βοήθεια για expression pedal

johnysM

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Γεια σας παιδια, θα ηθελα μια βοηθεια σε κατι το οποιο με ταλαιπωρει καιρο τωρα και ακομα δεν εχω καταφερει να βρω λυση.

Λοιπον εχουμε και λεμε, αυτην την στιγμη χρησιμοποιω ως audio interface ενα focusrite scarlet 4 gen solo, ως daw το reaper και σαν plugin audio το amplitube 5.
Aυτο που θελω να κανω ειναι να χρησιμοποιησω ενα expression pedal τυπου boss ev-30 για να μπορω να χρησιμοποιω το wah μεσα απο το amplitube αλλα επισης να χρησιμοποιω και το expression pedal και για αλλες λειτουργιες οπως να χαμηλωνω και να ανεβαζω την ενταση απο πεταλακια η και απο ενισχυτες.

Το προβλημα που υπαρχει ειναι οτι το audio interface που εχω δεν εχει midi input και αυτο το καταλαβα οταν εκανα ηδη την παπαρια και αγορασα το boss ev-30 απο thomann και προσπαθουσα αδικως να το συνδεσω. Αναγκαστικα να το στειλω πισω και τωρα περιμενω να παρω τα λεφτα πισω...

Καμια ιδεα παιδια?Εχω φαει τρελη ξενερα, αλλα καλα να παθω γιατι πηγα αγορασα κατι χωρις να κανω σωστη ερευνα αγορας...

(p.s να προσθεσω οτι γενικα ειμαι ψιλοασχετος απο digital gear,οποτε θελω να δειξετε κατανοηση :P )

καμιά βοήθεια ρε παιδιά?
Εψαξα και βρηκα τωρα αυτο εδω Line6 FBV Express MKII αλλα δεν ξερω αν κανει δουλεια γιαυτο που θελω...

Ναι σου κανει αυτο για τη δουλεια που το θελεις. Το συνδεεις με usb στο pc και κατεβαζεις drivers.
Υπαρχει και με περισσοτερους διακοπτες αν τους χρειαζεσαι αλλα προσοχη αν πας για μεταχειρισμενο δεν εχουν ολα usb.

Ναι σου κανει αυτο για τη δουλεια που το θελεις. Το συνδεεις με usb στο pc και κατεβαζεις drivers.
Υπαρχει και με περισσοτερους διακοπτες αν τους χρειαζεσαι αλλα προσοχη αν πας για μεταχειρισμενο δεν εχουν ολα usb.
Γνώμη για αυτό?Μπορεί να δουλέψει και αυτό με παρόμοιο τρόπο?

Γνώμη για αυτό?Μπορεί να δουλέψει και αυτό με παρόμοιο τρόπο?

Δεν το ξερω καθολου.

Γιατί δεν ρωτάς το ίδιο το Thomann; Τα παιδιά εκεί είναι πολύ εξυπηρετικά και θα βρεθεί και κάποιος που να γνωρίζει. Εμείς εδώ δεν είναι ότι δεν θέλουμε να σε βοηθήσουμε, αλλά είναι κάτι τόσο εξειδικευμένο που καλύτερα να απευθυνθείς εκεί. Στείλτους ένα e-mail που να περιγράφεις ακριβώς αυτό το οποίο θέλεις να κάνεις και θα σου απαντήσουν σε λίγες ώρες

Μια Behringer FCB1010 είναι χιλιοδοκιμασμένη λύση και εκτός από δύο expression pedals θα σου δώσει και πολλά άλλα "πετάλια" για να χειρίζεσαι, με δεδομένο ότι τα καταφέρνεις στο midi mapping.

To Lehle Dual Expression είναι αν θες μόνο πετάλι και ψάχνεις κάτι πολύ ποιοτικό. Μπορεί να λειτουργήσει σαν expression pedal σχεδόν με οποιοδήποτε εφέ και έχει USB έξοδο με πολύ καλές κριτικές.

Μια Behringer FCB1010 είναι χιλιοδοκιμασμένη λύση και εκτός από δύο expression pedals θα σου δώσει και πολλά άλλα "πετάλια" για να χειρίζεσαι, με δεδομένο ότι τα καταφέρνεις στο midi mapping.

To Lehle Dual Expression είναι αν θες μόνο πετάλι και ψάχνεις κάτι πολύ ποιοτικό. Μπορεί να λειτουργήσει σαν expression pedal σχεδόν με οποιοδήποτε εφέ και έχει USB έξοδο με πολύ καλές κριτικές.
To behringer βλεπω εχει υποδοχες 5pin για midi που δεν εχω στο audio interface μου για να το συνδεσω γιαυτο και εψαχνα κατι σε USB για να συνδεθει στο pc
Ειμαι αναμεσα σε Line6 FBV Express MKII και σε https://www.thomann.de/gr/boss_ev_1_wl_wireless_expr._pedal.htm
αλλα δεν ξερω που βα καταληξω

Γιατί δεν ρωτάς το ίδιο το Thomann; Τα παιδιά εκεί είναι πολύ εξυπηρετικά και θα βρεθεί και κάποιος που να γνωρίζει. Εμείς εδώ δεν είναι ότι δεν θέλουμε να σε βοηθήσουμε, αλλά είναι κάτι τόσο εξειδικευμένο που καλύτερα να απευθυνθείς εκεί. Στείλτους ένα e-mail που να περιγράφεις ακριβώς αυτό το οποίο θέλεις να κάνεις και θα σου απαντήσουν σε λίγες ώρες
Λες να μου απαντησουν?Για τον λογο αυτον δεν ρωταω επειδη ειναι πολυ εξειδικευμενο ρωτησα εδω :P

Η απορια μου δεν εχει να κανει μονο με ενα προιον σαν προιον αλλα ειναι ενας συνδιασμος audio interface ,audio plugin κατα ποσο μπορουν να λειτουργησουν αυτα μαζι για τον τροπο που θελω να χρησιμοποιησω το πεταλι.

Μπορω να κανω μια προσπαθεια παντως να ρωτησω και εκει ,να δω αν θα μου απαντησουν

To behringer βλεπω εχει υποδοχες 5pin για midi που δεν εχω στο audio interface μου για να το συνδεσω γιαυτο και εψαχνα κατι σε USB για να συνδεθει στο pc
Υπάρχουν καλώδια Midi->USB. Δεν ξέρω πόσο καλά δουλεύουν με τη συγκεκριμένη αλλά επειδή ασχολούμαι και με synths και έχει περάσει πολύς αρχαίος εξοπλισμός απ' τα χέρια μου δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Ειμαι αναμεσα σε Line6 FBV Express MKII και σε https://www.thomann.de/gr/boss_ev_1_wl_wireless_expr._pedal.htm
αλλα δεν ξερω που βα καταληξω
To Boss αν δε σε ενδιαφέρει το Bluetooth, δεν ξέρω αν αξίζει στα 166€. Δεν ξέρω και πόσο καλά θα κάνει pairing με το PC, εδώ άλλα κι άλλα υποφέρουν.

Το Line 6 καλό φαίνεται, απλά δεν είναι τόσο VFM όσο η Behringer. Από την άλλη βέβαια έχει μικρότερο footprint.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back