news Φήμες για επανέκδοση της ES-345 "Back to the Future"?

Μου άρεσε η λεπτομέρεια ότι την ονομάζουν '55 ως φόρο τιμής στο ιστορικό λάθος που έκανε η ταινία να παρουσιάσει μια κιθάρα του '59 στα χέρια του Marty McFly στο ταξίδι του στο 1955.

Και τα 1985 κομμάτια 😎

Last edited:
Εν τω μεταξύ την ορίτζιναλ που χρησιμοποιήθηκε στο γύρισμα δεν την έχουν εντοπίσει ακόμα (την αναζητεί η Gibson)...
Εδώ η "πρωταγωνίστρια " εν δράσει

Εν τω μεταξύ την ορίτζιναλ που χρησιμοποιήθηκε στο γύρισμα δεν την έχουν εντοπίσει ακόμα (την αναζητεί η Gibson)...
Εδώ η "πρωταγωνίστρια " εν δράσει
Λογικό.
ΔΙότι δεν επρόκειτο για endorsement από την Gibson., αλλά για σκηνοθετική επιλογή κιθάρας, που απλά να ταιριάζει στην εποχή, εξ' ου και η αστοχία χρονολογικά.
Η κιθάρα θα μπορούσε να είναι του τριτοξέδερφου του ηλεκτρολόγου ή του μπατζανάκη του μπούμαν.
Το γεγονός βέβαια αυτό , δεν εμποδίζει την gibson να εκμεταλευτεί εμπορικά 40 χρόνια μετά την τυχαία επιλογή της κιθάρας της, σε μια ταινία, που δικαίως ή αδίκως, έκανε επιτυχία στην εποχή της ...και εν συνεχεία έγινε iconic movie.

Last edited:
Εδώ η Gibson εκμεταλλεύτηκε τη Les Paul του Slash που έφτιαξε ο Derrick.
Βρε καλά κάνει.
Αν βρει 1985 τύπους που θέλουν να δώσυον 10Κ για αυτή.....μια χαρά.

Η πλάκα είναι πως σε συνεντεύξεις εκείνης της εποχής έβγαινε ο Slash κι έλεγε για τη ρέπλικα κι ότι η Gibson πλέον βγάζει σκουπίδια...και μετά...μόκο :)

Η πλάκα είναι πως σε συνεντεύξεις εκείνης της εποχής έβγαινε ο Slash κι έλεγε για τη ρέπλικα κι ότι η Gibson πλέον βγάζει σκουπίδια...και μετά...μόκο :)
O Derrig ειν' καλός, μα ο χορηγός αλλιώς!

Βρε καλά κάνει.
Αν βρει 1985 τύπους που θέλουν να δώσυον 10Κ για αυτή.....μια χαρά.
Κάπου πήρε το μάτι μου και για Epiphone έκδοση... Την "φθηνή" για να δούμε πόσο θα τιμολογήσει. Πάντως Γκίμπσον είναι αυτή, να είμαστε έτοιμοι για πολλά reissue (δεν είναι κακό απαραίτητα, με χαλάει αν τα χαρακτηρίζουν limited edition όπως πχ με τους Mesa Boogie mkiic+).

Εννοείται ότι ανυπομονώ να γίνει πραγματικότητα κάποια στιγμή ένας mkiv reissue (ο καλύτερος Boogie κατεμε)...

Κάνα 2Κ
Μπορεί και καλύτερα πιστεύω, την Epiphone Greeny (με το "σωστό" headstock και τους αμερικανικούς μαγνητες) την έχει κάτω από 1300 ευρω...

Μπορεί και καλύτερα πιστεύω, την Epiphone Greeny (με το "σωστό" headstock και τους αμερικανικούς μαγνητες) την έχει κάτω από 1300 ευρω...

Όσο και να χει, πεταμένα λεφτά θα είναι η epi.

Απ τη στιγμή που κάποιος να βρει μια μεταχειρισμένη Gibson στα ίδια χρήματα, συμφωνώ.
Τη Greeny αν θυμάμαι σωστά, 1700€ την είχαν και ορθώς δε πούλησε, οπότε την είχαν βγάλει σε προσφορά κάπου στα 1200€.

Οταν και αν αποφασίσουν να βγάλουν μια κανονική ρεπλικα, με κανονικές USA αναλογίες και ξύλα, έστω και plaintop, θα το σκεφτόμουν για μια Epi αν τη χρειαζόμουν.

1300€ για υποτίθεται προσιτή ρέπλικα με δάφνη στην ταστιέρα και καπλαμά στο σώμα! Τόσο κοστολογείται το "σωστό" headstock σήμερα το οποίο δεν γράφει ούτε καν Gibson οπότε δεν ξέρω ποιος μασάει ή μάλλον ξέρω...αυτοί που θέλουν κιθάρα από εγκεκριμένη από την μαμά εταιρεία. Δηλαδή χίλιες φορές Epiphone παρά Tokai για παράδειγμα, αν είναι κόπια να είναι εγκεκριμένη τουλάχιστον και τι είναι δεν μας νοιάζει, το σωστό όνομα σημαίνει ποιότητα για κάποιους.

1300€ για υποτίθεται προσιτή ρέπλικα με δάφνη στην ταστιέρα και καπλαμά στο σώμα! Τόσο κοστολογείται το "σωστό" headstock σήμερα το οποίο δεν γράφει ούτε καν Gibson οπότε δεν ξέρω ποιος μασάει ή μάλλον ξέρω...αυτοί που θέλουν κιθάρα από εγκεκριμένη από την μαμά εταιρεία. Δηλαδή χίλιες φορές Epiphone παρά Tokai για παράδειγμα, αν είναι κόπια να είναι εγκεκριμένη τουλάχιστον και τι είναι δεν μας νοιάζει, το σωστό όνομα σημαίνει ποιότητα για κάποιους.
Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά, αλλά δεν είπα ότι θα την αγόραζα (μάλλον θα προτιμούσα μια Edwards lp mij με EMG 81 & 60 η με τους Seymour Duncan)...

1756321624977.png

Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά, αλλά δεν είπα ότι θα την αγόραζα (μάλλον θα προτιμούσα μια Edwards lp mij με EMG 81 & 60 η με τους Seymour Duncan)...

Ειρωνική ήταν η ανάρτηση μου αλλά αναφερόμουν γενικότερα, όχι σε εσένα ή κάποιον άλλο συγκεκριμένο. Έχω διαβάσει πολλές φορές online αναρτήσεις ψήφου εμπιστοσύνης από κιθαρίστες στις Epiphone/Squier για τον συγκεκριμένο λόγο ότι είναι "εγκεκριμένες" και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Να σου αρέσει το αισθητικό μέρος μιας κιθάρας το καταλαβαίνω, το να θες το "σωστό" όνομα δε συμφωνώ αλλά το καταλαβαίνω αλλά οι Epiphone/Squier δεν έχουν καν το "σωστό" όνομα!

Για την ιστορία εγώ αυτό έκανα όταν έψαχνα για LPC, πρώτον γιατί οι Gibson ήταν ακριβές (για μένα) ακόμα και οι μεταχειρισμένες και δεύτερον γιατί το 2016 που την αγόρασα οι καινούριες Gibson LPC έρχονταν με richlite ταστιέρα και προσπαθούσε να μας πείσει η εταιρεία για την μεγάλη καινοτομία... Αγόρασα Ιαπωνική κόπια στην μισή τιμή και δεν το μετάνιωσα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back