Λάμπα ή Τρανζίστορ

Stanley King

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλησπέρα παιδιά,
Έχω έναν Blackstar HT20R Combo 20 watt. Μένω σε πολυκατοικία, έχω επιλογή στα 5watt αλλά και πάλι πάνω από το 3-4 στο Master δε τον ανοίγω καθώς σείονται τα πάντα. Επίσης έχω μια Line 6 Pod Go πεταλιέρα όπου φτιάχνω ήχους χρησιμοποιώντας όμως τις λάμπες και το ηχείο του Blackstar. Επειδή με τη μπάντα μου σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε να γράφουμε δικά μας κομμάτια με σκοπό τα live αλλά και δίσκο μου έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα όπως:

-Αξίζει να έχω τέτοιο ενισχυτή σπίτι ενώ πρακτικά τον ανάβω στα 5 watt στο 4 ένταση; Έχω τον Blackstar Fly3 για μελέτη και plugins στο PC.
-Αξίζει να πάρω έναν combo ή κεφάλι-καμπίνα σε Τρανζίστορ; (Είχα τον Boss Katana 50watt MKII και ήταν απίστευτος)
-Στο προβάδικο έχει κεφάλια και καμπίνες οπότε απλά κουβαλάω την Pod Go. Έχει νόημα να πάρω ένα κεφάλι Τρανζίστορ ή λάμπα και να το κουβαλάω στο προβάδικο μαζί και κατ' επέκταση στα μαγαζιά για το live;
-Πλέον ειδικά με τους Boss Katana MK3 που έχουν Tube Logic έχουν τόσο μεγάλες διαφορές με έναν λαμπάτο ενισχυτή;

Πείτε μου γνώμες και ιδέες

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Ποτέ τίποτα δεν θα έχει την αίσθηση της λάμπας, απλά επειδή δεν έχει λαμπες. Επίσης τίποτα δε γεμίζει την αίθουσα με τον τρόπο που τον γεμίζει ένας λαμπάτος ενισχυτής, ειδικά στο προβαδικο η στο μαγαζί που μπορείς να ανοίξεις την ένταση.

Ωστόσο, όλες οι άλλες επιλογές που ανέφερες ακούγονται ωραία. Ίσως όχι τόσο "αληθινές", αλλά τη δουλειά την κάνουν.

Πιστεύω το 2025 δεν έχεις λαμπάτο ενισχυτή επειδή πρέπει ή χρειάζεται, αλλά επειδή θέλεις.

8/10 συναυλίες κάνω με Κατάνα, 10/10 ηχογραφήσεις τις κάνω με plugins. Αλλά δεν υπάρχει ούτε μία φορά που το μυαλό μου να μη μου λέει "τώρα παίζεις με κάτι ψηφιακό", ακόμα και κατά τη διάρκεια των τραγουδιών που παίζω.

Έχεις ένα καλό εργαλείο (pod go) για πρόβες και live, προσωπικά θα έμενα εκεί. Άντε να έπαιρνα και ένα EQ για fine tuning γιατί δεν ξέρεις με τι ενισχυτή θα παίξεις στα live.

Το να αγοράσεις ενισχυτή και να τον κουβαλάς στο προβάδικο και στα live μου ακούγεται εξαιρετικά κουραστικό και χρονοβόρο εν έτει 2025. Εκτός αν σκοπεύεις να παίξεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (και όχι κανονικά live-άδικα) που τότε αναγκαστικά φέρνεις τον ενισχυτή σου.

Υπάρχει και η λογική του "να έχεις τον ήχο σου" αλλά πίστεψε με το 99,9% του κοινού δεν θα ασχοληθεί με τον ήχο σου και φυσικά εξαρτάσαι από τον ηχολήπτη, δεν πα να έχεις το καλύτερο set-up, ο ηχολήπτης αποφασίζει πως θα ακουστείς στο κοινό. Βέβαια θα παίρνεις την χαρά του να ακούςχαχχαχαχα* τον ήχο σου στην σκηνή.

*με το χάος που συνήθως επικρατεί πάνω στη σκηνή δύσκολα θα ακούς κάτι καθαρά.

Τέλος ας παρουσιάσω και το οξύμωρο της κατάστασης: Αν κάνετε λίγα live δεν αξίζει να επενδύσεις σε ενισχυτή λόγω χρημάτων αν τελικά κάνεις πολλά live θα βαρεθείς να τον κουβαλάς.

