Set up Fxpansion BFD v.1.5 ...ενα κουφό setup.

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
1,788
Εδώ και ένα μήνα στήνω το νέο audio pc μου.
Είναι ένα laptop

MSI Cyborg 15 A13VE 15.6'' FHD IPS (Core i7-13620H/32GB/512GB SSD/GeForce RTX 4050/Win11Home- 24H2 ).​

Αφού έβαλα τα πάντα και το δοκίμασα με όλους τους controllers (behringer BCF2000 και yamaha DD 55) και την presonus studio 24 c, όλα δουλεύουν ρολόι.
Εκτός από ένα πρόγραμμα, το Bfd της fxpansion v. 1.5.
Υπόψη ο νέος υπολογιστής τρέχει τα προγράμματα που έτρεχε το παλιό audio pc με windows xp sp1, pentium 4 και 1.5 gb ram.
Όλα daw, vst, plug-ins, 20 ετιας τα έστησα άκοπα.
Εξαίρεση το ανωτέρω αναφερόμενο bfd , που το θεωρώ απαραίτητο εργαλείο όταν παίζω με τα ηλεκτρονικά drums.
Δεν έμπαινε με τίποτα και έκανε incomplete setup.
Σε μια απονενοημένη κίνηση, πήρα με copy όλα τα folders από το παλιό pc με τα xp ,και τα έριξα με paste, στα αντίστοιχα του νέου laptop.
Συγκεκριμένα μιλάμε για πέντε φακέλους.
Έναν στο c:\ bfd
Έναν στο c:\ program files x 86\ bfd
Έναν στο c:\ program files x86 \fxpansion ,
Έναν στο c:\ program files x86 \vsti και
Έναν στο c:\ program files x86 \steinberg \vst plug-ins\ bfb....
Και δούλεψε!
Και σαν stand alone και σαν .vst.
35 χρόνια στήνω pc, πρώτη φορά το κάνω....και δεν περίμενα να γίνει.
Η πιο κουφή μετά της ζωής μου όσον αφορά τα pc.

Last edited:
Και δούλεψε!
Και σαν stand alone και σαν .vst.
Και εμένα κάποια plugin παλιά μπορεί να μη γίνεται πλέον εγκατασταθούν από τον installer, αλλά επειδή τα έχω σε άλλα drives τα .dll τους και τα data τους, αν βάλω τα drives αυτα στα scan folders του DAW ή και αν έχουν δικό τους .exe, τα .dll περιέχουν μεταξύ άλλο και τις δρομολογήσεις και έτσι δουλεύουν. Και ευτυχώς δηλαδή. Το έχω και "σύστημα" αυτό, γιατί στα περισσότερα βασικά που τυγχάνει να έχω, έτσι γίνεται.

Και εμένα κάποια plugin παλιά μπορεί να μη γίνεται πλέον εγκατασταθούν από τον installer, αλλά επειδή τα έχω σε άλλα drives τα .dll τους και τα data τους, αν βάλω τα drives αυτα στα scan folders του DAW ή και αν έχουν δικό τους .exe, τα .dll περιέχουν μεταξύ άλλο και τις δρομολογήσεις και έτσι δουλεύουν. Και ευτυχώς δηλαδή. Το έχω και "σύστημα" αυτό, γιατί στα περισσότερα βασικά που τυγχάνει να έχω, έτσι γίνεται.
Τελικά ναι δουλεύει αυτό σύστημα, αλλά δεν το περίμενα...
Πλέον, ύστερα από 20 ακριβώς χρόνια, μπορώ να στήσω το audio pc μου, και μιλάμε για πολύ πράμα, σε οποιοδήποτε pc...Μεγάλη ευκολία και ασφάλεια.

