Cos, δεν θυμάμαι αν το έχεις γράψει, αλλά για ποιο λόγο άφησες το Sonar;
Το έχω γράψει σε άλλο thread με τα περσινά ηχεία, που πήρα κάτι Presonus και το είχαν bundle το απλό το Studio One το Prime
To δοκίμασα για πλάκα, είδα αυτά που περιέγραψα και στο προηγούμενο thread, είδα μετά και κάποια βιντεο για τη διαχείριση των VST μέσα στο πρόγραμμα.
Το Sonar είναι πολύ πίσω πλέον. Καμία σχέση. Tα τελευταία κομμάτια που έβαλα στο Music τους τελευταίους μήνες τα έφτιαξα σε σχεδόν μισό χρόνο λόγω των ευκολιών του προγράμματος και βγάζω καλύτερο ήχο πιο γρήγορα, ιδιαίτερα λόγω κάποιων λειτουργιών που με βοηθάνε να μιξάρω καλύτερα. Με βολεύει πολύ περισσότερο. Καμία σχέση θα έλεγα με το Sonar το γέρικο, άξιο, 20 χρόνια με συντρόφευε χωρίς κανένα πρόβλημα, ιδιαίτερα από την Χ2 και μετά ήταν πραγματικά εξαιρετικό, όλα σε μια οθόνη.
Αλλά το Studio One είναι σαφώς ανώτερο στις λειτουργίες και το έχω μάθει πολύ καλύτερα από πέρσι και του χρόνου θα το ξέρω ακόμα πιο καλά. ? Πετάω με το Presonus
Να, άκου και αυτό.
Και έχει τρομερά plugin μέσα, με πολύ καλό interface, δηλαδή τα effects και τα instruments που δίνουν με το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ καλά. Άν το σκέφτεσαι και θέλεις DAW, πάρτο. Το Sonar γέρασε. Θα το έχω για τα παλιά project.
Και στον ίδιο όπως είπα υπολογιστη, το Studio One δουλεύει πιο γρήγορα, τα VST ανοίγουν πιο γρήγορα, η απόκριση του προγράμματος είναι πιο γρήγορη από το γερικο Sonar.
Λογικό, αφού το πρόγραμμα είναι πιο σύγχρονο.
Πάντως, όπως είπα, θεωρώ πως μοιάζουν στη βάση. Μάλλον το έφτιαξαν με πρότυπο το Sonar τουλάχιστο το βασικό interface με τον track inspector, τα tracks, τον editon και τον mixer και το πως φαίνονται αυτά στο main page αλλά και πως αναπτύσσονται και εναλάσσονται. Γι αυτό και προσαρμόστηκα σχεδόν αμέσως και τώρα χαίρομαι και τις περισσότερες αλλά και αμεσότερες δυνατότητες editing.