To τελευταίο όργανο που αγοράσατε και γιατί;

Είχα τέλε, αλλά σαν αυτήν όχι... Baha (με mint green pickguard)

IMG_0413.JPEG

H τελευταία κιθάρα που αγόρασε ο Skunk Baxter, γνωστός σεσιονάς και πρώην Steely Dan κιθαρίστας, ήταν μια Squier tele η οποία λέει ακουγόταν καλύτερα από μια 58αρα τελε

“I compared the two and the $140 Squier Telecaster, to me, sounded better”
Τα vintage όργανα λέγεται ότι έχουν τεράστιες αποκλίσεις στην ποιότητα. Και ειδικά στη Fender στα 50s δεν συναρμολογούνταν από luthiers αλλά από εργάτες παραγωγής.

Έχοντας πει αυτό, εγώ δεν έχω ακούσει ΚΑΜΙΑ σύγχρονη Squier που να ακούγεται ή να παίζει καλύτερα από μια Αμερικάνα Fender. Εσύ;

Έχοντας πει αυτό, εγώ δεν έχω ακούσει ΚΑΜΙΑ σύγχρονη Squier που να ακούγεται ή να παίζει καλύτερα από μια Αμερικάνα Fender. Εσύ;
Εγώ ναι. Είχα μια squier strat που ακουγόταν καλά αλλά έκανα τη μ2λ@κια και την έδωσα. Αλλά δεν είναι μέτρο σύγκρισης η περίπτωση μου γιατί μάλλον ήταν μια εξαίρεση ή νόμιζα εγώ ότι ακουγόταν καλύτερα. Μάλλον το τελευταίο. Από άποψη ποιότητας σίγουρα δεν ήταν καλύτερη.

Μία ηλεκτροκλασική Fender CN-240SCE Thinline.
Γιατί την σκότωνε ένας Γάλλος στο Reverb στα 130€ (τιμή στα καταστήματα 369€ καινούρια όταν κυκλοφορούσε πριν αντικατασταθεί απο την CN-140SCE) και γιατί δεν είχα ηλεκτροκλασική οπότε να η ευκαιρία. Εξαιρετική!
1000021844.jpg

Δεν ξερω αν οι squier ειναι καλυτερες ή χειροτερες παντως προσωπικα θα ημουν πολυ περισσοτερο ευχαριστημενος με οποιαδηποτε απο τις δικες μου και την διαφορά των σχεδον 3Κ απο την αμερικανα μου στην τσεπη.
Βεβαια το λεω εκ του ασφαλούς κι αφου εζησα με ολες. Και φυσικα δεν λεω οτι οι αμερικανικες είναι χειρότερες. Λεω ειναι θεμα diminishing returns.

Λεω ειναι θεμα diminishing returns
Η έννοια των diminishing returns ισχύει για τις ηλεκτρικές κιθάρες αν τις δει κάποιος ως αυστηρα χρηστικό αντικείμενο, με την έννοια ότι μετά από ένα ορισμένο οικονομικό επίπεδο η βελτίωση στον ήχο ή στην ποιότητα κατασκευής γίνεται ολοένα και μικρότερη σε σχέση με το επιπλέον κόστος. Ακόμη κι έτσι όμως τα diminishing returns ξεκινάνε από τα μεσαίου κόστους όργανα, κι όχι από τις Squier των $140.

Ωστόσο, επειδή η επιλογή κιθάρας είναι βαθιά προσωπική υπόθεση γούστου και έμπνευσης, το κριτήριο δεν είναι μόνο χρηστικό αλλά και ψυχολογικό: μια κιθάρα που «δένει» με τον μουσικό, ανεξαρτήτως τιμής, μπορεί να αποδώσει απείρως μεγαλύτερη αξία μέσα από την έμπνευση και την απόλαυση που προσφέρει.

H τελευταία κιθάρα που αγόρασε ο Skunk Baxter, γνωστός σεσιονάς και πρώην Steely Dan κιθαρίστας, ήταν μια Squier tele η οποία λέει ακουγόταν καλύτερα από μια 58αρα τελε

Την εποχή που δρούσε ο Skunk ήταν πιο καλή η ντόπα.

Δεν ξέρω αν μετράει για όργανο αλλά η τελευταία αγορά ήταν το Korg Collection 5 πριν λίγο καιρό που το έβγαλαν σε χαμηλότερη τιμή.

Ήταν η πρώτη μου αγορά μετά από πολλά χρόνια αποχής από το σπορ, όργανο κανονικό (hardware) έχω να πάρω καμιά 15ετία. Αν καταφέρω να μετακομίσω και να έχω περισσότερο χώρο, η επόμενη αγορά θα είναι ηλεκτρικό πιάνο για να ξεκινήσει να μαθαίνει η κόρη μου (και να το λαλάω κι εγώ κάπου-κάπου).

ΠΙστεύω πρέπει να ανοιχτεί ενα νήμα για αυτό το αχτύπητο δίδυμο των Steely Dan.

Ωπ! Για πες λίγο τί είναι! Φοράει tonepros hardware; Και τί μαγνήτες έχει;
Tonepros λογικά εχει απ τη μανα της, γιατι δεν ασχολήθηκαν με proprietary hardware στη Gibson.
Μαγνήτες έχει Gas Night 7, και GAS TTop Bridge 7.

Standard 7-string, double trouble την κάναμε με τον Γιάννη, όταν μου έφτιαξε τους μαγνήτες!
Τωρα το πρόσεξα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back