Εν κατακλείδι λοιπόν, αν σου περισσεύουν τα χρήματα και θες να κάνεις την κ@υλα σου πάρε έναν λαμπάτο απλά έχε κατά νου ότι (για μένα) είναι ψιλοπεταμένα λεφτά.

Καλημέρα, σας ευχαριστώ φίλοι Nekkon και Μίλτο για τις απαντήσεις. Με το Pod Go είμαι super happy. Απλά ο Blackstar στο σπίτι δεν "ανοίγει" ποτέ παρά μόνο στο 2 watt και στο 3-4 τσακίρ κέφι στο 5 και να τρίζει το μισό τετράγωνο. Είναι απίστευτο το πόσο ένταση έχει η λάμπα ακόμα και σε τόσα λίγα watt. Τα καθαρά του Blackstar είναι ίσως τα καλύτερα καθαρά που έχω ακούσει σε ενισχυτή. Γενικά σαν ενισχυτής μ αρέσει αρκετά αλλά δεν ανοίγει ποτέ σε εντάσεις που πρέπει και χαραμίζεται στο σπίτι. Νομίζω ότι φθείρονται και οι λάμπες περισσότερο αν δεν παίζουν σε ψηλές εντάσεις (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Υπάρχει και η σκέψη να πουλήσω τον Blackstar και να πάρω ένα κεφάλι Katana με μια απλή καμπίνα για το σπίτι ώστε αν τυχόν ποτέ χρειαστεί να μπορώ να μεταφέρω το κεφάλι. Ή απλά να πουλήσω τον Blackstar και να πάρω έναν Katana MKIII combo. Χμμμ τι λέτε;

Εάν ποτέ δεν τον χρησιμοποιείς και δεν το χαίρεσαι, σίγουρα το να πουλήσεις ένα κομμάτι εξοπλισμού είναι μια λογική επιλογή. Αλλιώς, είναι χρήματα που κάθονται δεσμευμένα.

Τώρα το τί να αγοράσεις, είναι ξεχωριστό κεφάλαιο. Προσωπικά δεν θα αγόραζα κεφαλή ενός solid state ενισχυτή. Δεν βλέπω το νόημα. Είτε θα αγόραζα κεφαλή λαμπάτου, για λόγους φορητότητας είτε θα πηγαινα στην λύση ενός multi-fx σε μέγεθος και φορητότητας πεταλιέρας, το οποίο κάνει τα πάντα. Εκεί, ΌΛΑ εξαρτώνται από το budget που έχεις να διαθέσεις.

Τα καθαρά του Blackstar είναι ίσως τα καλύτερα καθαρά που έχω ακούσει σε ενισχυτή
Αυτό λέει πολλά, και η αλήθεια είναι ότι για καθαρά δεν χρειάζεσαι ένταση, μπορείς να πετύχεις ηχάρα με καθαρά και λίγο reverb σε εντάσεις δωματίου. Ο Κατάνα που αναφέρεις έχει φοβερά καθαρά. Αλλά όταν χτυπήσεις ένα πιο funky ακόρντο, θα νιώσεις ότι κάτι λείπει. Για αρπίσματα και γενικά single note παιξίματα είναι σούπερ.

Νομίζω ότι φθείρονται και οι λάμπες περισσότερο αν δεν παίζουν σε ψηλές εντάσεις (διορθώστε με αν κάνω λάθος).
Εδώ νομίζω κάνεις λάθος, όσο πιο πολύ ζεσταίνεται και χρησιμοποιείται η λάμπα τόσο πιο πολύ φθείρεται, δηλαδή ένας Marshall plexi στο δέκα βγάζει 2-3 ώρες πριν κάνει ένα μπαμ, γι'αυτό οι acdc είχαν δύο τρεις ενισχυτές να καίνε και άλλαζαν λάμπες μετά από κάθε συναυλία 😅

Προσωπικά δεν θα αγόραζα κεφαλή ενός solid state ενισχυτή. Δεν βλέπω το νόημα.

Για άκου εδώ τους αγαπημένους να σου αλλάξουν γνώμη

Για άκου εδώ τους αγαπημένους να σου αλλάξουν γνώμη

Από το να αγοράσω Katana head για 430 ευρώ, χίλιες φορές ένα Tonex, που μπαίνει και στο backpack, έχει 100-άδες περισσότερους ήχους και μένουν και ρέστα.

