Steinberg. VST Plugins. Soft e licenser. Αναβαθμίσεις. Halion Sonic 3

Costas Siachamis

Δυνατό μέλος
Πόντοι
898
Είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου μιας και κάποιος ακόμα θα πέσει πάνω σε αυτό το σκηνικό.
Κάτοχος του Halion Sonic 3 Full Version που πλήρωσα πριν 5 χρόνια 249 ευρώ , και μετρώντας 210 project παραγώμενα από αυτό, ήρθε η ώρα να το φορτώσω στο νέο μου pc μετά από φορμάτ clean install win 10 ( τα οποία από χτές έγιναν 11).
Δεν είχα ασχοληθεί με την Steinberg τα τελευταία χρόνια, ούτε και έλαβα κάποια ειδοποίηση περί τουτου.

Ξεκινάω λοιπόν εγκατάσταση...και βλέπω Halion Sonic 7.
Το τρέχω, βλέπω τα content, λέω ωραία πράγματα, πάω να ενεργοποιήσω το δικό μου Sonic 3, forbidden.
Soft e licenser δεν υποστηρίζεται πλέον από τον Μάιο του 2025
Οι κωδικοί μου δεν τους βλέπει ο download manager.
Και ξεκινάμε την αλληλογραφία με τους @#@#%$##^.......
Χάνω 25 μέρες από την ζωή μου...απαντήσεις δεν παίρνω. Χτες μου απάντησαν να κατεβάσω το soft e lecenser ξανα και να τρέξω τους κωδικούς μου πάλι. ΤΖΙΦΟΣ.
Καί σήμερα έλαβα το παρακάτω:\

mail
Fa..............i (Steinberg Media Technologies GmbH)
Sep 4, 2025, 10:24 GMT+2
Dear Mr Siachamis,

Thanks for your reply and for providing the information!

It appears that the HALion Sonic 3 license is not stored on the Soft-eLicenser that's currently on your computer. Since this is an old, eLicenser-based license and the eLicenser service was discontinued in May of this year, reactivation in order to transfer the license to another computer / Soft-eLicenser is unfortunately no longer possible.

More in our FAQ:

What happens to products with the Soft-eLicenser-based licensing service?
As long as the Soft-eLicenser is active and contains all purchased licenses, the products can still be used without limitations. Please keep in mind that it is not possible to move licenses to other computers or reactivate them after an operating system reset.
->
eLicenser service closed down on May 20, 2025

In order to regain access to the HALion Sonic 3 contents, a newer Steinberg Licensing-based license is required. You can obtain a Steinberg Licensing-based license by updating your HALion Sonic 3 license to a license for the "HALion Sonic 7 Collection".

Just as the HALion Sonic 3 license included the HALion 6 content library, the newer HALion Sonic 7 Collection license provides access to the HALion 7 content (which fully covers all sounds from HALion 6) along with the new additions FM Lab and Tales.

You can get the update here:

HALion Sonic 7 Collection (update from HALion Sonic 3)
https://www.steinberg.net/?add-to-cart=91460

And here you can find instructions on how to complete the update:
Steinberg Licensing: Updates from eLicenser-based licenses

Once the update is completed, make sure the license is set to "Active" in the Steinberg Activation Manager. With this, you can use the HALion content again.

If you have further questions, please let me know.

Best regards,

Steinberg Support Representative

Το Halion για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα Motif XS workstation της Yamaha. Μπορεί να σηκώσει παράλληλα πολλαπλά κανάλια, να επεξεργαστείς ήχους και samples. Πέντε χρόνια τώρα έχω δημιουργήσει πέρα από τους 3500 ήχους που έχει, άλλους 430 δικούς μου .
Αξίζει τα 100 ευρώ, αλλά δεν αξίζει να πετάς έξω πελάτες λιανικής που είναι χομπίστες, πλήρωσαν , αγόρασαν και δεν μπορύν να δουλέψουν το προϊόν.
Είναι ξεφτίλα.
Και στη τελική ρε φίλε....το αγόρασα...δεν θέλω να το συντηρήσω, θέλω το παλιό , το δικό μου ρε γαμώτο.
ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Last edited:
Είπα να μοιραστώ την εμπειρία μου μιας και κάποιος ακόμα θα πέσει πάνω σε αυτό το σκηνικό.
Κάτοχος του Halion Sonic 3 Full Version που πλήρωσα πριν 5 χρόνια 249 ευρώ , και μετρώντας 210 project παραγώμενα από αυτό, ήρθε η ώρα να το φορτώσω στο νέο μου pc μετά από φορμάτ clean install win 10 ( τα οποία από χτές έγιναν 11).
Δεν είχα ασχοληθεί με την Steinberg τα τελευταία χρόνια, ούτε και έλαβα κάποια ειδοποίηση περί τουτου.

