Πάμε για μπύρες;

Έβγαλα και χωρίς φλας αλλά όπως ήταν φυσικό σε τετοιο φώς, ήταν κουνημένες. Κάνουμε και θυσίες όταν χρειαστεί.

Απλά θα σου πω πως άλλη αξία έχει το Ι, το Η, το Υ στο τρόπο εκφοράς του λόγου.....
Καμιά διαφορά στην προφορά δεν έχουν στα ελληνικά τα ''ι'' μεταξύ τους όπως και τα ''ο'' και ''ε''  όπως και τα διπλά γράμματα εδώ και χιλιάδες χρόνια

Καμιά διαφορά στην προφορά δεν έχουν στα ελληνικά τα ''ι'' μεταξύ τους όπως και τα ''ο'' και ''ε''  όπως και τα διπλά γράμματα εδώ και χιλιάδες δεκάδες χρόνια

Fixed.

Η ορθογραφία προέκυψε από το εννοιολογικό περιεχόμενο των σχημάτων των γραμμάτων. Αλλιώς θα γράφαμε κινέζικα.

Η ορθογραφία προέκυψε από το εννοιολογικό περιεχόμενο των σχημάτων των γραμμάτων. Αλλιώς θα γράφαμε κινέζικα.
Μερικοί γράφουν "Κινέζικα" όλη την ώρα, απλά χρησιμοποιούν Ελληνικούς χαρακτήρες (δες πχ Samy)...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μερικοί γράφουν "Κινέζικα" όλη την ώρα, απλά χρησιμοποιούν Ελληνικούς χαρακτήρες (δες πχ Samy)...
Μέσα σε 3 σειρές σου έγραψα, αυτά που έψαξες σε γούγλιδες-γουικιπίδιες και Μπαμπινιώτιδες . Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Απλά κάμπια της Κανήθου γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ?

Μέσα σε 3 σειρές σου έγραψα Κινέζικα, αυτά που αλλά ευτυχώς που έψαξες σε γούγλιδες-γουικιπίδιες και Μπαμπινιώτιδες και ενημέρωσες τον απλό λαό.? 
Μη το κάνεις θέμα, απλά το καθήκον μου έκανα...?

Το ποτό για το οποίο συζητούμε, γράφεται με ύψιλον.

Ο λόγος είναι ότι η καθημερινή εμπειρία έχει καταγράψει τη συγκεκριμένη εκτροπή από τους κανόνες της Γραμματικής ως έγκυρη, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα κοντά. Ο Μπαμπινιώτης (όπως και σε άλλες περιπτώσεις) απλά κάνει τον έξυπνο.

Στην Google, έγραψα επίτηδες τη λέξη με "γιώτα" σε διάφορες εκδοχές. Πάντα (εντυπωσιάστηκα) την άλλαζε σε ύψιλον προκειμένου να δείξει αποτελέσμα, από ετικέττες του ποτού μέχρι ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Μπύρα λοιπόν.

Ξέρεις τι λένε για την Πραγματικότητα, όταν αυτή δεν συμφωνεί μαζί μας, ε?

Επιχειρήματα φίλος, όχι τσιτάτα.

Γράψε "μπίρα" στη Google, να δω κάτι.

Το Google βγάζει στον κάθε ένα ότι πιστεύει ότι τον ενδιαφέρει, εμένα μου βγάζει αποτελέσματα και με τις δυο ορθογραφίες

Το Google βγάζει στον κάθε ένα ότι πιστεύει ότι τον ενδιαφέρει, εμένα μου βγάζει αποτελέσματα και με τις δυο ορθογραφίες
Ασφαλώς, και με τις δύο ορθογραφίες βγάζει αποτελέσματα με "μπύρα" και "μπύρες". Απορώ τι συζητάμε... οι λέξεις γράφονται όπως τις γράφει ο κόσμος, όχι όπως τις γράφει ένας.

Καλό είναι όταν οι απόψεις διίστανται ή δεν ήμαστε σίγουροι να επιλέγουμε τον απλούστερο τρόπο... για το καλό της γλώσσας μακροπρόθεσμα

Καλό είναι όταν οι απόψεις διίστανται ή δεν ήμαστε σίγουροι να επιλέγουμε τον απλούστερο τρόπο... για το καλό της γλώσσας μακροπρόθεσμα

Oui, αλλά γιατί το "ί" είναι απλούστερο του "ύ"; Σοβαρά ρωτώ, δεν σαρκάζω.

Παλιά ο κανόνας ήταν ότι οι  ξένες λέξεις γράφονται όχι με τον πιο απλό τρόπο, αλλά με τον τρόπο που απεικονίζει (όσο γίνεται) την ξένη.

Π.χ. τραίνο (από το train), Χώλλ (από το Hall ) κ.ο.κ.

Oui, αλλά γιατί το "ί" είναι απλούστερο του "ύ"; Σοβαρά ρωτώ, δεν σαρκάζω.
Το ''ι'' είναι το σύμβολο που σίγουρα αντιστοιχούσε στον ήχο ''ι'' διαχρονικά. Το ''υ'' δεν ξέρουμε πραγματικά πως το πρόφεραν οι αρχαίοι

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back