Από το να αγοράσω Katana head για 430 ευρώ, χίλιες φορές ένα Tonex, που μπαίνει και στο backpack, έχει 100-άδες περισσότερους ήχους και μένουν και ρέστα.
Μα το θέμα δεν είναι να πάρω πεταλιέρα, αφού έχω την Pod Go και είμαι μια χαρά. Αλλά τι να κάνω από άποψη ενισχυτή.

Δεν ακούω καμία διαφορά μεταξύ τους.
Αν βάλεις ακουστικά θα ακούσεις. Είναι βέβαια μικρές επειδή βγαίνουν από την ίδια καμπίνα και ηχογραφούν με τα ίδια μικρόφωνα στην ίδια θέση, και έφτιαξαν το EQ για να είναι παρόμοιος ο ήχος. Εγώ που τους ρώτησα βέβαια μου είπαν ότι ο ήχος είναι εκεί, η αίσθηση όχι, αυτό που σου είπα και πάνω. Επίσης. Μετράει πολύ τι μουσική παίζεις. Στη μίξη δε θα καταλάβει κανείς τίποτα, όπως λες κ εσύ στο βίντεο. Αλλά πχ σε ένα jazz trio με κοντραμπάσο και έναν ντραμερ να χαϊδεύει τα τύμπανα, η κιθάρα είναι γυμνή. Εκεί ο ήχος μετράει. Επίσης είναι και το σε τι αίθουσες παίζεις. Εγώ πχ που συνοδεύω χορωδία με είκοσι φωνές και όργανα κλασικής ορχήστρας και εμφανιζομαστε πχ σε αίθουσες τελετών και συνεδριακά κέντρα (δηλαδή όχι liveάδικα), η λάμπα είναι σχεδόν μονόδρομος, γιατί η κιθάρα είναι πολύ έξω στη μίξη. Θα μου πεις όταν εμφανίζομαι με μικροφωνιασμενο Κατάνα δεν την κάνω τη δουλειά; Την κάνω, αλλά δεν το ευχαριστιεμαι εξίσου. Ευχαριστιεμαι μόνο την μεταφορά, το γρήγορο ξεστησιμο χωρίς να περιμένω να κρυώσουν οι λάμπες κλπ

Αν βάλεις ακουστικά θα ακούσεις. Είναι βέβαια μικρές επειδή βγαίνουν από την ίδια καμπίνα και ηχογραφούν με τα ίδια μικρόφωνα στην ίδια θέση, και έφτιαξαν το EQ για να είναι παρόμοιος ο ήχος. Εγώ που τους ρώτησα βέβαια μου είπαν ότι ο ήχος είναι εκεί, η αίσθηση όχι, αυτό που σου είπα και πάνω. Επίσης. Μετράει πολύ τι μουσική παίζεις. Στη μίξη δε θα καταλάβει κανείς τίποτα, όπως λες κ εσύ στο βίντεο. Αλλά πχ σε ένα jazz trio με κοντραμπάσο και έναν ντραμερ να χαϊδεύει τα τύμπανα, η κιθάρα είναι γυμνή. Εκεί ο ήχος μετράει. Επίσης είναι και το σε τι αίθουσες παίζεις. Εγώ πχ που συνοδεύω χορωδία με είκοσι φωνές και όργανα κλασικής ορχήστρας και εμφανιζομαστε πχ σε αίθουσες τελετών και συνεδριακά κέντρα (δηλαδή όχι liveάδικα), η λάμπα είναι σχεδόν μονόδρομος, γιατί η κιθάρα είναι πολύ έξω στη μίξη. Θα μου πεις όταν εμφανίζομαι με μικροφωνιασμενο Κατάνα δεν την κάνω τη δουλειά; Την κάνω, αλλά δεν το ευχαριστιεμαι εξίσου. Ευχαριστιεμαι μόνο την μεταφορά, το γρήγορο ξεστησιμο χωρίς να περιμένω να κρυώσουν οι λάμπες κλπ
Με τη μία μου μπάντα παίζουμε Βρετανικό Ροκ στυλ Stones, Oasis κλπ και με την άλλη Κλασσικό Hard Rock στυλ AC/DC. Οπότε τα bar/λαιβάδικα είναι μάλλον οι αίθουσες που θα παίζουμε.

Μα το θέμα δεν είναι να πάρω πεταλιέρα, αφού έχω την Pod Go και είμαι μια χαρά. Αλλά τι να κάνω από άποψη ενισχυτή.

