Λαμπης...Γιάννη μου...Λίγο αποτυχημένες φωτό με την αφεντομουτσουνάρα μου να λάμπει απο το φλας αλλά δεν γινόταν αλλιώς.
Ομορφο τετράωρο με ωραίες κουβέντες απο λεβέντες.
Προβολή συνημμένου 47215
Προβολή συνημμένου 47216
Καμιά διαφορά στην προφορά δεν έχουν στα ελληνικά τα ''ι'' μεταξύ τους όπως και τα ''ο'' και ''ε'' όπως και τα διπλά γράμματα εδώ και χιλιάδες χρόνιαΑπλά θα σου πω πως άλλη αξία έχει το Ι, το Η, το Υ στο τρόπο εκφοράς του λόγου.....
Καμιά διαφορά στην προφορά δεν έχουν στα ελληνικά τα ''ι'' μεταξύ τους όπως και τα ''ο'' και ''ε'' όπως και τα διπλά γράμματα εδώ καιχιλιάδεςδεκάδες χρόνια
Δεν θέλω να εκτροχιάζω το θέμα... Θα πω μόνο ότι εννοούσα τον γιωτακισμόFixed.
Μερικοί γράφουν "Κινέζικα" όλη την ώρα, απλά χρησιμοποιούν Ελληνικούς χαρακτήρες (δες πχ Samy)...Η ορθογραφία προέκυψε από το εννοιολογικό περιεχόμενο των σχημάτων των γραμμάτων. Αλλιώς θα γράφαμε κινέζικα.
Μέσα σε 3 σειρές σου έγραψα, αυτά που έψαξες σε γούγλιδες-γουικιπίδιες και Μπαμπινιώτιδες . Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Απλά κάμπια της Κανήθου γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ?Μερικοί γράφουν "Κινέζικα" όλη την ώρα, απλά χρησιμοποιούν Ελληνικούς χαρακτήρες (δες πχ Samy)...
Μη το κάνεις θέμα, απλά το καθήκον μου έκανα...?Μέσα σε 3 σειρές σου έγραψα Κινέζικα,αυτά πουαλλά ευτυχώς που έψαξες σε γούγλιδες-γουικιπίδιες και Μπαμπινιώτιδες και ενημέρωσες τον απλό λαό.?
Ξέρεις τι λένε για την Πραγματικότητα, όταν αυτή δεν συμφωνεί μαζί μας, ε?Το ποτό για το οποίο συζητούμε, γράφεται με ύψιλον.
Ξέρεις τι λένε για την Πραγματικότητα, όταν αυτή δεν συμφωνεί μαζί μας, ε?
Όπως και να το γράψεις. τις ίδiες θερμίδες έχει
Ασφαλώς, και με τις δύο ορθογραφίες βγάζει αποτελέσματα με "μπύρα" και "μπύρες". Απορώ τι συζητάμε... οι λέξεις γράφονται όπως τις γράφει ο κόσμος, όχι όπως τις γράφει ένας.Το Google βγάζει στον κάθε ένα ότι πιστεύει ότι τον ενδιαφέρει, εμένα μου βγάζει αποτελέσματα και με τις δυο ορθογραφίες
Καλό είναι όταν οι απόψεις διίστανται ή δεν ήμαστε σίγουροι να επιλέγουμε τον απλούστερο τρόπο... για το καλό της γλώσσας μακροπρόθεσμα
Το ''ι'' είναι το σύμβολο που σίγουρα αντιστοιχούσε στον ήχο ''ι'' διαχρονικά. Το ''υ'' δεν ξέρουμε πραγματικά πως το πρόφεραν οι αρχαίοιOui, αλλά γιατί το "ί" είναι απλούστερο του "ύ"; Σοβαρά ρωτώ, δεν σαρκάζω.