- Πόντοι
- 1,788
Φυσικά μπορείς να πας και σε συμβολαιογράφο, και είναι πιο ισχυρή.Αν πας σε συμβολαιογράφο με μάρτυρες και κάνεις διαθήκη; Μπορείς να το κάνεις αυτό αντί για χειρόγραφη;
Φυσικά μπορείς να πας και σε συμβολαιογράφο, και είναι πιο ισχυρή.Αν πας σε συμβολαιογράφο με μάρτυρες και κάνεις διαθήκη; Μπορείς να το κάνεις αυτό αντί για χειρόγραφη;
Κάθε 2 χρόνια αλλάζω λάδια και του κάνω service.Άστρωτο δηλαδή. Πότε το πας για πρώτη αλλαγή λαδιών;![]()
Ήταν ωραίο joy ride! ?Εξάλλου για να το πάει από σκραπ σε εργοστασιακό θα έδωσε χρήματα που είναι σαν να το ξανα-αγόρασε ο ίδιος.
Ούτε σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι δεν θα έχει μεγαλύτερο impact στον νέο κάτοχο.Όμως στις συνήθεις περιπτώσεις, πχ την δισκοθήκη ή την βιβλιοθήκη των γονιών μου αν και με ευλάβεια θα την πρόσεχα και θα την εκτιμούσα (ζουν ακόμα οι άνθρωποι, λέμε τώρα) αλλά αντικειμενικά δεν γίνεται να έχει το ίδιο impact στην δική μου ιδιοσυγκρασία και στα δικά μου βιώματα τα οποία εκφράζονται μέσα από την δική μου δισκοθήκη ή βιβλιοθήκη
Αυτό δεν είναι ίδιον της Ελληνικής Οικογένειας.....άλλωστε στην ελληνική οικογένεια είναι γνωστός ο τρόπος που αλλάζουν χέρια τα υλικά αγαθά. Ως ένα βαθμό είναι και δικαιολογημένο όταν έχουμε γενιές που έχουν περάσει πείνα,κατοχή και άλλες κακουχίες.
Και εγώ εκεί αποσκοπούσα όταν παντρεύτηκα., στη μεταβίβαση περιουσιών.
Αυτό δεν είναι ίδιον της Ελληνικής Οικογένειας.
Απλά το υιοθέτησε η και η Ελληνική οικογένεια.
Πάμε πίσω στη φεουδαρχία , στο θεσμό του γάμου , που ακριβώς σε αυτό αποσκοπούσε , στη μεταβίβαση περιουσιών.
Η μεταβίβαση περιουσίας και ο νεποτισμός δεν εφευρέθηκαν στην Ελλάδα, αντιγράφηκαν.
Ευχαριστώ!Φυσικά μπορείς να πας και σε συμβολαιογράφο, και είναι πιο ισχυρή.
Από την άλλη, αυτό το πράμα οι γερμανέζοι το έχουνε πάει σε άλλο επίπεδο. Ξέρω πολλούς παππούδες που δεν έχουν δει τα εγγόνια τους, επειδή πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Οι άνθρωποι δεν δίνουνε νερό στα παιδιά τους λέμε.Αυτό που βλέπω ζώντας στο εξωτερικό, είναι πως ούτε τα παιδιά θεωρούν δεδομένο ότι θα τους κληροδοτηθούν όλα από τους γονείς, ούτε οι γονείς ότι πρέπει να τα κληροδοτήσουν στα παιδιά.
Από την άλλη, αυτό το πράμα οι γερμανέζοι το έχουνε πάει σε άλλο επίπεδο. Ξέρω πολλούς παππούδες που δεν έχουν δει τα εγγόνια τους, επειδή πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει το θέμα. Οι άνθρωποι δεν δίνουνε νερό στα παιδιά τους λέμε.
Βιτρό είναι αυτό, και είναι τέλειο.
Τα original Tiffany, προιόντα που σχεδίασε ο Louis Comfort Tiffany και κατασκεύασε η εταιρεία που είχε η οικογένεια του (ήταν ο σχεδιαστής στην εταιρεία που ίδρυσαν οι γονεις του) ήταν βιτρώ όπως λέει και ο Λάκης και μάλιστα περιτεχνα και απο γυαλί. Το συγκεκριμένο είναι τύπου Tiffany και είναι πλαστικό. Επομένως ευτελούς σχετικά αξίας (νταξει δεν ειναι και ΙΚΕΑ).Eπειδή πάντα στη δουλειά μου είχα να κάνω με συναδέλφους που ήταν πλειοψηφία τους Γερμανοί/Γερμανίδες,αλλά και στην προσωπική μου ζωή πάντα με Γερμανίδες και έχω μπει πολλές φορές στον στενό τους κύκλο, έχω διαφορετική εικόνα από αυτή που περιέγραψες.