Από άποψη ενισχυτή... το POD GO δεν σε καλύπτει...? Θεωρητικά, θα έπρεπε... Τί παραπάνω να δώσει η κεφαλή ενός Katana?

Τα καθαρά του Blackstar είναι ίσως τα καλύτερα καθαρά που έχω ακούσει σε ενισχυτή. Γενικά σαν ενισχυτής μ αρέσει αρκετά αλλά δεν ανοίγει ποτέ σε εντάσεις που πρέπει και χαραμίζεται στο σπίτι.

Υπάρχει και η σκέψη να πουλήσω τον Blackstar και να πάρω ένα κεφάλι Katana με μια απλή καμπίνα για το σπίτι ώστε αν τυχόν ποτέ χρειαστεί να μπορώ να μεταφέρω το κεφάλι. Ή απλά να πουλήσω τον Blackstar και να πάρω έναν Katana MKIII combo. Χμμμ τι λέτε;

Λέω να μην πουλήσεις τον blackstar (άσχετα αν αγοράσεις κάτι άλλο) γιατί ίσως το μετανιώσεις... 😁

Ο ενισχυτής σου είναι μια χαρά. 20w είναι το νέο industry standard για ενισχυτές, όλες οι μεγάλες εταιρείες φροντίζουν πλέον να βγάζουν 20w version των θρυλικών ''θηρίων'' 50-100w ενισχυτών τους.

Ο κύριος λόγος είναι ότι τα περισσότερα λάιβ γίνονται πλέον σε χώρους που πάνω από 20w λάμπα δεν χρειάζονται... και είναι και πιο ελαφριοί - εύκολοι στην μεταφορά.

Υπόψιν, όταν λέμε ''χαραμίζεται ο ενισχυτής στο διαμέρισμά μου'' εννοούμε ότι δεν μπορούμε να υπεροδηγήσουμε τις τελικές λάμπες όσο πρέπει για έναν καλό crunch-overdrive ήχο. Στα καθαρά ή στο καθαρό κανάλι αυτό δεν χρειάζεται, και 100w λάμπα να έχεις στο διαμέρισμα, αν σου αρέσουν τα καθαρά του μια χαρά μπορείς να τον χρησιμοποιείς, απλά δεν θα πάρεις ποτέ τον optimal ήχο του ενισχυτή στα γκάζια του, (πράγμα όμως που ούτε με τα 20w μπορείς ούτως ή άλλως, ακόμα και στα 5w να πέφτει ο ενισχυτής, σε διαμέρισμα δεν γίνεται).

Το τι σου χρειάζεται είναι θέμα της καθημερινότητάς σου και τι σε βολεύει καλύτερα.

Θα σου πω πχ την δική μου καθημερινότητα - οπτική:

Όπου πηγαίνω να παίξω live με την πεταλιέρα μου, παίρνω αυτήν μόνο και τίποτε άλλο. Αν ήταν να κουβαλήσω μόνιτορ - FRFR ηχείο μαζί της για να ακούω τι παίζω, ε τότε δεν βρίσκω τον λόγο να μην πάρω τον κανονικό μου, λαμπάτο ενισχυτή (και να τον στήσω στο σημείο που θέλω για να τον ακούω), και να έχω το feedback μου, τις αρμονικές μου, τον ''αέρα'' του μεγαφώνου κτλ.

(Να σημειώσω ότι έχουμε δικό μας εξοπλισμό οπότε τον στήνουμε όπως μας βολεύει στο λάιβ για να ακούμε όλοι από τα ηχεία. Ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό για τις περισσότερες μπάντες οπότε πρέπει να δεις τι βολεύει καλύτερα εσένα)

Σχετικά με το πρώτο ερώτημα, @Stanley King, αν μου επιτρέπεις - για ποιό λόγο παίζεις κιθάρα?

Αν η απάντηση είναι, όπως και για τους περισσότερους μας, "επειδή μου δίνει ευχαρίστηση", τότε η λογική λέει ότι αν κάτι θα αυξήσει την ευχαρίστηση που παίρνεις απο αυτή την ασχολία τότε το κάνεις.

Προφανώς μιλώντας πάντα για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εντός των ορίων που μας θέτουν οι περιορισμένοι μας πόροι, είτε αυτοί είναι χρήμα, χρόνος, ή οτιδήποτε άλλο. Με αυτή τη λογική λοιπόν, αν μπορείς να έχεις έναν καλό ενισχυτή στον οποίο ευχαριστιέσαι την ενασχόληση με τη μουσική παραπάνω απο ο,τι με όποιο άλλο εργαλείο έχεις διαθέσιμο, τότε ναί αξίζει να τον έχεις.

