΟΙΖας είναι τυχόν κοντά στο Derby της Αγγλίας και θέλει να έρθει, ας μου στείλει ΠΜ. Το λάιβ είναι Σάββατο 26 του μήνα στο Derby (αν όλα πάνε καλά 🙏)

Τρίτες σε Μι μινόρε στο harmonist? Είδα καλά?

(Ένα κόλπο για να παίξεις και πάνω σε ματζόρε V για harmonic minor είναι να μην παίξεις Σι γιατί θα σου προσθέσει Ρε αντί για #Ρε, αλλά να παίξεις κατευθείαν #Ρε, και σου παίζει την #Φα, που ταιριάζει.)

Τρίτες σε Μι μινόρε στο harmonist? Είδα καλά?

(Ένα κόλπο για να παίξεις και πάνω σε ματζόρε V για harmonic minor είναι να μην παίξεις Σι γιατί θα σου προσθέσει Ρε αντί για #Ρε, αλλά να παίξεις κατευθείαν #Ρε, και σου παίζει την #Φα, που ταιριάζει.)
Σωστά! (αν και το έχω Eb γιατί είμαστε κουρδισμενοι ένα ημιτόνιο κάτω).

Τα κομμάτια που παίζουμε συνήθως στα λάιβ και θέλουν δισολία είναι όντως σε Ε Aeolian αλλά υπάρχουν δύο κομμάτια, συγκεκριμένα τα running free (Maiden) & for whom the bell tolls (Metallica) που στην πραγματικότητα είναι Ε Dorian (τα lead parts τουλάχιστον) οπότε πρέπει να βάλω το πετάλι στη Β minor ρύθμιση (ή Βb λόγω κουρδίσματος)

Άμα δεν είμαι πιωμενος συνήθως δεν ξεχνάω να αλλάξω την ρύθμιση κατά την διάρκεια του λάιβ 🤣 (φροντίζω τουλάχιστον να βάζω αυτά τα "κοντά" στο σετλιστ ώστε αν ξεχαστω να αλλάξω ρύθμιση τουλάχιστον αυτό να συμβεί μόνο μια φορά).

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back