Ξεκινάω λοιπόν εγκατάσταση...και βλέπω Halion Sonic 7.
Το τρέχω, βλέπω τα content, λέω ωραία πράγματα, πάω να ενεργοποιήσω το δικό μου Sonic 3, forbidden.
Soft e licenser δεν υποστηρίζεται πλέον από τον Μάιο του 2025
Οι κωδικοί μου δεν τους βλέπει ο download manager.
Και ξεκινάμε την αλληλογραφία με τους @#@#%$##^.......
Χάνω 25 μέρες από την ζωή μου...απαντήσεις δεν παίρνω. Χτες μου απάντησαν να κατεβάσω το soft e lecenser ξανα και να τρέξω τους κωδικούς μου πάλι. ΤΖΙΦΟΣ.
Καί σήμερα έλαβα το παρακάτω:\

mail
Fa..............i (Steinberg Media Technologies GmbH)
Sep 4, 2025, 10:24 GMT+2
Dear Mr Siachamis,

Thanks for your reply and for providing the information!

It appears that the HALion Sonic 3 license is not stored on the Soft-eLicenser that's currently on your computer. Since this is an old, eLicenser-based license and the eLicenser service was discontinued in May of this year, reactivation in order to transfer the license to another computer / Soft-eLicenser is unfortunately no longer possible.

More in our FAQ:

What happens to products with the Soft-eLicenser-based licensing service?
As long as the Soft-eLicenser is active and contains all purchased licenses, the products can still be used without limitations. Please keep in mind that it is not possible to move licenses to other computers or reactivate them after an operating system reset.
->
eLicenser service closed down on May 20, 2025

In order to regain access to the HALion Sonic 3 contents, a newer Steinberg Licensing-based license is required. You can obtain a Steinberg Licensing-based license by updating your HALion Sonic 3 license to a license for the "HALion Sonic 7 Collection".

Just as the HALion Sonic 3 license included the HALion 6 content library, the newer HALion Sonic 7 Collection license provides access to the HALion 7 content (which fully covers all sounds from HALion 6) along with the new additions FM Lab and Tales.

You can get the update here:

HALion Sonic 7 Collection (update from HALion Sonic 3)
https://www.steinberg.net/?add-to-cart=91460

And here you can find instructions on how to complete the update:
Steinberg Licensing: Updates from eLicenser-based licenses

Once the update is completed, make sure the license is set to "Active" in the Steinberg Activation Manager. With this, you can use the HALion content again.

If you have further questions, please let me know.

Best regards,

Steinberg Support Representative

Το Halion για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα Motif XS workstation της Yamaha. Μπορεί να σηκώσει παράλληλα πολλαπλά κανάλια, να επεξεργαστείς ήχους και samples. Πέντε χρόνια τώρα έχω δημιουργήσει πέρα από τους 3500 ήχους που έχει, άλλους 430 δικούς μου .
Αξίζει τα 100 ευρώ, αλλά δεν αξίζει να πετάς έξω πελάτες λιανικής που είναι χομπίστες, πλήρωσαν , αγόρασαν και δεν μπορύν να δουλέψουν το προϊόν.
Είναι ξεφτίλα.
Και στη τελική ρε φίλε....το αγόρασα...δεν θέλω να το συντηρήσω, θέλω το παλιό , το δικό μου ρε γαμώτο.
ΞΕΦΤΙΛΕΣ
Αλητεια ειναι αυτο. Απο τις περιπτωσεις που την πληρωνεις επειδη εισαι νομιμος...

Και είμαι καθόλα.
Διότι παρέχω και μουσικές υπηρεσίες.
Πρέπει να είμαι.

Σε κάποια φάση (πριν καμιά πενταετία?) μου ήρθε για καποιο λογο να εγκαταστησω/μεταφερω ενα παλιο Cubase license που ειχα.