Τι σχέση έχει αν είναι λαμπάτος ή τρανζίστορ και αν είναι 5 watt ή 50? 'Εχεις τον Blackstar - γουστάρεις τον Blackstar όταν παίζεις? Το ευχαριστιέσαι παραπάνω απ'όταν παίζεις με το plugin ή ο,τι άλλο? Αν ναι, αξίζει να τον έχεις και ας τον ανάβεις μια φορά το χρόνο, end of story. Αν όχι, διώχτο να βρείς αυτό που θα αξίζει να έχεις. Δεν χρειάζεσαι...πιστοποιητικό οτι παίζεις με τα πάντα στο 10 κάθε μέρα για να "αξίζει" να έχεις λαμπάτο ενισχυτή.

Απο εκεί και πέρα, θες στις πρόβες και στα live να έχεις ακριβώς τον ήχο/ευχαρίστηση που έχεις με τον Blackstar? Αν ναί, τον κουβαλάς. Δε σε νοιάζει αμαν και τι να βγάλεις τον ήχο που έχεις με τον Blackstar? Παίζεις με backline και δε το σκέφτεσαι καν. Θές να είσαι κοντά? Κοιτάς τι θα σε βοηθήσει, ένα EQ πετάλι πχ, ή ένα preamp pedal με παρόμοιο voicing όπως του Blackstar, αν και κάτι μου λέει την κάνεις τη δουλειά και με την πεταλιέρα που έχεις μόνη της.

Το δίλλημα λάμπα ή τρανζίστορ πραγματικά δε βλέπω πως και γιατί να προκύψει. Ο Blackstar 20άρης σε κεφαλή είναι 9.6kg βλέπω, ο Katana Gen III είναι 8.8kg. Αν σου αρέσει ο ενισχυτής σου αλλά θες κεφαλή για φορητότητα, δώσε το combo και πάρε το κεφάλι. Θα πας σε άλλο ενισχυτή για να κουβαλάς 800 γραμμάρια λιγότερα?

Ο Blackstar 20άρης σε κεφαλή είναι 9.6kg βλέπω, ο Katana Gen III είναι 8.8kg. Αν σου αρέσει ο ενισχυτής σου αλλά θες κεφαλή για φορητότητα, δώσε το combo και πάρε το κεφάλι. Θα πας σε άλλο ενισχυτή για να κουβαλάς 800 γραμμάρια λιγότερα?
Έχει το κόμπο, 16 κιλά βλέπω, και αυτό δεν είναι απαγορευτικό αν δεν έχει θέμα με μέση το παλικάρι

Σχετικά με το πρώτο ερώτημα, @Stanley King, αν μου επιτρέπεις - για ποιό λόγο παίζεις κιθάρα?

Αν η απάντηση είναι, όπως και για τους περισσότερους μας, "επειδή μου δίνει ευχαρίστηση", τότε η λογική λέει ότι αν κάτι θα αυξήσει την ευχαρίστηση που παίρνεις απο αυτή την ασχολία τότε το κάνεις.

Προφανώς μιλώντας πάντα για πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εντός των ορίων που μας θέτουν οι περιορισμένοι μας πόροι, είτε αυτοί είναι χρήμα, χρόνος, ή οτιδήποτε άλλο. Με αυτή τη λογική λοιπόν, αν μπορείς να έχεις έναν καλό ενισχυτή στον οποίο ευχαριστιέσαι την ενασχόληση με τη μουσική παραπάνω απο ο,τι με όποιο άλλο εργαλείο έχεις διαθέσιμο, τότε ναί αξίζει να τον έχεις.

Τι σχέση έχει αν είναι λαμπάτος ή τρανζίστορ και αν είναι 5 watt ή 50? 'Εχεις τον Blackstar - γουστάρεις τον Blackstar όταν παίζεις? Το ευχαριστιέσαι παραπάνω απ'όταν παίζεις με το plugin ή ο,τι άλλο? Αν ναι, αξίζει να τον έχεις και ας τον ανάβεις μια φορά το χρόνο, end of story. Αν όχι, διώχτο να βρείς αυτό που θα αξίζει να έχεις. Δεν χρειάζεσαι...πιστοποιητικό οτι παίζεις με τα πάντα στο 10 κάθε μέρα για να "αξίζει" να έχεις λαμπάτο ενισχυτή.