Μάλιστα έχω καταλήξει ότι το δικό τους μοντέλο είναι πιο υγιές και λειτουργικό από το κλασσικό ελληνικό.
Στο θέμα μας τώρα, να βάλω και μία άλλη παράμετρο όσο αφορά κάποια αντικείμενα που εμείς μπορεί να είμαστε συνδεμένοι με αναμνήσεις,να σημαίνουν κάτι για εμάς ή να είχαν κάποτε μια αντικειμενική αξία.
Νομίζω ότι πρέπει να βλέπουμε και την τάση της εποχής.
Θυμάμαι τη μάνα μου να μου λέει για ένα φωτιστικό που είχαμε στο σπίτι,που το είχε πάρει ακριβά από το εξωτερικό και με πόση προσοχή το μετέφερε στην Ελλάδα.
Tiffany λέγονται και μοιάζουν κάπως έτσι.
Προβολή συνημμένου 43720
Κάποτε στην κεντρική Ευρώπη αυτά τα φωτιστικά ήταν σχεδόν σε κάθε σπίτι.
Οι επόμενες γενιές δεν πολυτρελαίνονταν για αυτά,οπότε τα βρίσκει κανείς στις αγγελίες σε αστείες τιμές.
Το ίδιο συμβαίνει και με κάτι σκρίνια και ντουλάπες από μασίφ ξύλο που κάποτε σε μάρκα κόστιζαν 5ψήφιο ποσό και πλέον στις αγγελίες το μόνο που ζητάνε είναι να πας τα αποσυναρμολογήσεις και να τα πάρεις από εκεί δωρεάν, απλά για να τα ξεφορτωθούν.
Το ίδιο ισχύει και για ένα σωρό άλλα αντικείμενα...
Δεν γίνονται αυτά. Πως γίνεται σε επαρχιακή πόλη να έχεις βρει τόσα πράγματα? Ούτε στην Αθήνα δεν έχω δει τόσα πεταμένα . Αρχίζω και πιστεύω ότι έχει πέσει σύρμα ότι τα μαζεύεις εσύ και τα αφήνουν επίτηδες ?Εδώ κάποιος/α πέταξε ΑΥΤΟ!
Σήμερα το μάζεψα.....
.και έχω ποστάρει.....τα μισά από όσα μάζεψα....Δεν γίνονται αυτά. Πως γίνεται σε επαρχιακή πόλη να έχεις βρει τόσα πράγματα? Ούτε στην Αθήνα δεν έχω δει τόσα πεταμένα . Αρχίζω και πιστεύω ότι έχει πέσει σύρμα ότι τα μαζεύεις εσύ και τα αφήνουν επίτηδες ?
Όταν πετάξουν κάνα synth της προκοπής, μάζεψε το, τέσταρε το, και αν είναι λειτουργικό ρίξε μου ένα pm...?.και έχω ποστάρει.....τα μισά από όσα μάζεψα....
Τότε είσαι τυχερός (ή μάλλον τα παιδιά τους είναι τυχερά). Εδώ στο νότιο γερμανιστάν, το τι ηρεμιστικό πέφτει στα καμάρια τους δεν περιγράφεται. Μου πρότεινε και μένα ο παιδίατρος σε φάση "μην φοβάστε, μισό χαπάκι την ημέρα και θα ηρεμήσει, θα δείτε", αλλά του το ξέκοψα. Έχουν παράδοση οι ιθαγενείς στα κοινωνικά (και όχι μόνο) πειράματα...Eπειδή πάντα στη δουλειά μου είχα να κάνω με συναδέλφους που ήταν πλειοψηφία τους Γερμανοί/Γερμανίδες,αλλά και στην προσωπική μου ζωή πάντα με Γερμανίδες και έχω μπει πολλές φορές στον στενό τους κύκλο, έχω διαφορετική εικόνα από αυτή που περιέγραψες.
Μάλιστα έχω καταλήξει ότι το δικό τους μοντέλο είναι πιο υγιές και λειτουργικό από το κλασσικό ελληνικό.
Τότε είσαι τυχερός (ή μάλλον τα παιδιά τους είναι τυχερά). Εδώ στο νότιο γερμανιστάν, το τι ηρεμιστικό πέφτει στα καμάρια τους δεν περιγράφεται. Μου πρότεινε και μένα ο παιδίατρος σε φάση "μην φοβάστε, μισό χαπάκι την ημέρα και θα ηρεμήσει, θα δείτε", αλλά του το ξέκοψα. Έχουν παράδοση οι ιθαγενείς στα κοινωνικά (και όχι μόνο) πειράματα...