'Εκανα μια τρύπα στο νερό, γιατί μετά από ποσο ψάξιμο και πολλαπλά email μου απάντησαν οτι το license είναι παλιό και δεν αναγνωρίζεται στο (τότε νέο) eLicenser σύστημα. Και γενικά από το ψάξιμο μου δημιουργήθηκε η εικόνα οτι η Steinberg έχει τους legacy χρήστες γραμμένους εκεί που δε πιάνει μελάνι. Αν είσαι subscribed και κανεις keep up με το οικοσύστημα όλα καλά, αν είχες αγοράσει καποτε one-off licence και επιμένεις με τη βερσιόν που αγόρασες οι μέρες σου είναι μετρημένες.

Σε κάποια φάση (πριν καμιά πενταετία?) μου ήρθε για καποιο λογο να εγκαταστησω/μεταφερω ενα παλιο Cubase license που ειχα.

'Εκανα μια τρύπα στο νερό, γιατί μετά από ποσο ψάξιμο και πολλαπλά email μου απάντησαν οτι το license είναι παλιό και δεν αναγνωρίζεται στο (τότε νέο) eLicenser σύστημα. Και γενικά από το ψάξιμο μου δημιουργήθηκε η εικόνα οτι η Steinberg έχει τους legacy χρήστες γραμμένους εκεί που δε πιάνει μελάνι. Αν είσαι subscribed και κανεις keep up με το οικοσύστημα όλα καλά, αν είχες αγοράσει καποτε one-off licence και επιμένεις με τη βερσιόν που αγόρασες οι μέρες σου είναι μετρημένες.
Δυστυχώς.
Και σήμερα πολύ στενοχωρήθηκα.

Δυστυχώς.
Και σήμερα πολύ στενοχωρήθηκα.
Εντελώς απαράδεκτη πρακτική. Αυτό που περιγράφεις, δυστυχώς, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε εταιρείες που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τους παλιούς, πιστούς τους πελάτες για να τους αναγκάσουν να αγοράσουν νέα προϊόντα. Η αλλαγή στο σύστημα αδειοδότησης, ειδικά με τέτοιους όρους, αποτελεί ξεκάθαρα μια πρακτική εκμετάλλευσης.

Είναι εξοργιστικό να πληρώνεις ένα σημαντικό ποσό για ένα προϊόν, όπως το Halion Sonic 3, και μετά από μερικά χρόνια να σου λένε ότι η άδειά σου "εξαφανίστηκε" λόγω μιας δικής τους επιχειρηματικής απόφασης. Αυτό δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τον καταναλωτή και απουσία προστασίας του.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η πρακτική πλήττει τους πιο συνεπείς και "νόμιμους" χρήστες, αυτούς δηλαδή που πλήρωσαν για το λογισμικό τους. Ενώ κάποιος που θα το κατεβάσει παράνομα μπορεί να το χρησιμοποιεί απεριόριστα, εσύ που το αγόρασες επίσημα, πρέπει να ξαναπληρώσεις για να έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο που, σε μεγάλο βαθμό, ήδη κατέχεις.

Η δικαιολογία ότι το παλιό σύστημα δεν υποστηρίζεται πλέον είναι απλά μια πρόφαση. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν προσφέρει μια δωρεάν ή συμβολική αναβάθμιση για να τιμήσουν τους πελάτες τους, αντί να τους αναγκάζουν να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα. Αυτή η στρατηγική δεν έχει καμία σχέση με την παροχή νέων λειτουργιών, αλλά μόνο με την αύξηση των εσόδων με κάθε τρόπο.

Αυτό το παράδειγμα αποδεικνύει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η αγορά ενός προϊόντος δεν σου εξασφαλίζει τη μακροχρόνια χρήση του. Στην ουσία, αγοράζεις το δικαίωμα χρήσης για ένα αόριστο χρονικό διάστημα που καθορίζεται μονομερώς από την εταιρεία. Είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοιες εταιρείες να λειτουργούν με τόσο κοντόφθαλμο και ανήθικο τρόπο και να είσαι σίγουρος ότι μια μέρα εμείς οι χρήστες θα εκδικηθούμε και θα τιμωρήσουμε αυτούς που τα θεμελίωσαν αυτά φριχτά και ανελέητα.

Όταν είσαι σοβαρή εταιρεία σέβεσαι και προστατεύεις λογαριασμούς και χρήστες.