Απο εκεί και πέρα, θες στις πρόβες και στα live να έχεις ακριβώς τον ήχο/ευχαρίστηση που έχεις με τον Blackstar? Αν ναί, τον κουβαλάς. Δε σε νοιάζει αμαν και τι να βγάλεις τον ήχο που έχεις με τον Blackstar? Παίζεις με backline και δε το σκέφτεσαι καν. Θές να είσαι κοντά? Κοιτάς τι θα σε βοηθήσει, ένα EQ πετάλι πχ, ή ένα preamp pedal με παρόμοιο voicing όπως του Blackstar, αν και κάτι μου λέει την κάνεις τη δουλειά και με την πεταλιέρα που έχεις μόνη της.

Το δίλλημα λάμπα ή τρανζίστορ πραγματικά δε βλέπω πως και γιατί να προκύψει. Ο Blackstar 20άρης σε κεφαλή είναι 9.6kg βλέπω, ο Katana Gen III είναι 8.8kg. Αν σου αρέσει ο ενισχυτής σου αλλά θες κεφαλή για φορητότητα, δώσε το combo και πάρε το κεφάλι. Θα πας σε άλλο ενισχυτή για να κουβαλάς 800 γραμμάρια λιγότερα?
Αν θα μπορούσα να έχω τον ήχο του Blackstar παντού χωρίς να μου φεύγει η μέση στο κουβάλημα θα ήταν το ιδανικότερο. Την λύση του ίδιου ενισχυτή σε κεφάλι μαζί με μια καμπίνα για το σπίτι τη σκέφτηκα και γω αλλά ουσιαστικά πάλι δε θ ανοίγει πολύ στο σπίτι. Αυτό είναι το main πρόβλημα μου εξού και η λύση του Katana. Καταλήγω να παίζω βρώμικα στα 2 και στο 3 στα 2watt. Κατά τ' άλλα όταν έχει τύχει να τον "ανοίξω" 1-2 φορές ο ήχος ήταν καταπληκτικός.

Δηλαδή ο ήχος που έχεις με τα βρώμικα στα 2 watt με το volume στο 2/3 σου ακούγεται χάλια? Σου ακούγεται οκ αλλά μια απο τα ίδια με τον Katana? Σου ακούγεται ακόμα και τότε αισθητά καλύτερα απο τον Katana?

Κατανοοώ ότι όταν τον ανοίγεις ακούγεται ακόμα καλύτερος, τα πάντα ακούγονται "καλύτερα", more loud is more good που λέει και μια ψυχή. Προσπαθώ να καταλάβω σε τι σε ενοχλεί το ότι είναι χαμηλά σε vol/watt, είναι διαφορά στον ήχο, δεν ακούγεται καλά ή απλά νοιώθεις άσχημα επειδή δεν είναι όσο "καλό" όσο θα μπορούσε να είναι?

Δηλαδή ο ήχος που έχεις με τα βρώμικα στα 2 watt με το volume στο 2/3 σου ακούγεται χάλια? Σου ακούγεται οκ αλλά μια απο τα ίδια με τον Katana? Σου ακούγεται ακόμα και τότε αισθητά καλύτερα απο τον Katana?

Κατανοοώ ότι όταν τον ανοίγεις ακούγεται ακόμα καλύτερος, τα πάντα ακούγονται "καλύτερα", more loud is more good που λέει και μια ψυχή. Προσπαθώ να καταλάβω σε τι σε ενοχλεί το ότι είναι χαμηλά σε vol/watt, είναι διαφορά στον ήχο, δεν ακούγεται καλά ή απλά νοιώθεις άσχημα επειδή δεν είναι όσο "καλό" όσο θα μπορούσε να είναι?
Χάλια δεν ακούγεται αλλά δεν είναι το ίδιο με όσο ανοίγει. Προφανώς The loudest the better. Δεν ακούγεται τόσο καλά με όσο περισσότερο ανοίγει.

Νομίζω πάντως ότι συμφωνούμε όλοι στο ότι... Katana δεν χρειάζεσαι. Δεν προσφέρει κάτι που ήδη δεν έχεις στο POD Go.

Tώρα αν θες να πας σε λαμπάτη κεφαλή (για ευκολότερο κουβάλημα, βασικά), είναι άλλο θέμα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back