Ο αγαπημένος μου καθαρός ήχος στο tonex one

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Το αγαπημένο μου preset είναι το “UR Fender Super Reverb Clean 2”. Έχει ωραία μεσαία και δέχεται τα drive πετάλια μου εξαιρετικά. Μου αρέσει πολύ το πόσο λαμπερός είναι ο ήχος του με κιθάρες κάτω από 25". Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε κιθάρα και οποιοδήποτε πετάλι με αυτό, και να κόβει εξαιρετικά στο μιξ.

Εδώ είναι πώς ακούγεται καθαρό, με μερικά modulation effects. Παίζω με PRS SE Custom 24.

Και εδώ με drive πετάλια (D&M Drive, Angry Charlie, Dover Drive και Red Muck).

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν καλό καθαρό ήχο που να συνεργάζεται καλά με πετάλια. Σε πολλές περιπτώσεις τα πετάλια ακούγονται σκοτεινά και θολά. Σε άλλες περιπτώσεις ακούγονται αρκετά καλά, αλλά ο καθαρός ήχος δεν είναι καλός, ενώ σε άλλες ακούγεται καλά μόνο με fender κιθαρες. Με αυτό το preset έχω καθαρό ήχο σε αποδεκτά επίπεδα, και βρώμικο που μου αρέσει πολύ.

To red muck πως σας αρέσει ρε φίλε...

Το είχα τέρμα gain (χωρίς boost) και με humbuckers. Δεν είναι ιδανικό αλλά είναι χρήσιμο (και ακραίο σίγουρα). Με στρατ και άλλη ρύθμιση μιλάμε για ηχαρα.

Το προτιμάς απο tube screamer, klon style πετάλι fuzz η άλλο drive γενικα;

Δεν είναι θέμα προτίμησης. Είναι θεμα λειτουργικο. Ολα τα (γνωστα) πετάλια έχουν την ίδια αξία για μένα. Το κάθε ένα κάνει καλά μια συγκεκριμένη δουλειά, και το καθένα δεν μπαίνει στα λημέρια του άλλου, διότι το κάθε ένα έχει τα μοναδικά ηχητικά χαρακτηριστικά του. Ειδικά όταν συγκρίνουμε πετάλια διαφορετικής κατηγορίας. Κάποια πετάλια τα προτιμώ και τα χρησιμοποιώ συχνότερα από άλλα. Αλλά όλα έχουν τη χρησιμότητα τους όταν θέλω να μαγειρέψω έναν ήχο. Δεν νοείται πχ να παίζω με στρατ και να μην έχω ένα muff στην πεταλιερα. Δεν θα είχα άλλο τρόπο να πάρω έναν massive distorted ήχο.

Κάποια πετάλια τα προτιμώ και τα χρησιμοποιώ συχνότερα από άλλα.
Πιο πολύ εκεί το πήγαινα

Δεν νοείται πχ να παίζω με στρατ και να μην έχω ένα muff στην πεταλιερα. Δεν θα είχα άλλο τρόπο να πάρω έναν massive distorted ήχο.
Πολύ σπάνια σε ακούω να χρησιμοποιείς massively distorted ήχους

Να σου εξηγήσω:

ΟΛΟΙ οι Gilmore-όπληκτοι κιθαρίστες (όπως είναι και ο φίλος μας ο @gkourmoul1 ) μαζί με την Strat, παίρνουν πακέτο και ένα big-muff (τουλάχιστον, οι περισσότεροι παίρνουν πολλά και συγκρίνουν ιστορικές εκδόσεις και επανεκδόσεις και boutique versions κλπ) για να πετύχουν τα solos του Θεού David στα Dark Side of the moon, The Wall κλπ. Χωρίς big muff or similar, τους εξοστρακίζουν από το David Gilmour fan club, δεν έχει δεύτερη κουβέντα.

Πες το ντε. Άρα ειναι σαν να θέλω να είμαι ο srv χωρίς tubescreamer ή ο Hendrix χωρίς fuzzface, απλα δε γίνεται

Πες το ντε. Άρα ειναι σαν να θέλω να είμαι ο srv χωρίς tubescreamer ή ο Hendrix χωρίς fuzzface, απλα δε γίνεται

Ααακριβως! Βασικά, το Strat starting pack είναι fuzz face (Hendrix), compressor (Knopfler), big muff (Gilmour) & Tubescreamer (SRV).

Όχι, αν τα λέω λάθος, διορθώστε με... 😁🤣

Να σου εξηγήσω:

ΟΛΟΙ οι Gilmore-όπληκτοι κιθαρίστες (όπως είναι και ο φίλος μας ο @gkourmoul1 ) μαζί με την Strat, παίρνουν πακέτο και ένα big-muff (τουλάχιστον, οι περισσότεροι παίρνουν πολλά και συγκρίνουν ιστορικές εκδόσεις και επανεκδόσεις και boutique versions κλπ) για να πετύχουν τα solos του Θεού David στα Dark Side of the moon, The Wall κλπ. Χωρίς big muff or similar, τους εξοστρακίζουν από το David Gilmour fan club, δεν έχει δεύτερη κουβέντα.

Σκούριασα λίγο, αλλά εγραψα με red muck κάτι που μοιάζει με σολο απο το time...

Χρησιμοποίησα στρατ και 2x12g65 καμπίνα στο preset που αναφέρω στο πρωτο ποστ.

Μπορεί να κάνω χαβαλέ αλλά muff δεν έχω εδώ και λίγα χρόνια και σαν να μου έλειψε αυτός ο ήχος. Ήρθε ο καιρός να αποκτήσω ξανά ένα, κάποια στιγμή. Με (μεγάλη) διαφορά το καλύτερο που είχα ήταν ένας Cornish κλώνος από τον Μιχάλη στο Analog Audio. Είχε ένα στις αγγελίες πριν λίγο καιρό... Χμ...

Edit: το βρήκα: https://noiz.gr/NOIZ584930/

Μόλις ανακάλυψα ένα ακόμη πολύ ωραίο και πιο μοντέρνο preset, το “Mesa Dual Caliber DC5: Wonder”. Σε αντίθεση με τα περισσότερα καθαρά Mesa presets που έχω δοκιμάσει, μου αρέσει εξίσου και σκέτο αλλά και όταν το «σπρώχνω» με πετάλια.

Εδώ ένα δείγμα με PRS SE, 4x12 Greenbacks, λίγο modulation, το boost του D&M (εξαιρετικό overdrive) και Angry Charlie.

Ααακριβως! Βασικά, το Strat starting pack είναι fuzz face (Hendrix), compressor (Knopfler), big muff (Gilmour) & Tubescreamer (SRV).

Όχι, αν τα λέω λάθος, διορθώστε με... 😁🤣

RAT? Εμένα πάντως μια χαρά ήχους SRV και massive distortion μου βγάζουν με SSS Strat, εκτός από το Fuzz face και το TS , και το RAT και το Βluesbraker κύκλωμα παιδιά.

Και Mesa (angry Charlie) στο μιξ (με την ΑΖ2204)

To Jhs είναι μακράν το αγαπημένο μου distortion. Μου κάνει κάθε χατηρι, για κάθε είδος.

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back