Τελικά ναι δουλεύει αυτό σύστημα, αλλά δεν το περίμενα...
Πλέον, ύστερα από 20 ακριβώς χρόνια, μπορώ να στήσω το audio pc μου, και μιλάμε για πολύ πράμα, σε οποιοδήποτε pc...Μεγάλη ευκολία και ασφάλεια.
H αλήθεια είναι πως και εγώ αυτά τα ανακάλυψα στην πορεία και μάλιστα κατά τη συμμετοχή μου στο noiz γιατί είχε γίνει πολύ παλιά ένα πόστ από ένα φίλο μέλος που είχε επισημάνει κάποια πράγματα στη διαμόρφωση ενός μουσικού PC και έτσι διαμόρφωσα τους σκληρούς μου αντίστοιχα και μάλιστα τα έχω και σημειώσει τα drive letters και έτσι όταν οι μηχανικοί δίσκοι βγήκαν και τοποθετήθηκαν τα SSD τα έφτιαξα αντίστοιχα.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχω κάνει μόνο 2 format και η εγκατάσταση των plugin είναι γι αυτό το λόγο γρήγορη.
Ουσιαστικά το DΑW ρίχνω και ορίζω από μέσα του τα folders και μετά κάνω και μερικές συντομεύσεις εκεί που έχω τα standalone.

H αλήθεια είναι πως και εγώ αυτά τα ανακάλυψα στην πορεία και μάλιστα κατά τη συμμετοχή μου στο noiz γιατί είχε γίνει πολύ παλιά ένα πόστ από ένα φίλο μέλος που είχε επισημάνει κάποια πράγματα στη διαμόρφωση ενός μουσικού PC και έτσι διαμόρφωσα τους σκληρούς μου αντίστοιχα και μάλιστα τα έχω και σημειώσει τα drive letters και έτσι όταν οι μηχανικοί δίσκοι βγήκαν και τοποθετήθηκαν τα SSD τα έφτιαξα αντίστοιχα.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχω κάνει μόνο 2 format και η εγκατάσταση των plugin είναι γι αυτό το λόγο γρήγορη.
Ουσιαστικά το DΑW ρίχνω και ορίζω από μέσα του τα folders και μετά κάνω και μερικές συντομεύσεις εκεί που έχω τα standalone.
Πλέον δεν υπάρχει format.
O σκόπελος ήταν να στήσω το audio pc σε νέο σύστημα, δηλαδή σε σκληρό με uefi partition.
Πλέον παίρνω clone τον σκληρό, τον κουμπώνω σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ pc... και δουλεύει!

Πλέον δεν υπάρχει format.
O σκόπελος ήταν να στήσω το audio pc σε νέο σύστημα, δηλαδή σε σκληρό με uefi partition.
Πλέον παίρνω clone τον σκληρό, τον κουμπώνω σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ pc... και δουλεύει!
Και για εμένα, απλά έκανα κατ επιλογή τότε για αναβάθμιση του λειτουργικού,
Αν αλλάζω components δεν κάνω, κολλάω τον σκληρό πανω και μετά ρίχνω τα ΤΣΙΠΣΕΤ kai t;etoia. 😄

Και για εμένα, απλά έκανα κατ επιλογή τότε για αναβάθμιση του λειτουργικού,
Αν αλλάζω components δεν κάνω, κολλάω τον σκληρό πανω και μετά ρίχνω τα ΤΣΙΠΣΕΤ kai t;etoia. 😄
Όπως και να έχει, πλέον ηρέμησα.
Ήταν ένα project που το σκεφτόμουν χρόνια και βαριόμουν να υλοποιήσω.
Ήταν πολλά τα προγράμματα, δεν τα είχα αρχειοθετησει σωστά (πράγμα περίεργο για εμένα), και το "φοβόμουν ".
Από Σεπτέμβριο, σιγά σιγά τα οργάνωσα (τα προγράμματα ).
Μετά , άρχισα να δοκιμάζω τα set up...ένα με δύο ανά εβδομάδα, σε ένα σύγχρονο pc. ..
Όταν είδα ότι τα περισσότερα δουλεύουν, πήρα το laptop και άρχισα να το στήνω.
Χθες μπήκε η τελική πινελιά.
Ένα μόνο δεν κατάφερα να περάσω (που δεν το χρειάζομαι) το midi yoke (πολύ καλό για virtual midi routing) , αλλα πλέον έχω αρκετά midi Interface, οπότε useless.
Still....έτσι για το μαμωτο και for old times shake, θα το παλέψω χαλαρά μέσα στα Χριστούγεννα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back