Τρίξιμο (crackle) σε ηχογράφηση.

Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
1,158
Ok, alert mone on
Νουμπάς σε θέματα home recording

Πάμε. Αντιμετωπιζω την υπαρξη ενος τριγμού σαν αυτόν που έχουν τα ποτενσιόμετρα όταν έχουν σκόνη προσπαθώντας να ηχογραφήσω ηλ.κιθάρα direct στην κάρτα ήχου. Ο ήχος δεν ειναι απο της χορδές ή το όργανο και περνάει στην ηχογράφηση.

Ειναι Focusrite scarlet 2i2 3rd gen με ενημερωμενους drivers.
Χρησιμοποιω Reaper v7.42

Οι στάθμες ειναι οκ και οι ρυθμισεις αυτές:
1753866513482.png

1753866536769.png

Εχω δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές ρυθμίσεις σε buffer size, block rate και block size, έχω κλειστα plugins και ιστοριες.
Μιλάμε για 2 κανάλια τώρα δεν ειναι κανα τεράστιο πρότζεκτ...

Καμια ιδέα?

Θυμάμαι, ο SF είχε προ ετών ταλαιπωρηθεί με κάτι τέτοιο. Αποδείχθηκε (μόνος του το συμπέρανε, αφού του γράφαμε εδώ μέσα διάφορα τρελά), ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει το καλώδιο που ήλθε με την κάρτα, επειδή έμοιαζε ίδιο με ένα που είχε ήδη στη συγκεκριμένη θέση. Μιλάμε για το USB καλώδιο, βέβαια.

Τέτοιο θόρυβο μου έκανε το παλιό pc όταν είχα μεγάλο buffer size σε σχέση με το μεγάλο αριθμό καναλιών. Δεν σήκωνε τόσο φόρτωμα και μου έκανε αυτόν τον θόρυβο σε audio κανάλια, κυρίως κατά το playback. Οταν έκανα export τις περισσότερες φορές ο ήχος αυτός δεν περνούσε στο αρχειο. Κάποιες άλλες φορές περνούσε.

Θυμάμαι, ο SF είχε προ ετών ταλαιπωρηθεί με κάτι τέτοιο. Αποδείχθηκε (μόνος του το συμπέρανε, αφού του γράφαμε εδώ μέσα διάφορα τρελά), ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει το καλώδιο που ήλθε με την κάρτα, επειδή έμοιαζε ίδιο με ένα που είχε ήδη στη συγκεκριμένη θέση. Μιλάμε για το USB καλώδιο, βέβαια.
Όχι εχω χρησιμοποιήσει αυτο της κάρτας. Και μάλιστα ειναι κατευθειαν πανω σε θυρα του υπολογιστη και οχι σε καποιο usb hub. δεν εχει τσακιστει και δεν εχει κουνηθει ποτε απο τη θεση του.

Τέτοιο θόρυβο μου έκανε το παλιό pc όταν είχα μεγάλο buffer size σε σχέση με το μεγάλο αριθμό καναλιών. Δεν σήκωνε τόσο φόρτωμα και μου έκανε αυτόν τον θόρυβο σε audio κανάλια, κυρίως κατά το playback. Οταν έκανα export τις περισσότερες φορές ο ήχος αυτός δεν περνούσε στο αρχειο. Κάποιες άλλες φορές περνούσε.
Καστε να το δοκιμασω να κανω export, αν και στο playback περνουσε το σκοτωμου

Καστε να το δοκιμασω να κανω export, αν και στο playback περνουσε το σκοτωμου

Εφόσον στο κάνει κατά την ώρα του παιξίματος, είναι μάλλον αυτό που λέει ο gkourmou. Άνοιξε το πάνελ ρυθμίσεων της scarlett ή στο πρώτο screenshot που ανέβασες πάτα εκεί που λέει ASIO configuration. Αύξησε το buffer size κατά ένα κλικ και ξαναδοκίμασε να ηχογραφήσεις.

Όχι εχω χρησιμοποιήσει αυτο της κάρτας. Και μάλιστα ειναι κατευθειαν πανω σε θυρα του υπολογιστη και οχι σε καποιο usb hub. δεν εχει τσακιστει και δεν εχει κουνηθει ποτε απο τη θεση του.
Μήπως έχει αλλάξει κάτι άλλο; Π.χ. μήπως αναβάθμισες από Windows 10 σε Windows 11; Μήπως έβαλες κάποιο anti-virus καινούργιο, ή άλλαξες κάποιο που υπήρχε; Έβαλες κάποιο καινούργιο πρόγραμμα (όχι απαραίτητα σχετικό με ήχο); Ας το ψάξουμε λίγο, είναι κάπως περιέργο όλο αυτό, και από αυτά που γράφεις, καταλαβαίνω ότι προέκυψε στα καλά του καθουμένου;

Attachments

Στο πρώτο αρχείο ακούγεται απλά παραμόρφωση του σήματος. Το δεύτερο είναι καθαρό. Οπότε προφανώς δεν περνάει ο ήχος που αναφέρεις στην ηχογράφηση.

Στο πρώτο αρχείο ακούγεται απλά παραμόρφωση του σήματος. Το δεύτερο είναι καθαρό. Οπότε προφανώς δεν περνάει ο ήχος που αναφέρεις στην ηχογράφηση.
Δεν ειναι καθαρό ρε συ. Απλα επειδη δεν ειναι κομπρεσαρισμενο ακουγεται χαμηλα

Ναι αλλα τη δεύτερη φορα ειναι οκ. Τι έχει αλλαξει στις ηχογραφησεις
Υπάρχει τριγμός. Ωστόσο αυτο που άλλαξε αναμεσα στις δυο ηχογραφήσεις είναι αποσύνδεση, restart και ξανα απο την αρχή. Ωστόσο ακούγεται απλά πολύ χαμηλά σε ένταση. Ειδικα στις πρώτες συγχορδιες

Εμενα μου ακουγεται σαν παραμορφωση λογω εντασης.

Ειναι διαβοητες οι συγκεκριμενες focusrite για τις πολυ ευαισθητες instrument εισοδους τους, που μπορουν να παραμορφωσουν ακομα και με το gain στο 0.

Αν ριξεις το volume της κιθαρας, ή της πεταλιερας αν εχεις συνδεθει με κατι τετοιο, εξακολουθει να το κανει;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back