Η Steinberg έχει χάσει την μπάλα σε αυτόν τον τομέα. Όποιος θέλει μπορεί να μπει στο forum που είναι στον server της εταιρείας και όχι τρίτων και θα καταλάβει.
Επιπλέον δεν έχει support.
Όταν παίρνεις απαντήσεις μετά από 4, 8, 24 ημέρες.

Και δεν είναι η μόνη εταιρεία.
Έχει κι αλλου λένε πορτοκαλιές αλλά άντε να στρώσεις πάλι ρίζες.

Το αφήνω εδώ για όλους μας.

Υ.γ. Δεν θα το αναβαθμίσω.
Να πάνε να...
Έχω όλα τα project σε midi και wav.

Δεν είναι και spectrasonics ούτε Pro tools.

Last edited:
Εντελώς απαράδεκτη πρακτική. Αυτό που περιγράφεις, δυστυχώς, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε εταιρείες που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τους παλιούς, πιστούς τους πελάτες για να τους αναγκάσουν να αγοράσουν νέα προϊόντα. Η αλλαγή στο σύστημα αδειοδότησης, ειδικά με τέτοιους όρους, αποτελεί ξεκάθαρα μια πρακτική εκμετάλλευσης.

Είναι εξοργιστικό να πληρώνεις ένα σημαντικό ποσό για ένα προϊόν, όπως το Halion Sonic 3, και μετά από μερικά χρόνια να σου λένε ότι η άδειά σου "εξαφανίστηκε" λόγω μιας δικής τους επιχειρηματικής απόφασης. Αυτό δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τον καταναλωτή και απουσία προστασίας του.

Το χειρότερο είναι ότι αυτή η πρακτική πλήττει τους πιο συνεπείς και "νόμιμους" χρήστες, αυτούς δηλαδή που πλήρωσαν για το λογισμικό τους. Ενώ κάποιος που θα το κατεβάσει παράνομα μπορεί να το χρησιμοποιεί απεριόριστα, εσύ που το αγόρασες επίσημα, πρέπει να ξαναπληρώσεις για να έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο που, σε μεγάλο βαθμό, ήδη κατέχεις.

Η δικαιολογία ότι το παλιό σύστημα δεν υποστηρίζεται πλέον είναι απλά μια πρόφαση. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν προσφέρει μια δωρεάν ή συμβολική αναβάθμιση για να τιμήσουν τους πελάτες τους, αντί να τους αναγκάζουν να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα. Αυτή η στρατηγική δεν έχει καμία σχέση με την παροχή νέων λειτουργιών, αλλά μόνο με την αύξηση των εσόδων με κάθε τρόπο.

Αυτό το παράδειγμα αποδεικνύει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η αγορά ενός προϊόντος δεν σου εξασφαλίζει τη μακροχρόνια χρήση του. Στην ουσία, αγοράζεις το δικαίωμα χρήσης για ένα αόριστο χρονικό διάστημα που καθορίζεται μονομερώς από την εταιρεία. Είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοιες εταιρείες να λειτουργούν με τόσο κοντόφθαλμο και ανήθικο τρόπο και να είσαι σίγουρος ότι μια μέρα εμείς οι χρήστες θα εκδικηθούμε και θα τιμωρήσουμε αυτούς που τα θεμελίωσαν αυτά φριχτά και ανελέητα.
Θα συμφωνήσω με όλα όσα έγραψες μέχρι εκεί που αναφέρεσαι στην εκδίκηση των χρηστών.

Θα συμφωνήσω με όλα όσα έγραψες μέχρι εκεί που αναφέρεσαι στην εκδίκηση των χρηστών.
E, γι αυτό "τη γλυτώνουν" πάντα και θα συνεχίσει ακάθεκτα η κατάσταση και μάλιστα θα επιδεινώνεται.

