Καλες γιορτες σε ολους σας!
εχω το yamaha SY22 οπου με την χρηση τα κουμπακια YES/NO δεν ανταποκρινονται- καποια ιδεα πως να τα φιαξουμε ?
Καλές γιορτές. Μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις αρχικά.
Με σβηστό το όργανο πάτα τα κουμπιά επανειλημμένα με μέτρια πίεση, μιλάμε για πολλές φορές, έως και εκατό το καθένα. Έχουν οξειδωθεί μέσα και το επανειλημμένο πάτημα μπορεί να διώξει την οξείδωση και να ξαναπατήσουν οι επαφές. Θα τα φυσήξεις μετά με σπρέι πεπιεσμένου αέρα, όσο μπορείς να χώσεις το ακροφύσιο και να τα ψεκάσεις καλά στις σχισμές. Επίσης κάτι που είναι μετά συνήθως αποτελεσματικό είναι να πάρεις ένα σπρέι
ΕΙΔΙΚΟ για καθαρισμό ηλεκτρονικών επαφών.
Ενδεικτικά αυτό
Προσοχή, ότι μάρκα και να πάρεις να είναι ειδικό dry για επαφές, όχι άλλος τύπος.
Έχω επαναφέρει πολλά buttons στα synth μου έτσι.
αν δεν πιάσουν αυτά και είναι πολύ οξειδωμένα, βρώμικα ή και σπασμένα, θα πρέπει να τον πάς σε κάποιον ηλεκτρονικό που ασχολείται με όργανα να σου αλλάξει τους διακόπτες. Να ξέρει από όργανα μην στο ανοίξει κανένας και διαλύσει άλλα πράγματα για να φτάσει στους διακόπτες

να έχει μια α εμπειρία από μουσικά όργανα, αν και τους συγκεκριμένους διακόπτες είναι πολύ εύκολο θα έλεγα να τους φτάσεις και μόνος σου.
Αυτά από εμένα. Έυχομαι να μπορεσεις με τα πρώτα βήματα που παρέθεσα να τους επαναφέρεις.