ΥΠΟΠΤΟ EMAIL

ierissiotis

Μέλος
Πόντοι
48
Καλησπέρα .Εχω βαλει αγγελια μια κιθαρα και μου ηρθε ενα email που εγραφε τα παρακατω .Απο οτι θυμαμαι απο παλια κατι παρομοιο ειχε συμβει παλι εδω και ημουν διστακτικος.Του ειπα να πληρωσει με paypal και οχι με τραπεζα και δε συμφωνησε  .Οταν του ζητησα το κινητο του εξαφανιστηκε.Μου μυριζει απατη.

Εχει συμβει σε καποιον κατι παρομοιο ? Αν ναι μετα θα δωσω και το ονομα του ωστε να μη τη πατησει καποιος  αλλος.

5e19666a-fce7-4a86-9d8f-41d79a2a5780.jpg

Δώσ'του το IBAN σου να σου βάλει τα χρήματα, και μόλις στα βάλει και τα δεις στον λογαριασμό σου, κανονίστε την αποστολή. 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φαίνεται εξαιρετικά καθαρογραμμένο και επίσημο, χωρίς κανένα λάθος, όπου αυτό είναι το άλλο άκρο του scam.

Μετά φαντάζομαι θα σου πει το κλασικό, έχει κολλήσει η μεταφορά χρημάτων, πλήρωσε εδώ ένα voucher για να ξεκολλήσει, ή κάτι αντίστοιχο.

Αν δεν δεις λεφτά στον λογαριασμό σου, τον χαιρετάς. Εγώ πλέον έτσι πουλάω μόνο, ούτε καν με αντικαταβολή. Αν και το τελευταίο το κάνω γιατί τα γίδια που έχουμε στην πόλη μου για courier πρέπει να τα κυνηγάς για να σου δώσουν τα λεφτά σου.?

Αυτο τα εμπορευματα θα προπληρωθουν μου φαινεται λιγο γενικευμενο.Θα επρεπε να αναφερει κατι για κιθαρα.Επισης το οτι δε μου δινει το τηλεφωνο του να συννενοηθουμε αφου ειναι απο Ε.λλαδα μου κινει υποψιες,

Αυτο τα εμπορευματα θα προπληρωθουν μου φαινεται λιγο γενικευμενο.
Και μένα. Δώσ'του το ΙΒΑΝ να σου βάλει χρήματα, μια και συμφωνεί τα "εμπορεύματα θα προπληρωθούν", κι αν δεν δεχτεί κόψ'τον.

απάτη.

Επίσης δεν δίνουμε iban, ιδίως σε αγνώστους

επίσης η σύνταξη αν και σωστή, δεν είναι η καθομιλουμένη σε μια τετοια συναλλαγή

Γιατί? Μην και σου βάλουν κατά λάθος λεφτά στον λογαριασμό σου??

Mε το IBAN δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.
ξέρεις ότι μπορεί κάποιος να χρεωσει το iban σου σε direct purchase και να αγοράσει αυτός κάτι?

Βαζει μια διεύθυνση και ένα iban.

ξέρεις ότι μπορεί κάποιος να χρεωσει το iban σου σε direct purchase και να αγοράσει αυτός κάτι?

Βαζει μια διεύθυνση και ένα iban.
Κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να...χρεώσει το IBAN σου, τι λες τώρα? Το IΒΑΝ χρησιμοποιείται από κάποιον τρίτο για να καταθέσει/μεταφέρει λεφτά στον λογαριασμό που ανήκει το IBAN, και τέλος. Ούτε όνομα χρειάζεται ούτε άλλα στοιχεία.

επίσης....

λέτε για μετάφραση...

Σε μια τέτοια συναλλαγή δεν χρησιμοποιείς λέξεις όπως

εμπορεύματα, αγαθά

τίποτα περίπλοκο

αν εξακολουθείτε να έχετε ερωτήσεις-ρωτήστε

καραμπινάτο

Εμπορευματα, αγαθα, κανει μπαμ οτι ειναι απατη.

Οι στανταρτ απατες με IBAN ειναι η σου ζητανε περισσοτερα στοιχεια και μετα τα χρησιμοποιουν, η σου στελνουν πλαστα εγγραφα οτι μπηκαν τα λεφτα, η σου λενε οτι μπηκαν παραπανω και σου ζητανε λεφτα πισω.

Αν ειναι τσεκ ειναι πιο περιπλοκο, γιατι μπορει να μπουν τα λεφτα και μετα να γινει chargeback για διαφορους λογους, Γενικα αν ο αγοραστης δεν επιβεβαιωνεται, δεν υπαρχει τηλ κτλ μακρυα..

Κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να...χρεώσει το IBAN σου, τι λες τώρα? Το IΒΑΝ χρησιμοποιείται από κάποιον τρίτο για να καταθέσει λεφτά στον λογαριασμό που ανήκει το IBAN, και τέλος. Ούτε όνομα χρειάζεται ούτε άλλα στοιχεία.
οκ.....

εσύ δίνε

(το λεω επειδή έχει συμβεί σε γνωστούς μου)

Μια κιθάρα πουλάς,τα εμπορεύματα σου λέει,δέν χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω,αυτοματοποιημένο μήνυμα είναι.

Ποιος κιθαρίστας εδώ μέσα,έχει πεί κιθάρα...αγαθό.

Απεναντίας αν δείς λέξεις όπως,"το κούτσουρο","εργαλείο","τσαπερδόνα","Μαδέρι" και άλλα τέτοια,να ξέρεις οτι μπορείς να εμπιστευτείς τυφλά τον άλλο.

Του κουνιάδου μου του πηραν 4 κατοστάρικα. Και δεν τον λες ασχετο.

Νομιζω ακομα δεν ξεκαθαρισε με την τραπεζα.

Εμενα με προειδοποίησε άνθρωπος απο μεσα απο την τραπεζα. 

Επι λεξει πουθενα iban.

δεν μας λες το όνομά του μιας και πρόκειται για εξόφθαλμη απάτη?
Σημερα αυτό αυριο αλλο...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back