να γραψω κατι κι εγω.
Η πρακτικη ειναι απαραδεκτη, δε το συζηταμε.-
Απο την αλλη ομως. Ειναι ενα εργαλειο που το ειχες για αρκετα χρονια. Εχεις κανει παρα πολλα προτζεκτ, ισως εχεις αποσβεσει ενα μεγαλο μερος / εχεις βγαλει χρηματα απο αυτο και παραπανω απο αυτα που εδωσες.
5 χρονια, είναι μια περιοδος που, πολλα προγραμματα, και εκτος μουσικης παραγωγης, ζητανε καποιου ειδους... Αναβαθμηση!
Θελουμε απο μια αλλαγη εκδοσης λειτουργικου; θελουμε απο μια αλλαγη απο ενα λειτουργικο σε ένα άλλο; παλιοτερα, τα daws π.χ, (και οχι μονο) εβγαιναν και υποστηριζαν 2 εκδοσεις λειτ. συστηματων!
πχ εχω αυθεντικο κουτι daw, που γραφει, "λειτουργει μονο για Windows Xp - Windows 2000!
καααπως ετσι συνεχιζει να συμβαινει και σημερα, κι ας ειναι ενα λειτουργικο / πλατφορμα για χροονια μαζι μας!
Οπως εχει πει κι ο Κως σε αλλο θρεντ, "καπως πρεπει και αυτοι οι ερμοι οι προγραμματιστες να βγαλουν λεφτα / να συντηρησουν εξοπλισμο! Και φυσικα οι εταιριες να συνεχιζουν να αβγατιζουν το κεφαλαιο τους!!!!!
τη 5αετια τη θεωρω μια οκ περιοδο, - θα τα εδινα τα 100!!!!!
ειναι ωραιο το HALION!
σε 2,5 κομματια,,, ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ!!!!!!!!!!

Να σου πω μια λεπτομέρεια που χάνεις εδώ.
Το licence είναι ενεργό.
Αυτοί σταμάτησαν την υποστήριξη του soft e licenser.
Και πέραν τούτου δεν πέρασαν τα κλειδιά στο νέο download manager μόνο και μόνο να πουλήσουν την αναβάθμιση.

Εκτός αυτού παρέχουν στην αναβάθμιση μαλακίες.
Τις οποίες εγώ δεν τις θέλω όπως κάτι pads και FM algorithm και φράσεις για κουλους να παίζει μόνο του το τζιτζιμπλίγκι.

Και είναι τόσο ξεφτίλες που το halion είναι το ίδιο από πλευράς λειτουργικού.
Το sampler δεν έχει αλλάξει.
Απλά πρόσθεσαν ήχους.

Το ίδιο halion Sonic 3 στο άλλο μου στούντιο τρέχει κανονικά.

Είναι πολύ μακρυά η Steinberg μέχρι να γίνουν Roland ZEN για να πληρώνεται η οποία αναβάθμιση . Πού σε ενημερώνουν για τις τιμολογήσεις από την αρχή.

Last edited:
Το licence είναι ενεργό.
Αυτοί σταμάτησαν την υποστήριξη του soft e licenser.
τραγικο αυτο. Και λιγα λεμε!!!!!
Αυτο βρηκαν ομως, (προσωπικα ουτε καν θα το σκεφτομουν να το κανω σε δικο μου προϊον):
Το κανουν κι αλλοι να ξερεις! (που το ξερεις)!
απο τη στιγμη που εχεις εγκατεστημενο το Χαλ... και σε αλλο συστημα, ολα μια χαρα!!!
Καπως ετσι ξενερωνουν οι περισσοτεροι και εγκαταλειπουν προγραμματα, πολλων ειδων. Και απορω γιατι οι εταιριες αναρωτιουνται,,,,, "Μα γιατι επεσαν οι πωλησεις;;;;;"!!!!!!!!!!

τραγικο αυτο. Και λιγα λεμε!!!!!
Αυτο βρηκαν ομως, (προσωπικα ουτε καν θα το σκεφτομουν να το κανω σε δικο μου προϊον):
Το κανουν κι αλλοι να ξερεις! (που το ξερεις)!
απο τη στιγμη που εχεις εγκατεστημενο το Χαλ... και σε αλλο συστημα, ολα μια χαρα!!!
Καπως ετσι ξενερωνουν οι περισσοτεροι και εγκαταλειπουν προγραμματα, πολλων ειδων. Και απορω γιατι οι εταιριες αναρωτιουνται,,,,, "Μα γιατι επεσαν οι πωλησεις;;;;;"!!!!!!!!!!
Μπες για πλάκα στο Steinberg forum και δες τι χαμός γίνεται.
Οι ίδιοι οι χρήστες βρίσκουν τις λύσεις.
Μόνοι τους παλεύουν.

Δυστυχώς στο στούντιο παντρεύτηκα την Steinberg.
Μόλις ολοκληρωθούν τα φετινά project που δυστυχώς είναι εικόνα,βίντεο ,ήχος εφφέ και μουσική θα τελειώσω και με την Steinberg.
Και θα ανοίξω θέμα ποιο θα είναι το επόμενο daw .

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back